obklopím sa inými ľuďmi, to na mňa funguje 100% kedysi som to riešila hudbou a samotou, ale zistila som, že počas depiek mám tendenciu počúvať melancholickú hudbu, ktorá mi náladu rozhodne nedvíha.. a ani samota mi neprospieva, pretože keď som sama, nadmerne veľa rozmýšľam, čím sa tie depky ešte prehĺbia..
Inak niekedy mi na depku pomáha aj počítanie matematiky (napríklad nejaké komplikovanejšie derivácie na dve strany, je super pocit, ked sa podarí dopracovať k výsledku, až ma aj depka prejde )
@18 to je v pohode, len ja to zažívam len s frajerkov a keďže mi ešte aj spieva v kapele tak to neni až taký ten divoký rock n roll.. skôr len taký rodinný
prečo som tak strašne háklivý na to, keď ľudia berú depku ako jednodňové obdobie, len pre to, že je vonku zamračené a oni sú sami alebo majú len prosto chvíľkový pocit melanchólie?
myslím že ak dostanete depresiu tak budete tak nehorázne rozladení, že si to spočiatku ani neuvedomíte a budete len tak dva roky zízať čo sa zmenilo, že je vám tak strašne zle ale zároveń nežijete
a z toho sa nedá dostať spôsobom, "dnes sa dostanem z depky,. pustím si smutnú hudbu, ráno sa snáď vyspím lepšieô
prosto to je permanentný stav za isté obdobie, ktoré sa dá len veľmi ťažko podnietiť k lepšiemu, treba na to veľmi veľa času a aj keď sa vám potom spočiatku môže zdať že to prešlo, neskôr to môže opätovne vypuknúť a zastihnúť vás v tej najabsurdnejšej situácií. Ale celkovo je tam asi uvedomenie si, že tú depresiu človek v skutočnosti má - tam by som začínal, mať potrebu sebarealizácie, plánovať is veci, urobiť si stratégiu ako sa z toho dostať, určiť si priority, mať okolo seba spoločnosť, dať to nejakým spôsobom vonku beh, umenie, tvorba etc..
a ani to nemusí pomôcť pri dlhšom praktizovaní, celkovo ma asi dosť štve čo niektorí ľudia pokladajú za depku keď si sppmeniem na to, čo sa dialo pred pol rokom
kedysi to bola marihuana a hašiš,no teraz som osamotený celkom,takže radu by som potreboval tiež,ale tuším,že iný pohľad na svet nie je tiež zlý...........
Idem si sama na prechadzku so sluchatkami a to skoro každy den aby som si prevetrala hlavu, to je najlepšie čo može byť aj ked je vonku - 100 stupnov proste! Potom mi je celkom fajn.
Alebo aj ľudia robia veľa, ked si s niekym...
Alebo sa zdymiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
nič nepomáha
Ak mám s kým, tak idem sadnúť na kafe, vodnicu, pokecať, zabaviť sa...
V minulosti pomáhala aj napríklad fľaša alkoholu, no nebolo to 100%né (záležalo na tom, akými ľudmi som obklopený)
Sex je na to taktiež fajn Prípadne aj iné aktivity s priateľkou (mna napríklad baví tanec), pozeranie filmu, zabávanie sa...
@18 to je v pohode, len ja to zažívam len s frajerkov a keďže mi ešte aj spieva v kapele tak to neni až taký ten divoký rock n roll.. skôr len taký rodinný
myslím že ak dostanete depresiu tak budete tak nehorázne rozladení, že si to spočiatku ani neuvedomíte a budete len tak dva roky zízať čo sa zmenilo, že je vám tak strašne zle ale zároveń nežijete
prosto to je permanentný stav za isté obdobie, ktoré sa dá len veľmi ťažko podnietiť k lepšiemu, treba na to veľmi veľa času a aj keď sa vám potom spočiatku môže zdať že to prešlo, neskôr to môže opätovne vypuknúť a zastihnúť vás v tej najabsurdnejšej situácií. Ale celkovo je tam asi uvedomenie si, že tú depresiu človek v skutočnosti má - tam by som začínal, mať potrebu sebarealizácie, plánovať is veci, urobiť si stratégiu ako sa z toho dostať, určiť si priority, mať okolo seba spoločnosť, dať to nejakým spôsobom vonku beh, umenie, tvorba etc..
a ani to nemusí pomôcť pri dlhšom praktizovaní, celkovo ma asi dosť štve čo niektorí ľudia pokladajú za depku keď si sppmeniem na to, čo sa dialo pred pol rokom
ale inak....mne nepomáha nič, akurát spánok
Alebo aj ľudia robia veľa, ked si s niekym...
Alebo sa zdymiť...
Šport, prejedanie a hudba
preto som za posledné obdobie pribrala 5kíl!