Prečo sa všetci ľudia pri hre na organ tvária tak vážne aj keď hrá niečo veľmi veselé?
Prečo sa všetci ľudia pri hre na organ tvária tak vážne však organ vie hrať aj veselo dokonca aj v klasike niektoré napríklad prelúdia priam človeka strhávajú skoro tancovať, pokývkavať si rukou..
Pretože pri hre prežívajú intenzívny umelecký zážitok a snažia sa naplno koncentrovať na ich hru a tak im neostáva energia a koncentrácia na to, že ako vlastne pri tom vyzerajú.
Lebo je to náročné...? Mne bohate stačí hra na klavír, tam sa neviem usmievať, nie to, ak by som si mala predstaviť hrať na orgán. Asi by som sa nechcela vidieť.
@storcko zda sa mi ze kedysi davno som mala tu cest skusit aj organ a je tam viac pedalov, tlacitok, nastaveni a tie klavesy su strasne makke a preto sa lahko stlaci iny ton
@hoperpohroma no veď hej a tie tlačítka ti "len menia zvuk" alebo ako to laicky napísať. Ja som na tom tiež kedysi skúšala hrať a mám učiteľku, ktorá hrá aj na organ aj na klavír a tvrdí, že klavír je ťažší.
A k téme... dá sa pri tom usmievať, nie je to nemožné, ale je to náročné. Treba si zvoliť tempo tak, aby to pôsobilo muzikálne a potom človek nemá problém sa usmievať.
@storcko ja som sa nevedela usmievat pri nicom lebo klavir mi nikdy nesiel, ale celkovo organ tam ma ovela viacej moznosti ktore musia organisti aj striedat keby stale hral na jednej klavesnici s jednym tym tlacitkom tak by to mozno bolo porovnatelne, len myslim ze oni si to pocas hry aj menia
sustredenie, uzivanie si hudby... ja osobne ked hram na gitare a moze to byt hocijako ladena hudba , tvarim sa vacsinou vazne. a to len preto lebo sa vzivam do hudby a vtedy sa nesustredujem na to ako sa tvarim.
a v druhom rade sú priveľmi zamyslený nad tým, kde pôjde kedy aký prst... sú aj takí, čo pritom vyplazujú jazyk a potom to popierajú, že nič také nebolo..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
je to krása, láska a umenie.....filip
skús ovládať tri klaviatúry a neviem koľko pedálov naraz a tvár sa ako natešený jednorožec.
A k téme... dá sa pri tom usmievať, nie je to nemožné, ale je to náročné. Treba si zvoliť tempo tak, aby to pôsobilo muzikálne a potom človek nemá problém sa usmievať.
skorej husle mi isli, na klavir som mala lave obe ruky aj pravu nohu
Pretože oni to vedia a ostatní to nevedia.. tak ksichtom frajeria že oni sú niečo viac... a rastie im sklon nosa nahor...