no a s tou ohranicenostou ma veru pravdu slecna mousistka ach, veru je to uz davno, co sme tieto veci brali. ale hlavne, ze si pamatam, ze sa ohranicenost urcuje podla osi x
@mousisitka máš o dva roky viac..zrejme máš pravdu ...ja sa spýtam prefosora .eln som najpr skúsil tu ..ked podla mna je tiez neohranicena..ale ked profesor vravel ze je to ma byt nieco s nulou ..a vravel zevraj aj tie obory su v pohode ...ojk..blby profesor
a podla mna je aj zdola ohraničená( a spodne ohraničenie je 0 a bude to infimum elbo hentá funkcia nulu nedosiahne nikdy ..podla mna teda...ked tak pozerám na ten graf(
@juicyduffis toto zevraj neico take hovoril..ze to ma byt nieco z nulou to ohranicenie...a ok def obor je zle no ..podla profesora je to ok..ja to kaslem ..sice asi amte pravdu..eln my ako prvaci nam snazi nejake jednoduchsie urcenie..a jeb.t na to idem ja radsej spat
@juicyduffis Ja sa na to možem vybodnúť riešim tu niečo, čo mi ani nieje treba....len ma to zaujimalo ako to ma byt..a som dopleteny este viac ..my sme ziadne R+ nebrali ani nič..proste..a neriesim...dakuejm za streteny cas ...zaujimave kolko prispevkov ku mat. diskusii
@juicyduffis aha..vsak napisem rovno nie? tak uz mi začína cvakat ..a vtejto fáze to prerusim ..lebo napises dalsi koment,ktory ma zase dopletie ..zostanem v krasnej iluzii ako vsetkemu chapem
to nie je ťažké...proste kuknem na graf..definičný obor je R bez nuly....to znamená minus nekonečno nula otvorený ujednotenie nula nekonečno otvorený..obor hodnot je to nula nekonečno otvorený...dolne ohraničenie nula...horné nemá....takže clekovo ohraničená nie je(
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ale ok teraz vážne.. ehm takže k téme: no dolné ohraničenie že by niečo tesne pod 1? sa trošku zahľad na ten graf... a zhora co já vím... nekonečno ..
z hora nie je ohraničená a zdola to bude asi 0,8 alebo tak nejak. Na to by bolo treba funkciu naísať.
H(h)= R+
nemá max
nemá min
neohraničená
nie je prostá
je párna
kde tam vidíte aké ohraničenie zdola preboha?
@ kikushenka kebyze je zadana tak nezakladam forum
@ juicyduffis tiež si mylsim že to ma byt takto...len zevraj to ma byt nieco s nulou
@ mousisitka Df ah Hf su ok a nieje to moje
no a s tou ohranicenostou ma veru pravdu slecna mousistka ach, veru je to uz davno, co sme tieto veci brali. ale hlavne, ze si pamatam, ze sa ohranicenost urcuje podla osi x
@semhamforas
@kikushenka
@juicyduffis
@mousisitka .inak tie obory...mne sa zdaju ok no....ale nehadam sa
@romanzkrajinyx a ja ti vravím, že nie sú ok
@juicyduffis mala rovnaky nazor ako ja no
Dakujem