Pred chvíľou som sa zamyslela nad jednou vecou...Robila som si test v ktorom mi vyšlo, že som intelektuál a na obrázku bolo menej atraktívne dievča s okuliarmi...Prečo si teda podľa vás ľudia predstavujú intelektuála ako niekoho usadlého, konzervatívneho
A vieš, že neviem? O mne si však ešte nikto nepovedal, že som múdra len preto, lebo mám okuliare Ani neviem, či si to vôbec niekto povedal, ale o tom potom
no jasne, ved to je uz historicky zvyk - vzdelanci studovali knihy a spisy nad svetlom sviecok a kazili si pri tom zrak. do nasich dni to prezilo ako typicky vzhlad intelektuala. v kambozdi za vlady komunistov dokonca popravovali ludi, co mali okuliare, lebo automaticky predpokladali, ze su to intelektuali
Myslím,že v dnešnej dobe to už ani tak nie je,lebo teraz už väčšina ľudí nosí okuliare.V minulosti mali okuliare väčšinou ľudia,čo veľa čítali,ale dnes sa kazí zrak aj od počítača,hier a to na inteligencii myslím nikomu veľmi nepridáva
Ja si toto uvedomím vždy keď cestujem rýchlikom a väčšinou je to tak že asi jeden,možno dvaja ľudia z kupé nemajú okuliare.Ešte sa mi nestalo,aby som cestovala s ľuďmi,ktorí by vôbec nenosili okuliare
A aj ja patrím medzi ľudí,čo nosia okuliare,už asi 5 rokov,ak nie viac.
ja vyzeram intelekualisticky aj bez okuliarov........
okuliare su archetyp mudrosti, aj sova ma taku kresbu okolo oci.......je symbol bohyne mudrosti Pallas Atheny.......a ked vynasli okuliare.......spojilo sa to........
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ja si toto uvedomím vždy keď cestujem rýchlikom a väčšinou je to tak že asi jeden,možno dvaja ľudia z kupé nemajú okuliare.Ešte sa mi nestalo,aby som cestovala s ľuďmi,ktorí by vôbec nenosili okuliare
A aj ja patrím medzi ľudí,čo nosia okuliare,už asi 5 rokov,ak nie viac.
to nie je skatulkovanie zober si vedcov, fyzikov, atd, tedajsich programatorov (pred 10 rokmi).. brylky
inak fakt aj ja nosim niekedy okuliare a potom pocuvam len ze vyzeram jak ucitelka
okuliare su archetyp mudrosti, aj sova ma taku kresbu okolo oci.......je symbol bohyne mudrosti Pallas Atheny.......a ked vynasli okuliare.......spojilo sa to........