Myslíte si, že na vojenskej sile štátu má velký podiel aj počet obyvateľov?
Lebo napríklad v druhej svetovej Hitler dobyl takmer celú Európu len s Nemeckom, a to má momentálne 82 milionov obyvatelov, a nemcov je z toho 75 milionov... Takmer dobyl ZSSR ktorý mal vyše 300 milionov, čo je 4-násobok obyvatelov Nemecka....
@sexywoman ja som zvedavý komu sa bude chcieť zaoberať takouto témou. samozrejme že má, a samozrejme že to nebude žiadny priamy jednoznačný vzťah, ale taký ktorý je prepojený s mnohými vecami, a táto konkrétna premenná sama osebe neznamená prakticky nič (tak ako ani žiadna iná sama osebe neznamená prakticky nič)
ako to, ze nejaky stat ma miliardu obyvatelov neznamena, ze bude vediet viest lepsie vojnu, alebo viac do nej "liat" financie. lebo je rozdiel, ked mas 50milionov praceschopneho obyvatelstva a dostupnu spickovu techniku, ako 800 milionov opic s bambusmi a hlinenymi obydliami
Pozri sa na Izrael ako sa dobre bráni.. už to bude viac ako 50 rokov a stále ho nikdo nezničil.. je to dané samozrejme tým že majú dobrú výzbroj a dávajú do armády veľa zdrojov a povinný vojenský výcvik tam majú aj ženy v 18 rokoch.. zato v číne žije veľa ľudí v horách a tí nepočuli ani o tanku takže tam nie sú schopní všetci bojovať.. Takže rozhodne nejde o počet obyvateľov ale o efektivite danej armády a financovaní daným štátom.. stačí?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ako to, ze nejaky stat ma miliardu obyvatelov neznamena, ze bude vediet viest lepsie vojnu, alebo viac do nej "liat" financie. lebo je rozdiel, ked mas 50milionov praceschopneho obyvatelstva a dostupnu spickovu techniku, ako 800 milionov opic s bambusmi a hlinenymi obydliami
Ako efektivne vyuzije podu pre obzivu, ako efektívne zapojí do behu obyvatelstvo a kolko financií vyclení pre armádu...
šak to ej jak strategické hry... nemožeš mat vela rolnikov lebo bude slabá armáda, nemožeš mat málo rolnikov lebo nebudú financie
A ktomu vsetkemu musis mat dobyte uzemie zo surovinami...
ale ked mas stat, kde je 100 ludi a su vyborni vojaci, tak to proste nestaci
cize zalezi na oboch urcite