Dospely clovek potrebuje k prezitiu 4 hodiny spanku denne.
Dieta 8, pretoze jeho pasivna fiziologicka aktivita ide 2 krat rychlejsie (rast, vyvoj organov atd)
Vsetko ostatne je o vyvazenej strave. Chapem ze v dnesnej dobe uz clovek nema cas premyslat nad tym , ako by sa mal spravne stravovat a ked pride z prace, nahadze do seba co vidi.... ale
Kto potrebuje spat viac ako tych 8 hodin mal by sa nad sebou uz zamysliet.
spavat chodim rovnako bez ohladu nato, ci idem do skoly alebo som doma..priblizne medzi 2 az 3 hodinou...a vstavam ako kedy...ked do skoly, tak povedzme bud o 8 alebo 9 a ked som doma, tak niekedy spim aj do 10 alebo aj dhsie..podla toho ako sa mi chce
V školský deň chodím spávať okolo desiatej a vstávam o piatej. Cez víkend chodievam spávať po jednej a vstávam tak o desiatej. Záleží od toho, kde spím.
mam uplne zniceny spankovy rezim... a tak ked spim nahodou dlhsie ako 7-8 hodin (ked na druhy den nevstavam), tak je to pre maximalnu vycerpanost... a aj to sa malokedy stane, ze sa nezobudim po nejakych 6 hodinach...
snazim sa to nejako zriesit, nutim sa spat, nutim sa chodit skoro spat, ale ako sa povie, ked to nejde, tak to nejde... bozechran, ze ma nieco da psychicky dole, to sa automaticky vraciam k prebdenym nociam alebo trom hodinam...
ale uz sa asi lepsim, dokonca sa mi aj sniva sem-tam
a stale je lepsie toto, ako to, co som mala asi pred rokom. to boli tri hodiny standardne... a to bolo hrozne
ja spim stale.. a som stale unavena teda minule som nespala vobec napriklad.. a ani som cely den nebola unavena nejak velmi az vecer.. a potom som sa celkom fajn vyspala ale potrebujem vela dospavat
Na ZŠ som si navykla na cca 8 a pol hodinový spánok (22:00-6:30) a to mi tak v podstate stačí. Keď spím kratšie tak potom musím dospávať a keď dlhšie tak mi je tak divne keď sa zobudím. Ale tak cez pracovný týždeň chodím spávať medzi 23:00 až...nerobí mi problém ísť spať o 2:00. No a vstávam o 6:00. A potom v sobotu a nedeľu celý týždeň dospávam...do nejakej 11tej, 12tej, jednej. A cez prázdniny alebo víkend... To chodievam spať podľa nálady. Ak sa mi chce o 22:00 tak idem vtedy, ak neskôr, tak neskôr. Ale obvykle chodievam o tej pol druhej, druhej...a spím do tej 10tej, 11tej... Poprípade niekedy neskôr, ak sa nájde niečo, čo nemôže počkať do ďalšieho dňa, ale to je tá hranica tých 5, 6 hodín ráno... ale potom spím do poobedia až večera.
Jelikoz jsem na intru mame vecerku o 3/4 na 10, ale ja se kukam do cerne tmy jeste tak minimalne 2 hodiny, vim ze to bude znit blbe ale me staci ked spim 2-3 hodiny denne..., protoze se za noc probudim jeste asi tak 4-5 tak mi to staci uplne..A o vikendu vstavam kolem 6 pul 7 rano, tak jako kdyz vstavam do skoly, ale ked jsem u pritele, ktery rad spinka , tak se vzbudim treba o pul 6 ale jeste hajam tak do pul 8 nekdy vstanu i driv
@johny89 to su studie konkretne ja to mam od nasho profesora biologie
Odpoved na tvoju druhu otazku je jednoducha. Telo si kompenzuje energeticky deficit zo zleho stravovania spankom.
Ked vela spis nieco v tvojom tele nie je v poriadku. Moze to byt napriklad aj diabetez okrem ineho , ale vzcsinou ide o nezdrave stravovanie. A pri nezdravom stravovani sa ti skor ci neskor nejaky organ poserie. (s prepacenim za vyraz)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Večer sa mu nechce spať
Ráno zasa hore vstať
Na mňa platí viac než 100%ne
Dieta 8, pretoze jeho pasivna fiziologicka aktivita ide 2 krat rychlejsie (rast, vyvoj organov atd)
Vsetko ostatne je o vyvazenej strave. Chapem ze v dnesnej dobe uz clovek nema cas premyslat nad tym , ako by sa mal spravne stravovat a ked pride z prace, nahadze do seba co vidi.... ale
Kto potrebuje spat viac ako tych 8 hodin mal by sa nad sebou uz zamysliet.
Je tam predpoklad pre kratkovekost.
spať asi ták okolo 1 či mám voľno a či nie.
cez týždeň keď je škola tak okolo tej 22:00
a cez vikendy aj o 3:00
ráno vstávam o 5:30 väčšinou
všetko záleží to od toho aká som vyčerpaná
a vstávam 10:00 - 11:30
ale uz sa planujem polepsit. uz budem chodit spat najneskor o desiatej
Hmm a cez víkend? Okolo polnoci a vstávam tak pred deviatou.
No nespím, keď nemusím.
Cez prázdniny/víkendy chodím spať o 0:30-4:00 a vstávam o 9:00-12:00.
cez prázdniny chodím spať okolo druhej a vstávam o desiatej ráno
rano vstavam o 6, ked mam volno, tak o 10
snazim sa to nejako zriesit, nutim sa spat, nutim sa chodit skoro spat, ale ako sa povie, ked to nejde, tak to nejde... bozechran, ze ma nieco da psychicky dole, to sa automaticky vraciam k prebdenym nociam alebo trom hodinam...
ale uz sa asi lepsim, dokonca sa mi aj sniva sem-tam
a stale je lepsie toto, ako to, co som mala asi pred rokom. to boli tri hodiny standardne... a to bolo hrozne
volno-- jak sa mi zachce--- 08 36
keĎ idem do školy,tak o 9 zaspím pri tellly a vstávam buď o 5:55 alebo o 7:33 na druhú.
V poslednej dobe spím všeho všudy okolo štyroch hodín. A to tiež s tým, že sa aspoň 10 ráz zobudím.
Pocas volna: Velmi individualne, kedy idem spat, no snazim sa vstat do desiatej, do pol desiatej.
a ešte sa chcem spýtať, že prečo keď dakto spí viacej ako 8 hodín je tam predpoklad pre krátkovekosť?
Odpoved na tvoju druhu otazku je jednoducha. Telo si kompenzuje energeticky deficit zo zleho stravovania spankom.
Ked vela spis nieco v tvojom tele nie je v poriadku. Moze to byt napriklad aj diabetez okrem ineho , ale vzcsinou ide o nezdrave stravovanie. A pri nezdravom stravovani sa ti skor ci neskor nejaky organ poserie. (s prepacenim za vyraz)
...... je pravda Takze to neber az tak smrtelne vazne