je to individualne, niekto tam hned zapadne a bez toho kolektivu nevie ani "zit"...niekto sa snazi a ktovie ake voloviny pre to je schopny urobit .fajcenie a pod., to je podla mna ta negativna stranka zapadnutia do kolektivu...ja v oblubenom kolektive nie som a ani mi to nechyba...radsej sedim v kute v lavici a citam si knihu..aj ked kamos sami smeje ze som cez prestavky niekedy "nudna" ze nebezim n chodbu za ludmi a nekecam s nimi..a naco?
samozrejme... človek je tvor spoločenský a nepatriť do žiadneho kolektívu je prinajmenšom divné... na druhej strane nasilu sa trepať do nejakého "cool" kolektívu s ktorým nemá nič spoločné len preto, aby si zdvhol status (tým je v COOL kolektíve) je pre zmenu smiešne a hnusí sa mi to... treba veciam nechať prirodzený priebeh.
skor by som povedala, ze je treba byt s ludmi, s ktorymi je nam fajn, s ktorymi si rozumieme a nekukat nato ako velmi je ta skupinka ludi oblubena alebo neoblubena..to je kravina
lol.. ziskat oblubenost tym ze niekto chlasta si myslim ze je dost postavene na hlavu .,,ja osobne som so zaclenenim problem nemal kedze ludia ma od prvej chvile milovali ..tak ae urcite je dolezite byt v kontakte aspon s niekym,prinajmensom s jednou osobou s ktorou si clowek dobre rozumie,maju si co powedat atd ..take tie kvazi oblubene kolektivy welmi neuznavam ..
Ovečky potrebujú stádo Podľa mňa to nie je nevyhnutné a ja som to nikdy nerobil, na základke to síce bolo peklo, ale na strednej už nie a na vysokej je to úplne jedno
patriť niekam len aby si niekam patrila je nezmysel, ale priatelia sú dôležití.
nepatril som nepatrim a nechystam sa
akurat som hrdy ze som Slovak ;o)
na zakladnej som stravil cele 4 roky, teda to bolo jedno.. potom sa to samozrejme skupinkkuje.. no kedze tam ide povacsine len o kolektivnu mienku na cloveka, ci je alebo nie je oblubeny, tak to zmysel nema ziadny..
na strednej sa to skupinkuje viac.. a jasne ako pise holy.. kto pije je "in" a podobne.. su rozne stupne..
avsak taketo "in" je na dve veci.. a radsej nebyt in a byt rozumny.. ako smiat sa na tom, kto kedy co zas spachal, napachal, pachol a vyflachol..
ono in to je v urcitej skupine ludi.. a zvysni na vas pozeraju z vysoka.. a plati to i opacne...
radsej byt stred.. s kazdym za dobrem a zly voci vsetkemu /zlemu/
a vysoka.. tam sa nic take neriesi.. cudak si ak nejdes s davom, ale v podstate je to kazdemu jedno.. ved kazdy sme nejaki.. a niekto je hipik, niekto anarchista a ini nepije..
a potom.. potom myslim, to bude uz o postaveni.. a stasti a znamych.. kam sa kto zaradi kto ako vystupuje.. koho si ako oblubia. a kto aky je..
viac menej to je v nasich rukach, ale paradox je ze cim vacsia snaha, nemusi znamenat tym vacsi uspech..
a zaradenie sa?? kto ma respektuje toho respektujem i ja.. a kto mna nie.. nemoze to chciet ani odomna.. bez ohladu na to ci si to uvedomuje alebo nie..
..no a priatelia su najdolezitejsi.. avsak to nie je zaradovanie sa..to je priatelstvo
co sa tyka "skolskych kolektivov" tak som sa nesnazil zapadnut... hlavne preto ze nemam rad mainstream a slepe nasledovanie toho, na com zrovna fici vecsina, ktora aj tak fici na tom, na com najprachatejsia baba/chalan v triede... osobne som vzdy aj po prichode na strednu, na vysku a znovu na vysku na zaciatku sa nikomu nikam nepchal, a postupne ako som spoznaval ludi, tak som sa s nimi v takej miere bavil... tento sposob "zapadania do kolektivu" mi vzdy priniesol asi taky vysledok, ze som nebol v nijakej konkretnej skupinke a kludne som sa bavil s hocikym.. i ked s niekym znacne viac a s niekym skoro vobec ... a ak som niekam "nezapadol" tak to nebol moj problem, ale problem ludi co ma vo svojej "skupinke" nechceli :_D .. za co som bol rad kedze to boli vecinou typy ktore nemusim ;-D ... nemam rad skatulkovanie a ramcovanie ludi, z coho sa potom automaticky ma odvijat spravanie ludi istej skupiny voci ludom z nejakej inej.... je to smiesne a totalne infantilne.. este v skolke a chvilku na zakladnej sa to da pochopit ale uz ked by mali zacat ludia uvazovat nad tym co sa deje, tak mohlo by im dojst ze casto riesia uplne ****viny ... sry za vulgarny vyraz (i ked znacne cenzurovany slight_smile:
takze zhrniem to: nie je to dolezite a uz vobec nie nevyhnutne pre zivot. dolezite je rozumiet si s ludmi, nie za kazdu cenu snimi mat odrazu rovnake nazory aj ked si myslis nieco ine. Kazdy ma vzdy nejakych "svojich" ludi
dolezite je mat priatelov a co sa tyka "oblubenych" kolektivov, tak tym by som sa oblukom vyhybal ... podla mojich osobnych pozorovani ludiom ktori su v takychto skupinkach prudko klesa IQ a zrejme sa im z tych kecov skvapalnuje mozgova hmota
@2 presne môj prípad...v mojej bývalej triede na strednej som mala pár kamarátok s ktorými som si rozumela,mala som si čo povedať no ale terajšia trieda ako som prestúpila úplny otras...jedine tí 2ja chalani v triede celkom ujdu...no z tých infantilných jeblín je mi na grc už...to bude ešte ťažké prežiť v tej triede ďalšie 3 roky :/
podla mna koli psychike kazdeho mladeho cloveka to jednoznacne JE dolezite pretoze zapadnut do kolketivu a mat dobre vztahy so spoluziakmi je hlavne.....a navyse to mohze aj ovplivnit znamky a komunikacne schopnosti a sebavedomie cloveka
konkretne v nasej treide sme kolektiv ak sa to hodi...a nemylsim ze ej dolezite byt jeho sucastou byt kamarat kazdy s kazdym a chosti s nimi vsade byt zaskupinkovany a podobne.podsatne je aby si mal aspon niekoho s kym si rozumeis nemusis hned sa kolektivizovat,satci len jeden jediny clovek vdaka ktroemu sa budes citit dobre v tje triede. taze zaver je ze nie je doleziote zaradit sa do nejakej skupinky hlavne aby si vedel kam aptris ty
my sme v triede na skupinky a kolektiv nie sme..nektore skupinky sa medzi sebou aj hadaju,nektore sa navzajom ignoruju a nekere sa normalne medzi sebou rozpravaju ale nie su s nimi az taky kamosi..a bolo by lepsie keby sme kolektiv ale zas nie vsetci sa znesieme lebo kazdy ma inu povahu a niekomu na niekom vadi nieco a to sa neda..
skupinkovanie na mojej strednej bolo uz jak to trapne americke...stretavali sa len hipisaci s hipisakmi..blondynky s blondynkami.fakt trapne....Prve roky som bola este skupinka oblubenych..a aj ked som so vsetkymi dobre vychadzala...kedze som vzdy mala iny nazor na vec a nevzdala soom sa,zoskupilo sa to niekedy voci mne a bola som za divnuu...ale teraz mi to je tak jedno
divnee sa mi skor zda byt jak ovca v stade
JE TO NA FIGU BOLA SOM A SO VSETKYMI SM SA POHADALA ABY TO NEJAK OPADLO HAHA VYSLO TO UZ NIESOM OBLUBENA A S KAZDYM JEDNYM VYCHADZAM PRIAM VYNIKAJUCO JE TO ASPON PODLA MNA LEPSIE
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
@holyknight - akurát ty sa vymykáš.. mohol by si to rozviť? prečo je to pre teba také dôležité?
patriť niekam len aby si niekam patrila je nezmysel, ale priatelia sú dôležití.
akurat som hrdy ze som Slovak ;o)
na zakladnej som stravil cele 4 roky, teda to bolo jedno.. potom sa to samozrejme skupinkkuje.. no kedze tam ide povacsine len o kolektivnu mienku na cloveka, ci je alebo nie je oblubeny, tak to zmysel nema ziadny..
na strednej sa to skupinkuje viac.. a jasne ako pise holy.. kto pije je "in" a podobne.. su rozne stupne..
avsak taketo "in" je na dve veci.. a radsej nebyt in a byt rozumny.. ako smiat sa na tom, kto kedy co zas spachal, napachal, pachol a vyflachol..
ono in to je v urcitej skupine ludi.. a zvysni na vas pozeraju z vysoka.. a plati to i opacne...
radsej byt stred.. s kazdym za dobrem a zly voci vsetkemu /zlemu/
a vysoka.. tam sa nic take neriesi.. cudak si ak nejdes s davom, ale v podstate je to kazdemu jedno.. ved kazdy sme nejaki.. a niekto je hipik, niekto anarchista a ini nepije..
a potom.. potom myslim, to bude uz o postaveni.. a stasti a znamych.. kam sa kto zaradi kto ako vystupuje.. koho si ako oblubia. a kto aky je..
viac menej to je v nasich rukach, ale paradox je ze cim vacsia snaha, nemusi znamenat tym vacsi uspech..
a zaradenie sa?? kto ma respektuje toho respektujem i ja.. a kto mna nie.. nemoze to chciet ani odomna.. bez ohladu na to ci si to uvedomuje alebo nie..
..no a priatelia su najdolezitejsi.. avsak to nie je zaradovanie sa..to je priatelstvo
takze zhrniem to: nie je to dolezite a uz vobec nie nevyhnutne pre zivot. dolezite je rozumiet si s ludmi, nie za kazdu cenu snimi mat odrazu rovnake nazory aj ked si myslis nieco ine. Kazdy ma vzdy nejakych "svojich" ludi
dolezite je mat priatelov a co sa tyka "oblubenych" kolektivov, tak tym by som sa oblukom vyhybal ... podla mojich osobnych pozorovani ludiom ktori su v takychto skupinkach prudko klesa IQ a zrejme sa im z tych kecov skvapalnuje mozgova hmota
divnee sa mi skor zda byt jak ovca v stade
Do istej nutnej miery vychádzam s každým, a tým to hasne.