Zdravím,potrebujem rýchlu pomoc. V sobotu večer ma začalo škrábať hrdlo. V sobotu odchádzam na lyžiarsky zo školy a potrebujem aby som sa z toho rýchlo dostala. Zostala som aj doma, potrebujem hocijakú radu či už pastiliek alebo liekov alebo domácich rece
Posteľ, potiť to je základ. Skús kloktať soľným roztokom a piť zázvorový čaj s medom a citrónom. Mne to pomáha. Dokonca si môžeš spraviť "sirup" nakrájaj citrón na plátky alebo na malé kúsky, takisto nakrájaj zázvor, daj to do medu. Pokaziť by sa to nemalo, vydrží to mesiace, vďaka vlastnosti medu. Môžeš to piť ako samostatný vývar, alebo si to pridávať do bylinkových čajov (proti chrípke a nachladnutiu).
na bolest hrdla mi pomaha poriadne vychladeny napoj, daj schladit liter sprite, a potom to vypi na ex, a ked hrdlo zalejes studenym napojom tak ten zapal sa umrtvi a naraz prestane hrdlo boliet, u mna to funguje
JOX, chod do lekarne a kup si KLOKTADLO /nie sprej/ jox a kloktaj si pravidelne kazde dve-tri hodky, je to to najsilnejsie co sa da zohnat volnopredajne...alebo zbehni za doktorkou a vypytaj si bioparox, to je lokalne ATB na vstrekovanie do nosa a hrdla. toto kombo by malo zabrat, nic silnejsie nezozenies.
pi čaje, ale dosť čajov ... najlepšie nesladené (s citrónom) + vypiť čo najteplejšie ... ja som si vždy takto urobil vždy dva čaje naraz ktoré som vypil ... potom po hodine alebo dvoch hodinách dalšie dva ... a pil som ich pokial mi nebolo lepšie
na hrdlo mi to vždy pomohlo
a vždy keď ideš von nos šál ...ja vždy nosím šál keď som mimo domu a už ma dlho nebolelo hrdlo ( to nieje len prevencia ale aj liečba k tým čajom teraz )
akurát dnes mi jedna baba od nás z roboty radila na nachladnutie recept jej babky - mlieko, maslo, med a rum, neviem, či funguje, ale testujem to, tak dám vedieť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Mne to pomáha.
na hrdlo mi to vždy pomohlo
a vždy keď ideš von nos šál ...ja vždy nosím šál keď som mimo domu a už ma dlho nebolelo hrdlo ( to nieje len prevencia ale aj liečba k tým čajom teraz )
čiže to by som volil ako poistku ak by sa nepolavilo dlhšie
(a cesnak)