@1 aj keď je to tvoj názor nemusíš ho tu hneď urážať kedže niektorí v neho veria, ja neverím tiež,ale radšej som ticho než by som mala vyvolávať zbytočné hádky
raz ma na ulici zastavili salvisi (svedkovia jehovovi) a pytali sa ma ze ako sa stvoril svet ci verim v to ze ho boh stvoril...a ja som povedlal ze verim ze zivot vznikol evoluciou a postupnym vyvojom...a oni az zrobili krok do zadu jak som iim to povedlal....esdte ma chceli presvidedcat ale mne sa to nechcelo pocuvat tak som od nich isiel prec
tiež si myslím, že by to mohla byť konbinácia oboch teorií. to, že človek vznikol evolúciou, nevylučuje, že počiatok evolúcie (nejaké baktérie) nemohol stvoriť boh.
ani jednemu...darwin mal sice pekne myslienky, ale neverim ze by pozorny clovek v nej nenasiel nejake chyby, a biblia je len akasi rozpravocka, ved aj samotny krestania bibliu co sa tyka stvorenia sveta neberu vazne, aj pre nich je to len akasi metafora na vznik sveta a stvorenie zivota...
k petike: učíš sa biológiu a vieš, ako Darwin prispel k poznaniu, ale dúfam, že nezostaneš pri tom nezabudni, že je to teória a že pojem evolúcia je filozofický a nedokáže uspokojiť vedecký charakter predvídateľnosti... značí, že veda ti vie "predpovedať" presne, čo sa stane, ale evolúcia nie, od nej nikto nevie, čo bude, je nepredvídateľná a to veda netoleruje... to chcem hlavne upozorniť tých, čo si myslia, že veda je jedinou možnosťou a správnosťou v našom živote... takí ľudia proste žijú v najväčšom omyle, ale stále nechápu
a ty si kto, tikalalok? ten s tým patentom? alebo zrejme tužidlov bodyguard... nieže zrejme, ale určite, blbcami sa robiť nebudeme a preto čestne prehlasujem, že tužidla ľutujem, hlbšie klesnúť nemohol a čakám od vás oboch už len príspevky smradľavé od protivnosti, provokácie, nič iné neviete zo seba dostať... len občas sa znormalizujete, ako sa vám páči na tom dne? forever vaša zipporah
pridaj si ešte šestku a budeš rovno pri diablovi na samom pekelnom dne, spíš o tom a pošli nebopeklovi...
no to vieš, až taký empirista nie som, vec sa má tak, že ak niečo chceš povedať, mal by si mať nejaký dobrý poznatok, neklásť len otázky, ale hľadať odpovede, prebrať si ich v knihách, na nete, u kompetentných ľuďoch (ako tvoj matikár), sa nečudujem, že si málo toho prečítal, keď ty len zbytočné a často len provokačné otázky vieš klásť, a kniha nemá ústa... ty si berieš z tej "druhej ruky" (ktovie akej) len také info, ktoré sa ti hodí väčšinou na tvoje účely, vieme aké, hodíš ich sem a zabávaš sa... občas žalostný a poľutovaniahodný výsledok... a keď už tak nezabúdaj na to, že pohľad matematika a informatika má svoje hranice, ty ich prekračuješ tam, kde sa týmito odbormi nemôžu vysvetľovať veci, ale nevadí, to je tvoja vec, lebo to je ako hádzať hrach na stenu
tikalalók, halo, ozvi sa, ty halo, vieš, čo je halo?
mám s tým niečo spoločné? nemám. zipporah, ja ťa nepoznám a nepociťujem ani najmenšiu potrebu hádať sa s tebou. občas ma síce zarazí to, ako z tvojich príspevkov srší to také "len ja, len ja mám pravdu a všetci ostatní ste hlupáci" a tak zareagujem, čo bol aj tento prípad, ale vo všeobecnosti vôbec nemám chuť prieť sa s tebou o malichernostiach.
vo všeobecnosti nie je to skôr naopak? zvyčajne si robíš rád prču z ostatných ty, akoby všetci boli hlúpučkí... ale toto je tiež podobná malichernosť pre mňa; halo si ty, prechádza cez teba, a to len preto, že ja mám pravdu, len ja idem sa nasprejovať vôňou ešte kresťanskej fanatičky a nalepiť si na čelo, že som sestra blackangel, už som zistila tri veci o sebe z netu... uá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@bress mohol by si spresniť? uviesť teda čomu veríš ty?
No v biblii je písané o vzniku zvierat priamo, bez nejakej evolúcie, takže sa to, samozrejme, vylučuje ...
Dokonca o vzniku človeka "rukou boha" atd atd. ...
A som kacír, keďže viem z počutia, že človek vznikol rukou boha, na hranicu so mnou
S tou biológiou to musíš mať ozaj ťažké, veď ty musíš vypitvať celé zviera, aby si o ňom zistila akokoľvek elementárny poznatok
no to vieš, až taký empirista nie som, vec sa má tak, že ak niečo chceš povedať, mal by si mať nejaký dobrý poznatok, neklásť len otázky, ale hľadať odpovede, prebrať si ich v knihách, na nete, u kompetentných ľuďoch (ako tvoj matikár), sa nečudujem, že si málo toho prečítal, keď ty len zbytočné a často len provokačné otázky vieš klásť, a kniha nemá ústa... ty si berieš z tej "druhej ruky" (ktovie akej) len také info, ktoré sa ti hodí väčšinou na tvoje účely, vieme aké, hodíš ich sem a zabávaš sa... občas žalostný a poľutovaniahodný výsledok... a keď už tak nezabúdaj na to, že pohľad matematika a informatika má svoje hranice, ty ich prekračuješ tam, kde sa týmito odbormi nemôžu vysvetľovať veci, ale nevadí, to je tvoja vec, lebo to je ako hádzať hrach na stenu
tikalalók, halo, ozvi sa, ty halo, vieš, čo je halo?
... ...
Mimochodom ak máš nejakú výhradu voči môjmu poznatku z druhej ruky, kľudne napíš, ak nie, tak ... neviem