nejaký velký problém v tom nevidím... určite, môže to byť obmedzujúce, ale v niektorých krajinách to funguje... ale ani netvrdím, že je to dobrý nápad.
skôr ma zaujalo:
O nedělní nákupy nepřijdou ale Maďaři bydlící poblíž hranic: z maďarského Komáromu to mají do slovenského Komárna jen několik metrů přes most. Stejná situace je i mezi Ostřihomí a Štúrovem. Na Slovensku žádný nedělní zákaz neplatí.
akoze, v principe mi je to jedno... len nejaknechapem ludi co su z toho hrozne pobureni, bejvavalo to tak dlho a vsetci to prezili, vies si nakupit aj iny den... ale zase, niekto nema cas inokedy robit nakupy a takto moze urobit v pokoji velky nakup v nedelu, hm
Podľa mňa je to zbytočné, zaujímalo by ma ako to vláda odôvodnila. Aký to má zmysel?
Maďari majú veľmi drbnutú vládu v súčasnosti, toto je úplná maličkosť oproti niektorým iným veciam.
Otec pravidelne číta správy z Maďarska a vždy sa teší tomu, aké má šťastie že žije na Slovensku.
@ps102 povedal by som napríklad a verím tomu, že je to trefné:
nakoľko je rodina základná bunka spoločnosti bude mať o dôvod viac tráviť viac času spolu. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že by to nebolo tak úplne správne tvrdenie s tým časom na rodinu.
Osobne by mi to nevadilo a nerobil by som si z toho vôbec ťažkú hlavu, niekedy aj tým ľuďom za pokladňou padne aspoň nedeľný obed v kruhu rodiny vhod.
Možno to má aj iné aspekty, ktoré nepoznáme lebo aspoň vo veľkých mestách sa málokto zdrží na dobu najnutnejšiu v obchodnom centre (samozrejme ak napríklad nejde môj otec ten si snáď ani nestihne všimnúť okolie ako to preletí)
Tak ja si myslím, že ľudia pracujúci v obchodoch sú si vedomí toho, že budú aj v takéto dni robiť už v dobe, keď nastupujú.
A robia tam takí, ktorí potrebujú každý cent, tak deň menej práce im môže aj uškodiť niekedy možno :ehm:
@inversi ńapr. ja robím 6 dní v týždni (pondelok-sobota), z domu odchádzam o 5 ráno a prichádzam o 18:00 večer, pokiaľ chcem urobiť nejaký veľký nákup a neprísť domov o 19 a neskôr , resp. si potrebujem kúpiť niečo na seba, kde sa potrebujem rozhliadnuť, poskúšať, pochodiť, tak jediná voľba je nedeľa
@inversi nehovorim za seba, lebo ja mam dost volneho casu ale ad1: pracujuci ludia fakt nemaju cas
ad2: vela studentov akurat brigaduje v nedelu/cez vikend, tak su radi za kazde euro co zarobia resp. aj pracujuci na plny uvazok v obchodnych cetrach
ad3: ked je skarede pocasie vela ludi rado travi svoj cas v nakupnych centrach akurat v nedelu...
mna pri tejto teme vzdy fascinuje, ako tento narod zacne blacat ako chory ze by cez nedele by zavreli obchody,zato ked zvysuju alebo zavadzaju nove dane, poplatky, odvody statu, tak drzi hubu, krok a este ohne radostne chrbat...radost vladnut takemu tuponarodu...
@ohavnost v poriadku, rozumiem tomu, makal som 12 hodinovky viem aké to je na hovno, bez ohľadu na zákon som pracoval napr. 2 týždne vkuse a obchody boli otvorené do 21:00 takže zvykol som si ak som nechcel umrieť od hladu ale rozumiem ti, je to o ľudskej pohodlnosti, chápem, že zmena by ti prišla mega nevhod
@acvd43xa7w mäso mám v mraze stále nejaké, zeleniny nie je čerstvá takže prevažne mrazená, ryža a zemiaky sa nepokazia za deň a cestoviny mám kde uskladniť, zbytok si viem kúpiť po ceste (áno beriem fakt, že nie každý býva blízko obchodu)
@momoglamorous
ad 1, som pracujúci človek ak nechcem byť hladný musím si nakúpiť a navariť
ad 2, beriem, dáva zmysel
ad3, nesúhlasím, počasie nie je nikdy zlé, existuje len zle oblečený človek alebo pohodlie zohráva faktor tejto výovorky, je to síce trendom ale neprišiel som na chuť vysedávaniu alebo lozeniu po obchodnom dome
@tomias jasné to asi každý ale v mrazničke to vydrží jeden deň čerstvé bez problémov
obchody zatvorené v nedelu je podla mna somarina... hlavne ak tí čo pracujú 6 dní v týždni si práve vtedy potrebujú vklude nakúpiť. Najidealnejsie riesenie by bolo na víkendy zamestnávať brigádnikov, ktorí potrebujú kazde euro a rodiny s deťmi budú mať voľno. Myslím, že je to vhodný kompromis.
@trtken skôr aspoň nedeľu .. vnímam to zo skúseností ako sledujem okolie, že rodiny by mali spolu tráviť viac času a dodať potrebnú úroveň výchovy svojím deťom, s láskou a porozumení samozrejme. Možno naivne ale myslím, že časom by k tomu došlo, nehovorím o horizonte roku ale 5 - 10.
malo by to byť samozrejme ako facka, jeden deň v týždni by sa malo oddychovať...
pre tých čo maju furt málo, vykorisťujú obyčajných ľudí a nehnusilo by sa im, keby mal týždeň aj 9 dní doporučujem vyšetrenie u psychiatra
to s tou rodinou je blbost. V princípe je to tak, že ak sú víkendy lepšie platené, tak každý by najradšej robil hocaj len tie víkendy. Dajaká rodina ich nezaujíma az tak kd jest ludia nemajú co,
Myslim si ze obchody by mali byt otvorene cely tyzden. V dnesnej dobe plnej stresu a zhonu mnohi ludia pracuju cely tyzden okrem nedele a aspon v tu nedelu maju cas ist do nakupneho centra a pokupit co potrebuju
Okrem toho pre mnohych ludi je hlavy nedelny program ist do nejakeho nakupneho centra a to je jedina vec ktoru spolu vedia robit ako rodina
vôbec to neznie ako zlý nápad, treba myslieť na to že ľudia musia potom pracovať v nedelu a som za to aby sa pracovať v nedelu nemuselo vôbec ...mal by to byť čisto relaxačný deň
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
skôr ma zaujalo:
O nedělní nákupy nepřijdou ale Maďaři bydlící poblíž hranic: z maďarského Komáromu to mají do slovenského Komárna jen několik metrů přes most. Stejná situace je i mezi Ostřihomí a Štúrovem. Na Slovensku žádný nedělní zákaz neplatí.
Maďari majú veľmi drbnutú vládu v súčasnosti, toto je úplná maličkosť oproti niektorým iným veciam.
Otec pravidelne číta správy z Maďarska a vždy sa teší tomu, aké má šťastie že žije na Slovensku.
nakoľko je rodina základná bunka spoločnosti bude mať o dôvod viac tráviť viac času spolu. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že by to nebolo tak úplne správne tvrdenie s tým časom na rodinu.
Osobne by mi to nevadilo a nerobil by som si z toho vôbec ťažkú hlavu, niekedy aj tým ľuďom za pokladňou padne aspoň nedeľný obed v kruhu rodiny vhod.
Možno to má aj iné aspekty, ktoré nepoznáme lebo aspoň vo veľkých mestách sa málokto zdrží na dobu najnutnejšiu v obchodnom centre (samozrejme ak napríklad nejde môj otec ten si snáď ani nestihne všimnúť okolie ako to preletí)
A robia tam takí, ktorí potrebujú každý cent, tak deň menej práce im môže aj uškodiť niekedy možno :ehm:
niektore kaviarne a restiky ale byvaju otvorene, ale tu zvyknu cez den zatvarat o 6-7 vecer
ad2: vela studentov akurat brigaduje v nedelu/cez vikend, tak su radi za kazde euro co zarobia resp. aj pracujuci na plny uvazok v obchodnych cetrach
ad3: ked je skarede pocasie vela ludi rado travi svoj cas v nakupnych centrach akurat v nedelu...
A k teme, je mi fuk ci ich zavru alebo nie...
@acvd43xa7w mäso mám v mraze stále nejaké, zeleniny nie je čerstvá takže prevažne mrazená, ryža a zemiaky sa nepokazia za deň a cestoviny mám kde uskladniť, zbytok si viem kúpiť po ceste (áno beriem fakt, že nie každý býva blízko obchodu)
@momoglamorous
ad 1, som pracujúci človek ak nechcem byť hladný musím si nakúpiť a navariť
ad 2, beriem, dáva zmysel
ad3, nesúhlasím, počasie nie je nikdy zlé, existuje len zle oblečený človek alebo pohodlie zohráva faktor tejto výovorky, je to síce trendom ale neprišiel som na chuť vysedávaniu alebo lozeniu po obchodnom dome
@tomias jasné to asi každý ale v mrazničke to vydrží jeden deň čerstvé bez problémov
www.iankety.sk/dotaznik/325509774/
Klik Klik Klik
ked sa to riesilo na slovensku nedavno, tak bolo.
@matias1 asi to bude naozaj o zvyku aj keď spomínané 12tky PO-SO sú tiež náklad, uznávam
dotazník ti vypĺňam lebo pomáhať je samozrejmosťou
no ja dosť pochybujem, že mladí dospelí študenti - brigádnici majú potrebu tráviť čas každý týždeň celú nedeľu so svojimi rodičmi.
pre tých čo maju furt málo, vykorisťujú obyčajných ľudí a nehnusilo by sa im, keby mal týždeň aj 9 dní doporučujem vyšetrenie u psychiatra
Okrem toho pre mnohych ludi je hlavy nedelny program ist do nejakeho nakupneho centra a to je jedina vec ktoru spolu vedia robit ako rodina
Ale sadnuť za FB a sediet ta 2hodiny nato čas majú