O par rokov Cina ovladne svet. Dobre vieme ze je tam komunizmus. Hoci je ochotna obchodovat aj zo Zapadom, sama tvrdi, ze komunizmu sa nikdy dobrovolne nezda, aj napriek proroctvam zo Zapadu. Potvrdila to ked si ako jedina zastala KOMUNISTICKU Severnu Kor
popíš mi prosím, ako si predstavuješ že to ovládnutie sveta za pár rokov prebehne... krajinou ktorá je na pokraji prasknutia ekonomickej bubliny asi 5x väčšej než bola tá americká hypotéková...
@sexywoman ta ja neviem, ni som moc na makroekonomiku, ale ak posilnením ekonomiky myslíš rast HDP, tak zo skoro 6 na 7,3 triliónov dolárov (podľa googlu) za dva roky mi nepripadá ako zdvojnásobenie...ale možno máš na mysli voľačo inô
@trtken tam je tak silne regulovany trh, ze od ozajstneho kapitalizmu to ma na mile daleko. Ale suhlasim, ze statny kapitalizmus je tam brutalnejsi, nez kdekolvek inde.
@tommyhot nie je to tam náhodou kombinované? Neviem či si dobre pamätám ale väčšina inštitúcií patrí štátu aj keď je do istej miery ( a nie zanedbateľnej ) povolene súkromné podnikanie.
@pandacake to, ze sa niekde podnika este neznamena, ze ide o kapitalizmus.. Kapitalizmus je volny trh a o volnom trhu sa v silne regulovanom prostredi neda rozpravat. Kapitalizmus by tam bol, keby sa trhu stat ani len nedotkne, v idealnom pripade keby stat ani neexistuje. To co tam je (resp nie len tam, ale vsade na svete), je nejaky zregulovany paskvil vyuzivajuci niektore principy kapitalizmu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
už nastal v tej tvojej plechovej hlave, chytrák.
...meanwhile in rational land, people go about thinking rational things... you're welcome to visit there some time
popíš mi prosím, ako si predstavuješ že to ovládnutie sveta za pár rokov prebehne... krajinou ktorá je na pokraji prasknutia ekonomickej bubliny asi 5x väčšej než bola tá americká hypotéková...
keywords: china ghost cities
/
kľúčové slová: čína mestá duchov
takto sa ich ekonomika za dva roky zdvojnásobila. ak ti to nepripadá ako bublina, tak si choď nechať vyšetriť kognitívne funkcie
A ked sa chceme bavit o krajinach, kde sa najviac priblizuju kapitalizmu, tak jednoznacne Hong Kong a Singapore...