určite je horšie nevidiet...lebo ked nevidíte je to dost tazké .... ale ked nepočuješ... naučiš sa posunkovu reč a je to ... a všetko sa da vyjadrit aj bez slov
Pre mna je omnoho dolezitejsie vidiet svet, ako pocut. Okrem toho, kto vidi, moze sa lahko venovat vela veciam, ktore ma rad. Studium, vyskum, umenie, citanie, cestovanie... Hluchy moze byt aj uplne sebestacny, slepy myslim si, ze nie...snad len v prostredi, ktore dobre pozna. A vela dalsich dovodov, ktore tu nebudem vymenovavat...
Pre každého to svoje. Toto je najvačšá debilina, čo môže byť - posudzovať niečo, čo človek sám nikdy nezažil a môže súdiť akurát tak na základe predstavy. Pravdupovediac by som nechcela ani jeden z handicapov a som rada, že som zdravá. V prípade, že by mi niečo bolo od mala, to asi beriem prirodzene a naučím sa s tým žiť v pohode. Keby som teraz prišla o zrak alebo sluch, som totálne v riti - a je mi asi dosť jedno, čo je "horšie".
Slepy. Predstava, ze by som nevidela, ako sa moj priatel usmieva, ako moje deti rastu a ako zapada slnko je strasna.
Samozrejme, aj byt hluchy je neprijemne, ale clovek sa moze naucit odcitat z pier a zit takmer normalnym zivotom. A ci by mi chybala hudba? Ani nie. Bez hudby sa da zit. Bez hlasov a sumov okolo uz by to bolo tazsie
asi by mi vadilo, keby nepocujem hlas svojej priatelky, ale viac by ma sralo, keby ju nevidim.. takze u mna je to jasne.. a aj programovat bez sluchu mozem.. bez zraku by to bol troska problem..
bolo by pre mňa horšie keby som nevidela svoju rodinu a kamarátov. Tá predstava že nikdy neuvidím slnko, oblohu, ale najhoršie je to že nemáš možnosť vidieť svojich blízkych .
podla komentarov prevlada nazor ze slepota je horsia...aj ja som za....vecina ludi hovori ze bez hudby by nemohli zit...to je kravina po case si zvyknes ne??najdes si zalubu ako napr.citanie..alebo neco take...ale ked si slepy zbutocne pocuvas hudbu,ked pocujes niekoho hlas a nevies ako vyzera,ides po ulici,pocujes sice prichadzajuce auto ci hudbu z MP3 ale to ti je naprt ked spadnes do nejakeho kanalu z ktoreho cigani vzali poklop...jednoznacne slepota je horsia...
samozrejme ,že horšia je slepota ,podľa mňa aspoň ....hudbu ,to by som nejako prežila aj hlas...ale slepota to by bolo horšie ,nevedela by som kam krášam a život v tme -to by som neuniesla ..-.to nie
tusim pascal vo svojom diele napisal, ze by radsej prisiel o zrak akoby nemal mat sluch a rec, pretoze rozhovor a komunikacia ako taka pre neho bola dolezita..a ja asi zdielam jeho nazor..cely zivot nic nevidiet by bolo dost na exkrement..ale cely zivot mlcat a nepocut, nemoct vyjadirt myslienky atd este horsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ale ani život bez hudby by nebol príjemný :/
Druhé, nič nevidieť, nevedieť kam šliapeš, nikoho nevidieť..
Ale zas nutne potrebujem k životu aj vidieť.
Bez Stephena Kinga by to určite nebolo ono..
Takže je to také.. vyrovnané
Nevidieť svoju milovanú osobu? Nikdy by si nevidel jej úsmev, oči, pery..
Alebo ju nepočuť? Nikdy by si nepočul jej hlas, nikdy by si nepočul jej "milujem ťa".
Ani jedno by som nezvládla keby sa mi stalo.
ale je velky rozdiel ak sa taky narodite alebo sa vam to stane neskor. lebo ked sa tak narodiš tak nepoznáš hudbu,nechýbala by ti tak velmi.
Samozrejme, aj byt hluchy je neprijemne, ale clovek sa moze naucit odcitat z pier a zit takmer normalnym zivotom. A ci by mi chybala hudba? Ani nie. Bez hudby sa da zit. Bez hlasov a sumov okolo uz by to bolo tazsie
Ale všetko to záleží na tom, či sa to myslí "zrazu" alebo od narodenia...
Nemôže ti chýbať to čo nepoznáš
@2