Tak ja zacnem ako prva. Kedze som tuto temu zalozila. Podla mna priatelstvo a kamaradstvo su upne dva odlisne pojmy.
Priatelstvo je take nieco viac. Mozme ho citit ku hocijakemu cloveku. No spojka medzi ludmi v priatelstve je urcita naklonnost a laska. Sice aj v kamaradstve existuje laska ktora nas spaja, ale je upne ina. Co si myslite o tomto?
Este musim podotknut, ze ja som si uz tu nasla ozajstneho priatela, vsak Petler?
No ano. Prave vo chvili ked som potrebovala pri sebe naozajstneho priatela. Ale teraz je to v pohode. Uz nie som taka doverciva, takze toho ani vela nevikecam kazdemu. To skor ja som sa stala butlavou vrbou.
To hej! Je to strasne. A ja mam take chvile dost casto. Stale sa hadam z mamou. Aj dnes som sa a nou pohadala a nemozem ta vyrozpravat mojej kamaratke, lebo ani neviem kde vlastne je. Potrebovala by som aby ma prave teraz utesovala.
Tak tu už bolo v podstate všetko dôležité, čo by som xcel napísať už vyrieknuté. Súhlasím s obidvomi. Budem asi opakovať, ale skutočný priateľ je určite niečo viac, ako len kamarát. Skutočný priateľ (poznáte sa spolu dlhšie, rozumiete si, máte sa o čom porozprávať, radi si navzájom pomôžete a pod.) je asi iba jeden. Hovorí sa, že lepšie je mať len zopár skutočných kamarátov (priateľov), ako veľa kamarátov na každom kroku, ktorým na tebe nezáleží. No keby sme mali iba priateľa, tak by to tiež nebolo určite lepšie. Malo by to byť vyvážené...
Nika preco chces ist do Australie???Ty si o Australii v skole nikdy nehovorila!No diky,ani mne si nepovedala :C,..a ja mam len jedneho jedine priatela,ale nemyslim tym atentatnika Nika,ale druheho a ostatny su zatial kamarati a ja si chcem najst takeho kamarata akeho som uviedla v Zoznamovadle ale myslim to vazne
Co sa tyka tej butlavej vrby,ja som tiez,ale takych ludi ktory si druhych vypocuju s porozumenim a pokusia sa pomoct,takych si treba vazit,lebo ti ostatni si len vypocuju,okomentuju, a hned rozpravaju svoje problemy....ved to poznate,...
a poznam pekny citat RIATEL JE TEN KTORY PRICHADZA KED OSTATNY ODCHADZAJU
No sonia ja som o tom nikdy nehovorila, lebo v skole neprisla na to ani tema. A ani sa o takych veciach nerozpravame. A ani si sa ma na to nikdy nepytala! Ale to je jeden z mojich snou, ist do Australie.
Tak mi napis tajnu spravu,ze preco vlastne do Australie,a povedz mi o tom viac!!!oki,Nikol11? teraz sa ta to pytam, takze sa o tom mozme viacej porozpravat...mozes zacat
Takze zasadny rozdiel medzi kamaratmi a priatelmi je v pocte...potom je tu dalsia rozdielova vlastnost open_mouth:VERA...neviem, ako kto, ale urcite nemozem verit kamaratom tak, ako priatelom...takze priatel je viac bytost, ktorej doverujes ako potrebujes mat dopoctu ako kamaratov...
Priatel je niekto, komu doverujem najviac zo vsetkych, mozem mu vsetko povedat a mam istotu, ze sa to nerozsiri dalej. Nemam veľa takých priatelov, ale jednym z nich je prave Nikol11
A kamarat je podla mna niekto, s kym len tak kecam o kravinach, ale nejak velmi mu nedoverujem.Nemozem mu povedat vsetko, co by som chcela, lebo mu tak nedoverujem.
To som rada ze ma takto beres Ninusha. Ale mna teraz aktualne trapia ine veci o ktorych som ti chcela povedat v buse, ale si pocuvala mp3. A aj ja ti doverzjem. Prave preto ti vsetko poviem.
To je ich problem.Oni dosahuju svoj vrchol zivota asi teraz,mna to este len caka urcite nechcem byt zaujimava tym ze sa spyjem do nemoty aby sa kazdy po mne obzeral,vobec to nieje zaujimave,je to uplna traposina,co moze napadnut len take tela ako je Ada a spol.Videla som krasny pribeh o zene ktora v mladosti nebola takmer vobec pekna,nikdy si ju nevsimal,..a ked vysla zo skoly,spravila so sebou niake upravy a vyzerala uzastne.Aj ona hovorila,ze jej krasne spoluziacky dosiahli svoj vrchol zivota v sedemnactich a skoncili v naruci otrasnych chlapov a ze ona dosahuje svpj vrchol zivota len teraz.Podla mna krasna pravda
Priatelstvo je nieco omnoho viac ako kamarastvo.. kamarat ti je skoro kazdy... nap. spoluziak, alebo niekto ini..no priatel je nieco viac.. omnoho viac... je to clovek ktoremu verite.. on veri vam.. viete o sebe skoro vsetko... je to clovek blizky vasmu srdiecku.. ale ked vam ublizi.. tak to boli a velmi...
len by som chcel povedat nieco Sonia_al, Ninusha a Nikol=> pekne diskusie, ale nemyslite si, ze vam to kape, lebo si cez nich riesite skolu? davam taky dovod na zamyslenie...
ja sa pridavam k nazoru, ze priatel a kamarat su dva odlisne pojmy ..je v nich rodziel..priatelov je zial malo ale ked su skvely tak je to uzasne... ale o to viac boli ked vas potom sklame.. ako mna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Priatelstvo je take nieco viac. Mozme ho citit ku hocijakemu cloveku. No spojka medzi ludmi v priatelstve je urcita naklonnost a laska. Sice aj v kamaradstve existuje laska ktora nas spaja, ale je upne ina. Co si myslite o tomto?
Este musim podotknut, ze ja som si uz tu nasla ozajstneho priatela, vsak Petler?
priatelov ma clovek velmi malo...
su to ludia, ktorym mozes vsetko povedat, vsetko s nimi riesit a doverovat im.
su ti k dispozicii skoro vzdy ked ich potrebujes a v tvojom zivote su nenahraditelny.
kamaratov ma clovek o nieco viac...
su to ludia, s ktorymi sa chodis bavit, s ktorymi riesis bezne veci, ktori ti pomozu ked potrebujes.
ale celkovo k nim mas vlaznejsi vztah nez k priatelom...
znamych ma clovek najviac...
su to ludia, s ktorymi sa zbezne poznas, s ktorymi sa pozdravis a sem tam stretnes, s ktorymi si sem tam zavolas ked nieco potrebujes alebo naopak.
nie si k nim viazany ani kamaratskym a ani priatelsky vztahom, cize z citoveho hladiska su nahraditelny...
ale priatelom sa nestanes zo dna na den...
je to dlhy proces "otukavania sa"
ale aj take sa stava a treba to tak brat...
tebe sa to uz niekedy stalo??
ale najhorsie je to fakt vtedy, ked niekoho potrebujes aby ta podrzal, a on taky niekto prave nieje...
potom mas pocit, ze si na celom svete sama
Co sa tyka tej butlavej vrby,ja som tiez,ale takych ludi ktory si druhych vypocuju s porozumenim a pokusia sa pomoct,takych si treba vazit,lebo ti ostatni si len vypocuju,okomentuju, a hned rozpravaju svoje problemy....ved to poznate,...
a poznam pekny citat RIATEL JE TEN KTORY PRICHADZA KED OSTATNY ODCHADZAJU
A kamarat je podla mna niekto, s kym len tak kecam o kravinach, ale nejak velmi mu nedoverujem.Nemozem mu povedat vsetko, co by som chcela, lebo mu tak nedoverujem.