"Mami, oci zavrite oči, mám pre vás prekvapenie." Takto sa prihovoril 16 ročný Daniel Petrič svojim rodičom v jeden obyčajný októbrový deň. Keď tak jeho rodičia urobili, skutočne ich prekvapil, vytiahol zbraň a oboch strelil do hlavy. Dôvod? Vzali mu počí
ja by som mu odsekol prsty na rukách , bez nich by si hry asi už nezahral..
keď som to začal čítať , myslel som že mu zobrali WoW , na tom je väčšina hráčov závislých.. inak to halo je kktina , kvôli tomu by som nezabil ani pavúka
Problém je že takýto psychopati potom spôsobujú že je herný priemysel z tohoto obviňovaný :/ Hrajú to miliňony ľudí, detí aj dospelých zato že jednému fuckovi prepne ale nemôžu... Asi sa toho nazbieralo viac než len tá jedna hra, len média potrebujú senzáciu...
Každopádne by si ten *censored* zaslúžil kreslo. Napojené na nejaké tie wolty..
Uplne suhlasim s @finwaell ,tie hry za to nemozu, ja si zastavam anzor, ze ked ma niekomu prepnut, prepne mu...ci tu hru hrat bude, alebo nie...Len je to jednoduchsie hodit to na nejaku hru, ako prist na to, co to naozaj sposobuje..
@15 miliňony sa mi páčili viac a hej je pravda vždy niekomu prepne a nemusí to byť práve kvôli tomu... ale niekto v tom vidí súvislosť tak je s toho senzácia, keby každému malo prepnuť polovica ľudskej populácie nie je
Tak som si prečítal ten článok a vyzerá to tak že mladý dostane trest smrti, keďže jez Ohia, kde ho majú a sudca povedal že:
" v jeho prípade nebude brať ohľad na jeho vek ani iné okolnosti. Za vraždu matky a pokus o vraždu otca bude chlapec súdený ako dospelý a zrejme sa nevyhne najvyššiemu trestu."
Ale zase .. jeho otec bol pastor.. a kto pozná amerických pastorov vie že už to samo o sebe z toho chalan mohlo urobiť psychickú trosku
vraj
"sa s otcom často hádal kvôli pastorovmu názoru, že hry sú násilné a sexistické."
a navyše keď mu tú hru zobral pichol ju do skrinky hneď vedľa svojej (!) pištole? načo je kňazovi zbraň?
@tomas tak tak.. ako napr tá ženská čo upiekla svoje decko v mikrovlnke.. tiež z Ohia..
Lenže tá ich konzervatívna spoločnosř nebude rieššiř či ho napríklad psychicky netýrali doma, ale len to že mu zobrali hru (ktorú si sám kúpil navyše). Čo je samo o sebe prejavom obmedzovania (nebol to žiadny "zarach" za to že napr nepokosil trávnik alebo nemal úlohy, oni mu ich zakazovali len z princípu.). To by ma zaujímalo čo vlastne potom hral keď poděa susedov "hral celé dni" ? Najskôr tetris heh..
Ale to všetko ho samozrejme neospravedlňuje!
Len si myslím že by sa to malo preskúmať do dôsledkov.
a potom bodaj by neodsudzovali hry kvoli takymto curinom co sa na nich stavaju zavislymi a ziju si v inom svete, hry su na zabavu omfg toto este niekto nepochopil?
Aj ja som si myslela že je to na Slovensku Hm... dosť blbé... no čo už... koniec koncov si za to môže otec v podstate sám... Všetko mu zakazovať o čom je potom život?:/
A čo za rozum mal otec, keď mal doma zbraň?? A ešte k tomu pastor...Otázka je či to urobil IBA kôli hre, čo sa mi moc nezdá, alebo je za tým aj niečo iné....?
lepšie to už nebude... deti sa rodia stále rovnaké, no tento svet ich vychováva do totálnej demencie... toto je len príklad toho čo bude čoskoro na dennom poriadku
aj ja mam spoluziaka ktory ja taky pocitac-geco...cele dni len pre PC presedi....raz PC nemal doma a hovoril spoluziakovi ze chyta abstaky......odteraz sa ho normalne bojim
...to isté sa dialo pri knihách, len vtedy ešte poriadne neexistoval bulvár, takže sa tie informácie až tak nešírili...
...určite sa udialo aspoň 10 vrážd inšpirovaných nejakou knihou.
...to isté sa dialo pri filmoch...
...to isté sa deje pri počítačových hrách...
...akurát hry sú z tých štyroch najnávykovejšie, takže je logickejšie že pri nich existujú zločiny nielen nimi inšpirované, ale aj spôsobené takto nejako...
kedy už ľudia pochopia, že problém nie je v hrách, ale v nich?
v tom chalanovi podobné sklony už proste boli, vďaka tej udalosti s hrou sa len skôr prejavili.
Hral som Soldier of Fortune a s obľubou som nepriateľom odstreľoval končatiny a rozsekával ich dýkou na kusy. Raz som skúšal, ako dokážem najviac krvou zafŕkať kachličky, inokedy koľko najviac zranení dokážem nepriateľovi spôsobiť, bez toho aby umrel... Hral som Postal 2 (ak neviete čo to je, zistite si), a bavilo ma dať niekomu elektrický šok, poliať ho benzínom, zapáliť, a potom sa naňho vyšťať čo ho zahasilo...
A potom sledovať tú plaziacu sa spálenú masu, a prípadne ju doraziť lopatou.
Hrával som Blood 2, čo je hra kde krv v tme svetielkuje, po zabití civilistu z neho vypadne srdce ktoré vám dopĺňa zdravie, a v jednej scéne z bežiacej práčky trčia zakrvavené ženské nohy, a personál pri nich kľudne stojí a rozpráva sa.
Hrával som GTA3 a najviac ma bavilo skúšať, akú najväčšiu škvrnu krvi dokážem z chodca vymlátiť bejzbalkou, alebo nacheatovať si tank, a jazdiť s ním po uliciach - žiadne auto nemalo šancu, zostávali po mne na ceste hromady horiacich vrakov.
Hrával som Carmageddon, čo sú závody áut, kde za masakrovanie všetkého živého dostávate bonus. Dokonca som metódou pokus omyl zistil, že keď tesne pred chodcom zaflekujem a zabrzdím otočením sa bokom (pri čom sa autu vždy na chvíľu otvorili dvere) a trafím a zabijem ho až tými dverami (na ktorých boli pripevnené čepele), tak je to za päťnásobný počet bodov.
Hrával som Midtown Madness, kde som si proste vzal auto a narážal do všetkého do čoho sa dalo, a ešte som si pri tom robil akože komentár zo správ o šialenom psychopatovi ktorý jazdí po meste a masakruje všetko živé...
V Simsoch ma najviac bavilo celú miestnosť zapratať stoličkami, postaviť do nej krb, nahnať tam celú rodinu, zamurovať dvere, nechať ich zapáliť oheň a potom sledovať ako zhoria.
Alebo sima zamurovať na jedinom štvorčeku a potom pustiť najrýchlejší čas a sledovať ako zomiera.
Najväčšia sranda bola, keď som takto zabil návštevu.
V C&C Generals som mal najradšej mapy v meste, a keď nepriateľovi ostala už len jedna budova (elektráreň, alebo tak), vyrobil som obrovskú armádu tankov a zrovnal som mesto so zemou.
V Hitmanovi ma tiež najviac bavilo vymasakrovať všetko živé na mape, dokonca aj v jednotke, kde vám to ako úspešnú misiu nezoberú (narozdiel od Blood Money alebo Contracts).
V Medieval: Total War ma najviac zo všetkého fascinoval pohľad na hromady mŕtvol na bojisku, podľa ktorého sa dalo doslova vystopovať ako sa boj presúval.
A nikdy som nenechal prežiť ani jediného nepriateľského vojaka. Keď začali utekať, obkľúčil som ich a vymasakroval.
V Maxovi Paynovi sa vyžívam, hlavne v dvojke, kde sa po dohraní príbehu odblokuje mód New York Minute, kde ste na maličkom priestore, a vrhá sa na vás nekonečné množstvo nepriateľov. Najlepšie je nacheatovať si nesmrteľnosť a všetky zbrane, a zábava môže začať...
Bloodrayne som nehral, ale je to môj sen... Bohužiaľ na notebooku mi nebeží...
No, a napriek tomu na sebe nepozorujem nijaké negatívne účinky. Naopak, podľa toho čo vidím okolo seba som absolútne dokonale pokojný a vyrovnaný človek.
To nie je o hrách, to je o ľuďoch. Je to v nich od narodenia, akurát niektorým prepne pod vplyvom médií (a nielen hier, pozor na to) o niečo skôr...
a inak... veď sa na toho týpka pozrite... zúfalá troska. tie hry boli jeho život. oni mu vzali život. a okrem toho... pastor? má v skrinke pištoľ?... a pindá synovi že tie hry sú násilné?
no pardón... keby som ja bol jeho syn, tak ju naňho tiež vytiahnem, so slovami "Tak moje hry sú ti násilné, hej? Keď sa ty zbavíš zbrane, ja sa zbavím tých hier."
Jo, a zabudol som, v SimCity ma tiež najviac baví otvoriť niektoré obrovské mesto čo už je postavané, a púšťať naňho jednu katastrofu za druhou a sledovať ako pomaly zlyháva doprava, elektrina, voda... a ako sa znižuje počet obyvateľov...
@49 najviac som sa pobavila na simsoch ja robim to isté alebo zoberiem rebrík z bazéna teda ked som to ešte hrávala, raz som to hrala že som chcela celý pozemok zaplniť nahrobnými kamenmi .. ja ked hrám aj mierumilovnú hru tak tam zabíjam ale zabíjacké hry ma zas nebavia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
niektorým ľudom/deťom by sa nemali dostať počítačové hry do rúk
keď som to začal čítať , myslel som že mu zobrali WoW , na tom je väčšina hráčov závislých.. inak to halo je kktina , kvôli tomu by som nezabil ani pavúka
Každopádne by si ten *censored* zaslúžil kreslo. Napojené na nejaké tie wolty..
Ale najskôr skončí na psychiatrií.
" v jeho prípade nebude brať ohľad na jeho vek ani iné okolnosti. Za vraždu matky a pokus o vraždu otca bude chlapec súdený ako dospelý a zrejme sa nevyhne najvyššiemu trestu."
Ale zase .. jeho otec bol pastor.. a kto pozná amerických pastorov vie že už to samo o sebe z toho chalan mohlo urobiť psychickú trosku
vraj
"sa s otcom často hádal kvôli pastorovmu názoru, že hry sú násilné a sexistické."
a navyše keď mu tú hru zobral pichol ju do skrinky hneď vedľa svojej (!) pištole? načo je kňazovi zbraň?
Američania sú totálne vypatlaní... :/
ale boli tam viaceré indície - pastor so zbraňou, chalan vybehol von aby si KÚPIL hru...
je to smutné, ale americká spoločnosť je asi taká, že tam nikomu nezáleží na živote blízkych
Lenže tá ich konzervatívna spoločnosř nebude rieššiř či ho napríklad psychicky netýrali doma, ale len to že mu zobrali hru (ktorú si sám kúpil navyše). Čo je samo o sebe prejavom obmedzovania (nebol to žiadny "zarach" za to že napr nepokosil trávnik alebo nemal úlohy, oni mu ich zakazovali len z princípu.). To by ma zaujímalo čo vlastne potom hral keď poděa susedov "hral celé dni" ? Najskôr tetris heh..
Ale to všetko ho samozrejme neospravedlňuje!
Len si myslím že by sa to malo preskúmať do dôsledkov.
Ale som trubka!
Amerika ? ..Neriešim a nezaoberám sa.
a na koniec je to bezne ze sa tam hocikto postriela.....mozno ak by nespravil toto tak by vyvrazdil polku skoly...ako sa u nich pomaly stava zvykom...
Normalneho cloveka ktory hry, pozera fimy, alebo aj cita knihy v ktorych sa objavuju nasilnicke motivy nebude nimi motivovany k nasiliu.
Tomu chlapcovi muselo zacat sibat z vychovy. To s hrami nema nic spolocne.
A naco ma pastor v dome zbran a preco ju nema bezpecnejsie ukrytu.
Mal som tiez spoluziaka ktory mal otca pastora, a bol riadny "mentál".
Som znechuteny
to dokazuje aki su amici kreteni
Takto by to mali riesit s polkou ameriky...
Som si isty, ze ten chlapec musel byt sprosty oportunista, kym hraval fps, samy camper, backstabbing, wallhack, backdoor, chatfrag, maphacker atd. tss
lol
...určite sa udialo aspoň 10 vrážd inšpirovaných nejakou knihou.
...to isté sa dialo pri filmoch...
...to isté sa deje pri počítačových hrách...
...akurát hry sú z tých štyroch najnávykovejšie, takže je logickejšie že pri nich existujú zločiny nielen nimi inšpirované, ale aj spôsobené takto nejako...
kedy už ľudia pochopia, že problém nie je v hrách, ale v nich?
v tom chalanovi podobné sklony už proste boli, vďaka tej udalosti s hrou sa len skôr prejavili.
Hral som Soldier of Fortune a s obľubou som nepriateľom odstreľoval končatiny a rozsekával ich dýkou na kusy. Raz som skúšal, ako dokážem najviac krvou zafŕkať kachličky, inokedy koľko najviac zranení dokážem nepriateľovi spôsobiť, bez toho aby umrel... Hral som Postal 2 (ak neviete čo to je, zistite si), a bavilo ma dať niekomu elektrický šok, poliať ho benzínom, zapáliť, a potom sa naňho vyšťať čo ho zahasilo...
A potom sledovať tú plaziacu sa spálenú masu, a prípadne ju doraziť lopatou.
Hrával som Blood 2, čo je hra kde krv v tme svetielkuje, po zabití civilistu z neho vypadne srdce ktoré vám dopĺňa zdravie, a v jednej scéne z bežiacej práčky trčia zakrvavené ženské nohy, a personál pri nich kľudne stojí a rozpráva sa.
Hrával som GTA3 a najviac ma bavilo skúšať, akú najväčšiu škvrnu krvi dokážem z chodca vymlátiť bejzbalkou, alebo nacheatovať si tank, a jazdiť s ním po uliciach - žiadne auto nemalo šancu, zostávali po mne na ceste hromady horiacich vrakov.
Hrával som Carmageddon, čo sú závody áut, kde za masakrovanie všetkého živého dostávate bonus. Dokonca som metódou pokus omyl zistil, že keď tesne pred chodcom zaflekujem a zabrzdím otočením sa bokom (pri čom sa autu vždy na chvíľu otvorili dvere) a trafím a zabijem ho až tými dverami (na ktorých boli pripevnené čepele), tak je to za päťnásobný počet bodov.
Hrával som Midtown Madness, kde som si proste vzal auto a narážal do všetkého do čoho sa dalo, a ešte som si pri tom robil akože komentár zo správ o šialenom psychopatovi ktorý jazdí po meste a masakruje všetko živé...
V Simsoch ma najviac bavilo celú miestnosť zapratať stoličkami, postaviť do nej krb, nahnať tam celú rodinu, zamurovať dvere, nechať ich zapáliť oheň a potom sledovať ako zhoria.
Alebo sima zamurovať na jedinom štvorčeku a potom pustiť najrýchlejší čas a sledovať ako zomiera.
Najväčšia sranda bola, keď som takto zabil návštevu.
V C&C Generals som mal najradšej mapy v meste, a keď nepriateľovi ostala už len jedna budova (elektráreň, alebo tak), vyrobil som obrovskú armádu tankov a zrovnal som mesto so zemou.
V Hitmanovi ma tiež najviac bavilo vymasakrovať všetko živé na mape, dokonca aj v jednotke, kde vám to ako úspešnú misiu nezoberú (narozdiel od Blood Money alebo Contracts).
V Medieval: Total War ma najviac zo všetkého fascinoval pohľad na hromady mŕtvol na bojisku, podľa ktorého sa dalo doslova vystopovať ako sa boj presúval.
A nikdy som nenechal prežiť ani jediného nepriateľského vojaka. Keď začali utekať, obkľúčil som ich a vymasakroval.
V Maxovi Paynovi sa vyžívam, hlavne v dvojke, kde sa po dohraní príbehu odblokuje mód New York Minute, kde ste na maličkom priestore, a vrhá sa na vás nekonečné množstvo nepriateľov. Najlepšie je nacheatovať si nesmrteľnosť a všetky zbrane, a zábava môže začať...
Bloodrayne som nehral, ale je to môj sen... Bohužiaľ na notebooku mi nebeží...
No, a napriek tomu na sebe nepozorujem nijaké negatívne účinky. Naopak, podľa toho čo vidím okolo seba som absolútne dokonale pokojný a vyrovnaný človek.
To nie je o hrách, to je o ľuďoch. Je to v nich od narodenia, akurát niektorým prepne pod vplyvom médií (a nielen hier, pozor na to) o niečo skôr...
no pardón... keby som ja bol jeho syn, tak ju naňho tiež vytiahnem, so slovami "Tak moje hry sú ti násilné, hej? Keď sa ty zbavíš zbrane, ja sa zbavím tých hier."
Jo, a zabudol som, v SimCity ma tiež najviac baví otvoriť niektoré obrovské mesto čo už je postavané, a púšťať naňho jednu katastrofu za druhou a sledovať ako pomaly zlyháva doprava, elektrina, voda... a ako sa znižuje počet obyvateľov...