Ešte by som rád podotkol, že táto anketa je čisto v teoretickej rovine a bol by som skutočne rád, pokiaľ by sa nezvrhla , tým že tu budete ťahať jeho extremistickú minulosť.
@narazuvzdornaa v blacku sa ja veľmi neorientujem... ale gúgl mi pripomenul, že som o tom už počula (teda konkrétne o tom, že spolužiačka spomínala si v base nahrával albumy a došli sme k záveru, že keď budeme na tom finančne zle, dáme sa zatknúť v Nórsku a bude nám hej
Ale seriozne - U mna skor stoji otazka tak, ci Vikernes hovori pravdu, alebo nie. Faktom je, ze Euronymous bol posahany a plakat za nim nebudem. Takisto sa mi ale nepozdava Vargova verzia (ano, okrem ineho kvoli jeho minulosti...)
google som nepoužila, nechcelo sa mi, ale po prečítaní diskusie som si spomenula, že som o tomto čítala veľmi dlhý článok. teda, ten článok bol o black metale, takže toto tam bolo spomenuté.
Ak si nebol ironický a skutočne ťa to podnietilo k opusteniu týchto močarísk ľudskej kultúry; som len rád.
Je mi jasné, že existencia takýchto nevznešených subkultúr je nevyhnutná, vždy bude mať niekto k sklony k podobnému harašeniu; no ak sa tam niekto drží aj v postpubertálnom období, tak je to dosť veľký fail.
Podľa mňa je len celkom zábavné, že Snorre z Thorns, ktorý sa neskôr snažil trochu urobiť kariéru s hudbou, bol dlhšiu dobu hrozne vytočený, pretože sa nemohol zbaviť prezývky "Vargov šofér".
@alpynus Dovolím s tvojimi tvrdeniami nesúhlasiť. Tvoje označenie metalovej hudby za "močarisko ľudskej kultúry" je veľmi dehonestujúce.Pri takomto ponímaní umenia by si pokojne mohol za " močariská ľudskej kultúry" označiť viaceré úpadkové druhy umenia, respektíve umenie ako také.Pripúšťam však, že hodnotenie je postavené na individuálnych estetických kritériách (vo všeobecnej rovine).Metalová hudba, je regulérnym druhom umenia a tak ako aj iné druhy umenia sprostredkúva ľudské emócie a nesie v sebe posolstvo. Jediné, s čím s tebou súhlasím je označenie subkultúra.
Takisto nesúhlasím s tvojím tvrdením, že pokiaľ sa tam niekto drží aj v postpububertálnom období je to dosť veľký fail.Podliehaš prílišnému subjektivizmu.
V každom prípade ďakujem za zaujímavý príspevok @13. Hoci s ním nesúhlasím.
po pravde by som nechcel byt v Mayhem vtedy ved 3/4 kapely ostali mrtvi alebo vo vazeni. ale kazdopadne ma tato tematika vzdy fascinovala (norsky black metal zaciatku 90tych rokov celkovo) a niekedy ako napr v pripade Emperor sa jednalo aj o pomerne kvalitnu muziku
Vlastne neviem, na koho som strane a nakoľko dôveryhodné sú Vargove tvrdenia na stránke Burzum, ale.. je to sympaťák
Žurnalista o súdnom procese:
"The picture The Count offered was of a very intelligent chap. He gave the expression of being extremely charismatic. Which resulted in drollnes which annoyed the presiding judge.
There were little girls there, pale, black hair and make-up - who would cry out: “Oh, he looked at me!” As if he was a pop star.”
Pokiaľ ma pamäť neklame, a to ma zväčša teda neklame, bol dodatok výroku súvisiaci skôr so syrom, pravdepodobne sa jednalo o pizzu quattro formaggi alebo také niečo.
Klobásy neznášam, vždy mi z nich bolo zle a aj keď mi ich starkí dávali na intrák, ostali nedotknuté v chladničke až do konca semestra.
No fakt tam nemohlo byť ani teoreticky. Napr. minule som zjedol niečo, kde bolo veľmi skryté niečo mäsité, a celý deň som sral jak báger; mäsu sa aj kvôli tomuto vyhýbam širokým oblúkom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ale klobásami sa napchávaš, však? (just joking)
Ak si nebol ironický a skutočne ťa to podnietilo k opusteniu týchto močarísk ľudskej kultúry; som len rád.
Je mi jasné, že existencia takýchto nevznešených subkultúr je nevyhnutná, vždy bude mať niekto k sklony k podobnému harašeniu; no ak sa tam niekto drží aj v postpubertálnom období, tak je to dosť veľký fail.
Takisto nesúhlasím s tvojím tvrdením, že pokiaľ sa tam niekto drží aj v postpububertálnom období je to dosť veľký fail.Podliehaš prílišnému subjektivizmu.
V každom prípade ďakujem za zaujímavý príspevok @13. Hoci s ním nesúhlasím.
Žurnalista o súdnom procese:
"The picture The Count offered was of a very intelligent chap. He gave the expression of being extremely charismatic. Which resulted in drollnes which annoyed the presiding judge.
There were little girls there, pale, black hair and make-up - who would cry out: “Oh, he looked at me!” As if he was a pop star.”
Pokiaľ ma pamäť neklame, a to ma zväčša teda neklame, bol dodatok výroku súvisiaci skôr so syrom, pravdepodobne sa jednalo o pizzu quattro formaggi alebo také niečo.
Klobásy neznášam, vždy mi z nich bolo zle a aj keď mi ich starkí dávali na intrák, ostali nedotknuté v chladničke až do konca semestra.
to quatro formaggi si pamätám, ale ešte i nejaké mäso tam bolo!
ale nie je nad mareka vegána
No fakt tam nemohlo byť ani teoreticky. Napr. minule som zjedol niečo, kde bolo veľmi skryté niečo mäsité, a celý deň som sral jak báger; mäsu sa aj kvôli tomuto vyhýbam širokým oblúkom.