Ekonomika. To že nemá nikto peniaze na nič, všetci sú z toho zdeptaní , nikto tu nežije normálne, nič, nemôžeš cestovať, nemôžeš si nič kúpiť poriadne, musíš si zobrať hypotéku ak chceš bývať vo vlastnom, proste peniaze. Ľudia nevidia ako to funguje vo svete lebo nevystrčili päty zo svojej dediny a potom sú netolerantní, tolerantných ľudí nazývajú slniečkarmi, nikoho iného nevedia prijať... A tak no.
napiču cely system a od toho sa odvija aj prijebana mentalita slovakov...ak by system bol lepsi a viac mali ludia ako teraz verim,že aj mentalita by sa uberala lepším smerom
@frenkie477 Presne toto som chcel napísať
Proste my by sme tu mohli úplne chillovať, máme krásnu krajinu, máme čo žrať, nikto tu zatiaľ neodjebáva bomby na letiskách, ale aj tak tu máme bordel, lebo relatívne veľká časť populácie musí pre to aby sa im postavil kokot robiť kadejaké hovadiny - hejtovať, pičovať, kradnúť a podobne.
@dumbledore nesuhlasím s tym nazorom z toho dôvod,že ludia absolutne uz teraz neovplyvnia celý systém ....keby sa teraz všetci spikli neverím ani tak,že by zmena prišla do 50 rokov taká aby sa zrazu všetci mali lepšie
Slovenská mentalita a zaostalosť, konzervativizmus, nedostatok kritického myslenia aj medzi vzdelanými ľuďmi. Neschopnosť sa pozrieť inde ako na svoju dedinu, fašisti v parlamente, školstvo, zdravotníctvo, pojebaní pánbičkári, ktorí sa nás snažia zatiahnuť naspäť do stredoveku. Zle nastavený politický systém, príliš veľké množstvo politických strán. Nezáujem ľudí o dianie okolo nich a s tým spojené uznávanie populistických, prakticky nemožných riešení na často neexistujúce problémy...
@jurito Nikdy sa nebudú mať dobre úplne všetci. Myslieť si, že je to možné je hrozné naivné a celý tento koncept je len utópia. Systém by sa dal ovplyvniť, keby ľudia chceli a naozaj by sa o to snažili. Všetci len čakajú na spasenie a myslia si, že zvoleným ďalšieho populistu strašne veľa zmenia.
@tralalibang nehovorim,že sa musia mat všetci dobre,ale aby aj bežni ludia žijuci z minimalnej mzdy mohli cestovat atd. Ak sa to da v inych krajinach (napriklad tu v UK) tak prečo sa to neda aj na svk?
@jurito Dalo by sa to aj u nás, ale to by u nás nikdy nesmel byť socializmus. Ten naučil ľudí debilnému zmýšľaniu, ktoré len tak skoro nevymizne. Po páde komunizmu ekonómovia predpovedali, že sa západu nevyrovnáme ani za 20 rokov a mali pravdu. Proste zmýšľanie, určité vzory správania a politická kultúra sa bohužiaľ tak skoro nezmenia, pretože sú príliš zakorenené v spoločnosti po toľkých rokoch pod tým sprostým režimom.
Hmm... Ako je potom mozne ze tu na cestach jazdi viacej mercedesov / luxusnych aut ako napriklad v takom anglicku ? .... Poznam kopu ludi co sa vyvazaju v novych autach od 18rokov . Luxusne obchodne centra- keby tam ludia nekupovali, uz davno by krachli a majitelia by sa sotva vyvazali na bentley... Ja tiez neplacem ked s a prihlasim do internetbankingu... Ja si skor myslim ze peniaze niesu primarny problem tohto statu AKO CELKU... @paulieevans
@xy12345 Vcera som v MHD cital, ze vyse 32% slovakov si mysli, ze zije od ruky do ust. Nevravim, ze drieme biedu. Ale co ak je to tak, ze ludia aj ked "nemaju" peniaze nechcu to ukazat a kupuju si veci aby si udrzali nejaky status? Co ak chcu nieco dokazovat sebe ale aj druhym? Jazdene bavoraky nie su az take drahe. Ludia su blbi, jazdia v autach po jednom platia vysoke poistky za vykonne motory...
@xy12345 No jop aj ja poznám pár machrov čo jazdia v nových autách od osemnástky a zadĺžili sa kvôli tomu na pol života veľa ľudí nemá nič a aj tak sa hrajú že majú všetko, nehovorím že nie je pár bohatých, ale na Slovensku je prevažná väčšina ľudí stredná trieda a v takých rodinách to všetko funguje tak, že aby si mohol bývať musíš si zobrať hypotéku, na dovolenku raz za tri roky cca. ak sa podarí , podradná práca... a potom čo čakáme... jasné, že sú ľudia zdeptaní...
@paulieevans Sú aj tí a myslím že ich je čoraz viac, a rozdeľujeme sa pomaly na bohatých a chudobných priemer už o chvíľu nebude. Ja život beriem na Slovensku ok aj keď by to mohlo byť lepšie. Myslím že nemáme sa na čo sťažovať od Bulharov alebo Áziu. Možno to závisí aj od demokracie keď spomínaš tie byty (komunizmus v tomto prípade lepší). Každý človek je na Slovensku na peniazmi inak. Vyrastajú tu podnikatelia, ktorý určite problém s ekonomikou nemajú. Snažím sa to brať inak a pozerať sa na to inak. Aj keď počujem čo sa deje vo svete tak som rada aj za to naše malé Slovensko. Ohľadom cestovania... lepšie ako zrúcané mestá v Sýrii
@patrixo
veď to, mnohí si myslia, že konaju v mene humanizmu, liberalizmus sa zakorenil a úspešne sa legalizujú hriechy...
je to koniec, ktorý sa dá znať už čoskoro
poviem ti to z môjho hľadiska kresťanského...
Pápež Bergoglio sa klania v synagógach a bozkáva korán a aby toho nebolo málo, bozkáva nohy moslimom...
zabudol na Božie prikázania:
Ja som Pán Boh tvoj, nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal.
to s tym papezom je smiesne. Je to babka, skace zo strany na stranu, ale nema zasady.
Ekonomika je samozrejme najvacsi problem. Nie som odbornik, no v porovnani zo statistik, ktore som videl mame nizsi dlh ako vyspele ekonomicke krajiny, pracujeme viac, menej oddychujeme, dostavame nizsie platy. Je to neumerne, preto si myslim, ze tu korupcia v politike prekvita, najma uz fakt, ze mame mnoho malych stran. Pri otazkach, preco netvoria vacsiu stranu, vraj sa nevedia dohodnut, lebo maju rozdielne nazory, ale to su sracky, cisto kvoli financnej podpore su tam, aby mohli financovat vlastne firmy, ti, co su vo vlade mozu nastavit pravidla, ktore vacsine ich clenov vyhovuje. Tie zakony su mnohokrat proti vacsine Slovakov, policajti buzeruju namiesto lapania cisto kriminalnikov, mnozstvo ciganov, Madari vo vlade, jednostranny prezident. No mentalita je este celkom dobra vzhladom na to, v akom rozklade je nasa krajina. I ked mierne sa to zlepsuje, no dlhodobo nezlepsuje znacne, je to len kuskovanie. Hoc Smer by mohol odist, no tiez sa bojim co by za bordel napachala pravica najma ked vacsina stran tam spada, kazdy chce vladnut, ale nikto pomoct priemernemu Slovakovi. Dat bohatstvo vacsine je nemyslitelne, ale dat ludom vyhody, odpustky, zlavy, a nie za drobne. Treba to cele zmenit. I ked su moznosti ako obist svk priblemy, a to odist do zahranicia a odbremenit svk od parazita. Lebo popravde hoc takito su vsade, na svk ich zial mame neunosne vela, a eu nas tlaci brat talibancov do nasich domov a nech zerieme suchy chleba, hlavne, aby mali nove byty. Byt v politike, nakopem im rite. Nechapem co sa v politickej scene deje, preco to vsetko trva, mam pocit, ze odtial chodia len plane slova. Aj tv uz dostatocne vymyvaju hlavy, aby sme zabudli na skutocne problemy. Peniaze a moc su hnus. Treba chobotnici utat chapadla, uz je toho privela, ale neexistuje jednoduche riesenie, treba nam odbornikov, nie samolubych politologov, co ziju svet ciernobielymi okuliarmi. Bodaj by sa volaco zvrtlo. Najma ludia vzdelavajte sa, v poznani je sila. Budeme potrebovat inteligenciu, aby sme sa vedeli popasovat s tym. Nestaci jeden vodca vzdelany, potrebujeme dav vlkov, co budu striedmo uvazovat. Zatial vidim len ovce, ktore vedie vlk, sam vlk vsak zostarne. Nezabudnite si uvedomit vsetci za seba. Ale predovsetkym aj v zlych financnych podmienkach sa da tlacit zivot dalej, ja uz mam nastastie chudobu za sebou, ale ked tolko ludi ide na popravu s hypotekami, vsak to je nezmysel. Rychle stastie je hlupost. Treba bojovat pravidelne a nezabudat mysliet nad buducimi krokmi. Mame tazku situaciu, ale svk nie je pust, mame rieky, lesy, hory, zdroje s ktorymi prezijeme, neohrozuje nas zaplava pri roztopeni ladovcov, ani tornada, sopky, zemetrasenia, nemozme mat vsetko naraz. Mame skvelu krajinu s moznostami. Skoda, ze ju vedie banda debilov a zlodejov. Ovce vo vlcich kozuchoch. Tak v prvom rade vazte si svoje zdravie, nepracujte tolko, nech si vas zahranicny zamedtnavatel vazi. Treba sa vzopriet tlaku mocnejsich, ved my mame vela co stratit. Chcu nas vykoristit, zotrocit, zahubit. Inak pozorujem v novinach cenzuru, zacinaju sa vracat stare zvyky, treba uz zakopat to skazene jedlo, nech to tu nehnije. Nefunguje to, uz sme si raz vytvorili isty rezim za 23 rokov, hoc je to tazke, stale mame este co ponuknut a ukazat co v nas drieme, lebo drieme na sebe. Byt doma, asi ma chyti druha depresia, lebo moja rodina jr prilis rozdelena, kazdy chce presadzovat svoj nazor, nechce dat za pravdu inym, hoci sme jedna krv, tak podobne to vidim aj pri formovani lepsieho statu medzi ostatnymi slovakmi. Treba nam viac pochopenia a trpezlivosti.
na to že sa nedá cestovať lebo nie sú peniaze by som sa nesťažoval lebo sú aj lacné spôsoby tak isto sa dajú zarobiť peniaze len musíš vedieť ako a skúsiť to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Proste my by sme tu mohli úplne chillovať, máme krásnu krajinu, máme čo žrať, nikto tu zatiaľ neodjebáva bomby na letiskách, ale aj tak tu máme bordel, lebo relatívne veľká časť populácie musí pre to aby sa im postavil kokot robiť kadejaké hovadiny - hejtovať, pičovať, kradnúť a podobne.
najprv musi byt system, myslim ,ze system by mal vychovavat tych ludi tak aby boli uvedomeli. najprv musi byt vychova a potom dobri ludia
žiadna pokora, láska, skromnosť a úcta k blížnemu...
a ešte čestnosť..
veď to, mnohí si myslia, že konaju v mene humanizmu, liberalizmus sa zakorenil a úspešne sa legalizujú hriechy...
je to koniec, ktorý sa dá znať už čoskoro
Pápež Bergoglio sa klania v synagógach a bozkáva korán a aby toho nebolo málo, bozkáva nohy moslimom...
zabudol na Božie prikázania:
Ja som Pán Boh tvoj, nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal.
bozkáva korán? kedy? o tom neviem...
Ekonomika je samozrejme najvacsi problem. Nie som odbornik, no v porovnani zo statistik, ktore som videl mame nizsi dlh ako vyspele ekonomicke krajiny, pracujeme viac, menej oddychujeme, dostavame nizsie platy. Je to neumerne, preto si myslim, ze tu korupcia v politike prekvita, najma uz fakt, ze mame mnoho malych stran. Pri otazkach, preco netvoria vacsiu stranu, vraj sa nevedia dohodnut, lebo maju rozdielne nazory, ale to su sracky, cisto kvoli financnej podpore su tam, aby mohli financovat vlastne firmy, ti, co su vo vlade mozu nastavit pravidla, ktore vacsine ich clenov vyhovuje. Tie zakony su mnohokrat proti vacsine Slovakov, policajti buzeruju namiesto lapania cisto kriminalnikov, mnozstvo ciganov, Madari vo vlade, jednostranny prezident. No mentalita je este celkom dobra vzhladom na to, v akom rozklade je nasa krajina. I ked mierne sa to zlepsuje, no dlhodobo nezlepsuje znacne, je to len kuskovanie. Hoc Smer by mohol odist, no tiez sa bojim co by za bordel napachala pravica najma ked vacsina stran tam spada, kazdy chce vladnut, ale nikto pomoct priemernemu Slovakovi. Dat bohatstvo vacsine je nemyslitelne, ale dat ludom vyhody, odpustky, zlavy, a nie za drobne. Treba to cele zmenit. I ked su moznosti ako obist svk priblemy, a to odist do zahranicia a odbremenit svk od parazita. Lebo popravde hoc takito su vsade, na svk ich zial mame neunosne vela, a eu nas tlaci brat talibancov do nasich domov a nech zerieme suchy chleba, hlavne, aby mali nove byty. Byt v politike, nakopem im rite. Nechapem co sa v politickej scene deje, preco to vsetko trva, mam pocit, ze odtial chodia len plane slova. Aj tv uz dostatocne vymyvaju hlavy, aby sme zabudli na skutocne problemy. Peniaze a moc su hnus. Treba chobotnici utat chapadla, uz je toho privela, ale neexistuje jednoduche riesenie, treba nam odbornikov, nie samolubych politologov, co ziju svet ciernobielymi okuliarmi. Bodaj by sa volaco zvrtlo. Najma ludia vzdelavajte sa, v poznani je sila. Budeme potrebovat inteligenciu, aby sme sa vedeli popasovat s tym. Nestaci jeden vodca vzdelany, potrebujeme dav vlkov, co budu striedmo uvazovat. Zatial vidim len ovce, ktore vedie vlk, sam vlk vsak zostarne. Nezabudnite si uvedomit vsetci za seba. Ale predovsetkym aj v zlych financnych podmienkach sa da tlacit zivot dalej, ja uz mam nastastie chudobu za sebou, ale ked tolko ludi ide na popravu s hypotekami, vsak to je nezmysel. Rychle stastie je hlupost. Treba bojovat pravidelne a nezabudat mysliet nad buducimi krokmi. Mame tazku situaciu, ale svk nie je pust, mame rieky, lesy, hory, zdroje s ktorymi prezijeme, neohrozuje nas zaplava pri roztopeni ladovcov, ani tornada, sopky, zemetrasenia, nemozme mat vsetko naraz. Mame skvelu krajinu s moznostami. Skoda, ze ju vedie banda debilov a zlodejov. Ovce vo vlcich kozuchoch. Tak v prvom rade vazte si svoje zdravie, nepracujte tolko, nech si vas zahranicny zamedtnavatel vazi. Treba sa vzopriet tlaku mocnejsich, ved my mame vela co stratit. Chcu nas vykoristit, zotrocit, zahubit. Inak pozorujem v novinach cenzuru, zacinaju sa vracat stare zvyky, treba uz zakopat to skazene jedlo, nech to tu nehnije. Nefunguje to, uz sme si raz vytvorili isty rezim za 23 rokov, hoc je to tazke, stale mame este co ponuknut a ukazat co v nas drieme, lebo drieme na sebe. Byt doma, asi ma chyti druha depresia, lebo moja rodina jr prilis rozdelena, kazdy chce presadzovat svoj nazor, nechce dat za pravdu inym, hoci sme jedna krv, tak podobne to vidim aj pri formovani lepsieho statu medzi ostatnymi slovakmi. Treba nam viac pochopenia a trpezlivosti.