nie, pretoze boh je schizofrenik... staci si precitat bibliu... v starom zakone sa sprava uplne inak ako v novom.. v starom zakone to je sadista, v novom pacifista.. proste psycho
Nie je nič, čo by nebolo časťou Boha. Boh je láska, ale aj strach zároveň. Všetko je Boh. Iba vďaka tejto dualite a zároveň tomuto paradoxu môže Boh zažívať sám seba.
@l1me si strasne ombedzeny clovek, ktory sa viaze len na materialne veci a podobenstva, zijes v skatulke, kde mas vlastny svet a bojis sa ju otvorit aby si neuvidel nieco ine.
Boha si nemozes predstavit S dlhymi vlasami, bsedivou bradou a ze na jednu nohu kriva... Boh je vsade, aj v tebe aj v mne aj pod odvalenym kamenom. Ide len o to ako sa na to pozeras. Tvojimi ocami ho vidiet nemozes, lebo veris len v to, co vidis.
No keby si bol trochu viac otvoreny clovek a nehral sa len na hlupuckeho 19rocneho hrudinu co mu na pupku lezi cely svet a zazil by si aj trocha ine veci ako je plna chladnicka a zapnuty pocitat, zacal by si chapat radost a krasu zo vsetko dookola, dokazal by si precitit kazdy jeden vdych a vydych, dokazal by si chapat krasu vsadepritomnej Bozskej lasky ako dokonalej harmonie trebas aj uprostred tej najvacsej hadky... lebo pokial sa aj pri tazkej bolesti dokazes odosobnit od toho pocitu a dokazes ju skutocne precitit a podakovat za nu (ano podakovat a prijat!) tak zistis, ze pod tou bolestou je ticho.. neskutocne ticho a pokoj.
je mi smutno citat taketo komentarektore tu vsetci pisete, lebo sa mate vsetci vcetne mna az priliz dobre aby ste/sme to mohli chapat. :/
@l1me myslíš, že Boh môže za znásilňovanie a vraždy? Hovorí Ti niečo slobodná vôľa? On je láska, on je energia, čo už s tým zrobíme je na nás..
O smrti blížnych.. no to je citlivá téma, ale Boh je spravodlivý a nič nie je bez príčiny, ja sama by som takú udalosť neprežila.. ale obviňovať z toho Boha je prinajmenšom hlúpe.
@l1me v prvom riadku mas pravdu, viazat sa terba najprv na rodinu a hned za tym na priatelov
druhy riadok som ti uz vysvetlilvyssie
TRETI ODSEK : znova nemas pravdu, pretoze ak uz si chces boha nejako predstavit musis si ho predstavit ako nejaku mlhovinu alebo co, ktora predstavuje dusu... vysvetlim ti preco : v zivote po tomto zivote si budeme vsetci rovni, ja aj ty a aj ten co sa narodil bez noh a bez ruk... sotva by sme samohli nazvat rovnymi, keby sme tak vypadali aj dajme tomu v "nebi" tuto teoriu podporuje aj to, ze sotva sme vo vesmire len my, a tie ine civilizacie urcite nevypadaju ako my a predsa su takisto dielom bozim a tiez si snimi musime byt rovni.
STVRTY ODSEK : vrazdy a znasilnovania sa deju z nedostatku lasky v cloveku, mozno si na spravnej ceste pokracovat v tom. Ziadny clovek ktory miluje nedokaze zabit a znasilnit.
SIESTY ODSEK : nenazyvam sa biblickym hrdinom ale vysvetlim ti zase nieco. Ked raz zomries, co zomries tak si zo sebou budes moct vzat len 2 veci : svoju osobnost (cize pamat a zazitky ktore koniec koncov tvoria nasu osobnost) a svoje vedomosti... nic viac, nic menej si dalej nezoberies. Pokial zijes materialne, odides ako chudobny clovek, bez vzdelania a bez dusevnych hodnot odides vlastne ako hlupak (prepac za vyraz) Preto sa v mojom zivote snazim co najviac naucit a cim viach chapat.
SIEDMY ODSTAVEC: fanatizmus od viery sa da velmi jednoducho odlisit, Fanatizmus je posadlost ktora zachadza za hranice vsetkeho normalneho (tyranie sa a pod)
OSMY ODSTAVEC : zomreli mi uz dvaja prarodicia a necitil som sa ani dobre ani zle. Pokial beres posmrtny zivot ako samozrejmost (co ja beriem (precital som uz zopar knich o ludoch co sa vratili po zastave srdca a pod nas5) tak to potom beries ako samozrejmost, proste to tak je... clovek sa boji iba neznameho, smrti sa netreba bat, je to len dalsi zazitok. No netreba sa k nej ani ponahlat A znova sa pozastavujem pri materializme... Ked ti niekto zomrie, mozes tak akurat plakat za jeho telom, lebo ho uz nikdy neuvidis, jeho dusu stretnes akonahle zomries aj ty... ci za 50 alebo 60 rokov, zhladiska vesmiru je to ako stotina sekundy.
Ja viem, ze ta o nicom nepresvedcim a ani sa o to nesnazim, mozno sa len snazim ti ukazat iny pohlad na svet.
@wuttasi toto je typyický príklad veriaceho, ktorý miluje blížneho svojho...chápeš, že sám svojím postojom popieraš kecy, ktoré sa týkajú Boha? Jaké unáhlené závery, že nemôže veriť v nič, čo nevidí...vôbec ho nepoznáš a už ho odsudzuješ, len aby si nemusel poprieť, že ty sám veríš nezmyslom alebo nebodaj pekne povedať svoj point...Nehral sa na hlúpučkého 19 ročného hrdinu...zosmiešňuješ ho akoby ti taká úloha bola vlastná...z akého titulu? Si aspoň miništrant alebo prečo? Tak sa prejavuje vľúdnosť, ktorú hlása tá svätá kniha? čistý trapas...takže takéto sú božie ovečky? To som šťastná, že teda nie som oblbnutá tými báchorkami, ktoré by zo mňa urobili takého človeka. A keď aj som taká, aspoň sa nemusím skrývať za svoju vieru, ktorá by zo mňa robila niečo viac, ale viem sa otvoriť tomu, že som urobila chybu a priznať si ju, nezvaľovať niečo na Boha a jeho prikázania.,,viaže sa len na materiálne veci" akože láska bez Boha neexistuje? Bude ľúbiť svoju milovanú horšie než keď si predtým pomyslí na Boha? Práveže asi Boha bude milovať viac než kohokoľvek keby to bolo prvé na čo v živote má pomyslenie...,, Si strašne obmedzený človek..." ty kks, je mi z kresťanov ako si ty na zaplakanie. Neviem, či je to len číra hlúposť, ktorá ťa núti si protirečiť alebo fanatické zasvätenie sa Bohu...ale nerobí to dobre ani tebe ani kresťanstvu ani Bohu viem, že sa to netýkalo mňa, len ti chcem povedať, ako ťa vnímam. Nechcela som sa nikdy vyjadrovať k náboženstvám cez veriacich ale čo je moc, to je veľa. Dovoľujú si k ateistom, správajú sa akoby boli niečo menej a potom sa čudujú, že od nich nemajú rešpekt. Sami nevedia, čo rozprávajú, len čo sa zvrtne téma na bohov...a najlepšie je, že v jednom náboženstve sa nájde tisíc interpretácií jednej a tej istej veci, každý kresťan si zoberie len to čo chce...sami popierajú, čo hlásajú. Pfujha. Neporiadok šíria.
@eka88 nie ale vsetko popiera same seba... takze ked je boh laska a boh je v kazdom z nas! to znamena ze vrazdy a znasilnovanie vlastne prebiehaju z lasky z toho boha co je v kazdom z nas...
neobvinujem boha len poukazujem na to co sa v tomto fore vylucuje... vsetko sa vlastne ma svoj dovod?! takze ti ludia pocas vojen vlastne mali zomriet hmmm fajn
@sapphirizing Moj ocino vzivote do kostola nechodil, mozno ked bol maly, no co si ja pamatam, nebol tam. I tak ma vychoval myslim si ze celkom dobre, dal mi vzdy dobru, nikdy nechodil domov opity a sudil vzdy spravodlivo a najprv si vypocul obe strany a co si o tom mysli povedal vzdy az na druhy den aby netrestal pod vplyvom zlosti.
Je prikladom toho, ze aj neveriaci mozu byt vyborni ludia.
Ty mi pripominas mojho byvaleho psoluziaka, mam ho rad za jeho nazory a velmi sa podobaju tym tvojim Mas zdravy postoj k zivotu
Mozno som pisal tiez afektovany ale ked som cital sprepacenim ako niekto doslova zhovaduje niekoho, kto mu nikdy neublizil ani slovne ani fyzicky, tak ma to nahnevalo... teraz nemyslim l1me...
Ak som ta pohorsil tak sa ospravedlnujem, uskodit som nechcel. A dakujem aj za tvoj nazor
@l1me mozem ti par tych knih odporucit fakt su fajn
aa odkial viem, ze existuje posmrtny zivot? Neviem.. verim v tomu a este z tych knih hlavne od uznavaneho doktora R.A. Moodyho, ktory spisoval zazitky ludi, ktori sa vratili nazad do zivota po uspesnej resuscitacii
@l1me a čo keby sme povedali, že tie vraždy prebiehajú práve z nedostatku tejto lásky, ktorú dennodenne zabíjame?
Áno, všetko má svoj dôvod a preto verím na viac životov, lebo inak je napr. smrť novorodeniat nevysvetliteľná. Boh je spravodlivý, to len ľudia sú zaslepení a nevedia to prijať tak, ako to je.
@eka88 nad smrtou novonarodeniat som tiez dlho rozmyslal a prisiel som na teoriu, ze oni tym svojim kratkym pobytom mozu zmenit mozno len malo, no staci ze zmenia jedinu okolnost na tomto svete, mozno prave to ze pohli zmyslanim otca a mamy a oni budu menit a tvarovat svoje okolie dalej mozno prave to bola ich uloha
@vladqog mozno pre teba ja mam svojho otca rad a som mu vdacny za vsetko co pre mna v zivote spravil, kolko sa na mna nadrel, ze ma vychoval, ze dal mi dobru skolu a hlavne, ze mi daroval spolu s mamou zivot
No chytro namietaj ze zivot by mi maldarovat Boh ano daroval mi ho on, skrze mojich rodicov
@wuttasi nenamietam, ak mas takeho otca, tak dobre... Ja len, ze to slovo je podla mna trapne... A nie, nebola to narazka na teba, len ked som to videl, spomenul som si na jednu picu, s ktorou sa mi to slovo spaja, tot vse... Nemusis za vsetkym hladat utok na svoju osobu
deň príchodu Ježiša Krista sa blíži, sme vyvolená generácia, ktorá tento najväčší dar od Boha všemohúceho zažije.....
všetci vy, ktorí popierate existenciu Boha, padnete na kolená v prachu zeme pri jeho príchode na zem a budete prosiť o milosť, že ste žili v blúdnej viere:- disappointed:....
slova Písma svätého sa do bodky naplňajú každým dňom, otvorte konečne oči......
za všetko zlo ne zemi môžu iba ľudia, nespajajte ho preto so Stvoriteľom, On vám dal slobodnu vôľu, On vás stvoril na Svoj obraz...
vy žijete dennodene z darou Ducha svätého, dokážte, že ste dietkami Božími.....
@wuttasi si na správnej ceste, veľa sa modli hlavne ruženec Božieho milosrdenstva za svojich blížnych, pomôžeš tým, ktorí neveria v Boha a peklo....
ten tunel som v trojdňovej kome prežil, je to všetko pravda, milosrdenstvo Božie je najväčšia láska aku môže človek prijať do svojho srdca, zostaň verný Bohu, buď v stave milosti a On sa ti za všetko odmení...........filip
@wuttasi moj ocino v kostole asi bol, kedze je pokrsteny a vychovany ako krestan, len ja sama som ho. Tam nikdy nevidela, lebo s nami tam nechodil, ani nas v tej viere nevychoval a nemôžem povedať, že som vychovaná dobre, lebo si myslím, že mám ešte mnoho nedostatkov, tak ako aj on. Môj je príkladom toho, že sú ľudia, ktorí nevedia mať radi a teda toho, že ani výchova k bohu človeku nepomôže byť dobrým, ale ani bezbožnosť...je to v každom, ako sa správa a viera s tým nenarobí toľko dobra ako hlása.
Naproti tomu poznám mnohých ateistov aj veriacich, ktorí sú lepší ľudia než je on, takže zas...Môj brat veril, že to má niečo do seba, keď mal obdobie, kedy spoznal mnohých veriacich, ktorých si vážil, teraz má obdobie, že rozdeľuje ľudí na logicky zmýšľajúcich a pánbíčkárov. Ja som prežila obdobie, keď som sa cítila bez nádeje, tak som si povedala, že toho Boha využijem na niečo, keď sa budem báť niekomu zveriť, aby som sa pričasto nerozprávala v duchu sama so sebou, niekotré myšlienky adresujem ďaljšej osobe a aby mi nebolo celkom trápne, že to nepoviem ľuďom, ktorých sa moje sťažnosti týkajú, dám požiadavkám súhrnné meno Boh a budem dúfať, že v Boha uverím. Po čase som došla na to, že to k ničomu nevedie a tak som s pokojným svedomím, že som Bohu dala šancu prijsť do môjho života a nevyužil ju, dala som sa zas na dráhu 100% ateistky a božstvá ma zase nezaujímajú, nechávam ich plynúť v mysliach veriacich. teda som príkladom toho, že čo výchova nevštepí, to žiaden zážitok nenalepí na človeka, čo sa týka viery. tiež si myslím, že na Boha musí dôjsť každý sám, lebo je tiež dosť veriacich, ktorím roky v kresťanskej rodine nedali vieru v Boha. No a tiež môj otec síce nevhodil domov opitý, zase nezáleží celkom na tom, môj sa opíjal sám doma... A žeby súdil spravodlivo tak o tom pochybujem.
Ďakujem, že ma prirovnávaš k človeku, ktorého máš rád. Je to celkom príjemné vedieť.
Je prirodzené byť podráždený, keď niekto uráža, čo máme radi a niekedy nám inak nedá, než dať to vonku. Občas je to lepšie než nechať si to pre seba a po čase to nazbierané vypustiť v nevhodnej situácii.
Ja som ti tiež vôbec nechcela uškodiť, skôr som sa chcela slobodne vyjadriť no a ak som sa príliš nechala uniesť, nechcela som, aby si sa cítil zle a tiež som vďačná za tvoj názor. Nedaj sa odradiť názormi, keď svoj pohľad na vec nevieš zmeniť a ty ten ich tiež nie.
@Vladqog@wuttasi Tiež mi slovo ocino prijde prinajmenšom zvláštne, len pretože naň u nás nie som zvyknutá a to bez ohľadu na môj vzťah s otcom.
@zajkousko Zaujímalo by ma, či sa venuješ v živote niečomu prospešnému alebo všetko, čo poznáš je očiam neviditeľné a srdcu blízke len v zmysle Boha alebo máš blízko aj k srdciam ľudí. Nevyráš, že máš rád ľudí, len že máš rád kresťanov. To je diskriminácia. Viem si predstaviť, že tvoja odpoveď nedokáže nezahrnúť Boha a nerozprávať odveci takže ťa upozorňujem, že na takéto tvoje komentáre prestávam reagovať.
@echoechoecho to nie, ale keď to má tento efekt, je to zaručene diablolské, pokiaľ to je mimo manželstva ja som to myslela ironicky napísal si to, akoby k láske nepatril sex
@sapphirizing niekedy ani netreba milovat, aby som sa staral, aby zene bolo dobre ....inac mne pride, ze ludia si skor myslia, ze ku sexu patri laska , a nie naopak...ved kazdy co poznam si zacne s opacnym pohlavim LEN kvoli tomu, ze ho sexualne pritahuje, a potom akoby ocakava, ze pride laska ako nieco samozrejme, a niektori ani na lasku neveria, lebo nic neprislo , a potom sa rozchadzaju a hladaju novych "sexualnych" partnerov a pod.
@echoechoecho niekedy treba mať len obmedzené možnosti a veľký chtíč a hneď sa stará lepšie akoby mal nablízku tú, ktorú má chlap rád ja vlastne neviem, či sa dá láska definovať mimo sexu, veď ono ak ťa niekto nepriťahuje, nikdy s ním nebudeš mať niečo nezištne... a keď ho mám rada, tak mu chcem dať ale z niektorých to úplne kričí, že som náhly terč len z nedostatku žiadaného tovaru...to mi potom príde tak odpudivé, že ho radšej pošlem preč, k takej, na ktorú sa teší ja nikdy neverím, že chlapov ozaj priťahujem... niežeby ku mne nič neprichádzalo ale nejak som ešte nemala odvahu si zobrať no ale veď aj to je niečo, mať sexuálneho partnera, v tejto dobe je partner dobrý hlavne na to a potom kvôli tomu aby nestála reč s kamarátkami, veď nazvať sa to dá aj láskou, všeličo sa dá okolo toho povymýšľať...takže ľudia potom nemajú reči akože či si ty jedinec ozaj normálny a tak má človek viac uznania od okolia...že by ozaj záležalo na kvalite vzťahu medzi nimi dvoma si nemyslím...ľudia si lásku vymysleli, veď to je obyčajná sympatia k človeku zmiešaná s erotickou príťažlivosťou...žiaden bonus už neexistuje medzi dvoma... keď nie sú sympatie vyvažuje to sex a ostatní majú potom srandu z drámy ktorá vzniká okolo toho tragikomického vzťahu ktorému oni sami nerozumejú.
@sapphirizing podla mna sa da laska definovat mimo sexu, ved si zober, ze existuje viacej druhov lasky, a so sexom sa spaja iba "partnerska laska"...a podla mna je laska skor emocionalna potreba a sex biologicka potreba, preto mnoho ludi to dokazet vnimat oddelene, a mat len sexualneho partnera, a niekto potrebuje oboje.....a suhlasim, ak ma zena nepritahuje, nebudem chciet mat s nou nic nezistne, ale zase to neznamena, ze by som ju nemohol mat rad-neviem preco sa mylia pojmy "mat rad" a "byt pritahovany k niekomu", sam si pamatam na moju byvalu v 18, strasne ma pritahovala, ale bola to taka mrcha, ze po citovej stranke som ju neznasal, takze sa nas vztah redukoval len na obcasny sex, a ziadne sladke recicky.....posles ho prec k takej, ktora ma velky chtic ...preco si myslis, ze partner je dobry len na sex a na zahnanie nudy?..ved to je v podstate ciste vyuzivanie...to si potom hladas partnera ako "spotrebic" na uspokojenie potrieb a na zabavu....i ked na druhej strane dost muzov si hlada zenu tiez len na uspokojenie potrieb, ale zase nenazyva to laskou aspon, lebo vie, ze to laska nie je ...laska nie je vymysel...vymysel su romanticke pribehy o laske, tie naivne predstavy o perfektnom pare, "princovi na bielom koni", "krasnej obycajnej zene, ktora sa stane princeznou" a podobne blbosti....problem je v tom, ze nie kazdy dokaze davat a prijat lasku..ako sa vravi, ze laska moze existovat medzi dobrymi ludmi, medzi zvyskom funguje len bezcitny sex......"keď nie sú sympatie vyvažuje to sex" tym mysli moj pripad s byvalou? ked sa neznasame, ale strasne pritahujeme?
@eka88@26 Že boh ja láska? prečo ma vi neuvedomelé ovce nútite stále opakovať druhu knihu kráľov 23-24 verš? V biblii sa dosť láskavo nezachovával.. Človek ktorý dookola opakuje že boh je Láska buď nečítal bibliu ktorú zjavne považuje za knihu pravdy alebo po jej prečítaní zjavne nerozumel písanému textu...
@echoechoecho niežeby som používala len spotrebiče ( ) , ale ocitám sa v situáciách, keď * nemám ho rada + mega ma priťahuje ** mám ho rada + vôbec ma nepriťahuje...:/ neviem mať s chlapom niečo zištne, práve pretože keď ho nemám rada a priťahuje ma, skončím to, lebo sa cítim ako zlá osoba a neviem sa tak uvoľniť...naproti tomu vidím, že jemu to nevadí aže nezdieľame túto hodnotu, takže on je v tom prípade ten, čo využíva, nechcem byť vedome využívaná, klamať sa, že mne sa to nemôže stať a potom plakať, aká to bola sviňa...ja som človek, ktorý si uvedomuje, čo je čistá príťažlivosť a viem aj, že sa s niekým atraktívnym viem uvoľniť akurát natoľko, že zo mňa vypadne, čo na ňom neznášam a to sa mi nepáči...no asi tvoja bývalá s tebou tvorila prototyp takého vzťahu... no a čo? Potrebuje človek lásku vždy? Keď bez nej mohol byť do 18, prečo by intímne vzťahy nemohli byť bez nej, keď na to človek má žalúdok? Veď biologické potreby človek musí mať uspokojené skôr než emocionálne, to je ako učiť sa smädný alebo nevyspatý...pokiaľ viem, za to sa netreba hanbiť a nechápem ľudí, ktorí odsudzujú chlapov či ženy za využívanie polovičky na sex ...inteligentnejšia časť páru si to zariadi a keď sa naivnejšia čť páru tvári, že nevie o čo ide, je to jej problém... keby nebola žena slepá, proste vie, že sa nemajú radi...
Nepovedal by som ,že je tu veľa ľudí pod 15. A k tej viere...Tak isto, ako si ty o viere iného myslíš svoje, myslia si aj o tvojej iní...Pokiaľ je viera skutočná pravda a nestojí na učení človeka, tak nemáš právo ju popierať...Navyše, nemáš ani jediny argument, ktorý by ju dokázal naštrbiť...
@georg21 Hej hej duchovné posolstvo... A tým posolstvom je zabiť všetkých do jedného vrátane kráv sviň slepic oviec kôz baranov psov mačiek aj komárov lebo nepatria k bohom vyvolenému národu?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
tym padom povazujete boha za rodinu?...
nenam rad takych ludi...
by ma zaujimalo ako si lasku z niekym... resp. boha uzivate ..
Boha si nemozes predstavit S dlhymi vlasami, bsedivou bradou a ze na jednu nohu kriva... Boh je vsade, aj v tebe aj v mne aj pod odvalenym kamenom. Ide len o to ako sa na to pozeras. Tvojimi ocami ho vidiet nemozes, lebo veris len v to, co vidis.
No keby si bol trochu viac otvoreny clovek a nehral sa len na hlupuckeho 19rocneho hrudinu co mu na pupku lezi cely svet a zazil by si aj trocha ine veci ako je plna chladnicka a zapnuty pocitat, zacal by si chapat radost a krasu zo vsetko dookola, dokazal by si precitit kazdy jeden vdych a vydych, dokazal by si chapat krasu vsadepritomnej Bozskej lasky ako dokonalej harmonie trebas aj uprostred tej najvacsej hadky... lebo pokial sa aj pri tazkej bolesti dokazes odosobnit od toho pocitu a dokazes ju skutocne precitit a podakovat za nu (ano podakovat a prijat!) tak zistis, ze pod tou bolestou je ticho.. neskutocne ticho a pokoj.
je mi smutno citat taketo komentarektore tu vsetci pisete, lebo sa mate vsetci vcetne mna az priliz dobre aby ste/sme to mohli chapat. :/
myslis si ze boh je definicia lasky?! smutne...
nikdy som si boha ako cloveka nepredstavoval... aj ked trochu hej kedze mame byt bohu podobny
aj keby som sa kukal ocami duse nic nevidim... vrazdy, znasilnovanie... hmmm to je bozska laska ako hrom...
som rad ze vies o mne tolko
keby si nebol len 19 rocny biblicky hrdina co zije dusou a nevnima okolie tak by si to bral inak
nenadavam na veriacich ale na tento fanatizmus...
zomrel ti niekto z okolia niekedy? (tiez to bolo z lasky? citil si sa dobre lebo ide do neba?)
tak ich necitaj
nemam ti nic za zle ale niekedy je toho proste vela..
O smrti blížnych.. no to je citlivá téma, ale Boh je spravodlivý a nič nie je bez príčiny, ja sama by som takú udalosť neprežila.. ale obviňovať z toho Boha je prinajmenšom hlúpe.
druhy riadok som ti uz vysvetlilvyssie
TRETI ODSEK : znova nemas pravdu, pretoze ak uz si chces boha nejako predstavit musis si ho predstavit ako nejaku mlhovinu alebo co, ktora predstavuje dusu... vysvetlim ti preco : v zivote po tomto zivote si budeme vsetci rovni, ja aj ty a aj ten co sa narodil bez noh a bez ruk... sotva by sme samohli nazvat rovnymi, keby sme tak vypadali aj dajme tomu v "nebi" tuto teoriu podporuje aj to, ze sotva sme vo vesmire len my, a tie ine civilizacie urcite nevypadaju ako my a predsa su takisto dielom bozim a tiez si snimi musime byt rovni.
STVRTY ODSEK : vrazdy a znasilnovania sa deju z nedostatku lasky v cloveku, mozno si na spravnej ceste pokracovat v tom. Ziadny clovek ktory miluje nedokaze zabit a znasilnit.
SIESTY ODSEK : nenazyvam sa biblickym hrdinom ale vysvetlim ti zase nieco. Ked raz zomries, co zomries tak si zo sebou budes moct vzat len 2 veci : svoju osobnost (cize pamat a zazitky ktore koniec koncov tvoria nasu osobnost) a svoje vedomosti... nic viac, nic menej si dalej nezoberies. Pokial zijes materialne, odides ako chudobny clovek, bez vzdelania a bez dusevnych hodnot odides vlastne ako hlupak (prepac za vyraz) Preto sa v mojom zivote snazim co najviac naucit a cim viach chapat.
SIEDMY ODSTAVEC: fanatizmus od viery sa da velmi jednoducho odlisit, Fanatizmus je posadlost ktora zachadza za hranice vsetkeho normalneho (tyranie sa a pod)
OSMY ODSTAVEC : zomreli mi uz dvaja prarodicia a necitil som sa ani dobre ani zle. Pokial beres posmrtny zivot ako samozrejmost (co ja beriem (precital som uz zopar knich o ludoch co sa vratili po zastave srdca a pod nas5) tak to potom beries ako samozrejmost, proste to tak je... clovek sa boji iba neznameho, smrti sa netreba bat, je to len dalsi zazitok. No netreba sa k nej ani ponahlat A znova sa pozastavujem pri materializme... Ked ti niekto zomrie, mozes tak akurat plakat za jeho telom, lebo ho uz nikdy neuvidis, jeho dusu stretnes akonahle zomries aj ty... ci za 50 alebo 60 rokov, zhladiska vesmiru je to ako stotina sekundy.
Ja viem, ze ta o nicom nepresvedcim a ani sa o to nesnazim, mozno sa len snazim ti ukazat iny pohlad na svet.
neobvinujem boha len poukazujem na to co sa v tomto fore vylucuje... vsetko sa vlastne ma svoj dovod?! takze ti ludia pocas vojen vlastne mali zomriet hmmm fajn
ked si ho predstavim ako mlhovinu tak mi je do smiechu ... da sa to aj inak inak odkial vies ze existuje posmrtny zivot?
zasa... ja reagujem k tomuto foru... boh je v kazdom z nas, boh je laska (tak sa vravi) .. to znamena ze boh nas zabija?
odkial to vsetko vies ? :/
to to je fanatizmus na boha ma kazdy dojst sa a nie tak ze mu niekto nieco povie
tu ide skor o smutok... cital som oodobne knijy a sranda ze sa par z tych ludi boli aj vrahovia ...inak uprimnu sustrast
to som rad
Je prikladom toho, ze aj neveriaci mozu byt vyborni ludia.
Ty mi pripominas mojho byvaleho psoluziaka, mam ho rad za jeho nazory a velmi sa podobaju tym tvojim Mas zdravy postoj k zivotu
Mozno som pisal tiez afektovany ale ked som cital sprepacenim ako niekto doslova zhovaduje niekoho, kto mu nikdy neublizil ani slovne ani fyzicky, tak ma to nahnevalo... teraz nemyslim l1me...
Ak som ta pohorsil tak sa ospravedlnujem, uskodit som nechcel. A dakujem aj za tvoj nazor
aa odkial viem, ze existuje posmrtny zivot? Neviem.. verim v tomu a este z tych knih hlavne od uznavaneho doktora R.A. Moodyho, ktory spisoval zazitky ludi, ktori sa vratili nazad do zivota po uspesnej resuscitacii
Áno, všetko má svoj dôvod a preto verím na viac životov, lebo inak je napr. smrť novorodeniat nevysvetliteľná. Boh je spravodlivý, to len ľudia sú zaslepení a nevedia to prijať tak, ako to je.
No chytro namietaj ze zivot by mi maldarovat Boh ano daroval mi ho on, skrze mojich rodicov
deň príchodu Ježiša Krista sa blíži, sme vyvolená generácia, ktorá tento najväčší dar od Boha všemohúceho zažije.....
všetci vy, ktorí popierate existenciu Boha, padnete na kolená v prachu zeme pri jeho príchode na zem a budete prosiť o milosť, že ste žili v blúdnej viere:- disappointed:....
slova Písma svätého sa do bodky naplňajú každým dňom, otvorte konečne oči......
za všetko zlo ne zemi môžu iba ľudia, nespajajte ho preto so Stvoriteľom, On vám dal slobodnu vôľu, On vás stvoril na Svoj obraz...
vy žijete dennodene z darou Ducha svätého, dokážte, že ste dietkami Božími.....
@wuttasi si na správnej ceste, veľa sa modli hlavne ruženec Božieho milosrdenstva za svojich blížnych, pomôžeš tým, ktorí neveria v Boha a peklo....
ten tunel som v trojdňovej kome prežil, je to všetko pravda, milosrdenstvo Božie je najväčšia láska aku môže človek prijať do svojho srdca, zostaň verný Bohu, buď v stave milosti a On sa ti za všetko odmení...........filip
@wuttasi moj ocino v kostole asi bol, kedze je pokrsteny a vychovany ako krestan, len ja sama som ho. Tam nikdy nevidela, lebo s nami tam nechodil, ani nas v tej viere nevychoval a nemôžem povedať, že som vychovaná dobre, lebo si myslím, že mám ešte mnoho nedostatkov, tak ako aj on. Môj je príkladom toho, že sú ľudia, ktorí nevedia mať radi a teda toho, že ani výchova k bohu človeku nepomôže byť dobrým, ale ani bezbožnosť...je to v každom, ako sa správa a viera s tým nenarobí toľko dobra ako hlása.
Naproti tomu poznám mnohých ateistov aj veriacich, ktorí sú lepší ľudia než je on, takže zas...Môj brat veril, že to má niečo do seba, keď mal obdobie, kedy spoznal mnohých veriacich, ktorých si vážil, teraz má obdobie, že rozdeľuje ľudí na logicky zmýšľajúcich a pánbíčkárov. Ja som prežila obdobie, keď som sa cítila bez nádeje, tak som si povedala, že toho Boha využijem na niečo, keď sa budem báť niekomu zveriť, aby som sa pričasto nerozprávala v duchu sama so sebou, niekotré myšlienky adresujem ďaljšej osobe a aby mi nebolo celkom trápne, že to nepoviem ľuďom, ktorých sa moje sťažnosti týkajú, dám požiadavkám súhrnné meno Boh a budem dúfať, že v Boha uverím. Po čase som došla na to, že to k ničomu nevedie a tak som s pokojným svedomím, že som Bohu dala šancu prijsť do môjho života a nevyužil ju, dala som sa zas na dráhu 100% ateistky a božstvá ma zase nezaujímajú, nechávam ich plynúť v mysliach veriacich. teda som príkladom toho, že čo výchova nevštepí, to žiaden zážitok nenalepí na človeka, čo sa týka viery. tiež si myslím, že na Boha musí dôjsť každý sám, lebo je tiež dosť veriacich, ktorím roky v kresťanskej rodine nedali vieru v Boha. No a tiež môj otec síce nevhodil domov opitý, zase nezáleží celkom na tom, môj sa opíjal sám doma... A žeby súdil spravodlivo tak o tom pochybujem.
Ďakujem, že ma prirovnávaš k človeku, ktorého máš rád. Je to celkom príjemné vedieť.
Je prirodzené byť podráždený, keď niekto uráža, čo máme radi a niekedy nám inak nedá, než dať to vonku. Občas je to lepšie než nechať si to pre seba a po čase to nazbierané vypustiť v nevhodnej situácii.
Ja som ti tiež vôbec nechcela uškodiť, skôr som sa chcela slobodne vyjadriť no a ak som sa príliš nechala uniesť, nechcela som, aby si sa cítil zle a tiež som vďačná za tvoj názor. Nedaj sa odradiť názormi, keď svoj pohľad na vec nevieš zmeniť a ty ten ich tiež nie.
@Vladqog @wuttasi Tiež mi slovo ocino prijde prinajmenšom zvláštne, len pretože naň u nás nie som zvyknutá a to bez ohľadu na môj vzťah s otcom.
dieťa moje, život nie len o radosti, šťastí a hojnosti ale je aj o trápeni, chorobe a nešťastí .....
ja ti prajem, želám a vyprosujem u Pána len to najlepšie z najlepšieho...........filip
Ale Boh je láska .
Mna by skôr zaujimalo aky je priemerny vek pouzivatelov birdzu, co myslite ?
"23 Odtiaľ išiel hore do Betelu. Ako šiel hore cestou, vyšli z mesta malí chlapci a posmievali sa mu: "Hore sa, plešivec, hore sa, plešivec!"
24 Nato sa obrátil a keď ich uvidel, preklial ich v Pánovom mene. Vtom vyšli z hory dve medvedice a roztrhali z nich štyridsaťdva chlapcov. "
Kto z hory zoslal tie 2 medvedice? Boh alebo cirkusanti?
Neboj sa, sú múdrejší, ako ty...
Mna by skôr zaujimalo aky je priemerny vek pouzivatelov birdzu, co myslite ?
Toto nieje odpoved.
Mimochodom absolutne nic nemam proti akymkolvek veriacim, vazim si ich rovnako ako ostatnych ludi, ale o viere si myslim svoje.
Nepovedal by som ,že je tu veľa ľudí pod 15. A k tej viere...Tak isto, ako si ty o viere iného myslíš svoje, myslia si aj o tvojej iní...Pokiaľ je viera skutočná pravda a nestojí na učení človeka, tak nemáš právo ju popierať...Navyše, nemáš ani jediny argument, ktorý by ju dokázal naštrbiť...