co si myslite o vyroku : prvy stupen debility je uvedomenie si vlastnej geniality
Teeda asi na tom daco bude, bo unas po skole sa premavaju aj taky co maju 5titulov pred menom a dalsie 3za menom myslia si o sebe ze nad nich neni, no mi to pripada
Ludia, co sa tvaria ako vrchol sveta pre svoje tituly alebo karieru, nemaju v podstate ziadne sebavedomie, len to, co si zalozili na svojich tituloch, aby mali pocit, ze su aspon niekto. A aby si toto sebavedomie udrzali, musia sami seba presviedcat o tom, ze su naozaj geniovia - a teda o tom presviedcaju aj druhych. Tak to beriem ja
Ale ak ma niuekto titul, to nie je ani mudrost, ani inteligencia. Inteligencia je to, co urcuje IQ a mudrost je to, aky je clovek vyspely, ako sa poucil zo sojich skusenosti a ako zije svoj zivot.
Solon: ked niekto velmi dobre ovlada urcitu problematiku, ja to nazyvam znalost tej oblasti, nie inteligencia. Neviem, co je inteligencia, je to strasne tazko popisat, ak je to vobec mozne, ale urcite to nesuvisi s poctom titulov. Mudrost beriem ako urcitu duchovnu vyzretost, kt. nesuvisi ani s objemom poznatkov ani so schopnostou predstavit si v hlave pravidelny 20-sten a vypocitat, kolkymi sposobmi mozme zafarbit 3 z jeho stien tak, aby sa ani jedno zafarbenie nedalo ziskat z druheho lubovolnou rotaciou. Btw. toto bola uloha z jedneho z tych Giga, Mega, Titan neviem co testov, kt. maju testovat ludi s najvyssou inteligenciou, v tom zmysle, ako inteligenciu definuju tvorcovia IQ testov, kto si to v pohode predstavi a vyrata, ma radovo IQ aspon 160, 170.
Xenomorph : suhlasim s tvojim nazorm velmo pekne si to popisal (to o mudrosti)
Podla mna je inteligencia akasi zmes viacerich atributov ako napr.: retoricke schopnosti,urcity stupen diplomacie,daky vseobecny prehlad a velmi dobry pozorovaci talent a samozrejme pomoze aj dobra pamät ....
Tituly podla mna iba ukazujú daný stupen problematiky ktorej sa dotycny venuje a v ktorej sa vyzna hmm?
podla mna je inteligencia, nech sa na mna nikto nehneva, vrodena...da sa upravovat, ale len mierne...myslim, ze inteligencia sa sklada z inteligencneho a emocionalneho kvocientu...a mudrost...to je nieco ziskane, ale nie je to nic take, ze vie vsetky latinske nazvy hlavonozcov...proste mudrost suvisi nejako s pristupom k zivotu, s akousi vyrovnanostou...az tak to neviem opisat a mozno ani jedna z mojich definicii nie je spravna...
Jj skutocna inteligencia je vrodena. Niekto mozno povie, ze sa mentalnym treningom zlepsil, ale v skutocnosti len rozvinul svoju vrodenu inteligenciu. Upravovat by sa dala len genetickym zasahom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
nezalezi na tituloch...je velky rozdiel medzi mudrostou a inteligenciou...
Mudrost je, ked odpoved nenapises pod 3 roky stary clanok.
Podla mna je inteligencia akasi zmes viacerich atributov ako napr.: retoricke schopnosti,urcity stupen diplomacie,daky vseobecny prehlad a velmi dobry pozorovaci talent a samozrejme pomoze aj dobra pamät ....
Tituly podla mna iba ukazujú daný stupen problematiky ktorej sa dotycny venuje a v ktorej sa vyzna hmm?
Mudrost povazujem za schopnost cloveka vyuzit inteligenciu a vedomosti.
podla neho sa snim rodime je to akisi vrodeny program kazdeho z nas