Neviem si pomoct ale mne sa slovencina paci asi najviac z vsetkych jazykov nie preot ze som slova ( a mozno aj hej) ale ked pocujem taku madarcinu alebo finstinu tak nwm je pravada ze aj francustina je krasna ale ... no vase nazori
mne sa pacia aj ine jazyky ale tak samozrejme, v slovencine viem najlepsie vyjadrit niektore veci ... niekedy sa az zamyslim ci by som tie veci vedela doslovne vyjadrit aj v inom jazyku
mňa slovenčina dosť zaujíma..vo všeobecnosti jazyk ako taký a rada by som študovala sj ako cudzi jazyk... musí to byť pre cudzincov brutálne učiť sa slovenčinu...
Mne sa slovenčina tiež páči a nič si z toho nerob, tiež spravím občas chybu... Škoda, že si ju tak nevážime a nebránime. Keď prídeme do Čiech sú z nás Česi a do Poľska Poliaci, no keď príde Čech tu, ostane Čechom. Dokonca keď tu príde Maďar tak ním ostane. Chýba nám hrdosť a láska k rodnej reči. Ale tak čo už, nikto to do nás nevštepoval, tak nečudo.
Kokos ano, samozrejme.. Niekto spravi preklep a uz hned vsetci musite pindat a vobec sa nevyjadrit k teme. Bezva spolocenske citenie.
Takze k teme; ano. Myslim, ze sa mi slovencina dost paci. Ale mozno je to tym, ze je to jediny jazyk, ktory ovladam takpovediac najlepsie . Ale ani proti cestine nic nemam. A francuzstina znie uzasne .
Slovenčina je krásny ľúbozvučný jazyk,a som rád že aj môj rodný. Mne osobne sa veľmi páči španielčina. Je to moja srdcovka,ale myslím,že každý jazyk má niečo do seba. A ako sa hovorí, čím viac rečí ovládaš,toľkokrát si človekom.
najkrajsi jazyk je anglictina lebo sa tam daju najlepsie vytvorit slovne spojenia a slova,hned po nej cestina so slovencinou a fincina je tiez fajn,paci sa mi ako vyslovuju a koncia slova
Ja zbožňujem cudzie jazyky vo všeobecnosti, ale slovenčina ako môj rodný jazyk má u mňa vždy prvé miesto, je to naozaj krásny jazyk, a vyslovene neznášam keď ju niekto "zhovaďuje" (napr. tvrdé "NE-", používanie čechizmov a hlavne miešanie anglických slov do slovenčiny, to je ozaj vrchol u mňa
A k cudzincom- už som počul viacej cudzincov, čo tu žijú dlhšiu dobu hovoriť po slovensky a poviem vám, že aj slovenčina sa dá naučiť dosť z nich hovorilo gramaticky bez chýb hoci často bol počuť trocha prízvuk...aj keď napr. som počul Venezuelčana, kt. tu žije tuším 6rokov a nerozoznal som, že je cudzinec, to bola perfektná slovenčina- ani jedna gramatická alebo výslovnostná chyba, klobúk dole
Inak slovencina je krasny jazyk, osobne si neviem predstavit, ze by som bol trebars American alebo este nieco horsie, velmi pekna je aj rustina Ani cestina nie je zla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
(A ako fínčinárka ti vravím, fínčina je tiež pekný jazyk
Takze k teme; ano. Myslim, ze sa mi slovencina dost paci. Ale mozno je to tym, ze je to jediny jazyk, ktory ovladam takpovediac najlepsie . Ale ani proti cestine nic nemam. A francuzstina znie uzasne .
@etelnair :
ale preco ju nicit vyjebanym CI !!!!
A k cudzincom- už som počul viacej cudzincov, čo tu žijú dlhšiu dobu hovoriť po slovensky a poviem vám, že aj slovenčina sa dá naučiť dosť z nich hovorilo gramaticky bez chýb hoci často bol počuť trocha prízvuk...aj keď napr. som počul Venezuelčana, kt. tu žije tuším 6rokov a nerozoznal som, že je cudzinec, to bola perfektná slovenčina- ani jedna gramatická alebo výslovnostná chyba, klobúk dole
a podla mna je slovencina krasny jazyk a francuzstina druhy najkrajsi asi a finstina sa mi tiez paci a aj anglina noo
čeština
v podstate má každý jazyk niečo do seba..
ale maďarčina a čínština/japončina mi nejak neveze
true story bro.