to nie je, že len táto doba.....pozri si napríklad film Občanský prúkaz....podľa mňa keby mali aj naši rodičia v mladosti mp3 playere a mobily, tak by to bolo rovnaké...
@0 no "dnesna doba spata s hudbou" je hadam trochu expresivny pojem kedze vacsina pocuva (nie moc kvalitne) mainstreamovky.. aby sa tu niekto nahodou neurazil, nie vsetky su hrozne. aj ked momentalne ma nenapadne nieco, co hrozne nie je, ale ja celkovo nevyhladavam modernu hudbu..
a inak pre mna sa velmi tazko definuje, co znamena hudba nema mat zmysel.. ma vyvolavat pocity..
Ja to mám skôr tak, že sa potrebujem vykričať. Ako keď niekomu pomáha keď sa prechádzať sa so slúchadlami na ušiach tak mne pomáha zabudnúť na stres keď si zapnem repráky a spievam si. Inak ja slúchadlá nevydržím mať viac ako 5 minút. Bolia ma z toho uši.
je to moja droga, vždy pri nej prídem na iné myšlienky, zabavím sa pri nej, oddýchnem si pri nej,...a skoro všade vytvorí super atmosféru, čo potom vedie ku krásnym veciam
únik z reality a hlavne... ventilovanie pocitov... napr. ludia ktorí neprejavujú až tak pocity, alebo to nerobia na verejnosti tak to robia dosť cez hudbu
a je to relax, krása, rytmika, spoločník, zvuková kulisa etc. etc. etc.
veľmi veľmi veľa. viem pohyby tela a ...frekvencie energií prechádzajúce dušou (nerieš dušu, ak s tým vyjadrením máš problém, tak to ber skôr symbolicky) priamo prepisovať do hudby, a naopak hudba vie priamo spôsobovať pohyby tela a modulovať frekvencie energií prechádzajúce dušou, čiže pre mňa najpriamejší spôsob vyjadrenia pocitov, atmosféry, spôsob ako pocity a atmosféru "uskladniť", a neskôr si ich/ju znovu vyvolať/pripomenúť. plus tá mágia vytvorenia niečoho tak premenlivého a pohyblivého ma nikdy neprestane fascinovať.
vie vytvoriť samostatnú bublinku oddelenú od zvyšku sveta, vie inšpirovať, občas mi "vysvetľuje" matiku a rôzne veci ohľadom procedurálnej generácie, je to univerzálny nástroj ktorý dokáže dobíjať energiu, upokojiť, nabudiť, čokoľvek. proste sa ňou dá doslova ovládať stav duše, sekundu po sekunde.
neznášam hudbu v pozícii kulisy, a neznášam hudbu ktorá bola robená na to aby bola kulisou (čiže prakticky všetok pop, resp. 98% vecí ktoré sa hrajú v rádiách), pretože ju to dehonestuje, a taká hudba je úplne prázdna, bez atmosféry a pocitov, nič nevyjadrujúca, prázdna...
fuuu tak ten čo má hudbu ten neni nikdy sám preto ked je človek sám najlešie čo može byť je hudba a hudba je aj ako liek relax zabava ulet proste bez hudby by som ja osobne neprezil lebo to je nieco neskutocne
Slúchadlá sú najjednoduchším spôsobom ako sa izolovať od okolia, čo je výhodné pokial vyrastáte v "hlučnej" domácnosti a potom si človek an to proste zvykne.
Taktiež má hudba terapeutické účinky a pomáha sa zbaviť zlých nálad, či už hnevu ale aj depiek poprípade preniesť sa cez melancholické obdobia.
Lepšie než hudbu počúvať je tvoriť ju. ( Hlavne hrať na nástroj je úplne perfektný pocit, ale zase nie vkuse. Má to svoje vlny. ) Človek sa cíti ako niečo viac, že svetu môže aj niečo dať a tak...a počúvať ju je aj tak dosť dobré ale tak myslím si, že veľakrát je to prostriedok unikania pred povinnosťami, realitou a dostávania sa do závislostí. Tiež nerada púšťam hudbu ako kulisu lebo viem že to má zlý efekt ale už som na to občas zvyknutá lebo som dlho sama a počuť nejaký hlas ktorý odo mňa nič nechce len ma potešiť tým že je a lahodí môjmu uchu je fajn keď mám blbý deň keď každý odo mň chce niečo alebo ma len kritizujú a ja ´pmám dojem že ma nikto nemá rád. Tak veľakrát je hudba dnešnej dobe hudba preceňovaná. Keď niekto hudbu len počúva hocikam ide je to smutné. Veľmi. A mať pri práci zapnuté rádio je úbohé. Hroooozne. Občas mi to príde ako taký vrchol lenivosti nerozmýšľať nad ničím tak si pustím hluk nech mi navodí iné myšlienky odobrí moje zúfalé pocity príjemnou melódiou. Takže to je taký negatívny pocit pri počúvaní hociakej a preto je lepšie počuť hudbu ktorú človek sám robí, lebo to prináša reálny úžitok, rozvíja svoj talent a to je riešenie problému samo o sebe, krása
kvalitna hudba je casto jedina vec co ma drzi pri normalnom rozmyslani a znamena pre mna velmi vela ... pocuvam vzdy ked sa da, denne aj cca 7hod minimalne a najkrajsie je, ze nejviac si rozumiem s ludmi, ktori pocuvaju moj hudobny styl, cize znamena pre mna aj spoznavanie novych kamaratov ci uz na koncertoch atd.
Neskutočne veľa. Ja bez hudby naozaj nedokážem žiť - nie tak, že keď ju nepočúvam, ale aj keď sa jej nevenujem. Niekoľko rokov spievam a obdobia, keď som nemala kde/s kým boli strašne fádne, šedé, depresívne. Nevedela som prečo. Ale keď sme mali po dlhom čase s kapelou znovu skúšku, došla som domov ako sfetovaná Proste môj život napĺňa.
Nehovoriac o tom, že pomáha premýšľať, zlepšiť náladu, ale aj sa vyplakať, keď to človek potrebuje. Veľa pesničiek mám spojených s ľuďmi. A niekedy je priam až únikom pred realitou, keď človek zavrie uši a nechá sa ňou iba unášať...Z hudby mávam zimomriavky, podľa toho, aká je ich "rozloha" v cm štvorcových, taká fascinujúca pre mňa je Pri hudbe som zistila, že mám chĺpky aj na krku! (robím si srandu, ale pri ničom inom som na krku zimomriavky nemala)
@18@26 - výstižné... ale dá sa stručne povedať, že hudba dokáže robiť hocičo s náladami človeka... môže to byť veselosť, smútok, nadšenie, ale aj depresiu...
Je vám asi jasné, že najväčší priemysel na svete je ten hudobný.. a poznáte aj skupinku ľudí illuminati... Oni to vedia perfektne, okolo 95 % spevákov a skupín v USA je v tom.. samozrejme, nielen USA, ale to číslo sa týkalo najviac "postihnutej" krajiny...pretože vedia, ako veľmi vie hudba zmeniť dokonca pohľad na celý svet (aj život).. je to múdra skupinka ľudí v zmysle "ako na to"....
Na mňa naopak nielen hudba, ale aj filmy dosť zmenia....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a inak pre mna sa velmi tazko definuje, co znamena hudba nema mat zmysel.. ma vyvolavat pocity..
a je to relax, krása, rytmika, spoločník, zvuková kulisa etc. etc. etc.
veľmi veľmi veľa. viem pohyby tela a ...frekvencie energií prechádzajúce dušou (nerieš dušu, ak s tým vyjadrením máš problém, tak to ber skôr symbolicky) priamo prepisovať do hudby, a naopak hudba vie priamo spôsobovať pohyby tela a modulovať frekvencie energií prechádzajúce dušou, čiže pre mňa najpriamejší spôsob vyjadrenia pocitov, atmosféry, spôsob ako pocity a atmosféru "uskladniť", a neskôr si ich/ju znovu vyvolať/pripomenúť. plus tá mágia vytvorenia niečoho tak premenlivého a pohyblivého ma nikdy neprestane fascinovať.
vie vytvoriť samostatnú bublinku oddelenú od zvyšku sveta, vie inšpirovať, občas mi "vysvetľuje" matiku a rôzne veci ohľadom procedurálnej generácie, je to univerzálny nástroj ktorý dokáže dobíjať energiu, upokojiť, nabudiť, čokoľvek. proste sa ňou dá doslova ovládať stav duše, sekundu po sekunde.
neznášam hudbu v pozícii kulisy, a neznášam hudbu ktorá bola robená na to aby bola kulisou (čiže prakticky všetok pop, resp. 98% vecí ktoré sa hrajú v rádiách), pretože ju to dehonestuje, a taká hudba je úplne prázdna, bez atmosféry a pocitov, nič nevyjadrujúca, prázdna...
Taktiež má hudba terapeutické účinky a pomáha sa zbaviť zlých nálad, či už hnevu ale aj depiek poprípade preniesť sa cez melancholické obdobia.
a hudbu všeobecne nepočúvam nejako často,nepotrebujem to
A podla mna kazda doba je spata s hudbou, len vtedy nebola taka technika..
je prechod do ineho sveta
Doma si nieco pustim raz za 2 tyzdne a to max na 5 min. A Ipod som nezapla asi pol roka.
Najlepšie je rock a metal.
Nehovoriac o tom, že pomáha premýšľať, zlepšiť náladu, ale aj sa vyplakať, keď to človek potrebuje. Veľa pesničiek mám spojených s ľuďmi. A niekedy je priam až únikom pred realitou, keď človek zavrie uši a nechá sa ňou iba unášať...Z hudby mávam zimomriavky, podľa toho, aká je ich "rozloha" v cm štvorcových, taká fascinujúca pre mňa je Pri hudbe som zistila, že mám chĺpky aj na krku! (robím si srandu, ale pri ničom inom som na krku zimomriavky nemala)
Je vám asi jasné, že najväčší priemysel na svete je ten hudobný.. a poznáte aj skupinku ľudí illuminati... Oni to vedia perfektne, okolo 95 % spevákov a skupín v USA je v tom.. samozrejme, nielen USA, ale to číslo sa týkalo najviac "postihnutej" krajiny...pretože vedia, ako veľmi vie hudba zmeniť dokonca pohľad na celý svet (aj život).. je to múdra skupinka ľudí v zmysle "ako na to"....
Na mňa naopak nielen hudba, ale aj filmy dosť zmenia....
Sú to fenomény súvisiace s myšlienkami........