zrak je dobry na to, ze si clvoek vie danu vec predstavit. a zasa sluch na to aby mohol pocut veci. raz som hral aj taku hru, 10 minut mat zapchate oci a zavrete oci. hrozny pocit. ....asi by som si vybral usi. i ked by som ich potreboval ale predsa len oci su dost potrebne.
Kedže 70 percent všetkých vplyvov zaznamenáva zrak tak by som si vybral sluch. Inak hovoríte že si neviete predstaviť život bez hudby. Keby ste boli slepý asi by ste mohli robiť len to. Neviem, nič iné ma nenapadá ako tráviť čas. To musí byť strašne deprimujúca nuda
O sluch... jednoznačne... A to sa možno aj splní, nakoľko som si dnes zas ožehlila ucho a už dobre nepočujem... A prečo? No lebo... žiť v nekonečnej tme a nevidieť, čo sa okolo mňa deje, ľudí a ich výrazy tvárí a aké nebezpečenstvo mi hrozí je oveľa horšie, ako nepočuť hluk, škrek, bľak a ruch z ulíc...
vzhladom k tomu že 60% mozgu je zamerané na rozpoznávanie zrakových podnetov tak radčej o sloch, to by som mohol polku hlavy rovno vyhodiť a aj tak je to s nou dosť bieda
neviem si svoj zivot predstavit bez hudby a knih. bud oboje a sebevrazda alebo nic. a ak uz o jedno by som prist musela necham to na Majeuer nech mi zoberie to co si mysli ze bude lepsie.
ja neviem...keby o sluch, tak uz nemozem hravat nikdy a ani pocuvat hudbu...keby o zrak, tak uz nevidim nikdy padat meteorit Ale asi o zrak...by som bol ako Steve Wonder Ta hudba by mi chybala...
radšej by som bola hluchá... neviem si predstaviť, že by som sa viac nemohla pozrieť niekomu do očí... alebo na obrazy, ktoré milujem, na fotky, ku ktorým sa viažu spomienky, na miesta, kde som ešte nebola....
o sluch, uz nikdy nic nevidiet, dokonca zivota len ohmatavat veci, nikdy nevidiet ako sa mi ludia pozeraju do oci... no ale v uplnom tichu si tiez neviem predstavit zivot
všetci tu radšej prídu o sluch ako o zrak? To len ja si vážim svoje uši viac? Bolo by zlé nevidieť, ale nemôcť vidieť napr. tvár svojho milovaného by mi neprišlo také strašné, ako keby som už v živote nemala počuť jeho hlas
ja by som radsej prisla o sluch aj ked v kuse pocuvam hudbu thaq by to bolo krute...ale saq poznate, radsej raz vidiet ako 100krat pocut...a na zrak som hakliva, vadi mi aj ked sa v noci zatiahnu zavesy a nevidno absolutne nic, to uz zacinam panikarit...
Ale asi by to bol sluch, aj keď by to bolo hrozné, nepočuť. No nevidieť by bolo ešte horšie, večne len tápať v tme.. Stále by som mala len depresívne stavy z toho, hoci je možné, že by som si rozvinula predstavivosť. Ale za takú cenu...
nad tým som sa tiež zamýšľala... najprv ma napadlo, že radšej o sluch... ale keď prídem o sluch, tak prídem o hudbu... ale keď o zrak, budem síce počuť ale už nikdy nič neuvidím a už v živote nebudem korčuľovať, sk8bordovať, bicyklovať... život bez zvukov a hudby si predstaviť neviem... ale radšej by som asi chcela vidieť vzhľadom k tomu, že rada kreslím a chcem aby to bolo aj moje budúce povolanie (ilustrátorka)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
zrak je dobry na to, ze si clvoek vie danu vec predstavit. a zasa sluch na to aby mohol pocut veci. raz som hral aj taku hru, 10 minut mat zapchate oci a zavrete oci. hrozny pocit. ....asi by som si vybral usi. i ked by som ich potreboval ale predsa len oci su dost potrebne.
vycerpavajuci prispevok do diskusie som dala
Ale asi by to bol sluch, aj keď by to bolo hrozné, nepočuť. No nevidieť by bolo ešte horšie, večne len tápať v tme.. Stále by som mala len depresívne stavy z toho, hoci je možné, že by som si rozvinula predstavivosť. Ale za takú cenu...