Si v bludisku a mas iba jednu spravnu cestu. Bud do lava alebo do prava. Na ceste mas dvoch ludi. Jeden hovori vzdy len pravdu a druhy vzdy klame. Smes sa opytat na cestu len jedneho. Odpovedaju iba ano a nie. Co sa opytas
Spytam sa ho ci je vyrok "Bud klames alebo spravna cesta je vlavo pravdivy". Ak odpovie ano (nezalezi na tom ktory z nich) treba ist vlavo, ak odpovie nie, treba ist vpravo.
no a znovu sa opakujem, ty nevieš kto je kto, tým pádom už nemáš pravdu a to z jedného prostého dôvodu : ak sa ty spýtaš jedného, či ten druhý klame, môže to byť (teoreticky) klamár, teda ti bude klamať o tom druhom, že či klame... takisto dajme tomu, že sa spýtaš toho čo hovorí pravdu na to, či ten druhý klame, a tu ti to znovu môžem vyvrátiť prostým dúvodom, že ten druhý, kt. sa ideš spýtať na cestu je klamár a poradí ti zle...
správne položená otázka znie (napísana teda mnou) : čo by povedal ten druhý, ak by som sa ho spýtal, či cesta na2avo vedie z bludiska? práve na túto otázku odpovedia obaja rovnak... ak bude odpoveď áno, tak sa vydáš smerom doprava a naopak... je to len otázka negácie, teda opaku
vyrokova logika a logicke systemy.. taketo pixoviny sa ucime aj v skole..akurat tazsie ale su to zabavne ulohy, aj napriklad take paradoxy : v jednej dedine vsetkych chlapov striha holic, ale holic sa sam nestriha..kto striha holica ?! odpis je v tom, ze holic ako podmnozina chlapov sa aj striha aj nestriha zaroven, co by teoreticky mala byt blbost ale v normalnom zivote si to predstavit vieme..
Vies, co by som asi spravila ja? Ja by som si vzala so sebou do toho labirintu nejakeho svojho nepriatela. A kazdy by sme sa vybrali jednou cestou. Nebolo by mi luto, ak by tam ostal, keby nahodou zabludil on a nie ja. A keby ja, bolo by mi uz vsetko jedno. A tu jednu otazku, co mi este ostala ako bonus, by som zakricala az vtedy, keby som bola nadobro stratena. Asi nieco na styl... "Povies tomu a tomu, ze som ho mala rada, prosim?"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ak mi odpovie Ano, idem doprava, ak mi odpovie Nie, idem dolava.
Do ľava? Do prava? Do mov?
správne položená otázka znie (napísana teda mnou) : čo by povedal ten druhý, ak by som sa ho spýtal, či cesta na2avo vedie z bludiska? práve na túto otázku odpovedia obaja rovnak... ak bude odpoveď áno, tak sa vydáš smerom doprava a naopak... je to len otázka negácie, teda opaku
ale spravna odpoved zaznela..
Vies, co by som asi spravila ja? Ja by som si vzala so sebou do toho labirintu nejakeho svojho nepriatela. A kazdy by sme sa vybrali jednou cestou. Nebolo by mi luto, ak by tam ostal, keby nahodou zabludil on a nie ja. A keby ja, bolo by mi uz vsetko jedno. A tu jednu otazku, co mi este ostala ako bonus, by som zakricala az vtedy, keby som bola nadobro stratena. Asi nieco na styl... "Povies tomu a tomu, ze som ho mala rada, prosim?"
A j aby so mchcel zasa uviaznuť v labyrinte s dakou peknou prdelkou, naprikald kludne aj s tou mojou potom by ma spravna cesta netrapila uz