Nechápem ako ten chlapík prišiel na to že veriaci nežijú svoj život na plno. Že mám isté sociálne a morálne zásady ma neomedzuje ale definuje rovnako ako každého ateistu ktorý má svoje pravidlá aj svojho Boha akurát si namýšľa že si ich definuje sám ale aj jemu ich definovala spoločnosť. A to hovorím fakt v dobrom
nedávno som si kúpil skvelú knihu. Je síce určená pre deti od 10 rokov, ale je v nej skvele a hlavne jednoducho vysvetlené fungovanie súčasného sveta. Teda prečo sú vojny, prečo je v rozvojových krajinách hlad a chudoba, globálne ekologické problémy, choroby a politické systémy...
"Verte si čomu chcete len sa s tým neserte do môjho sveta" jednoduho vyriešená problematika všetkých náboženstiev je to odvodené od "ži a nechaj žiť" najväčšia múdrosť ktorá kedy bola vyrieknutá.
staci mi nazov clanku a viem, ze to bude cisto nejaka propaganda a konspiracna teoria. Ja by som to tiez zhrnul do dvoch citatov - nikdy nikto nezisti o co mi vlastne ide (K.D.Coban)... a druhy, ten od slova do slova neviem ale cosi v tom zmysle, ze nas zivot je prilis kratky na to, aby sme sa zamyslali nad tym, za co kto moze, aka je nasa buducnost a kam spejeme. Nikdy proste na to neprideme
som rád že som tu nenašiel samé protiveriace bludy a podobne. Takto, na dané otázky si kúp knihu chatrč. a súhlasím s @1. Vezmi si a to musia prijať aj ateisti. keby nebolo náboženstvo, tak si myslíš že by bol svet horší alebo lepší? Koľko myslíš že ľudí vysekala viera z toho že sa nezabijú, alebo že sa z vrahov stanú normálny ľudia ktorí nemajú potrebu zabíjať. A myslíš že to Boh chcel? Je to naša slobodná vôľa naše rozhodnutia. Je jedno či som katolík, moslim a pod. Nevravím žer aj títo veriaci nerobia zlo ale povedzme si robili by ho ešte viac ak by neexistovalo to náboženstvo. Inač nemám nič proti ateistom a ani proti inému vierovyznaniu ale totálne nenávidim ak niekto vyvyšuje svoju vieru, alebo ateizmus nad náboženstvom a začne hovoriť že je to blbosť. Preto som rád že tu nie sú také komentáre lebo by mi stúpol tlak.
@poke Cirkev je spoločenstvo veriacich a rozhodne to slovo nezahŕňa len katolícku cirkev. Na svedomí to majú konkrétny ľudia v konkrétnom období v konkrétnej cirkvi. S tou dnešnou to až tak nesúvisí pretože títo ľudia už nežijú a ich nasledovníci toto odsúdili.
každý človek svojím spôsobom v niečo verí , myslím si že to každému pomáha prekonávať prekážky v živote a vyrovnať sa s takou tou bezvýznamovosťou v živote, či už veria v boha , v dobro , vo svoje deti , v spravodlivosť , v mimozemšťanov či lásku alebo iné veci je úplne jedno , hlavné je aby to ľudí viedlo dobrým smerom, veriť podľa mňa znamená určiť si dáky smer ktorým pôjdeš vo svojom živote a tomu sa venovať, problém si myslím nastáva ak človek začína veriť v zlé veci ako peniaze, moc alebo utrpenie , potom svoj život smeruje zlým smerom a stáva sa zlým človekom
Ako tu už bolo písané, kniha Chatrč od Williema P. Younga je plná odpovedí. I keď platí, že kto nechce pochopiť a nechce vidieť pravdu, nepochopí a nebude vidieť pravdu. (Táto kniha nie je o kázaní a citovaní z Biblie, je to "LEN" príbeh)
@ poke 14@ keby toho zla kedysi keby sme nemali náboženstvo robili ľudia viac prestali by sme existovať už pred 20000 rokmi náboženstvo nič nezmenilo na tom že je menej násilia alebo hladu....
@semhamforas No vieš mne to ako vtip vyznelo lebo teraz človek tvrdí že sme na tom lepšie ako v minulosti lebo keď sa v minulosti ľudstvo ocitlo v hovnách každý si to všimol dnes sa ten bordel dá dokonalé zamiesť pod koberec a to nepočítam naše zdravie... ten sajrajd ktorým sa nes živíme je vlastne skryté utrpenie ktoré si nevšimneme lebo kadejaký nádor sa môže objaviť až po rokoch čo je v podstate horšie ako v minulosti...
choďte teraz von, tí čo neveríte Boha a zabite prvého na chodníku koho stretnete!!!!!!!!
nejdete, prečo by ste to robili???....
no z jednoduchého dôvodu....
Boh vám dal svedomie, cit, možnosť rozlišovania dobra a zla.....
pre toho kto teraz pôjde von a niekoho zabije, len toľko:
pochádzaš z opice, tak to tvrdia vedci, nič si z toho nerob, ty nemáš svedomie, teba nebudú prenasledovať nočne mory, pozreš sa každému smelo do očú, si robot bez duše, odsedíš si v base dva roky a si čistý
Pápež Ján Pavol II. sa za svojho pontifikátu na Petrovom stolci vo Vatikáne 12.marca 2000 ospravedlnil v mene Cirkvi za krvavé krivdy páchane Svätou cirkvou po stáročia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Nechápem ako ten chlapík prišiel na to že veriaci nežijú svoj život na plno. Že mám isté sociálne a morálne zásady ma neomedzuje ale definuje rovnako ako každého ateistu ktorý má svoje pravidlá aj svojho Boha akurát si namýšľa že si ich definuje sám ale aj jemu ich definovala spoločnosť. A to hovorím fakt v dobrom
@james144
» www.kosmas.cz/knihy/149501/po...
Ano...je to vynikajúca kniha, už som čítal...
choďte teraz von, tí čo neveríte Boha a zabite prvého na chodníku koho stretnete!!!!!!!!
nejdete, prečo by ste to robili???....
no z jednoduchého dôvodu....
Boh vám dal svedomie, cit, možnosť rozlišovania dobra a zla.....
pre toho kto teraz pôjde von a niekoho zabije, len toľko:
pochádzaš z opice, tak to tvrdia vedci, nič si z toho nerob, ty nemáš svedomie, teba nebudú prenasledovať nočne mory, pozreš sa každému smelo do očú, si robot bez duše, odsedíš si v base dva roky a si čistý
Pápež Ján Pavol II. sa za svojho pontifikátu na Petrovom stolci vo Vatikáne 12.marca 2000 ospravedlnil v mene Cirkvi za krvavé krivdy páchane Svätou cirkvou po stáročia...
filip
máš pravdu, ľudia su nepoučiteľní.....filip