To záleží od toho o čo konkrétne ide..a aj o človeka,o jeho povahu,niekomu,slabšej povahy je lepšie žit v "sladkej nevedomosti" alebo s niečím ako "milosrdná lož"... Silnejšie povehy si podla mna zvolia to druhé...
autorka. racej by som zil v pravde ako v sladkom klasmtve. lebo aj tak raz tu pravdu ziskas a pootm bdues sklama v tom, ze ti vseci klamali i ked sa mala v tych klamstvach dobre. pravda je to nejalepsie co moze clovek moze spravit pre toho druheho.
@6 " pravda je to nejalepsie co moze clovek moze spravit pre toho druheho. " .. Pravdu máš iba za predpokladu že všetci ľudia majú tú najsilnejšiu možnú psychiku.. Pravda je dobrá, a vedie presne tam kam je to najlepšie, ale najprv ju treba prežiť, predýchať poučiť sa z nej.. takže ju treba dávkovať pomaly
ale ja osobne by som chcela byt pravdou sklamana a vediet ze nieco je naozaj nejake ako si mysliet ze nieco je fajn a neskor zistit ze to bolo klamstvo, pretoze si myslim ze vo vacsine pridapadov sa na klamstvo pride a potom to je horsie ako sklamanie pretoze to boli ovela viac, lebo cas tie klamstva iba zhorsi a znasobi ...
ja mam rad pravdu priamo do oci...nemam rad keby mi niekto dlho klame do oci lebo keby sa neskor dozviem pravdu mohol by ma chytit zachvat zurivosti...
@8 suhlasim ze ak je pravda kruta a prilis velka treba kuskovat... ale prave slabsie povahy by nezniesli to keby sa to dozvedeli neskor a bolo by to o to horsie ... si myslim
Milosrdnú lož uznávam, ale len v prípade že to naozaj nebude toho človeka nakoniec bolieť viac než keby sa hneď dozvedel pravdu... Takže záleží od konkrétneho prípadu. Ale vo všeobecnosti preferujem "pravdou sklamaná"
podla mna radsej pravdu.aj ked boli alebo rani,radsej chcem to,ved raz to napokon preboli ako byt tahana za nos,neznasam ked ma niekto taha za nos.ja som radsej za pravdu.ved koniec koncov pravda raz aj tak vyjde najavo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
autorka. racej by som zil v pravde ako v sladkom klasmtve. lebo aj tak raz tu pravdu ziskas a pootm bdues sklama v tom, ze ti vseci klamali i ked sa mala v tych klamstvach dobre. pravda je to nejalepsie co moze clovek moze spravit pre toho druheho.
naozaj zalezi od situacie
ale ja osobne by som chcela byt pravdou sklamana a vediet ze nieco je naozaj nejake ako si mysliet ze nieco je fajn a neskor zistit ze to bolo klamstvo, pretoze si myslim ze vo vacsine pridapadov sa na klamstvo pride a potom to je horsie ako sklamanie pretoze to boli ovela viac, lebo cas tie klamstva iba zhorsi a znasobi ...
@8 suhlasim ze ak je pravda kruta a prilis velka treba kuskovat... ale prave slabsie povahy by nezniesli to keby sa to dozvedeli neskor a bolo by to o to horsie ... si myslim
či je lepšie byť klamaný,
alebo pravdou sklamaný,
či vác ludí stojí proti, alebo stojí za nami,
a či rozmýšlajú hlavami,
ci pravda vác bere, alebo dáva mi,
a či sme stále sami sebe pánmi,
ja nechcem počut že ne,
nechcem pravdu kerá mi spôsobuje rany,
a kerá bolí,
nemá zábrany,
ťažko sa hojí,
žeby preto ju tak málo ludí hovorí,
žeby preto sa jej každý bojí,
pravda je že už ani nemosím vaše tupé decká navádzat na drogy,
sami si nájdu cestu jak robit,
čo najvačšé zloby,
jakoby mi nestačilo,
že s mojich kamošov sú trosky tejto doby,
že ludia ničia dosky keré znamenajú svet,
rozdávajú dostávajú jedovaté bozky,
sú drbnutí a sprostí, bez lásky,
tak povedz, Božský, povedz,
prečo musí pravda ludí tak často bolet...