EU chce kontrolovať nenarodené deti. Vraj budu vedieť včas zistiť, či by mohlo byť postihnuté.
Europska Unia debatuje o rôznych veciach. Poslednu dobu sa tam objavuju rôzne "absurdné" veci, a ludia sa na to sťažuju. Nedávno to zaklincovali tým, že chcu obmädzovať množstvo vody pri splachovaní záchoda. Vraj zbytočne míname vela vody.....
Ale teraz p
Cosi som o tom zachytil na FB... To akože myslia fakt? O.O Ja že je to len sranda
A k veci:
Neviem sa k tomu vyjadriť, kedže nepoznám detaily ani nič podobné, len podstatu veci....
Ale chcem len dodať, že sa čoraz viac a viac blížime k absolutnej kontrole nad ludmi malou hrstkou "tých tam vyssie"....
Cim dalej, tým viac začínam rozmyslať nad teoriou NWO, a o teorii ako chce USA vytvoriť celosvetový nový Sovietsky Zväz... Vraj sa ZSSR pred rozpadom dohodlo s USA o niakych hovädinách, a teraz vraj chce USA kontrolovať celý svet... Vsak aj ten cinsky prezident či kdo to je povedal "kapitalisti su len prezlečení komunisti"...
Akože nič proti, ale toto sa mi na podobu nezdá...
je to úplne na piču nápad, nezvyknem nadávať ale takú kokotinu môže napísať len debil. V EU to neprejde a ak odchádzam do Kanady a už sa nikdy nevrátim. Čím ďalej tým viac chujovín .. bolo to ZSSR a bola to sprostosť, teraz to je EU a je to to isté keď nie horšie. Celé zle!
podľa mňa je to buď úplná konina, alebo nejakým šikovným novinárom vytťrhnuté z kontextu, pretože ten návrh popiera jedno z najzákladnejších práv, a to právo na život - a EU je dosť veľkým zástancom ĽP.
nejaký zdroj k tomu? taký dôveryhodný, najlepšie s modrým logom a hviezdičkami?
@6 k tým novinárom - napr. telka odvysielala príspevok s názvom EU bude kontrolovať, ako splachujeme a vysávame, pričom v skutočnosti EU vydala len vyjadrenie k tomu, ako by mali ľudia šetriť energiu, čo by malo byť už v ich vlasnom záujme.
klamú nás médiá- ľudia všetkému uveria - a potom len zbytočne nadávajú na všetko možné
@lenuska175 ludské práva na život... Pokiaľ viem, človek ioch dostáva až od... narodenia? A potrat nemôže byť až po 3. mesiaci či jak to je... Ale takto to je este len "plod", podľa EU, a navyse postihnutý... Jak to vyznie, vsak?
@qwedsayxc
chápem, čo tým myslíš, ale je zákonné donútiť ženu, nech si dá potratiť vlastné dieťa?
ono to znie skôr ako z nejakého strašne pokrokového filmu, že príde žena, zapú nejaký monitor a povedia jej že no viete, vaše dieťa bude homosexuál a v štvrtom roku dostane leukémiu, takých v EU nechceme a tak idete na potrat, dovidenia..
pripadne postihnutie dietata sa bezne da zistit uz teraz z plodovej vody, ultrazvukom alebo hocijakou inou cestou, po 35ke je napriklad amniocenteza u zeny povinna, a ja s tym maximalne nesuhlasim. v nespocetnych mnozstvach pripadov lekari matke povedali, ze dieta bude mat napr downov syndrom, ta sa s tym samozrejme zmierila a na vsetko sa pripravila, aj ked jej mnohi odporucali interrupciu a dieta sa narodilo uplne zdrave. toto sa deje stale a aj keby sa zdrave nenarodilo, nechapem ako moze niekto dobrovolne zabit svoje nenarodene dieta len preto, ze bude mat nejake problemy. deti s postihnutim vedia byt neskutocne stastne a prezit krasny, radostny a plnohodnotny zivot, to len my mame v hlavach stale to zastarale zmyslanie ze akokolvek postihnuty clovek je chudak ktoreho treba odstrcit niekam na kraj a nechat ho nejako prezit a dozit ten jeho ubohy zivot. to je totalna blbost, samozrejme vsetko zalezi od mnohych okolnosti ale taky clovek vie velakrat prezit ovela plnohodntnejsi zivot nez niektori zdravi ludia.
ak by sa hentake nieco schvalilo a niekto by mi co i len skusil prikazat aby som zabila svoje dieta, odmietam zit na tejto primitivnej planete. uz teraz som nastvana a to o tom iba premyslam. a na margo tej homosexuality sa nejdem ani vyjadrovat, chcem si usetrit nervy naozaj
@qwedsayxc pokiaľ viem, tak eu prikázala síce čipovať, ale len pri tom prechode do zahraničia, proste pre zvieratá čo budú prechádzať colnicami, neviem či to nebolo tak, že si to slovensko zle vysvetlilo, resp. kde nastala chyba, že sa z toho stalo Očipujme mačky psy a fretky
@lenuska175 ano v EU je to tak že len ked chces cestovať s mačkou narpíklad, ale ja som písal o Slovensku... Povedali, že KAZDY musí dať začipovať svojho psa, mačku a fretku. A ak by potom niekdo nedal a ochorela by ta mačka tak by musel platiť velké pokuty ak by mu nato prisli. A ked každý dal očipovať a stát si napcahl vrecká, (vezmi si koľko je na Slovensku psov, mačiek... Každý druhý človek má psa, niektoré babky na dedine chovaju 10 mačiek...) tak to zrusili že ludia neboli s tým spokojný... No to neboli ani predtým, ako ich dali začipovať...
@qwedsayxc j., nevyznám sa do toho, neviem, či to bol príkaz eu, alebo našich ministerstiev, raz to možno budem donútená naštudovať.
a hej, veď bola to strašná blbosť, hlavne ak záchytné stanice a policajti tie prístroje na čítanie čipov ani nemajú, proste lvl Slovakia
@h8u ultrazvukom toho vela nezistis. Amniocenteza povinna nie je ani po 35. Akurat ti ju odporucia a podpisuje sa papier o tom, ze ju odmietla ale nikto ju nebude nutit aby si ju nechala robit.
Takisto je hromada inych vrodenych vad okrem Downa, kde to dieta neprezije ani 1 rok, tak co je vtedy na tom potrate zle. A aj u Downa, ak ten clovek nechce tomu dietatu obetovat svoj zivot, tak je to jeho rozhodnutie a nik mu nema pravo to zakazovat.
Mna skor zarazilo, ze EU schvalila aby 40% zien v riadiacich funkciach museli byt zeny. Takze miesto toho aby v riadeni boli schopni ludia, co to vedia riadit, tak zobereme aj menej schopnu zenu len kvoli kvote. To je trochu diskriminacia voci muzom, to iste akokeby nariadili, ze nech 40% muzov musi byt napr. kucharmi v skolskych jedalnach alebo hocico ine. A verim tomu, ze aj pre zenu, co si to miesto vybojovalo je tento zakon hrozny.
@bress zrowna ten downov syndrom zistis aj ultrazvukom, podla tvaru tej kosti medzi ocami alebo kosti na zatylku. samozrejme to ma zo vsetkych vysetreni najmensiu presnost, az potom sa zvykne posielat na amniocentezu na potvrdenie, ale zistis.
kazdopadne ano, je velmi vela inych prenatalnych ochoreni a postihnuti, ale ako som hovorila vyssie, nikdy to vysetrenie nie je stopercentne a riskovat zivot zdraveho dietata je podla mna uplne nepripustne. takisto pokrok v medicine je velky, znie to ako klise ale je to tak, vady na ktore pred 10 rokmi bezne deti zomierali do par rokov po narodeni su dnes ovela viac zlucitelne so zivotom a tak to pojde dalej. citala som o obrovskom mnozstve rodin, kedy im po narodeni povedali, ze ich dieta bude zit 2-3 roky, ubehlo tych rokov 15 a je v pohode. v podstate mozem povedat ze sa to deje velmi, velmi casto, hlavne u tazkej dmo, kedy najviac zavazi snaha rodica a pristup lekarov a vie sa ta predpokladana dlzka zivota a hlavne jeho kvalita velmi, velmi pretiahnut.
mne osobne proste pride hrozne ak niekto dobrovolne chce ukoncit zivot svojho dietata len preto ze jednoducho bolo stvorene tak ako bolo, ja by som si to nikdy nikdy v zivote neodpustila. keby som sa aspon nepokusila, asi by som si povedala ze to tak malo byt a ja sa s tym mam vysporiadat a bojovat s tym.
ale ok, dajme tomu ze ak je to dobrovolne, nech si teda matky rozhoduju, aj ked sa kvoli tomu citim hrozne ale zvykla som si neriesit, keby som sa mala trapit tymi nezmyselnymi kazodennymi potratmi ktore sa na svete deju len kvoli ludskej hluposti a marnivosti, neviem kam by som prisla. ale aby to niekto prikazoval, to fakt neprekusnem
@h8u to su len indikaciu z ultrazvuku na poslanie na nejake invazivne vysetrenie. Mne to nemusis hovorit, bohuzial tie sracky musim vediet uz teraz pre mna z nepochopitelnych pricin
A pri vadach napr. v pocte chromozomov su tie vysetrenie velmi presne, takisto aj pri nejakych inych vacsich vadach na chromozomoch. To, ze sa postupne niektore veci zlepsuju je pravda ale niektore zas nie, to zalezi od postihnutia a podla mna skor ide o kvalitu zivota ako o kvantitu. Ak proste prezije 2 roky alebo 10 rokov v obrovskych problemoch, tak je to proste furt nahovno.
Mne to zas prijde celkom normalne, kedze v prirode by take dieta nemalo sancu prezit, preto je spravne ak to je na rozhodnuti rodicov. Takisto nesuhlasim s tym aby sa to prikazovalo.
@sexywoman vraj existuje hromada ľudí ktorí radi zbierajú tie najabsurdnejšie výroky a výmysly, pokladajú ich za pravdivé informácie, a bez najmenšieho overenia ich posielajú ďalej, čo ty na to?
A ?
Na tej vode na hajzli nevidím nič zlé a na tom druhom , za predopkladu že matka má na výber čo ďalej už duplom nevidím nič zlé.
Aké pohoršenie vyvolajú dobré nápady , celé zle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
A k veci:
Neviem sa k tomu vyjadriť, kedže nepoznám detaily ani nič podobné, len podstatu veci....
Cim dalej, tým viac začínam rozmyslať nad teoriou NWO, a o teorii ako chce USA vytvoriť celosvetový nový Sovietsky Zväz... Vraj sa ZSSR pred rozpadom dohodlo s USA o niakych hovädinách, a teraz vraj chce USA kontrolovať celý svet... Vsak aj ten cinsky prezident či kdo to je povedal "kapitalisti su len prezlečení komunisti"...
Akože nič proti, ale toto sa mi na podobu nezdá...
podľa mňa je to buď úplná konina, alebo nejakým šikovným novinárom vytťrhnuté z kontextu, pretože ten návrh popiera jedno z najzákladnejších práv, a to právo na život - a EU je dosť veľkým zástancom ĽP.
nejaký zdroj k tomu? taký dôveryhodný, najlepšie s modrým logom a hviezdičkami?
klamú nás médiá- ľudia všetkému uveria - a potom len zbytočne nadávajú na všetko možné
chápem, čo tým myslíš, ale je zákonné donútiť ženu, nech si dá potratiť vlastné dieťa?
ono to znie skôr ako z nejakého strašne pokrokového filmu, že príde žena, zapú nejaký monitor a povedia jej že no viete, vaše dieťa bude homosexuál a v štvrtom roku dostane leukémiu, takých v EU nechceme a tak idete na potrat, dovidenia..
ak by sa hentake nieco schvalilo a niekto by mi co i len skusil prikazat aby som zabila svoje dieta, odmietam zit na tejto primitivnej planete. uz teraz som nastvana a to o tom iba premyslam. a na margo tej homosexuality sa nejdem ani vyjadrovat, chcem si usetrit nervy naozaj
a hej, veď bola to strašná blbosť, hlavne ak záchytné stanice a policajti tie prístroje na čítanie čipov ani nemajú, proste lvl Slovakia
ja som zajkousko
Takisto je hromada inych vrodenych vad okrem Downa, kde to dieta neprezije ani 1 rok, tak co je vtedy na tom potrate zle. A aj u Downa, ak ten clovek nechce tomu dietatu obetovat svoj zivot, tak je to jeho rozhodnutie a nik mu nema pravo to zakazovat.
Mna skor zarazilo, ze EU schvalila aby 40% zien v riadiacich funkciach museli byt zeny. Takze miesto toho aby v riadeni boli schopni ludia, co to vedia riadit, tak zobereme aj menej schopnu zenu len kvoli kvote. To je trochu diskriminacia voci muzom, to iste akokeby nariadili, ze nech 40% muzov musi byt napr. kucharmi v skolskych jedalnach alebo hocico ine. A verim tomu, ze aj pre zenu, co si to miesto vybojovalo je tento zakon hrozny.
kazdopadne ano, je velmi vela inych prenatalnych ochoreni a postihnuti, ale ako som hovorila vyssie, nikdy to vysetrenie nie je stopercentne a riskovat zivot zdraveho dietata je podla mna uplne nepripustne. takisto pokrok v medicine je velky, znie to ako klise ale je to tak, vady na ktore pred 10 rokmi bezne deti zomierali do par rokov po narodeni su dnes ovela viac zlucitelne so zivotom a tak to pojde dalej. citala som o obrovskom mnozstve rodin, kedy im po narodeni povedali, ze ich dieta bude zit 2-3 roky, ubehlo tych rokov 15 a je v pohode. v podstate mozem povedat ze sa to deje velmi, velmi casto, hlavne u tazkej dmo, kedy najviac zavazi snaha rodica a pristup lekarov a vie sa ta predpokladana dlzka zivota a hlavne jeho kvalita velmi, velmi pretiahnut.
mne osobne proste pride hrozne ak niekto dobrovolne chce ukoncit zivot svojho dietata len preto ze jednoducho bolo stvorene tak ako bolo, ja by som si to nikdy nikdy v zivote neodpustila. keby som sa aspon nepokusila, asi by som si povedala ze to tak malo byt a ja sa s tym mam vysporiadat a bojovat s tym.
ale ok, dajme tomu ze ak je to dobrovolne, nech si teda matky rozhoduju, aj ked sa kvoli tomu citim hrozne ale zvykla som si neriesit, keby som sa mala trapit tymi nezmyselnymi kazodennymi potratmi ktore sa na svete deju len kvoli ludskej hluposti a marnivosti, neviem kam by som prisla. ale aby to niekto prikazoval, to fakt neprekusnem
A pri vadach napr. v pocte chromozomov su tie vysetrenie velmi presne, takisto aj pri nejakych inych vacsich vadach na chromozomoch. To, ze sa postupne niektore veci zlepsuju je pravda ale niektore zas nie, to zalezi od postihnutia a podla mna skor ide o kvalitu zivota ako o kvantitu. Ak proste prezije 2 roky alebo 10 rokov v obrovskych problemoch, tak je to proste furt nahovno.
Mne to zas prijde celkom normalne, kedze v prirode by take dieta nemalo sancu prezit, preto je spravne ak to je na rozhodnuti rodicov. Takisto nesuhlasim s tym aby sa to prikazovalo.
Toto si snad robis srandu O.o napisal si to, ako keby to bola najvacsia choroba ludstva alebo co..
Na tej vode na hajzli nevidím nič zlé a na tom druhom , za predopkladu že matka má na výber čo ďalej už duplom nevidím nič zlé.
Aké pohoršenie vyvolajú dobré nápady , celé zle.