Túto úlohu sme mali na jednej prednáške a poviem vám, že mňa to stálo za zamyslenie. Takže, idete po chodbe vašej bytovky, v ktorej bývate. Už dávnejšie ste si všimli, že ju nestretávate tak často na nákupoch. A teraz vidíte cez poodchýlené dvere do jej b
je to na zamyslenie...tak bud by som začala kričať a ľudia by vybehli von alebo ak by na chodbe bol hasiaci prístroj tak by som to asi po ňom hodila alebo niečo s tým robila snažila sa zachrániť hocijakým spôsobom
neviem tu mam cas na rozmyslanie ale tam v takej situacii by som ho nemal takze nvm ako by som sa zachoval ale tak najskor by som skusil ist k susedom alebo nejako prekvapit toho vraha
povedal by som že mu pomôžem s telom a že dobre urobil že tu suku zabil, potom by som zabil ja jeho
alebo keby sme neboli priatelia a bol by rychlejší, tak by som zvonil po bytoch ale kedže by jak na fras neotvarali a podla mna by to nepomohlo zobral by som hydrant a ho prúdom odstrelil a to by privolala hasičov.. ale to záleží od okolností a čo by som mal po ruke... sekera je velmi tažky nastroj takže by som ju mu držal aspon i keby bol silnejší ale nedrbol by ma s tým... inač už som rozmýšlal keby ku nám vošli najomný vrahovia. By som si zobral lanko čo mám zavesil na balkon a zoskočil (zhruba 5 metrov) alebo plachtu. a pod.
@amileen guľu a nie kľučku zvonku som bral ako samozrejmosť.
Bez kľúčov, mobilu, peňaženky a hodiniek sa von nepohnem (ani na vynesenie smetí - kľúče logicky, peňaženka kvôli ubyt. preukazu, mobil kvôli kontaktu v každej možnej situácii a hodinky pre neustále sledovanie času bez vyťahovania mobilu).
Ale inak k téme - pri známych budovách mám zväčša premyslený spôsob, ako sa z tej budovy dá uniknúť chodbovými oknami, balkónmi, rímsami, kde sa dá zoskočiť zo strechy a pod., takže pri zamknutom vchode (a nereálne bez kľúčov) by som asi v maximálnej možnej rýchlosti letel práve na to únikové miesto.
@amileen tak ja by som aj bola v šoku,ale spamätala by som sa rýchlo a niečo proste robila snažila sa za každú cenu zachrániť nechcela by som takým drastickým spôsobom zomrieť ale zase zaleží na ako si poschodí lebo ak tam je napr. okno a si no 1 alebo 2 si myslím,že keby rozbiješ okno niečim napr.hasiacím prístrojom tak by si mohla utiecť no dobre možno už moc vymýšlam,ale tak za pokus by to stálo
kto uz len chodi v noci so smetami? tak isto ako si niekto moze zabudnut kluce? to su tak nerealne situacie (aspon v mojom pripade), ze sa nema vyznam nad tym ani zamyslat...
keby som vedel ze niet uniku, rozbehol by som sa k pootvorenym dveram od bytu - cize smerom ku vrahovi a dufal by som, ze sa k nim dostanem skor, ako on (mozno by sa aj zlakol keby uvidel prave mna utekat smerom k nemu, alebo by len zaujal obrannu poziciu, pochybujem ze by sa rozbehol oproti mne), pokusil by som sa dvere zabuchnut a z celych sil ich drzat zavrete, zacal by som vrieskat ze hori, keby som pocul/videl, ze niekto otvoril dvere od svojho bytu, by som sa snazil k nemu vbehnut, zabuchnut...a potom by som mu asi vletel do kuchyne, zobral najvacsi noz a cakal, ci sa bude vrah snazit dobyt do toho bytu, + volal policiu
pravdaze v case keby som drzal zavrete tie dvere, by som ich drzal len za klucku a nohami sa tlacil od steny, aby som neschytal sekerou do tela, keby sa rozhodol ich rozmlatit
ono je podla mna klucove,kde sa nachadzaju dvere od jej bytu na chodbe.ci su na konci,ci musim prejst popri nich,aby som sa dostala k hlavnemu vchodu etc.
asi by som zacala kricat nieco vzmysle hori a dufala,ze niekto zo susedov otvori svoje dvere (co by sa vsak nestalo,takze tu nastava opat moment siahnutia pre prirucnu pistolku...).keby sa tak predsalen stalo,vbehla by som tam,zavrela dvere na sto zamkov a snazila sa vysvetlit situaciu a zavolat policiu.ale,hm,neviem,ako by ma prijali susedia ako cudzieho cloveka v ich byte.asi by neboli dvakrat nadseni.
ale inak, neviem ako by som reagovala. .bežala niekde k susedom. najpravdepodobnejšie však je že by som v tom strachu odpadla, zinfarktovala a potom nuž o to telo by sa ten vrah aj so sekerou postaral a bolo by po mne.
Ak by tam bol výťah tak by som vletela dnu a medzi poschodiami by som dala to stop alebo čosi aby sa tam proste nedostal a výťah sa zasekol. Vo výťahu by som zavolala políciu a modlila sa nech sa vrah ku mne nedostane, nech sa nespustí výťah, nech mám dosť kyslíku a tak... Ale inakšie by som asi len tŕpla a čumela do očí a mala pocit že už som mŕtva.
neviem...začala by som vrieskať aby ma niekto počul a snažila by som sa nájsť dačo na sebeobranu a utekala by som dakde na najnizsie poschodie a pokial by som mala moznost sa rychlo dostat von oknom tak by som vysla tak...a pokial nie tak by som zacala vrieskat este viac a utekala by som niekde inde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
dobre hádžem kriket,takže premýšľam že by nachvíľu zaváhal,to by som sa rozbehol oproti nemu z druhým kameňom a ten by som mu asi vrazil do hlavy...
zavolal políciu a celý život by som sa bál výjsť z domu
stačí?
Toto si už predstaviť neviem.
DD
a potom by som utekala (neviem kde, to by mi bolo v tej chvíli jedno) a kričala
Nejdú vám zavrieť dvere?...počkajte pozriem sa vám na to...
Už mi môžete vrátiť tú sekeru aj moja manželka je doma...
a vážne....Posral by som sa a dolu schody by som bral po 30tich (po ceste by som ten náklad vytriasol z gatí)
čo by som mal robiť?...utekal a šiel to nahlásiť
alebo keby sme neboli priatelia a bol by rychlejší, tak by som zvonil po bytoch ale kedže by jak na fras neotvarali a podla mna by to nepomohlo zobral by som hydrant a ho prúdom odstrelil a to by privolala hasičov.. ale to záleží od okolností a čo by som mal po ruke... sekera je velmi tažky nastroj takže by som ju mu držal aspon i keby bol silnejší ale nedrbol by ma s tým... inač už som rozmýšlal keby ku nám vošli najomný vrahovia. By som si zobral lanko čo mám zavesil na balkon a zoskočil (zhruba 5 metrov) alebo plachtu. a pod.
Bez kľúčov, mobilu, peňaženky a hodiniek sa von nepohnem (ani na vynesenie smetí - kľúče logicky, peňaženka kvôli ubyt. preukazu, mobil kvôli kontaktu v každej možnej situácii a hodinky pre neustále sledovanie času bez vyťahovania mobilu).
Ale inak k téme - pri známych budovách mám zväčša premyslený spôsob, ako sa z tej budovy dá uniknúť chodbovými oknami, balkónmi, rímsami, kde sa dá zoskočiť zo strechy a pod., takže pri zamknutom vchode (a nereálne bez kľúčov) by som asi v maximálnej možnej rýchlosti letel práve na to únikové miesto.
jak z najlacnejšieho D-čkového amerického hororu...
to na akej prednáške, preboha?
ale nie.
asi...
ono je podla mna klucove,kde sa nachadzaju dvere od jej bytu na chodbe.ci su na konci,ci musim prejst popri nich,aby som sa dostala k hlavnemu vchodu etc.
asi by som zacala kricat nieco vzmysle hori a dufala,ze niekto zo susedov otvori svoje dvere (co by sa vsak nestalo,takze tu nastava opat moment siahnutia pre prirucnu pistolku...).keby sa tak predsalen stalo,vbehla by som tam,zavrela dvere na sto zamkov a snazila sa vysvetlit situaciu a zavolat policiu.ale,hm,neviem,ako by ma prijali susedia ako cudzieho cloveka v ich byte.asi by neboli dvakrat nadseni.
takze,pistolka ma proste nepusti...
alebo cruciatus?
ale inak, neviem ako by som reagovala. .bežala niekde k susedom. najpravdepodobnejšie však je že by som v tom strachu odpadla, zinfarktovala a potom nuž o to telo by sa ten vrah aj so sekerou postaral a bolo by po mne.
A hovorila by som mu komplimenty typu: konečne to niekto urobil ja by som to urobila tak isto alebo dobrá práca
poprípade sa zmierila s tým že umriem