Ahoj.mam nemcinu ako prvy cudzi jazyk,ale chcem ist na skolu,kde je mozna len anglictina ako prvy cudzi jazyk.ja na tu skolu chcem velmi ist a ucim sa super ale bojom sa ze nebudem anj zvladat.aka je stredoskolska anj? som a2
Podla mna je anglictina je OVELA lepsi prvy jazyk, pretoze v Anglictine je neporovnatelne viac informacii a materialov snad k akejkolvek teme, problemu, oboru co existuje. Plus sa s nou najlahsie dohovoris vo svete.
Je ale pravda ze je velmi dobre mat druhy jazyk nemcinu, kvoli praci v blizkych nemecky hovoriacich krajinach. Len potom aby si nebol prekvapeny ked od teba v tych nemeckych krajinch aj tak budu vyzadovat aj anglictinu.
Zvládneš to v pohode, keďže ako vravíš nejdeš na gymko, tak budeš maturovať z B1, to dá aj debil... Už teraz ako A2 máš podľa mňa slušné základy, stále budeš na tom lepšie ako väčšina, s trochou námahy to ľahko zvládneš
Pred troma rokmi som bola v úplne rovnakej situácii Hlásila som sa na gympeľ s tým, že som po anglicky nevedela ani zaťať! A to som AJ mala na ZŠ štyri roky, ale na veeeľmi slabej úrovni. NJ som si samozrejme volila ako prvý jazyk. Lenže kedže nás, nemčinárov, bolo strašne málo, v prváku sa nevytvorila skupinka AJ-slabšia úroveň a tak nás proste vedenie zgrupovalo s budúcimi maturantmi (4-hodinovkármi). Výsledok? 4-hodinovka AJ aj NJ. Kvázi dva "prvé cj". Možnosť vybrať si, z čoho budem maturovať. Prvý polrok bol otras, po nociach som sedela nad knihami, CD-čkami, filmami a neviem čím ešte a spočiatku som si myslela, že to nedám, že jednoducho prepadnem alebo čo. Plus profka sa s nikým z nás nehrala. Nakoniec som to však vytiahla na 2, po mesiacoch snahy som sa do toho proste dostala. Jediné, čo ma mrzí je, že som tak trochu zanevrela na nemčinu. Rodina aj kamaráti mi vždy prízvukujú, že NJ sa mi v živote ešte zíde, netreba to flákať, ale čo už... Maturujem z AJ
Veľa šťastia, ak sa budeš fakt snažiť, som si istá, že to doženieš. Dá sa to
buuudes zvladat. anj sa na cloveka podla mna velmi rychlo lepi v dnesnej dobe. ja som isla na gymko a po anglicky som nevedela ceknut. nemcinu som tam mala ako prvy jazyk (maturita), anglictinu ako druhy. ale anglictinu mam paradoxne viac vydrilovanu ako nemcinu. respektive, nemecky som od skoly nekomunikovala a vysla som z toho, co som nedavno olutovala. jazyky su zaklad, neodsun nemcinu na tridsiatu kolaj a dalej ju zdokonaluj
Na postovej mas moznost byt v lepsej alebo horsej skupine kde idu pomalsie viac ti vysvetlia ucivo a viac sa precvicuje, plus v tretom a stvrtom mas pridane seminare z anj takze to zvladnes pohode. Maturuje sa sice z B2 ale zatial kazdy zmaturoval takze nemas sa coho bat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Je ale pravda ze je velmi dobre mat druhy jazyk nemcinu, kvoli praci v blizkych nemecky hovoriacich krajinach. Len potom aby si nebol prekvapeny ked od teba v tych nemeckych krajinch aj tak budu vyzadovat aj anglictinu.
Pre mna teda urcite Anglictina, uplne bez debaty.
Veľa šťastia, ak sa budeš fakt snažiť, som si istá, že to doženieš. Dá sa to