ZSSR malo v roku 1990 55 000 tankov, 70 000 obrnených vozidiel, 90 000 delosteelectiev, .......
Co sa s tým stalo po rozpade ZSSR? Dnes ma Rusko 15 500 tankov, aspoň tak tvrdí, 30 000 obrnených vozidiel, 9000 delostrelectva... Co sa s tým stalo? Však to b
Vieš o tom, že nie všetko vybavenie ZSSR si nechalo Rusko ? Navyše ZSSR v roku 1990 neexistovalo. A ďalšia vec je, že mnoho ich vozidiel naozaj "zmizlo".
@sws333 Väčšinu vybavenia ZSSR si nehalo Rusko, je pravda ze čosi dostala aj Ukrajina, a aj ostatné štáty ako Kazachstan, ale to je zanedbateľná čiastka. Vsak uznaj Rusko + štáty ZSSR+ Ázia + Európa nemajú toľko dnes co ZSSR v roku 1990 vsak 55 000 tankov omg to sa neprepadlo pod zem, proste chcem vedieť ze co je s tým...
OMG vy si tu robíte srandu ze tavna pec a ufo a všetko ale skúste sa normálne zamyslieť vsak 55 000 tankov len tak enezmizne tak jak to ze ma dnes Rusko 15 000...
Ale trocha vážne: Niečo rozdelili medzi ostatné štáty ZSSR, niečo predali, niečo vyradili... Takto sa všetkého zbavili. Vieš čo sa dialo s Ruskom po rozpade ZSSR, boli vo veľkej kríze a platiť takú armádu je veľmi náročné.
Ty si degenerovaný, alebo čo? Čo je na tom zaujímavé? Celkom normálne boli demontované, roztavené, skončili v šrote, prípadne nejaká časť bola predaná.
@h8r ak by si sa vyznal, doslo by ti ze odstrániť autá a tanky je trocha rozdiel, tanky sa len tak do šrotu nedajú, 55 000 tankov obzvlášť nie, odstrániť ich toľko by bolo náročné, predali, dajme tomu ze 1000, medzi ostatné štáty? Tak to možno ďalších 1000 keďže Ukrajina dostala "len" 200, a 53 000, z toho napr. 45 000 odstrániť? Ty vieš koľko námahy dá zničiť 1 tank? 45 000 je nemožné... A nehovoriac o ostatných veciach 70 000 obrnených vozidiel, 90 000 delostrelectva, ...............................
@milo5 ak by aj dnes mal kdosi v tavnych peciach odstrániť 55 000 tankov, 70 000 obrnencov, 90 000 delostrelectva a ďalších veci (lietadlá, lode), tak by minul energiu za biliony a nestihol by to žiadny štát ani za desiatky rokov, ak by všetci obyvatelia nemakali iba na tom...
@rayennn KAŽDÝ JEDEN ROK vyrobia ľudia na tejto planéte DESIATKY MILIÓNOV áut. Drvivá väčšina z nich skončí do 20 rokov v šrote.
Ak si vieš predstaviť toto a zároveň si nevieš predstaviť podobné zošrotovanie 55.000 tankov, tak je to v prvom rade problém tvojho degenerovaného mozgu. A ten mám u piči, takže viac s tebou diskutovať nemienim. Maj sa!
Ty travis volny cas len onanovanim nad Rusmi a prezeranim statistik? Ci niekedy zapojis aj mozog?
Zosrotovali sa. Boli by im zbytocne, lebo keby malo Rusko zaplatit ich udrzbu tak by skrachovalo
Časť z tých tankov, obrnených vozidiel a pod. majú iné nastupnícke štáty ako Rusko, časť držia Rusi. Niektoré staršie typy tankov ako T-55 a T-72, ktoré neboli modernizované sa buď predali do zahraničia alebo boli vyradené zo služby. Veď aj z tých vyše 15 tis. je v rezerve asi 12 500. Treba si uvedomiť, že niektoré z tých 55 000 tankov boli v službe už od 50-tych rokov, čiže už neboli konkurencieschopné. Ďalší dôvod ich vyradenia bol v tom, že údržba a prevádzka takýchto mazlíčkov niečo stojí a sú to v zásade zbytočne vyhodené peniaze. V súčastnosti dochádza k redukcií významu tankov na bojisku a preto aj ich počty klesajú stačí sa pozrieť ako klesol počet nemeckých tankov. Dnes má veľká časť európy vo výzbroji pôvodne nemecké tanky, ktorých sa Nemecko potrebovalo po Studenej vojne zbaviť...
@rayennn
počas, a vďaka rozpadu ZSSR sa diali obrovské nelegálne rozpredaje všetkého možného ruského armádneho aj iného, popredali sa tanky, stíhačky, ževraj aj nejaké nukleárne hlavice, iným štátom, alebo teroristom, alebo hocikomu kto na to mal prachy a konexie.
a samozrejme potom vyradenie zo služby, ako už bolo povedané.
a čo sa týka tvojej narážky na tavné pece, prečo máš pocit že na to bola vyhradená nejaká samostatná infraštruktúra? tavné pece sú normálna súčasť kovovýroby, ňe? hromady tovární používajú ako vstupné suroviny miesto tých prvotných recyklované, čiže proste normálne fungujúce a vyrábajúce továrne na chvíľu zmenili zdroj, miesto toho aby spotrebovávali iný šrot, spotrebovávali ten tankový.
@milo5 so toho isteho nazoru, podla mna tie cisla su len velkou fraskou a keby skutocne k niecomu prislo, az potom by si videl skutocne cisla a mozno by sa ti hlava z toho zatocila
@janosik28@milo5 tiež som toho názoru... Nebudem popierať že tie tanky a ostatné "zbytky" išli do šrotu, lebo to nemám ako dokázať, ale som si istá že keby sme naozaj vedeli čo kto má, čo kto prevádza a čojaviem čo, bol by to mierny šok
@333xander Tak je to vacsi problem ako to ze "chce ma?" a podobné diskusie kedže ak fakt este existuje tak ju môže vlastniť kdokolvek, co vies ci niaka mafianska organizacia nevlastni 40 000 tankov teraz...
Alebo možno to maju furt Rusi a ked zautočia na Ukrajina tak z toho bude skandal ak by tam nabehlo 55 000 tankov...
To nie su problémy vôbec, ak by sa na Zemi zjavilo ufo a zmizlo by tak načo to riesiť ked zmizlo, je jedno kde je ci co?
@hetfield Nie náhodou 1991? ....
a @sws333 ma už viac krát presvedčil že o komunizme a ZSSR nevie nič napríklad tým že dlhodobo tvrdí že ZSSR sa rozpadlo v roku 1989...
Myslím si, že ako bole už písané, niečo predali, vyradili, avšak som si istý, že si toho aj kopu nechali. By som povedal, že ich majú niekde uložené, stále plne funkčné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Skúste sa zamyslieť omg je to zaujímavé tak diskutujte normálne...
Ale trocha vážne: Niečo rozdelili medzi ostatné štáty ZSSR, niečo predali, niečo vyradili... Takto sa všetkého zbavili. Vieš čo sa dialo s Ruskom po rozpade ZSSR, boli vo veľkej kríze a platiť takú armádu je veľmi náročné.
Ak si vieš predstaviť toto a zároveň si nevieš predstaviť podobné zošrotovanie 55.000 tankov, tak je to v prvom rade problém tvojho degenerovaného mozgu. A ten mám u piči, takže viac s tebou diskutovať nemienim. Maj sa!
Zosrotovali sa. Boli by im zbytocne, lebo keby malo Rusko zaplatit ich udrzbu tak by skrachovalo
počas, a vďaka rozpadu ZSSR sa diali obrovské nelegálne rozpredaje všetkého možného ruského armádneho aj iného, popredali sa tanky, stíhačky, ževraj aj nejaké nukleárne hlavice, iným štátom, alebo teroristom, alebo hocikomu kto na to mal prachy a konexie.
a samozrejme potom vyradenie zo služby, ako už bolo povedané.
a čo sa týka tvojej narážky na tavné pece, prečo máš pocit že na to bola vyhradená nejaká samostatná infraštruktúra? tavné pece sú normálna súčasť kovovýroby, ňe? hromady tovární používajú ako vstupné suroviny miesto tých prvotných recyklované, čiže proste normálne fungujúce a vyrábajúce továrne na chvíľu zmenili zdroj, miesto toho aby spotrebovávali iný šrot, spotrebovávali ten tankový.
Alebo možno to maju furt Rusi a ked zautočia na Ukrajina tak z toho bude skandal ak by tam nabehlo 55 000 tankov...
To nie su problémy vôbec, ak by sa na Zemi zjavilo ufo a zmizlo by tak načo to riesiť ked zmizlo, je jedno kde je ci co?
a @sws333 ma už viac krát presvedčil že o komunizme a ZSSR nevie nič napríklad tým že dlhodobo tvrdí že ZSSR sa rozpadlo v roku 1989...
@waagbistritz69 Moja chyba .