Je mi smutno keď vidím ako niektorí ľudia miesto toho aby boli so svojou rodinou na Vianoce behajú po vonku
Tiež vám to príde blbé? Keď proste ako čítam na fb dosť veľa ľudí je niekde v baroch pijú a podobne, miesto toho aby boli so svojou rodinou, normálne mi je z toho smutno a najhoršie je, že aj včera na Štedrý deň viem o ,,pár´´ expertoch ktorí miesto toho
nebeham ani po vonku a ani som neni so svojou rodinou
nemam potrebu byt s rodinou kvoli tomu lebo to kaze volaka divna tradicia, ked s nimi chcem byt, tak som, ked nechcem tak som neni.
luto mi to nie je, ale ked som sa siel vcera vecer prejst s frajerkou po meste a stretli sme asi 5 agresivnych, spitych partii, ktore sa tam bili, vykrikovali po sebe a takmer sme aj my dostali, tak mi nebolo vsetko jedno.
no a co? kazdeho vec
tiez som zvykla chodit na vianoce von, ano normalne na stedry den. cely den som bola s rodinou, aj po veceri a tak a potom vecer o 10 alebo 11 ked sli aj tak spat som isla von do baru a bolo to hrozne super, vsetci su na vianoce hrozne veseli maju dobru naladu a tak a maju aj peniaze a proste je to skvele
a tak co narobis, ked je im s kamaratmi lepsie ako s rodinou? niektorym sa ani nevidim. mozes nadavat na tuto generaciu, alebo na to, kto tuto generaciu vychoval. nevidim vzdy chybu len v tych, co su vonku.
ano, ja som bola s rodinou (aj ked mi to chvilkami dost "osladili"). predstavujem si vianoce ako rodinny sviatok, nebola by som rada, keby moje deti so mnou odmietali byt na vianoce (ale samozrejme, cim budu starsie, tym menej vianoc ma s nimi uz bude cakat). ale ked je niekomu proste lepsie vonku.... kazdemu ako sam chce :ehm:
vždy som chodil pred a po večeri von s kamosmi.. na benzinku po víno a tak.. proste kamaráti sú tiež rodina a vedia o mne toho viac
samozrejme to bolo pred 5 rokmi..
Som šťastná, keď môžem byť na Vianoce so svojou rodinou, ty určite tiež. Tebe môže byť smutno akurát z toho, že ťa trápia úplne cudzí ľudia namiesto toho, aby si riešila svoj život...
ja chodievam vzdy von na vianoce, proste cely den s rodinou, napapame sa a vecer na pivko/rum. teraz som sa naprikald vratil o pol 7mej rano domov, lebo sme mali akcosku s kamosom co sa vratil zo svajcu po roku.
A čo tak si uvedomiť,že nie každý uznáva Vianoce. Pre mňa osobne to je totálna falošnosť a beriem to za deň ako ostatné a dokonca aj horšie,lebo je všetko zavreté skoro.Horko ťažko sme našli biliard.Píšu mi ľudia čo ma polroka nepozdravili,že Veselé Vianoce wtf? Keď niekoho chcem obdarovať tak ho môžem hocikedy a nepotrebujem to mať "nakázané" nejakým sviatkom.
Btw bolo by dobré,keby si niektorí ľudia uvedomili jednu vec. To čo robí väčšina (alebo dotyčná osoba) neznamená,že to je najsprávnejšie a to udáva celosvetový smer akým sa musia ľudia hýbať. Takisto ja môžem povedť,že som smutný z toho ako sa ľudia pretvarujú na Vianoce.Každá minca má dve strany a nikdy nikto nemôže povedať "Toto je správne!".Neviem prečo toto ludia nedokážu pochopiť.Myslia si,že keď oni pozerajú dokumenty tak každý kto pozerá ja neviem Panelák je debil ako to môže pozerať.Kto chodí cvičiť a iný sa učí programovať na PC,tak je debil lebo len sedí za PC.A takto by som mohol pokračovať ešte dva dni.Jednoducho každý nech sa stará sám o seba preboha,čo je na tom tažké.
po polnočnej som aj ja išla von...celý deň som bola s rodinou a už som si zvykla na štedrý večer ísť s kamarátmi von...čaro Vianoc predsa nie je o tom či budem večer pri telke kvasiť s rodinou na pozerať rozprávky ktoré som videla už aspoň milion krat
no a? som celý deň s rodinou, ideme lyžovať, k babke, urobím čosi doma...a neviem prečo by som potom večer nemohla zase stráviť s kamarátmi. ja som napríklad teraz po dvoch mesiacoch doma a chcem byť s každým.
a teba ako čo trápi, kde kto trávi svoj čas? ty chceš byť s rodinou, buď s rodinou, oni chcú byť s kamarátmi - z dôvodov, o ktorých ty nemáš ani poňatia, lebo NIE, nie každá rodina je ideálna - v bare, tak sa do toho nepleť a obšťastňuj svoju rodinu. a neviem, čo sedíš za pc, keď máš byť s rodinou -.-
@3 toto mne uniká v hocaký deň, a dosť agresívna som na každé debilné decko s petardou, lebo dopriala by som mu byť na chvíľu v koži vydeseného psa, ktorého potom neviem pol dňa kvôli jednej petarde upokojiť -.-
každý robí čo chce.... nemôžeš niekoho nútiť aby bol doma a pod. ja mám Vianoce rada a travim ich s ľudmi ktorých mám rada... ale nikomu nemám pravo vyčítať aby to tiež tak robil
pozeráš sa na to iba z uhla ktorý to hádže do zlého tieňa ... napríklad ... mám rodinu s ktorou som bol počas týchto dvoch dní neustále ... od rána až do večera užili sme si sviatky a aj keď nie sú ukážkoví, som vďačný za to že sme boli spolu, v tieto dni ... no prišiel čas (aj 24.) kedy už bolo po všetkom a moja rodina už bola unavená a už sa pomaly zberala aj na spánok a pokial by som s nimi zostal môj večer by vyzeral asi tak že by som sedel pri telke kde na gauči leží moja mama a spí a babka si číta v kuchyni noviny ... zavolal som kamarátom a išli sme na byt, vypili sme si trochu alkoholu a pri vianočnom stromčeku sme hrali playstation, rozprávali sa a smiali ... bol som s ľudmi ktorých mám rád aj napriek tomu že to nebola moja rodina sa necítim vinný za to že som bol potom s nimi, pretože viem že s rodinou som bol maximálny možný čas čo som s nimi stráviť mohol ... a aj keby chceli isť do krčmy a nesedeli by sme na byte, čo je na tom? na situácii to nič nemení, boli by sme spolu a na rodinu som sa nevykašlal ...
chcem tým celým povedať že sa na to dá pozerať rôznymi uhlami ... áno sú aj takí ktorým je to jedno a miesto sedenia v kruhu rodiny idú niekam do baru ... ale netreba odsudzovať len na základe toho že človek nevidí 24.teho iných ľudí doma
ja nelutujem ani okamih z týchto sviatkov pretože podľa mňa som ich strávil skvele, v kruhu ludí ktorých mám rád a cítil som sa velmi dobre a plus k tomu všetkému som si dobre oddýchol a to je hlavné ...
ľudia ovládaní satanom ani nič inšie nedokážu...
sú presne tám, kde ich Zlý chcel mať, spíjať sa po baroch s kamarátmi, kde zabudnú na Boha svojho Stvoriteľa...
to je jeho cieľ, až sa nespamätáte, s diablom sa stretnete v ohnivom jazera smradľavom po síre a zhoreného mäsa
a tí majiteľia barou musia byť určite na tom zle, keď aj na štedrý večer majú otvorené, sú to zasraní mamonári a obyčajní chudáci, až skapu, nech im ten bar hodia na ich truhlu
Mne ked spoluziacka opisovala, jak po veceri sa isli viaceri rovno ozrat do krcmy 4tej cenovej, a ze ta krcma bola komplet plna, prislo mi zle z takychto ludi sice som mala doma uplne otrasne vianove, ale aj ked aku mam rodinu, pride mi nemiestne toto robit.
@jurito a ty vnímaš aj fakt, že niektorí ľudia tie vinaoce uznávajú a chcú mať aspoň v ten jeden alebo tri dni pokoj,namiesto vedenia všakovakých podnikov pre ľudí, ktorí tie vianoce radi nemajú?
presne kvôli tomu to je aby si aspoň raz do roka ľudia oddýchli od všetkého a nech je to aj faloš ale vzhladom na to, že každý má voľno, tak sa môže rodina stretnúť
a ešte takto nie je ani smutné, že ten čas netrávia s rodinou a tak, ale že ho trávia činnosťami, ktoré robia aj v iné dni roku, čím nikoho nenútim aby to nejak slávil alebo čo, ale pozerám sa na obchodné centrum ako zo zastávky vystúpi tisíc ľudí z mesta a ich nasraté reakcie potom, čo zista že je zatvorené - toto mi príde choré a smutné, že ľudia nevedia tráviť čas inak, než nakupovaním, zhonom, popíjaním alkoholu alebo len tak posedávaním v kaviarni a pritom ešte čakajú že tam každí jeden zamestnanec chce aj cez sviatky pracovať lebo oni si nevedia naplánovať čas efektívnejšie
@endreja
A ty vieš, čo je čaro Vianoc?
Všetko sa mení, stráca. Vianoce mali byť o tom, že budeme so svojou rodinou, šťastní a všetko bude tiptop. Ale kde sa podelo to tvoje super "čaro Vianoc"?
Vianoce sú už len o tom, aby obchodníci čo najviac zarobili. Všade samé plagáty, letáky, reklamy, ako všetko ľudia musia ísť hneď kúpiť, a to je nakoniec všetko. Nič viac.
A tak to už začína vidieť aj dnešná mládež. Proste Vianoce - budú chvíľu s rodinou a potom von, niektorí ani tú chvíľu nie sú s rodinou a idú von, maximálne sa tak najedia.
Ja nehovorím, ja som tiež šla okolo pol desiatej ešte von prejsť sa, lebo som bola aj zvyknutá, že na Vianoce, než sme rozbalili darčeky sme sa šli prejsť. A mne to chýbalo akosi, tak som šla. Ale nie s rodinou, ale s kamarátom. A teda tiež to vidíš tak smutne?
je to kazdeho vec ci sedi doma alebo nie ja asi kazde vianoce chodim von, ci na prechadzku alebo kdesi sadnut... to je uz taka klasika nevidim zmysel pozerat okukane rozpravky a kvasit u televizora
tento rok som bola po veceri a posedenia s nasimi v noci u kamaratky doma u vinka a bol to fakt pekny vecer
Ono nie každý má rodinu s ktorou by mohol tráviť večer, niekedy aj má, ale si jej neváži, no niekedy sa to skutočne nedá. Možno sú pre tých ľudí rodinou práve ich kamaráti.
Skôr je smutné to, že niektorý ľudia nemajú rodinu s ktorou by chceli tráviť čas (nielen na Vianoce, keďže nie každý slávi Vianoce ale hocaký deň v roku) a nemusí to byť vždy ich chybou. A myslím si, že každý si takúto rodinu zaslúži.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
nemam potrebu byt s rodinou kvoli tomu lebo to kaze volaka divna tradicia, ked s nimi chcem byt, tak som, ked nechcem tak som neni.
u nás sa už tiež veselo hádžu petardy a púšťajú ohňostroje
tiez som zvykla chodit na vianoce von, ano normalne na stedry den. cely den som bola s rodinou, aj po veceri a tak a potom vecer o 10 alebo 11 ked sli aj tak spat som isla von do baru a bolo to hrozne super, vsetci su na vianoce hrozne veseli maju dobru naladu a tak a maju aj peniaze a proste je to skvele
ano, ja som bola s rodinou (aj ked mi to chvilkami dost "osladili"). predstavujem si vianoce ako rodinny sviatok, nebola by som rada, keby moje deti so mnou odmietali byt na vianoce (ale samozrejme, cim budu starsie, tym menej vianoc ma s nimi uz bude cakat). ale ked je niekomu proste lepsie vonku.... kazdemu ako sam chce :ehm:
samozrejme to bolo pred 5 rokmi..
@1
@1 0
chcem tým celým povedať že sa na to dá pozerať rôznymi uhlami ... áno sú aj takí ktorým je to jedno a miesto sedenia v kruhu rodiny idú niekam do baru ... ale netreba odsudzovať len na základe toho že človek nevidí 24.teho iných ľudí doma
ja nelutujem ani okamih z týchto sviatkov pretože podľa mňa som ich strávil skvele, v kruhu ludí ktorých mám rád a cítil som sa velmi dobre a plus k tomu všetkému som si dobre oddýchol a to je hlavné ...
Ešte nejaká poznámka k nažívaniu cudzích ľudí s ich rodinami, nejaké odporúčanie alebo rada?
ale ja som sikulka, v noci som s kamosmi a cez den s rodinou, to je co ? xD
sú presne tám, kde ich Zlý chcel mať, spíjať sa po baroch s kamarátmi, kde zabudnú na Boha svojho Stvoriteľa...
to je jeho cieľ, až sa nespamätáte, s diablom sa stretnete v ohnivom jazera smradľavom po síre a zhoreného mäsa
a tí majiteľia barou musia byť určite na tom zle, keď aj na štedrý večer majú otvorené, sú to zasraní mamonári a obyčajní chudáci, až skapu, nech im ten bar hodia na ich truhlu
presne kvôli tomu to je aby si aspoň raz do roka ľudia oddýchli od všetkého a nech je to aj faloš ale vzhladom na to, že každý má voľno, tak sa môže rodina stretnúť
A ty vieš, čo je čaro Vianoc?
Všetko sa mení, stráca. Vianoce mali byť o tom, že budeme so svojou rodinou, šťastní a všetko bude tiptop. Ale kde sa podelo to tvoje super "čaro Vianoc"?
Vianoce sú už len o tom, aby obchodníci čo najviac zarobili. Všade samé plagáty, letáky, reklamy, ako všetko ľudia musia ísť hneď kúpiť, a to je nakoniec všetko. Nič viac.
A tak to už začína vidieť aj dnešná mládež. Proste Vianoce - budú chvíľu s rodinou a potom von, niektorí ani tú chvíľu nie sú s rodinou a idú von, maximálne sa tak najedia.
Ja nehovorím, ja som tiež šla okolo pol desiatej ešte von prejsť sa, lebo som bola aj zvyknutá, že na Vianoce, než sme rozbalili darčeky sme sa šli prejsť. A mne to chýbalo akosi, tak som šla. Ale nie s rodinou, ale s kamarátom. A teda tiež to vidíš tak smutne?
tento rok som bola po veceri a posedenia s nasimi v noci u kamaratky doma u vinka a bol to fakt pekny vecer
Skôr je smutné to, že niektorý ľudia nemajú rodinu s ktorou by chceli tráviť čas (nielen na Vianoce, keďže nie každý slávi Vianoce ale hocaký deň v roku) a nemusí to byť vždy ich chybou. A myslím si, že každý si takúto rodinu zaslúži.