v kazdom pripade budem sa tu uz na birdzi po 5 krat asi opakovat, zidia ovladaju svet, koli peniazom su schopni urobit vsetko, aj vrazdit nevinnych ludi, spolcuju sa, pomahaju si. ZIDIA SU 1000 X HORSI AKO RAKOVINA. ZIDIA SU NAJVACSI MOR LUDSTVA. hajl.
ty darebak, prezradil si nase velke tajomstvo, ktore sme tak dlho tajili.
ty budes potrestany!
no s takym nazorom som sa este nestretol, ale celkom sa paci taka uvaha je az tak trosku zcestna lebo by mali zamerne obetovat starych ludi a nie ako to bolo, ze zeny, deti, mladych, starcy, vsetkych.
a to, že je Hitloš považovaný za chorú hlavu má na svedomí už pol storočia pred druhou svetovou vojnou silnejúca myšlienka nacionalizmu. stačí sa pozrieť na Fichteho.
@qwer28 ale je to sranda si to precitat DD no absolutne vylucit sa to neda ze zidia su az ta vy.eane svine ze by mozno az tohto boli schpny aby mohli neohrozene ovladat svet dalsie starocia..
@sabnacke zabil neviem myslim ze vraj 7 milionov zidov zomrelo cez druhu svetovu vojnu.. akoze nebol umelec? to sa zatial este nikomu nepodarilo.. snad ho raz ale niekto este prekona..
@mrxxx vravím, že bol! myslela som tie pohľadnice, ktoré sám maľoval a predával, ona sa hlásil na umeleckú školu ale neurobil prijímačky, ak si dobre pamätám... ale áno dá sa to zobrať aj z tejto strany, som síce skôr pacifista, ale tie pohnútky a dôvody čiastočne chápem. a nebol jediný čo páchal také ,,zverstvá", stačí sa pozrieť na neskorší sibír alebo ešte v minulom storočí koncentračné tábory v britských kolóniách.
prirovnávať Hitlera k Spasiteľovi židovského národa môže pochádzať iba od samotného diabla, daj pozor aby ťa ti zavraždení židia nemátali po nociach .........filip
zaujímavá teória, vylúčiť sa jednoznačne nedá Ale históriu píšu tí, čo zvíťazia, takže podstatná časť histórie nie je pravda ale len víťazova verzia pravdy. Ale myslím, že už som niekde čítal, že zo začiatku židia vo veľkom financovali Hitlera.
@amikadze neospravedlňuje ho nič. ja len hovorím, že chápem, že to chceli riešiť, veď to je úplne iná mentalita - nemecká v tej dobe. nehovorím, že ho obdivujem a ani si doma nehajlujem v obývačke.
@sabnacke keď ti dakto pozabíja rodinu tak asi tiež poviem že neospravedlňuje ho nič, len poviem že chápem, že to chcel riešiť, veď to je úplne iná mentalita
@antifunebracka a ty to čítaš celé aj alebo nie? on sa naozaj snažil maľovať, za to ja nemôžem. a wtf, jak môžeš dať do úvodzoviek niečo, čo som nenapísala. neupravuj si podľa seba jak sa ti to hodí dobre?
,,myslela som tie pohľadnice, ktoré sám maľoval a predával, ona sa hlásil na umeleckú školu ale neurobil prijímačky, ak si dobre pamätám..."
,,ale áno dá sa to zobrať aj z tejto strany, som síce skôr pacifista, ale tie pohnútky a dôvody čiastočne chápem. a nebol jediný čo páchal také ,,zverstvá", stačí sa pozrieť na neskorší sibír alebo ešte v minulom storočí koncentračné tábory v britských kolóniách."
@sabnacke W-T-F?! tie citaty som NIJAKO neupravil, akoze nechapem, co teraz hovoris a to, ze niekto maluje pohladnice z neho este nerobi umelca. ja ritou malujem krajsie. asi tam bol nejaky dovod, preco ho nevzali. a @41 ti tiez dobre povedal. vyvrazdovanie etnika sa neda nijak pochopit ani ospravedlnit, cize sa znova vraciame k tomu, ze mas statocne jebnute nazory
@antifunebracka aha už som to našla, mňa zmiatlo to, že si to dal tak kokotsky do súvisu, ale ok. dobre, tak nabudúce sa zdržím slova umelec, ty vieš, kto umelcom je a kto nie najlepšie
a vidím, že to vôbec ale vôbec (nie že neviete) ale asi nechcete pochopiť, hovorím v súvislosti s nemeckým nacionalizmom, hitler nebol ten, kto o tom začal ako prvý hovoriť, on len mal dar reči a vedel poblázniť ľudí a využiť to, o čom sa písalo dávno predtým než sa on narodil... hovorím o tom z historického a sociálneho hľadiska, nie morálneho.
@sabnacke no to o jeho "umeni" neni len moj nazor ale si vygoogli nazory barsakych poprednych umeleckych kritikov na jeho tvorbu a ine je napisat "mal dar reci a niet divu, ze zfanatizoval ludi" a ine "necudujem sa, ze chcel vyvrazdit zidov a suhlasim s @3 " (teraz samozrejme uz volna citacia tvojich slov)
@sabnacke Ja ta chapem ako si to myslela. Zasadny problem ludi je psychologicka asociacia argumentu s osobou ktora ho povie, pripadne s osobou o ktorej sa to tyka. Ak sa nam niekto nepaci, casto to ludia beru ako dvovod k nespravnosti jeho nazorov. To ze bol Hitler magor a pozabijal miliony ludi este neznamena ze vsetky jeho vyroky a vsetky jeho skutky su zle. Tusim sa to naziva Argumentum ad hominem, argument z autority alebo tak nejako. Samozrejme plati to aj v opacnom, pozitivnom zmysle.
@qwer28 židia to inak aj dost využívajú že boli za 2sv. takto masívne odstraňovaný ale povedz mi potom prečo Hitler zabíjal a dával do koncentrákov aj ostatné národy?
@antifunebracka vidím, že to musím napísať polopate, aj keď si myslím, že je tu dosť inteligentných ľudí ktorí to pochopili, ale teda:
si nedávno zjednotený národ, šíri sa myšlienka nacionalizmu (stačí si prečítať Fichteho), priemysel rozkvitá a nemci majú pocit, že by im malo patriť viac. logicky sa vrhnú na toho, kto má peniaze, za cenu čohokoľvek a povedzme si pravdu že židom toho zrovna nezhabali málo. z tohto historicko-soc. hľadiska to chápem.
včera som to mala rozpísané ale padol mi net, keď si spomeniem čo som chcela dodať, napíšem to ešte.
ale v poriadku, zostaňme pri mojich vadných názoroch, beriem, ja tiež s mnohými vecami nesúhlasím, akurát sa vyvarujem hovoriť o druhých že sú jebnutí.
@d2v1d@52 ale prezraď mi že keď sa do koncentračných táborov deportovali židov príslušníci aj iných etník, že prečo sa taká pozornosť venuje len židom?
@62 zas nemusíš očividných provokatérov vynášať do nebies len za to že sa aj na ulici potknú o nitku židovského sprisahania, akože hej, môžme sa baviť napríklad o avrahamovi sternovi ako vodcovi sionistickej organizácie lechi ktorý podporoval mussoliniho režim a možno by sa niečo našlo aj na hitlerových veľkoburžoáznych sponzoroch (kvôli ktorým imho odstavil SA a bratov strasserovcov ako radikálnejšie ľavicové elementy NS hnutia) ale @qwer28 -ova rozprava je učebnicový trolling
@63@mrxxx sa v iných témach priznal že mal nutkanie zabiť rodičov lebo má "istú chorobu," a ja ho síce nesúdim ale ani ho nebudem brať vážne + mal by sa liečiť
@64 približne 98 000 obetí ukrajinského hladomoru boli židia a stalin židov tiež nemusel, myslím že už v 30. rokoch začal odstavovať niektorých z nich z významných funkcií, imho hlavne tých čo sa hlásili k sionizmu
@65 možno povedať že si vážia svoju históriu a zaujímajú sa o ňu o čosi viac ale sú iste aj debili ktorí židovské utrpenie nadraďujú nad utrpenie ostatných, či dokonca popierajú utpenie napr. cigánov alebo iných nežidov počas holokaustu
@sabnacke rozumím ale nečuduj sa keď to niekomu znie ako obhajoba
"Toto musí nadchnúť vaše verné srdce cisárovho poddaného," vravím a vyhadzujem zlatý peniaz do vzduchu. Heinrich ho zachytí a civie naň vodnatými očami.
"Jeho veličenstvo," povie dojato. "To boli časy! Vtedy sme ešte mali svoju armádu!"
"Podistým to boli pre každého iné časy," odpoviem.
Heinrich na mňa rozhorčene pozrie.
"Vari len uznáte, že vtedy boli lepšie časy ako dnes! Dnes sedíme v špine, a vtedy sme sa kúpali v sadle. Z toho si urobíte záver aj sám, nie?"
"Nie som si istý. Aký záver?"
"Je to predsa jasné, musíme mať cisára a poriadnu národnú vládu!"
"Zabudli ste na dôležité slovo - pretože. Práve preto dnes milióny vám podobných roztrubujú s vysoko zdvihnutými rypákmi taký nezmysel. Slovo pretože! Dnes máme päť miliónov nezamestnaných, infláciu a porazili nás, PRETOŽE sme predtým mali vašu milovanú vládu, PRETOŽE tá so svojím velikášstvom rozpútala vojnu, PRETOŽE tú vojnu prehrala! Preto dnes sedíme v blate! PRETOŽE sme mali vládu vami milovaných panákov v uniformách! A nemusíme ich mať zase, aby sme sa mali lepšie, ale musíme zabrániť ich návratu, PRETOŽE inak nás ešte raz naženú do vojny a do blata. Rozumiete? Slovíčko pretože! Vaši súkmeňovci naň radi zabúdajú! Pretože!"
"Hlúposť!" zahundre Heinrich a vzchopí sa. "Vy ste komunista!"
Georg vybuchne v divý smiech: "Pre Heinricha je každý komunista, kto nie je vyložený pravičiar."
@antifunebracka "choď do piči" to je teda argument... Väčšina ľudí čo mi hovorí že mám isť do piči ma tam posiela práve preto lebo sa im nepáči že mám pravdu.. No čo nemám pravdu? Ta také inteligentné argument by si mohol naučiť aj Moniku Flašíkovu, Chmelára, Weissenberga a ďalších kolaburantských dutohlavov aby vedeli čo majú kričať na účastníkov budúceho pochodu...
@67 a vrátim sa k reakcii na @65.. Máš pravdu existujú primitívi čo budú povíšovať židovské utrpenie nad iné národy akoby zakrývali zrak pred skutočnosťou čo sa odohrávalo tiež aj pred holokaustom.. Napríklad na slovanoch boli vykonané ešte horšie genocídy ako na židov a nás sa nikto nezastane len ďalej sa bude proti nám intrigovať.. A sú tiež vysokopostaevná židovská elita ktorá ostatné obyvateľstvo očkuje holokaustom cez média a učebnicové osnovy aby sa zabúdlo že vyhladzované boli aj iné národy... Napríklad sa vrátim k Ukrajinskému hladomoru málo kto sa zamyslí nad tým prečo sa to v školách deti neučia.. Povedz je z Dejepisu téma genocída a celé učivo prebieha asi tak že preberu koniec 1. Sv. vojny hne´d preskočia ukrajinský hladomor a prechádzajú na učivo 2. sv. vojny a židovského holokaustu a zase tam spomenu z 14 milionov komplet umúčených ľudí 6 miliónov židov... Ako gumovať mozog sa dá tak že sa budú preberať polopravdy alebo časť s pravdy a o zvyšku reč nieje....
@trash Pretože nesúhlasím zo xenofóbiou, šovinizmom a antisemitizmom. Môžem mať výhrady voči konkrétnym židom, konkrétnym činom a voči blbosti všeobecne ale nie voči národom. Obzvlášť ak viem o Židoch ktorí dali tomuto svetu veľa dobrého.
@james144 Ani ja nesúhlasím z Xenofóbiou šovinizmom a antisemitizmom ale tiež nesúhlasím z multikulturalizmom, miešaním rás, imigračnou politikou a nesúhlasím ani z potláčaním národnej hrdosti a diskrimináciou domácej majoritnej väčšiny a zvýhodňovaním jednej rasy nad druhou(zvýhodnení cigáni z nevýhodnení bieli) ktorá sa deje teraz... A teraz tí židia čo niečo svetu dali: Einstein ešte nejakých poznáš?
@antifunebracka A tvoja retardácia je očividne zapríčinená televíznými programami TV Narkóza a TV HNOJ kde zrejme dávajú samé bullshity a takto v tvojej hlave neostalo mnoho zdravého intelektuálu len utopistické predstavy o láske a porozumení...
@james144 A ešte keď s tým všetkým nesúhlasíš prečo nie si napríklad na strane Ukrajincov čo boli vraždení za toho Ukrajinského Hladomoru (židmi samozrejme) alebo prečo nie si na strane Palestíncov čo na ich školi zhadzujú bomby (Zase židia) alebo prečo nie si na strane Libanoncov ku ktorým v roku 2006 vtrhla zase Izraelská armáda.. Preto som sa spýtal že keď nesúhlasíš z Xenofóbiou šovinizmom a extrémizmom prečo vlastne nebývaš aj na strane týchto národov?
@james144 platí @79 prečo neargumentujete normálne to ako neviete rozumne argumentovať? Teraz som vytiahol nejaké fakty zakrývate oči pred pravdou? Človek čo popiera pravdu nemôže byť slobodný človek....
@trash Pretože len 0,000001% ľudí zmení svoj postoj vďaka anonymnej internetovej diskusii. Hodnotíš príslušníkov národa(veľmi široká skupina) na základe stereotypov a faktoch vytrhnutých z kontextu a preto si myslím to čo som napísal. Napísal som svoj názor a ďalej ho rozvádzať a diskutovať nemá zmysel a ja na to nemám ani čas. Ak máš záujem kedykoľvek môžme o tom podiskutovať u piva ale tu to ďalej riešiť nemienim.
@james144 Tak riskuješ svoje zdravie diskutovať so mnou osobne u piva? Ako keby nedošlo ku sporom láskavo by som ti tieto veci vysvetlil pri pive ale najskôr by si povedal že som cvok len že ja premýšľam a preto mám taký postoj...
@james144 A že vy multikulturáci vraj chcete odstrániť predsudky a ten kto s vami nesúhlasí je automaticky jebnutý nácek a rasista to podla teba nieje predsudok niekoho tak nálepkovať na nácka a rasistu keď je proti imigračnej politike? Sa pozrite na seba aký ste... Banda kolaburantov
Hitler bol blázon...ale i dobre urpbil neviem co by sme si bez neho počali,vyhubil ciganov a to je dobre inak by ich tu bolo miloooooon...ale bol to debil
@nyarlathotep ja som počula niečo podobné, no neviem čomu veriť, či s tým mali niečo spoločné aj oni, lebo vraj boli jedny vplyvnejší a druhý len takí obchodníci a tí vplyvní nechali skrz neho vykántriť tých slabších- obchodníkov aby ako bolo vyššie spomenuté mali doživotné aliby..
ale neviem čo je na tom pravdy, ja už som počula milión teórií
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
95 komentov
v kazdom pripade budem sa tu uz na birdzi po 5 krat asi opakovat, zidia ovladaju svet, koli peniazom su schopni urobit vsetko, aj vrazdit nevinnych ludi, spolcuju sa, pomahaju si. ZIDIA SU 1000 X HORSI AKO RAKOVINA. ZIDIA SU NAJVACSI MOR LUDSTVA. hajl.
ty budes potrestany!
no s takym nazorom som sa este nestretol, ale celkom sa paci taka uvaha je az tak trosku zcestna lebo by mali zamerne obetovat starych ludi a nie ako to bolo, ze zeny, deti, mladych, starcy, vsetkych.
preco im palili tiie vsetky veci
a kto okrada tento svet teraz?
ja sa vôbec nečudujem, že ich chceli skántriť...
a Hitler bol umelec, síce neúspešný ale bol
po tomto by ale mohol
1. Si pod vplyvom drog
2. Si retardovaný
3. Si troll
@sabnacke ja som nevedel, ze si taka jebnuta
"Hitler bol umelec"
tieto 2 vety mi to napovedali
,,myslela som tie pohľadnice, ktoré sám maľoval a predával, ona sa hlásil na umeleckú školu ale neurobil prijímačky, ak si dobre pamätám..."
,,ale áno dá sa to zobrať aj z tejto strany, som síce skôr pacifista, ale tie pohnútky a dôvody čiastočne chápem. a nebol jediný čo páchal také ,,zverstvá", stačí sa pozrieť na neskorší sibír alebo ešte v minulom storočí koncentračné tábory v britských kolóniách."
gratulujem
a vidím, že to vôbec ale vôbec (nie že neviete) ale asi nechcete pochopiť, hovorím v súvislosti s nemeckým nacionalizmom, hitler nebol ten, kto o tom začal ako prvý hovoriť, on len mal dar reči a vedel poblázniť ľudí a využiť to, o čom sa písalo dávno predtým než sa on narodil... hovorím o tom z historického a sociálneho hľadiska, nie morálneho.
Židia
Cigáni
homosexuáli
politickí väzni
vojnoví zajatci
kriminálnici
vynechal som niekoho?
ale nech už robil, čo robil, podľa jeho kresieb môžem s určitosťou povedať, že bol nadaný...
trochu zvláštne, že človek, ktorý maľoval psov a vázy s kvetmi vyvraždí tucet miliónov ľudí
prave mi zacal v hlave hrat andlilek od landu, asi na tom daco bude
si nedávno zjednotený národ, šíri sa myšlienka nacionalizmu (stačí si prečítať Fichteho), priemysel rozkvitá a nemci majú pocit, že by im malo patriť viac. logicky sa vrhnú na toho, kto má peniaze, za cenu čohokoľvek a povedzme si pravdu že židom toho zrovna nezhabali málo. z tohto historicko-soc. hľadiska to chápem.
včera som to mala rozpísané ale padol mi net, keď si spomeniem čo som chcela dodať, napíšem to ešte.
ale v poriadku, zostaňme pri mojich vadných názoroch, beriem, ja tiež s mnohými vecami nesúhlasím, akurát sa vyvarujem hovoriť o druhých že sú jebnutí.
@61
@62 zas nemusíš očividných provokatérov vynášať do nebies len za to že sa aj na ulici potknú o nitku židovského sprisahania, akože hej, môžme sa baviť napríklad o avrahamovi sternovi ako vodcovi sionistickej organizácie lechi ktorý podporoval mussoliniho režim a možno by sa niečo našlo aj na hitlerových veľkoburžoáznych sponzoroch (kvôli ktorým imho odstavil SA a bratov strasserovcov ako radikálnejšie ľavicové elementy NS hnutia) ale @qwer28 -ova rozprava je učebnicový trolling
@63 @mrxxx sa v iných témach priznal že mal nutkanie zabiť rodičov lebo má "istú chorobu," a ja ho síce nesúdim ale ani ho nebudem brať vážne + mal by sa liečiť
@64 približne 98 000 obetí ukrajinského hladomoru boli židia a stalin židov tiež nemusel, myslím že už v 30. rokoch začal odstavovať niektorých z nich z významných funkcií, imho hlavne tých čo sa hlásili k sionizmu
@65 možno povedať že si vážia svoju históriu a zaujímajú sa o ňu o čosi viac ale sú iste aj debili ktorí židovské utrpenie nadraďujú nad utrpenie ostatných, či dokonca popierajú utpenie napr. cigánov alebo iných nežidov počas holokaustu
"Toto musí nadchnúť vaše verné srdce cisárovho poddaného," vravím a vyhadzujem zlatý peniaz do vzduchu. Heinrich ho zachytí a civie naň vodnatými očami.
"Jeho veličenstvo," povie dojato. "To boli časy! Vtedy sme ešte mali svoju armádu!"
"Podistým to boli pre každého iné časy," odpoviem.
Heinrich na mňa rozhorčene pozrie.
"Vari len uznáte, že vtedy boli lepšie časy ako dnes! Dnes sedíme v špine, a vtedy sme sa kúpali v sadle. Z toho si urobíte záver aj sám, nie?"
"Nie som si istý. Aký záver?"
"Je to predsa jasné, musíme mať cisára a poriadnu národnú vládu!"
"Zabudli ste na dôležité slovo - pretože. Práve preto dnes milióny vám podobných roztrubujú s vysoko zdvihnutými rypákmi taký nezmysel. Slovo pretože! Dnes máme päť miliónov nezamestnaných, infláciu a porazili nás, PRETOŽE sme predtým mali vašu milovanú vládu, PRETOŽE tá so svojím velikášstvom rozpútala vojnu, PRETOŽE tú vojnu prehrala! Preto dnes sedíme v blate! PRETOŽE sme mali vládu vami milovaných panákov v uniformách! A nemusíme ich mať zase, aby sme sa mali lepšie, ale musíme zabrániť ich návratu, PRETOŽE inak nás ešte raz naženú do vojny a do blata. Rozumiete? Slovíčko pretože! Vaši súkmeňovci naň radi zabúdajú! Pretože!"
"Hlúposť!" zahundre Heinrich a vzchopí sa. "Vy ste komunista!"
Georg vybuchne v divý smiech: "Pre Heinricha je každý komunista, kto nie je vyložený pravičiar."
(Erich Maria Remarque: Čierny obelisk)
@sabnacke ano musis to napisat presne tak lebo z komentu @9 by ani tvoje mentalne dvojca nepochopilo ze tym myslis @59
@trash chod do pici
ale neviem čo je na tom pravdy, ja už som počula milión teórií