Kolko obyvatelov a km2 musí mat minimalne štát ktorý môže byť TOP?
Ze proste akú rozlohu minimálne a koľko obyvateľov môže mať najmenej štát aby bol vojensky, ekonomicky aj po všetkých strankach veľmoc, resp. ma šancu byť TOP vo svete?
@vlado905 no a práve to Rusko ma zaujíma... Keď si vezmes Rusov je 145 miliónov, prakticky je to dosť ale na svoju veľkosť je to dosť malo, ale si vezmi napr. Činu ich je 10 krát toľko a jak to ze niesu az taký jak Rusi, napr. vo vojne by Čína mala dať zvyšok sveta dole lavou zadnou a ma pritom oficiálne slabšiu armádu jak Rusi... Alebo taký Izrael mi vybíja dych, zas tých 145 miliónov je dosť keď si vezmes ze v Ukrajine ich je ešte 8 miliónov, Kazachstan 4 milióny, to je ďalších 12 miliónov ale Izrael ma 7 miliónov územie polku zo SK a majú všelijaké bezpilotne lietadlá, grapefruitov vypestuju 3. najviac na svete a podobne...
@sexywoman no to zase nie... ale nemá to nič s počtom obyvateľov... a neviem prečo porovnávaš Čínu so štátom čo má len 1,2k - dosť obrovský rozdiel, tam je jasné, že Číne nemôžu konkurovať
@sexywoman tak prečo sa pýtaš, keď si na to prišla sama? (si dievča? v profile máš chalan, nick mi hovorí niečo iné...)
jednoducho je hustota obyvateľstva bezvýznamná, keď hovoríme o týchto veciach....
@hovnovhlave. Však kvalita je lepšia jak kvantita xD proste z toho štátu dajme tomu ze ma 1,5 k obyv. si jeden vezme milión číňanov a keď vyhrajú tak ešte 200 obyv. bude okupovať xD
Všeobecne sa hovorí o tom, že superveľmoc by mala mať aspoň 200 mil. obyvateľov, okrem iných faktorov... Čo sa týka rozlohy, tak tá je dôležitá najmä z pohľadu výskytu nerastných surovín na území daného štátu a takisto z dôvodu akej takej potravinovej sebestačnosti. Napr. podľa mňa malý štát (rozlohou) ako Bangladéš, hoci má dosť obyvateľov, nemôže byť superveľmocou práve kvôli limitujúcej rozlohe, aj keby bol ekonomicky vyspelý. Na druhej strane, ak by nejaký štát ako jediný na svete ovládol prelomovú technológiu, ktorá by mu zaručila vojenskú superioritu, tak by bol pravdepodobne superveľmocou tak či tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
jednoducho je hustota obyvateľstva bezvýznamná, keď hovoríme o týchto veciach....
koniec hocijakej diskusie myslim