Čo svetu dalo, a čo vzalo Nemecko? A ako vidite budúcnosť Nemecka? Ktoré nemecké osobnosti máte radi? A celkove keby ste mali hodnotiť plusy a mínusi Nemecka, čo by prevládalo?
Ja nie že mám rád Nemecko, ja som germánofil. Mám rád všetko nemecké, okrem nacistov a NSDAP. Budúcnosť Nemecka vidím dosť problematicky skrz demografiu. Nemecko má veľmi nízku pôrodnosť. A kompenzovaním to prisťahovalcami nie je dobré riešenie .. Z nemeckých osobností mám rád nemeckých politikov napr. Konráda Adenauvera , Williho Brandta. A celkovo keby som mal hodnotiť Nemecko, tak prevládajú plusy nad mínusy.
pre mna je to narod prijebanych uchylov s neuveritelnou chutou kazdeho buzerovat a vydobijat si neustale svoju risu , ak nie s hakovym krizom, tak s hviezdickovou vlajkou a chorou ideologiou.
Jazyk sa mi na svoj spôsob veľmi páči, Berlín je super mesto a napr. Nemci sa mi zdajú veľmi milí, takým úprimným spôsobom. Zo všetkých národov, s ktorými som mala docinenie sa mi zdali najsympatickejší. K zvyšku sa nevyjadrujem.
Mam neutralny postoj, paci sa mi ich jazyk lebo to je jak dajaka stavebnica a tiez sa mi pacia niektore malebne mesta ale aj vacsie metropoly ako Hamburg, Frankfurt alebo Berlin. Mam rad nemecku hudbu, literaturu a tiez maju kvalitne filmy. Z osobnosti ani neviem, je ich velmi vela, mam rad spisovatelov ako Hesse, Fallada, Precht, Remarque, Kästner a iní.
Svetu dalo pracu.
A co vzalo? Vsetko na co si len spomenies. 2 svetove vojny prehralo cez zbrane, ale svoj sen o tretej risi ma plne vo svojich rukach a to skrz ekonomiku. Maju peniaze, maju otrokov, maju moc..
inak ja som minuly semester mal taky skupinovy projekt ze o nemeckej zahranicnej politike.. ale v takej vojenskej oblasti skor. A boli sme rozdeleni do dvojic a ja akurat som bol s Poliakom, nemecku angazovanost v zahranici sme mali take ironicke. A este na jeden seminar som zase mal putinov rezim v Rusku s Ukrajinkou a co by osud nechcel, ona je rovno z Donecku
Ale inak k Nemecku mam neutralny postoj ako krajine. Hanbia sa za svoju minulost a kedysi mali uplne opacnu mentalitu- expanzivnu (z coho si ja rad utahujem). Dolezite je ako sa zmenili. Lenze zase to zaslo az pridaleko ked maju strategiu pozyvania migrantov, to je podla mna uplne sialene. Akurat ze oni to tak maju uz vyse 50 rokov. Taktiez vojensky boli po studenej vojne ciernym pasazierom postupne co sa mi tiez absolutne nepacilo. Ekonomicky jedna z najvyspelejsich na svete s velkym vplyvom, ale do velkej miery zavisla na exporte (hlavne aut) co je nevyhoda aj vyhoda, ako sa nato clovek pozrie.
Nemci sú riziko aj dnes. Ale zatiaľ sa javia ako dobrí partneri pre spoluprácu. Držia EU nad vodou. Vďaka tomu máme Eurofondy, a kazdy obecny urad v kazdom zapadakove zrekonstruovany a pristavane multifunkcne ihriská. Atd.
Briti by sa na to mali pre naše dobro vysrať a zostať v EU. Aj oni uz isto maju dost toho humbuku okolo toho. Vsak rok sa nevedia dohodnut. Mali by ist domov a neriesit nic a zostat v tej EU.
Nove referendum minimalne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
nepodarilo sa mu dojebat europu dvomi svetovymi vojnami, tak ju teraz na treti pokus uspesne dojebe "uniou".
pre mna je to narod prijebanych uchylov s neuveritelnou chutou kazdeho buzerovat a vydobijat si neustale svoju risu , ak nie s hakovym krizom, tak s hviezdickovou vlajkou a chorou ideologiou.
A co vzalo? Vsetko na co si len spomenies. 2 svetove vojny prehralo cez zbrane, ale svoj sen o tretej risi ma plne vo svojich rukach a to skrz ekonomiku. Maju peniaze, maju otrokov, maju moc..
Briti by sa na to mali pre naše dobro vysrať a zostať v EU. Aj oni uz isto maju dost toho humbuku okolo toho. Vsak rok sa nevedia dohodnut. Mali by ist domov a neriesit nic a zostat v tej EU.
Nove referendum minimalne.