Hlavné mesto by nemalo byť baštou modrých, ale mesto s vyrovnaným počtom ľavice a pravice a aby nebolo na kraji SR. Napríklad taká Banská Bystrica alebo Brezno by mohlo byť hlavné mesto.
Tak väčšinou sa hlané mestá nachádzajú skôr v strede krajiny, z toho mi nepríde Bratislava ako vhodná, ale Slovensko je malé, takže tá vzdialenosť až taká nie je..
To, že je blízko Rakúska je tiež trochu výhoda a hlavne je to už dané, takže sa zbytočne zamýšlať, hlavne mesto sa nedá len-tak premiestniť, lebo to niekto chce
Podstatne je, ze teraz by sa uz hl. mesto menilo tazko.... Blava sa strasne rozrastla, odkedy je hlavnym mestom a uz je tak pokrocila, ze nema zmysel nad niecim spekulovat. A rad by som tam aj byval , lahsie by sa hladali novi kamarati..... ked zistite, ze ti stari su kokoti
Neviem si predstavit ziadne ine hlavne mesto... vyhovuje mi ze je tam kde je, lebo to mam pomerne blizko... a myslim ze je lepsie ked je slovenske hl. mesto na zapade ako na vychode krajiny...
podľa mňa ma BA svoje výhody i nevýhody- polohu ma vzhľadom k susedným krajinám výbornú, no pre SVK by bola možno lepšia nejaká Banská Bystrica (alebo krásne Košice, i keď to je zas príliš na východe...). Lenže hl. mesto musí byť dosť veľké a rozvinuté, a to spľňa akurát tak Blava...čiže inú možnosť nemáme...
Košice nie sú také veľké ako Bratislava ani také obývané ale Košice majú modernejšiu Nemocnicu s moderným zariadením nedávno tam postavili Vúsch - Vychodoslovenský ústav srdcových chorôb, Košice majú modernejšie letisko, Košice majú väčšiu železničnú aj autobusovú stanicu, Košice majú viac kulturných pamiatok. V Košiciach sa bude stavať nový futbalový štadión s hotelmi, reštauráciami a parkoviskami. V Košiciach máme hokejovú Steel árenu ku ktorej sa začne stavať veľké parkovisko a tréningová hala, V Košiciach na Jazere sa stavia Tarzánia, parky pre deti a moderné bloky.V centre sa stavia aupark s uz 3 multikinom. V Košiciach máme jednu z najväčších ZOO v Strednej Európe, Košice majú byť hlavným mestom kultúry Európy v roku 2013. a tak dalej, a tak dalej...
Bratislava, lebo: je to dane historicky, je blizko "zapadu", Rakuska - Viedne, lezi na nasom hlavnom toku, je najvyspelejsie, co sa tyka kultury a vzdelavania, najviac pracovnych moznosti, vybudovana infrastruktura... na co to menit?
Martin Je v strede, prakticky dostupný zo všetkých strán. Keby je hlavným mestom dávnejšie, by bolo ono samotné ritou SR čiže dialnice by sa stavali od neho na západ aj na juh aj na východ, atd a to som neni z Martina
že by hl. mestom slovenska malo byť niečo v strede som si myslela, keď som bola malé hovno.
Bratislava má výbornú geografickú polohu: Dunaj, blízko iných veľkých európskych miest a nielen to.
jednoducho hlavné mesto je živý organizmus, vždy vyzerá inak ako zvyšok danej krajiny, ja nechápem tie komplexy ľudí, čo nie sú z hl. mesta (ani ja nie som)
hl. mesto má aj tak najväčšiu dôležitosť pre medzinárodné styky a vzťahy.
načo by nám bola hl. mestom BB, kde takmer neexistujú ani len priame spoje?? a kam keď chodím, mám pocit, že idem úplne na kraj sveta? (akože, nič proti BB, ale okrem toho, že je v strede Slovenska, je absolútne neprístupná a v riti a nič tam nie je, kvôli čomu by mala byť hl.)
akože, máte nejakú potrebu mať hl. mesto blízko všetkým občanom? NAČO?
@idea@mm47 je proste Bratislavský, zakomplexovaný malomeštiak a kokot, s tým nepohneš
@grietusha S tým nesúhlasím, hlavné mesto určite nemusí byť to najdôležitejšie, najväčšie, najlukratívnejšie a najlepšie, neplatí to tak v polke sveta napr. USA, Austrália, Nový Zéland, Brazília etc.
to kto tu pisal ze hlavne mesto by malo byt v strede a ze to tak vecinou byva?? a take ze washington, pariz, moskva, berlin, stokholm, oslo, helsinki, budapest, kahira... ved je to uplna blbost a casto krat by to bolo omnoho menej vyhodne kebyze hlavne mesto by malo byt v strede krajiny
@pernik (ROFL) si ubohy ako stale reagujes na moje komenty , si len maly pubertalny debilko ktory by potreboval dostat pohube aby sa prebral zo svojej vlastnej nadutosti a bezhranicnej demencie
Samozrejme že si to myslím. Okrem výhodnej geografickej polohy má vybudovanú infraštruktúru plus ústrednú štátnu správu, či to teraz sa rozhodneme po sto rokoch co je Bratislava (aj historickym) centrom Slovensk, ze prestahujeme vsetko do Vrbového? Or what? Blbost jak dvere. O Bratislave sa nerozhodli len tak z nudy, ma to nejaky historicky základ.
@malapohroma ach bože, ty si fakt mimo, mne nenadávajú, ak si si nevšimla tak všetci sa pomaličky každým dňom stavajú na moju stranu už som ti to aj nedávno spomínal že si na zlej ceste. Pravicu všetci opúšťajú ale ty jej zostaň verná však doplatíš nato a nie mojou vynov ale vlastnou zaslepenosťou
ty si nevies vymysliet nic vlastne ze? clovek ti povie nech drzis hubu a ty mu len odpises to iste.. byt takato kopirka bez mozgu co len opakuje, fakt nejdem svoje anzory prezentovat na web
ked nechces aby som ti odpisala tak si nezacinaj ty kokotko
@malapohroma zobuď sa dievča svet nie je modrý aj keby si si to želala a môžeš sa aj obesiť ale Fico, Mečiar, Slota sa vrátia a hotovo Je mi ťa úprimne ľúto je to s tebou veľmi zlé, ach.. čo len z teba vyrastie...
Keď nechceš mať spami tak nekomentuj ty krava.
@3mm jasné ja viem no Brezno, .. ale myslým si že väčšina SR by bolo za keby sa BB stala hl. mesto a aj ja !!
prial by som takym ako vam aby fico a spol vladli este aspon 2 obdobia... potom by ste sa mozno obzreli a zbadali co so slovenskom porobili... Fica chcete preto lebo sa zilo dobre kym vladol... ALE to je vysledok prace Dzurindovej vlady ze sa ekonomika tak vysvihla... aj ked nevravim ze vsetko co jeho vlada porobila bolo dobre... ale rozhodne lepsie ako fico tot vse... a ak do mna zacnete ze joj 17rocny nemoze rozumiet politike... tak sa niekam strcte nie ste az o tolko starsi podla vasich profilov...
k teme... bolo by dobre nieco v strede krajiny... aj taka BB kludne... pretoze logicky ak bude hlavnym mestom zacne sa prudko rozvijat... aj ked to bude mozno vidno az o 10 rokov... ale bude to pre vacsinu slovenska vyhodnejsie ako Bratislava... tym nehovorim ze Bratislava je ako hlavne mesto nevyhodne... ale moze byt aj vyhodnejsie...
Myslím si, že hlavné mesto by sa malo nachádzať niekde inde. Napríklad z pohľadu zvýšenia životnej úrovne krajov by hlavné mesto mohlo byť každých 5 rokov niekde inde. Napr. Košice, Žilina, Banská Bystrica, Prešov. Ale keď už máme tú Blavu, no čo už...
@mm47 prepac aj ja ti viem povedat ze si geno ale myslim si ze slusny clovek toto nerobi... tym ti aj hovorim co si o tebe myslim... a nenavysuj sa nad ostatnych lebo si starsi... skutocna dospelost nie je to ze si starsi...
@sven ja hovorim vseobecne o ficovej vlade a to nie je len smer... to je aj SNS a HZDS... a ty si teda veru nakradli tolko ze vo vysledku je krajina aj tak skoro v prdeli... to s tou madarcinou... no neviem... nezdielam tvoj nazor... v tomto rozhodne... ale o tom zvysku sa da dost polemizovat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
134 komentov
To, že je blízko Rakúska je tiež trochu výhoda a hlavne je to už dané, takže sa zbytočne zamýšlať, hlavne mesto sa nedá len-tak premiestniť, lebo to niekto chce
BB nema absolutne ziadnu vyhodu oproti BA .
Cakam kedy niekto zadre ze Kosice
BA je skratka najvhodnejsia , aj z historickeho hladiska
Žiadne BA, ale KE... inak ti neukážem tú pizzériu kde chodievam
ale v podstate mi to je šumafuk, Bratislava mi vyhovuje.
Aku pizzu si davas ?
Keď som išiel cez ten Beckov nevidel som takých ceckov!
Košice nie sú také veľké ako Bratislava ani také obývané ale Košice majú modernejšiu Nemocnicu s moderným zariadením nedávno tam postavili Vúsch - Vychodoslovenský ústav srdcových chorôb, Košice majú modernejšie letisko, Košice majú väčšiu železničnú aj autobusovú stanicu, Košice majú viac kulturných pamiatok. V Košiciach sa bude stavať nový futbalový štadión s hotelmi, reštauráciami a parkoviskami. V Košiciach máme hokejovú Steel árenu ku ktorej sa začne stavať veľké parkovisko a tréningová hala, V Košiciach na Jazere sa stavia Tarzánia, parky pre deti a moderné bloky.V centre sa stavia aupark s uz 3 multikinom. V Košiciach máme jednu z najväčších ZOO v Strednej Európe, Košice majú byť hlavným mestom kultúry Európy v roku 2013. a tak dalej, a tak dalej...
Bratislava má výbornú geografickú polohu: Dunaj, blízko iných veľkých európskych miest a nielen to.
jednoducho hlavné mesto je živý organizmus, vždy vyzerá inak ako zvyšok danej krajiny, ja nechápem tie komplexy ľudí, čo nie sú z hl. mesta (ani ja nie som)
hl. mesto má aj tak najväčšiu dôležitosť pre medzinárodné styky a vzťahy.
načo by nám bola hl. mestom BB, kde takmer neexistujú ani len priame spoje?? a kam keď chodím, mám pocit, že idem úplne na kraj sveta? (akože, nič proti BB, ale okrem toho, že je v strede Slovenska, je absolútne neprístupná a v riti a nič tam nie je, kvôli čomu by mala byť hl.)
akože, máte nejakú potrebu mať hl. mesto blízko všetkým občanom? NAČO?
» www.birdz.sk/webka/grietusha...
tento ujko to vysvetluje jednoduchsie
A BA sudia vsetci na zaklade..... ?
@grietusha S tým nesúhlasím, hlavné mesto určite nemusí byť to najdôležitejšie, najväčšie, najlukratívnejšie a najlepšie, neplatí to tak v polke sveta napr. USA, Austrália, Nový Zéland, Brazília etc.
2) niekedy mi vadi byt tak trochu daleko od celeho slovenska
3) urcite je to vyhodna poloha, inak by sme mali hlavne mesto velke ako poltar
@diablo7 si rozumný človek.
@malapohroma zasa si mimo témy ako vždy.
@zemina a prečo nie ??
@mm47 choď si zase po dávku od Sulíka ty hlúpi Bratislavčan. Fúúj pravičiar !!
tak mi uz prestan spamovat ked o to nestojim, lebo ta nahlasim za spam
Aj ja ťa nahlásim a poletíme obaja chceš ?!
ty si fakt exot.. niekto by ta mal dat do rezervacie..
btw. ty si ma zatagoval prvy tak reagujem a hovorim ti drz radsej hubu, uz sa tu na birdzi viacej nezhadzuj a laskavo mi nezaplnaj birdz
A teba by mali dať do kazajky.
Môj postoj poznáš ak nechceš mať problémy tak sa do mňa nepúšťaj.
A už mi na túto správu neodpisuj a mlč.!!!
ty si nevies vymysliet nic vlastne ze? clovek ti povie nech drzis hubu a ty mu len odpises to iste.. byt takato kopirka bez mozgu co len opakuje, fakt nejdem svoje anzory prezentovat na web
ked nechces aby som ti odpisala tak si nezacinaj ty kokotko
Ináč taká B. Bystrica by celkom sa dalo ... aj keď neviem či by ju to nejak nepreľudnilo ale tak ... takunajlepsiu polohu má
A nepicuj na pohromu
Keď nechceš mať spami tak nekomentuj ty krava.
@3mm jasné ja viem no Brezno, .. ale myslým si že väčšina SR by bolo za keby sa BB stala hl. mesto a aj ja !!
fakt by som ti to priala zit s ficom veeeeeela vela rokov, lenze bohuzial to by sa dotklo aj MNA a nielen teba, takze sa to neda
Sak na to je tu birdz aby ste si vymienali nazory
Ona ma podla mna rozumu za 17rocnu takze ....
prial by som takym ako vam aby fico a spol vladli este aspon 2 obdobia... potom by ste sa mozno obzreli a zbadali co so slovenskom porobili... Fica chcete preto lebo sa zilo dobre kym vladol... ALE to je vysledok prace Dzurindovej vlady ze sa ekonomika tak vysvihla... aj ked nevravim ze vsetko co jeho vlada porobila bolo dobre... ale rozhodne lepsie ako fico tot vse... a ak do mna zacnete ze joj 17rocny nemoze rozumiet politike... tak sa niekam strcte nie ste az o tolko starsi podla vasich profilov...
k teme... bolo by dobre nieco v strede krajiny... aj taka BB kludne... pretoze logicky ak bude hlavnym mestom zacne sa prudko rozvijat... aj ked to bude mozno vidno az o 10 rokov... ale bude to pre vacsinu slovenska vyhodnejsie ako Bratislava... tym nehovorim ze Bratislava je ako hlavne mesto nevyhodne... ale moze byt aj vyhodnejsie...
Nikde som nepisal nic o Ficovi tak sa spamataj ty geňo
P.S. Medzi mnou a tebou je priepastny generacny rodiel aj ked to podla cisiel tak nevyzera
A pre začiatok v Bielom Potoku, nech sa aj malé obce rozvinú, však?
Veď kto už by nenašiel peniaze na presúvanie hlavného mesta každých 5 rokov, však to je jak zadarmo ...
@milos111 je taký istý jak ty, ak to čírou náhodou nie si ty a chcel by som vidieť, v čom sa @johnysheek postavil na tvoju stranu ...
Každý človek s trochou rozumu bohužiaľ musí vidieť, komu muselo byť ubrané, aby sa jemu tá trocha rozumu ušla
Ostanem v tej rovine, že so svenom máte podobné argumenty ohľadom politiky, teda žiadne
A podobné zvyky v komunikácii, len ty asi trocha menej nadávaš ostatným ...
@sven ja hovorim vseobecne o ficovej vlade a to nie je len smer... to je aj SNS a HZDS... a ty si teda veru nakradli tolko ze vo vysledku je krajina aj tak skoro v prdeli... to s tou madarcinou... no neviem... nezdielam tvoj nazor... v tomto rozhodne... ale o tom zvysku sa da dost polemizovat...