domorodci maju vseliake uchylnosti, ktore sa im zdaju normalne, lebo je to ich zivot, zvyky...tak to proste poznaju a ziju...tym nechcem povedat ze s tym suhlasim, ale co narobis? myslim, ze su na svete organizacie, ktore sa snazia poucit tychto ludi...
@5 nie, ale co s tym narobis, ti ludia su chudobni, neinformovani a velmi, velmi povercivi.. pred starociami sme na tom my europania boli rovnako.. upalovanie carodejnic a pod. :/
A do europy sa to pravdepodobne aj vrati, spolu s pristahovalcami. Ved v Nemecku je pomali uz vrazda zo cti legalna, kedze obet je zavrazdena vlastnou rodinou tak sa to vobec neriesi..
vrazda zo cti je u moslimov. Vacsinou sa to stane ak je moslimske dievca znasilnene, to je pre rodinu hamba tak ju bez okolkov zabiju. Ale nemusi ist iba o znasilnenie, staci ked niekto zahambi svoju rodinu.
je to v ich kulure a oni to povazuju za normalnu sucast zivota...ked sa to tak vezme,tak vo svete sa dejú kadejake hrozne zvratenosti horsieho kalibru...
ad 13. lebo takto by som mohol aj holokaust povazovat za normalny, kedze nenavist voci zidom je v postate sucastou a hlboko zakoreneny v europskej kulture
14. Mne sa ta argumentacia s kulturou tiez zda retardovana Keby sa to dialo na Slovensku, tak je to uz moralne zvratene a vobec, ale kym to robia srandovni samani na inej polovici Zeme, tak je to pohoda
samozrejme že je to hrozné ale tí ľudia to už pravdepodobne robili dávno predtým ako o tom vedel "civilizovaný" svet...čím viac objavujeme časti planéty, ktoré ešte nezasiahla moderná civilizácia, tým viac sa objaví podobných rituálov, vrážd, obetí...pravdepodobne sme to robili aj my, európania len možno pred 1500 rokmi
18. ja tiez vaham, Afrika sa mi v niektorych veciach neskutocne paci a urcite by som sa tam isiel pozriet, ale na druhej strane ma seru tieto primitivne kmene co tam vedu medzi sebou vojny koli vselijakym picovinam a maju pre mna neprijatelne rituali.
lenže tu ide o to, že je to ich kultuara...ved sa to nedeje i tam...deje sa to po celom svete...dokonca aj v Europe existuju kulty, ktoré vraždia novorodeniatka alebo sa antieraju ich krvou... su tak bližšie k satanovi... nejde o to kde to ej ide o to, že my to neovplivníme.... to fakt!
Hmmm powodne som planowala ist do afriky pomahat im ale som bieeela jak stena nedostatok pigmentu zozeru ma??? abo len roztrhaju a rozpredaju ako amulet??
A co riesite? Prosim vas, si myslite ze sa niekto stara o afriku??? Vsetci na to jebu, ziadny moderny svet u nich nie je, respektiva nachadza sa len na miestach kde boli kolonizatori a snazili sa tie mesta vylepsit na ich standrd. Zvysok afriky im bol ukradnuti nech si robia co chcu nam (europanom) slo len o diamanty, zlato a dalsie bohatstva. Vynechali sme ich z pokroku a vynalezou podobne ako sme sa vysrali na arabske staty a vysledok vidite - europa + usa a azia sa rozmohli a ziju si "hi-tech" a zvysok sveta sa nas len snazi dobehnut. Priklady napr v egypte mate odvoz odpadu z domu len nejakych 40rokov dovtedy sa to hadzalo kate tade, o afrike toho bolo dost a jediny cas kedy si arabi zili bolo v casoch ked cez nich sli obchodne trasy medzi vychodom (azia) a zapadom (europa), potom prisli lode, moreplavectvo a arabi zaostali kedze sme ich viacej nepotrebovali a viac menej nemali co ponuknut (a dovolim si tvrdit ze keby nemaju ropu, tak su na tom tak isto ako afrika a mozno este horsie).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
nieco podobne