Predstavte si, že viete, že sa narodí niekde na svete chlapček, ktorý:
a) bude v budúcnosti inteligentný. Vynájde liek na jednu z nevyliečiteľných chorôb. Tým by mohol zachrániť veľa ľudí.
b) bude mať zlé úmysly. Bude chcieť ovládnuť celý svet, bude krut
Neviem každopádne mi to pripomína filozofovanie nad , že keby sme mali stroj času či by sme išli do minulosti zabiť jedného mladého Adolfa ? Podľa mňa istým spôsobom existuje určitý osud a meniť ho takto mi pripadá nebezpečné. A hlavne ako povedal Einstein : Žiadny cieľ nie je tak vysoký, aby ospravedlnil nečestné metódy.
@violator
Máš sčasti pravdu, totiž v spánku som uvažovala práve nad týmto, nad Hitlerom a bla-bla a keď som sa zobudila, skrsklo mi toto v hlave, najskôr som to sem nechcela dávať ,ale rozhodla som sa nakoniec, po dvoch hodinách, že tu prípadnému niečím. Aha.
@sisooolq ty teda myslíš v spánku na zaujimavéi veci ale fajn ináč trocha filozofie na ráno nezaškodí no možno by stálo za uváženie nie hneď mladého Dolfiho hodiť pod vlak ale skúsiť prísť na príčinu kde sa stala v jeho vývoji chyba a zmeniť ju .... ináč toto možno bude znieť cynicky ale kdesi som kedysi čítal , že vojna neskutočne pomohla objaviť nové vynálezy ale samozrejme nechceme vojny PEACE
@violator
Áno, ja viem. A potom prečo sa ráno cítim nevyspaná alebo sa zobudím o štvrtej ráno a zamýšľam sa nad tým.
Áno. Alebo jednoducho už v mladosti si mohli všímať niečo divné na ňom.
Áno ,bez vojny by sme ti možno niektoré veci teraz nemali, mne je to jasné. Kto by chcel vojnu.
viem, je to teoretická otázka, ale v dnešných časoch je lepšie uvažovať o krajších veciach, ktoré ľudí povznášajú, privádzajú k myšlienkam o láske a mieri.... :-S :-S :-S
@sisooolq hm čiže sa nájde niekto, kto vynájde super liek a zároveň bude chcieť ovládnuť svet? nuž... myslím, že veľké korporácie majú aj zlých šéfov (a občas tá korporácia vyrobí dobrý produkt).
neviem čo by som robil, asi by som to nechal tak, čo už by som s tým robil? išiel by som ho hladať do ameriky alebo ázie a prevychovať? to určite nie...
@violator
Buď rád, že si nebol.
Aha, takto, tie babské blbosti..akože chalanov, nechty, atď, proste debiliny, hej? No, tie ma zrovna moc nezaujímajú. Ako chalani hej, ale tak..nie je to prvoradé.
@sisooolq tak fajn , že ťa zaujímajú chalani ale podľa tohto by som tipoval , že si na nejakých čudákov , ktorí sú celé dni zavretí v pivnici a diskutujú tam so svojimi plyšovými macíkmi ako ovládnuť svet
@violator
Neviem, ako si došiel na to, že by som bola emancipovaná zrovna, neviem či som, ale celkom ma to zaujíma.
A áno, som introvert...a aj to by ma zaujímalo, ako si na to došiel.
@violator
No dobre, to je možno dosť možné, ale pokiaľ viem, tak emancipovaná žena znamená osamostatnená? (Dúfam, že to chápem správne. ) A teda to fakt neviem, ako si dokázal vyčítať, ja by som také nedokázala.
@sisooolq no áno samostatná , proste nosíš si sama kufor , na rande si platíš svoju polovicu a pavúka v kúpelni musíš zahlušiť sama DD ja tak rád študujem ludí , baví ma to ale v dobrom
@violator
No dobre..tak to si potom uhádol veľmi dobre a veľmi presne, dokonca si presne trafil aj to platenie, aj pavúka, síce pavúky zvyčajne nehluším.
Kľudne študuj ďalej.
Čo to, že som introvert?
@violator
Vieš o tom, že introverti sa dokážu chovať ako extroverti, keď je treba, čiže niektorí ľudia si nevšimnú niekedy, že niekto je extrovert? Schizofrenik?
@tommyhot
Ako by si sa chcel brániť proti človeku, pri ktorom stojí omnoho viac ľudí ako pri tebe? Má omnoho lepšie zbrane, všetko, než ty? Ktorému skôr uveria, než tebe? Samozrejme, časom by ho zlikvidoval niekto iný, ak by vedel ako, alebo aj by sa tým všetkým nezlikvidoval sám. Ale vadí mi tam to "časom".
@sisooolq daj este nejaku absurdnu uvahu.. obavam sa, ze ked ti na to odpoviem, tak zachvilu sa dostaneme k tomu, ze ten clovek je vlastne mimozemstan a ma za sebou celu hviezdnu flotilu...
@melancholik
Ja viem, že si to nemyslel zle, ale jednoducho.. skús mi to teda ty sformulovať lepšie, pochopiteľnejšie. Nechápem, čo ľudia na tom nevedia pochopiť, čo je na tom nezrozumiteľné. O_o To, že je to pre niekoho blbosť, to pochopím, ale..preboha. stačí zapojiť hlavu, nič viac.
...
@sisooolq mne osobne robilo problem toto, či otazka ,,čo by sme v takom pripade robili,, smeruje na to že ten chlapec by bol aj po A) aj po aj po C) alebo len po A) po po C) ... a to preto že sa tieto dva zmysli navzájom vylučujú, keby bolo jasne stanovené v akom zmysle to teda bolo myslené či v jednom alebo v druhom tak mi odpoved nerobí absolutne žiaden problem
Dobre.. je tam napísané, že by MOHOL zachrániť veľa ľudí, ale zrejme sa ich nechystá zachrániť, keď je tam to mohol, všakže? Zrejme bude ľuďom len ubližovať a nebude sa on snažiť pomôcť.
No a na c) neviem, čo by si nevedel pochopiť.
Podľa mňa je to čisto čítanie s porozumením.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Napríklad ho baví medicína a bádať nové veci? Je tam napísané, že ho objavil, nie že ho začal aj predávať či dávať iným ľuďom.
Máš sčasti pravdu, totiž v spánku som uvažovala práve nad týmto, nad Hitlerom a bla-bla a keď som sa zobudila, skrsklo mi toto v hlave, najskôr som to sem nechcela dávať ,ale rozhodla som sa nakoniec, po dvoch hodinách, že tu prípadnému niečím.
Aha.
A ma čo presne by si čakala?
A k tej @0 ešte, on by bol k svojej rodine dobrý a milý, hej. Aby bolo jasné.
Áno, ja viem. A potom prečo sa ráno cítim nevyspaná alebo sa zobudím o štvrtej ráno a zamýšľam sa nad tým.
Áno. Alebo jednoducho už v mladosti si mohli všímať niečo divné na ňom.
Áno ,bez vojny by sme ti možno niektoré veci teraz nemali, mne je to jasné. Kto by chcel vojnu.
ale také si netreba nič predstavovať, lebo také niečo sa už nebude mať čas sať
Apokalypsa z X-men No ok, ešte že som to nevidela.
@zajkousko
Čo to zase.. ?
viem, je to teoretická otázka, ale v dnešných časoch je lepšie uvažovať o krajších veciach, ktoré ľudí povznášajú, privádzajú k myšlienkam o láske a mieri.... :-S :-S :-S
@u ž som si myslela, že napíšeš niečo inésturmer
neviem čo by som robil, asi by som to nechal tak, čo už by som s tým robil? išiel by som ho hladať do ameriky alebo ázie a prevychovať? to určite nie...
Nie, odkiaľ by som mala podľa teba poznať nejakého Apokalypsa alebo čo?
@semhamforas @barky
Super, že ma to veľmi netrápi.
@tommyhot
Veď on by sa potom činil.
@violator
Bolesti sveta? What? Prečo?
A okrem toho, na čo iné mám myslieť?
@dumbar
Prakticky nie, nemôžeš nič vedieť dopredu, ale teoreticky, keby si vedel, že to tak je..
@tomas
A kebyže je to tvoj sused, takže ho nemusíš hľadať?
Buď rád, že si nebol.
Aha, takto, tie babské blbosti..akože chalanov, nechty, atď, proste debiliny, hej? No, tie ma zrovna moc nezaujímajú. Ako chalani hej, ale tak..nie je to prvoradé.
No ďakujem. Veľmi milé od teba.. Ale čudoval by si sa, vôbec nie som na takých. Prečo si to vôbec myslíš?
Ja som nedala takú tému. Alebo ak hej, načal si ju v podstate ty tými babskými blbosťami, ktoré mňa vlastne moc netrápia.
Neviem, ako si došiel na to, že by som bola emancipovaná zrovna, neviem či som, ale celkom ma to zaujíma.
A áno, som introvert...a aj to by ma zaujímalo, ako si na to došiel.
No dobre, to je možno dosť možné, ale pokiaľ viem, tak emancipovaná žena znamená osamostatnená? (Dúfam, že to chápem správne. ) A teda to fakt neviem, ako si dokázal vyčítať, ja by som také nedokázala.
No dobre..tak to si potom uhádol veľmi dobre a veľmi presne, dokonca si presne trafil aj to platenie, aj pavúka, síce pavúky zvyčajne nehluším.
Kľudne študuj ďalej.
Čo to, že som introvert?
Osobne? Tak to neviem..
Takže aj ty si introvert, hej?
Vieš o tom, že introverti sa dokážu chovať ako extroverti, keď je treba, čiže niektorí ľudia si nevšimnú niekedy, že niekto je extrovert? Schizofrenik?
Takže už vieš. Čiže môžeš byť vlastne introvert obrovský, len občas sa chováš ako extrovert.
Košer schiza ani neviem, čo znamená.
No, ja viem čo to je schizofrénia. Len som nepochopila presne, čo to znamená košer. Proste..
A tie dva filmy mám už dlho v pláne pozrieť si.
Takže nemáš skutočnú schizofréniu..?
Prepáč, mne už prepína, ten film teda, ehm ehm.. :ehm:
Keby sa to začalo "činiť", už by si nezasiahol - odstránil by ťa, aby si mu nestál v ceste, čiže inak povedané, neskoro.
Ako by si sa chcel brániť proti človeku, pri ktorom stojí omnoho viac ľudí ako pri tebe? Má omnoho lepšie zbrane, všetko, než ty? Ktorému skôr uveria, než tebe? Samozrejme, časom by ho zlikvidoval niekto iný, ak by vedel ako, alebo aj by sa tým všetkým nezlikvidoval sám. Ale vadí mi tam to "časom".
Ak je toto podľa teba absurdná úvaha, tak potom som ten mimozemšťan s celou hviezdnou flotilou za sebou ja. O_o
No super.. už ma to ani nezaujíma, to je jedna vec, a druhá vec je, že som si na odpoveď prišla aj sama.
Ja viem, že si to nemyslel zle, ale jednoducho.. skús mi to teda ty sformulovať lepšie, pochopiteľnejšie. Nechápem, čo ľudia na tom nevedia pochopiť, čo je na tom nezrozumiteľné. O_o To, že je to pre niekoho blbosť, to pochopím, ale..preboha. stačí zapojiť hlavu, nič viac.
...
No a na c) neviem, čo by si nevedel pochopiť.
Podľa mňa je to čisto čítanie s porozumením.
@melancholik
V pohode. Tak som rada, že sme sa pochopili..