ja si zvyknem povedať svoj názor,niekedy som to nerobila a myslím, že by som sa k tomu mala vrátiť ... ľudia milujú hovoriť o úprimnosti a o tom, že chcú počuť od iných ich názory, ale ja som sa stretla s negatívnymi reakciami ... ale je to samozrejme aj o tom, ako ten názor podáš.
Ja mám takú skúsenosť,že je dobré si názor vyjadriť ... September,oktober som hustila do triedneho,povedala som mu viac krát ako ho neznášam,aký je to kretén,ako si môže do nás toľko dovoľovať ... Vždy všetko narovinu ... On mi tiež povedal viac krát ako ma nemá rád,že sa starám aj do vecí čo ma trápiť nemusia ...
Proste,vedeli sme,že sa nemáme v láske no nebola tam žiadna falošnosť...
Nakoniec keď som potrebovala niekoho z profesorského zboru,kto sa za mňa postaví išla som za ním a on si ma tam pred všetkými zastal ...
no bohužiaľ je to tak a ľudia reagujú veľmi prehnane podráždene hlavne na pravdu
musíš si dávať pozor čo povieš a ako to podáš nie nejak útočne najlepšie nikomu nedôverovať ... česť výnimkám ... a najlepšie bude ak sa budeš ozývať keď sa budú rozprávať s tebou nie do niekoho diskusie niečo hovoriť
... ja som dosť úprimná , že čo na srdci to na jazyku ... a kašlem im ... no každému najlepšie byť sprostým a prispôsobiť sa dobe než oponovať .... a keď ich je viac tak to neznamená že hneď konajú dobro a ty jeden máš iný názor tak ty si zlý
@asceticjunkie Pozri sa....myslím, že majú pravdu, treba vedieť ako to podať...ale ja sa zvyknem zastať niekoho a potom skončím ako tupec, Ale niekedy mám pocit, že sa musím vyjadriť i ked moje vety nie sú bohvieaké presviedčacie, alebo zmysluplné
@kelly152132 Nikde som nepovedal, že nenechávam iných....väčšinou sú ale ticho, ak sme v kolektíve(triede) ... a primeraným spôsobom samozrejme, to nie je problém!
Keď má človek náladu sa vyjadriť, mal by zvážiť, či to stojí za to, lebo občas z toho vznika neplodná diskusia s koncom v nedohľadne a to nemám rada. Zvykla som byť ticho a posledne už nie som, pretože ma to lákalo skúsiť...je dobre sa učiť vyjadrovať svoj názor, lebo človek sa niekedy musí postaviť za seba a keď si zvykne na postoj: ,,Tento by ma zjedol, ak otvorím ústa v jeho prítomnosti. " je ťažko v sorávnej chvíli byť pripravený podať svoj pohľad na vec vhodným spôsobom. Je dobre naučiť sa diskutovať a reagovať na kohokoľvek vhodným spôsobom, aby nám neskákali určití neznalí spôsobov po hlave. Snáď mi v tom pomôže aj Birdz.
ANo, je to dôležité, avšak treba vedieť aj vážiť slová a snažiť sa svoj názor vyjadriť tak, ako to cítime, ale jemne upravený vrámci slušnosti a tiež diplomacie
Ja si často svoj názor horlivo presadzujem a považujem to za svoju zlú vlastnosť.. veľa ľuďom to vadí,ale zase skákať po hlave si nenechám,ale snažím sa už krotiť,lebo vždy mi to prinieslo viac škody ako úžitku.. Niekedy je to fajn,ale fakt to musí byť práve taká situácia..a to je málokedy.
považujem sa za úprimného človeka, to isté čakám od druhých a je mi jedno či sa niekomu moj názor páči, mám naň právo... iná vec je zase že viem kedy mám byť ticho...pre pokoj v rodine a pod.
nazor je to co ta definuje, podla toho mame priatelov, frajerky/rov atd. , treba sa prezentovat, aby ta ludia poznali, nemusis kazdemu, ale tomu komu chces povies svoj nazor
podla toho v com...ked ide o nieco vaznejsie a tyka sa to cloveka samotneho, tak ano TREBA , ked o blbost tak niekedy radsej nie,lebo to moze vyzniet netaktne...a vyjadrovat svoj nazor stoj co stoj, hoci chybaju informacie a osobna zainteresovanost je strasne trapne...
a som si vsimla,ze v poslednych rokoch to tak vela ludi robi, lebo asi nepochopilo rozdiel medzi urazanim a vyjadrovanim nazoru...to si mozete vsimnut na roznych diskusiach v novinach , ako niekto ,kto sedi cely den s vylozenymi nohami alebo je proste loser co si zbabral zivot a zavidi inym , tak sa miesa ci uz do politiky alebo do sportu alebo do tzv.slovenskeho showbiznisu a ' vyjadruje nazor' ...pritom ten nazor je zvacsa o tom,aky je niekto skaredy a mizerny herec,spevak, ako vsetci kradnu, ako nasi netrenuju a maju hrozne sportove vysledky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Proste,vedeli sme,že sa nemáme v láske no nebola tam žiadna falošnosť...
Nakoniec keď som potrebovala niekoho z profesorského zboru,kto sa za mňa postaví išla som za ním a on si ma tam pred všetkými zastal ...
musíš si dávať pozor čo povieš a ako to podáš nie nejak útočne najlepšie nikomu nedôverovať ... česť výnimkám ... a najlepšie bude ak sa budeš ozývať keď sa budú rozprávať s tebou nie do niekoho diskusie niečo hovoriť
... ja som dosť úprimná , že čo na srdci to na jazyku ... a kašlem im ... no každému najlepšie byť sprostým a prispôsobiť sa dobe než oponovať .... a keď ich je viac tak to neznamená že hneď konajú dobro a ty jeden máš iný názor tak ty si zlý
rozumne koná ten, čo vie, kde a čo má povedať... obozretný, vnímavý, ostrielaný a s preskúmanou spoločnosťou a situáciou v ktorej sa nachádza
správne to je, ale treba vedieť, ako.
nie je dobre sa skrz nazory "bit",
a som si vsimla,ze v poslednych rokoch to tak vela ludi robi, lebo asi nepochopilo rozdiel medzi urazanim a vyjadrovanim nazoru...to si mozete vsimnut na roznych diskusiach v novinach , ako niekto ,kto sedi cely den s vylozenymi nohami alebo je proste loser co si zbabral zivot a zavidi inym , tak sa miesa ci uz do politiky alebo do sportu alebo do tzv.slovenskeho showbiznisu a ' vyjadruje nazor' ...pritom ten nazor je zvacsa o tom,aky je niekto skaredy a mizerny herec,spevak, ako vsetci kradnu, ako nasi netrenuju a maju hrozne sportove vysledky...
dôležité je vedieť AKO názor prezentovať aj KEDY - načasovanie je dôležité.