verim v nahodu ked sa nieco zvlastne stane raz.. ked sa to stane druhykrat uz som skepticky a ked tretikrat tak verim vo vsetko len nie nahodu.. to ale neznamena, ze verim na osud. to v ziadnom pripade.
osud je neskutocna blbost. je na mne ako veci spravim, a na x dalsich veciach zalezi potom ako sa vsetko vyvinie a nahoda, myslim ze je to viacmenej to iste
ani na jedno, osud je blbosť, lebo život je taký aký si ho každý spraví, je to na našich rozhodnutiach, a náhody sú v podstate o tom istom, je to všetko o tom ako sa rozhodneš ty, ale pravdu nevie aj tak nikto ...
Na to, aby vsetko bola nahoda sa mi to zda byt az prilis rafinovane. Za vsetkym co je a ako to funguje su citit vysoky intelekt a zvrateny zmysel pre humor.
Heh a preto som sem dala odkaz na blog, lebo všetky moje ostatné doterajšie pokusy ako to vysvetliť zlyhali. Ale je to veľmi zaujímavá téma.
Skúsim jednoduchý príklad
Loptička sa zrúti z útesu. Je to osud? Nie. Náhoda? Nie. Spadla preto, lebo zafúkal vietor. Nie osud, nie náhoda - vietor a fyzikálne zákony. A dá sa to aplikovať vlastne na všetko. Na konanie ľudí, ktoré riadia myšlienky atď... Jednoducho na všetko. Lenže v komplexnom ponímaní je to celé neskutočne zložité a neprehľadné.
Myslím, že kdesi je vopred všetko naplánované. A aj keď z tej cestičky zídeme, všetko sa zase napojí. Ja si žijem ako si žijem. Žijem prítomnosťou. Čo príde, to príde.
nepáči sa mi predstava, že všetko čo robím, je už dávo kdesi napísané. dáva to pocit takej neslobody. ale keďže som veriaca( aj keď moaj viera je zložitá) ale veľmi na to neverím. náhoda je už iná mrcha. niekedy sú tie náhody až príliš veľké. a to zas môže súvisieť tým osudom.. je to hrozne komlikované( aspoň v mojej hlave o deviatej ráno) .. ale osobne verím skôr na náhodu..aj keď..
Ak existuje osud, tak to máme aj tak zrátané a aj tak s tým nič nenarobíme.
Ak existuje náhoda, môžeme sa len snažiť túto náhodu využiť vo svoj prospech a zlepšiť si tak život.
Ale čo z toho vyplýva - že sa máme snažiť, prežiť svoj život čo najlepšie, veci, ktoré nám prídu do cesty využívať vo svoj prospech a neriešiť, či to bol osud, alebo náhoda, aj tak to je jedno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
ja si myslím, že sú to len dva názvy pre to isté
Ja som si preto vytvorila vlastnú teóriu, ktorú som zhrnula v tomto blogu » www.birdz.sk/webka/azizi/blo...
Skúsim jednoduchý príklad
Loptička sa zrúti z útesu. Je to osud? Nie. Náhoda? Nie. Spadla preto, lebo zafúkal vietor. Nie osud, nie náhoda - vietor a fyzikálne zákony. A dá sa to aplikovať vlastne na všetko. Na konanie ľudí, ktoré riadia myšlienky atď... Jednoducho na všetko. Lenže v komplexnom ponímaní je to celé neskutočne zložité a neprehľadné.
dúúfam na osud
verím v nahodu
osud - každý sme si strojcom vlastnej budúcnosti
náhoda - udalosť zapríčinená inou udalosťou, ktorá s ňou zdanlivo nesúvisí
Myslím, že kdesi je vopred všetko naplánované. A aj keď z tej cestičky zídeme, všetko sa zase napojí. Ja si žijem ako si žijem. Žijem prítomnosťou. Čo príde, to príde.
Oba pojmy sú tak nádherne nezmyselne pôvabné a pritom ani jeden ako odpoveď človeku nič nedáva ... Táto otázka vo všeobecnosti človeku moc nedáva ...
Lebo aký to má význam?
Ak existuje osud, tak to máme aj tak zrátané a aj tak s tým nič nenarobíme.
Ak existuje náhoda, môžeme sa len snažiť túto náhodu využiť vo svoj prospech a zlepšiť si tak život.
Ale čo z toho vyplýva - že sa máme snažiť, prežiť svoj život čo najlepšie, veci, ktoré nám prídu do cesty využívať vo svoj prospech a neriešiť, či to bol osud, alebo náhoda, aj tak to je jedno.
To nevysvetlí ani sám Chuck Norris