Ide o komunikáciu v sociálnych sieťach či už je to tu na FB pokeci alebo niekde. Neviem či sa to stáva len mne ale všimol som si že babám strašne vadí alebo neviem čo keď sa ich človek spýta ako s
tak tá otázka u mňa patrí k začatiu témy to ti potvrdí každý s kým som si písal ... ale tiež sa mi zdá otrepaná už ale skrátka sa mi to zdá skoro ako nutnosť sa to spýtať
Ako sa máš mi nevadí, pretože to sa pýtam aj ja hocikoho a nie len na sociálnych sieťach. Ale čo mi najviac vadí, zo všetko najviac je veta "daj nejakú tému".. Toto ma tak neskutočne vytáča a okamžite prestávam odpisovať.
ja málokedy viem ako sa mám...to by bolo asi na dlhšie, aby som popísala všetky tie moje aktuálne nálady a nikoho to vlastne nezaujíma...takže preto tú otázku nemám rada
ja túto otázku kladiem každému...ale nie preto, aby som "rozprúdila" debatu, ale preto, že ma to naozaj zaujíma..chcem vedieť, či niekomu môžem nejako pomôcť atď...
ak sa to opýta niekto mňa, príde mi to milé a je to akoby "znamenie", že sa dotyčná osoba zaujíma o moju maličkosť...(ak nie je ihneď badateľné, že to bola len otázka proforma)
Ako ja si myslím že na začiatok konverzácie je fajn vedieť stav toho druhého...a týmto štýlom sa môže rozvíjať konverzácia ďalej ak chce napr pokecať keď ho niečo trápi...
ja to nemám rada, lebo musím napísať dobre, aj keď sa mám zle .. a ja sa väčšinou mám zle a keď napíšem pravdu ... tak sa spýtajú, že prečo .. ta napíšem a odpoveď .....AHA ... no a ako nato čo mám odpísať? a potom , že čom neodpisujem ...
Jeden človek mi to úplne znechutil, lebo furt "ahoj, ako?" a mňa išlo v tom momente rozjebať od hnevu!!!!!
Nenávidím, keď sa to niekto spýta a absolútne ho nezaujíma ako sa ten človek má, len chce nejako začať konverzáciu, akoby na to neexistovalo milión iných otázok alebo viet. A úplne najhoršie je to u človeka, s ktorým sa poriadne nebavím - ten, s kým sa bavím napríklad každý deň má plno iných možností, napríklad ako dopadla písomka, už nie si chorá a podobne, čokoľvek proste.
A rovnako je na tom aj otázka "Čo máš nové?", tú neznášam absolútne rovnako.
Viac na mňa zaposobí človek,ktorý sa ma opýta akej farby mám ponožky namiesto ako sa mám Otrepané,neorginálne a večšinu ľudí to ani nezaujíma tak načo sa pýtať?
Vadi to, pretoze to je taka "nanutena konverzacia", ale niekedy sa inak neda no. Hlavne, ked sa s tym clovekom nepoznate.
Ale ked uz raz ta otazka padla a uz ste sa nejako dostali k niecomu inemu, tak druhy rozhovor nou nie je dobre zacinat. Na dalsi rozhovor by mal byt predsa dovod. Teda nie len to, ze chcem si s nou/nim pisat. Take nieco sa mi zatial ale stalo iba pri jednom kamaratovi. Vzdy bolo nieco, co sme si chceli povedat a nebolo treba nejake "ako sa mas".
pokial je to kamos, tak v pohode.. ale ak napise niekto, koho nepoznam: "ahoj, ako sa mas?" a potom: "co robis?" a nasledne: "daj temu" bez akejkolvek originality, tak konec vacsina ludi to vnima ako znamku nizkej inteligencie, pretoze clovek, ktory chce zaujat a nechce uplne pokaslat prvy dojem si urcite nevyberie taky zaciatok..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ak nevieš ako začať, tak by bolo lepšie : aký si mala deň?
ak sa to opýta niekto mňa, príde mi to milé a je to akoby "znamenie", že sa dotyčná osoba zaujíma o moju maličkosť...(ak nie je ihneď badateľné, že to bola len otázka proforma)
takže vidíš...koľko ľudí, toľko chutí...
Fakt nechápem čo sa nemôžete rozpísať keď sa vás to niekto opýta, aj tak sa začína debata.
Ale ľuďom, s ktorými si písať nechcem odpoviem jednoslovne.
Ako ja si myslím že na začiatok konverzácie je fajn vedieť stav toho druhého...a týmto štýlom sa môže rozvíjať konverzácia ďalej ak chce napr pokecať keď ho niečo trápi...
hej daj tému je tiež na hovno
Jeden človek mi to úplne znechutil, lebo furt "ahoj, ako?" a mňa išlo v tom momente rozjebať od hnevu!!!!!
Nenávidím, keď sa to niekto spýta a absolútne ho nezaujíma ako sa ten človek má, len chce nejako začať konverzáciu, akoby na to neexistovalo milión iných otázok alebo viet. A úplne najhoršie je to u človeka, s ktorým sa poriadne nebavím - ten, s kým sa bavím napríklad každý deň má plno iných možností, napríklad ako dopadla písomka, už nie si chorá a podobne, čokoľvek proste.
A rovnako je na tom aj otázka "Čo máš nové?", tú neznášam absolútne rovnako.
Ale ked uz raz ta otazka padla a uz ste sa nejako dostali k niecomu inemu, tak druhy rozhovor nou nie je dobre zacinat. Na dalsi rozhovor by mal byt predsa dovod. Teda nie len to, ze chcem si s nou/nim pisat. Take nieco sa mi zatial ale stalo iba pri jednom kamaratovi. Vzdy bolo nieco, co sme si chceli povedat a nebolo treba nejake "ako sa mas".