Predtým než poviete odpoveď sa nad tým zamyslite.... Kebyze máte možnosť behom stotiny vyhubit celé ľudstvo spravili by ste to? Bolo by to behom sekundy a nikdo by netrpel ani nič nevedel, len proste BUM a všetci mŕtvi... Pomohli by ste prírode a nikdo by
takých lovcov tučniakov by som vyhodila v momente, všetkých, čo chcú zabíjať a bojovať na tejto planéte tiež.. a keby mám tú moc, tak by som dala ešte všetkým čo ostanú rozum
Že ta také niečo vôbec napadne - načo je príroda sama o sebe, keby neexisrovalo vedomie o nej? Príroda nam má slúžit, ale musime sa k nej spravat šetrne - a nie naopak aby sme my slúžili jej...
@candy36 Sme jej súčastou - ale nikdy ju nemôžeš povýšiť nad Človeka. Nemôžeš ju ani dať do rovnakého vzťahu. Prírodu potrebuješ k prežitiu - ale žeby sme mali rovnocenný vzťah?
26 Nato Boh povedal: "Urobme človeka na náš obraz a podľa našej podoby! Nech vládne nad rybami mora i nad vtáctvom neba i nad dobytkom a divou zverou a nad všetkými plazmi, čo sa plazia po zemi!"
27 A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril.
28 Boh ich požehnal a povedal im: "Ploďte a množte sa a naplňte zem! Podmaňte si ju a panujte nad rybami mora, nad vtáctvom neba a nad všetkou zverou, čo sa hýbe na zemi!"
29 Potom Boh povedal: "Hľa, dávam vám všetky rastliny s plodom semena na povrchu celej zeme a všetky stromy, majúce plody, v ktorých je ich semeno: nech sú vám za pokrm!
30 Všetkým zverom zeme a všetkému vtáctvu neba i všetkému, čo sa hýbe na zemi, v čom je dych života, (dávam) všetku zelenú trávu. A stalo sa tak.
túto pravdu nikto nezmení, žiadna veda, žiadny človek
@james98 človek je len jeden zo živočíšnych druhov obyvajucich túto planétu, to, že sme postavili nejake mestá, že mame nejakú vládu (btw aj včely majú kráľovnú) a že máme nejaku (nefungujucu) ekonomiku neznamená že nás to povysuje nad nejaky iny druh.
@zajkousko Ďakujem Filip, povedal si to pekne za mňa . Stále tvrdím, že Boh, ako existencia, je najvyšším vedomím - a my sme dostali vedomie - aby sme tieto dary prírody ocenili a dobre s ich užívali. @candy36 ak je tvoj boh vesmír, tak potom rozumiem tvojmu uvažovaniu a prečo vravíš to čo vravíš... ale nemusím s tým súhlasit...
@candy36@38@39 Konečne niekto s racionálnymi názormi. Ja len toľko k tomu, že s tebou maximálne súhlasím. Asi nikdy nepochopím ľudí, ktorí žijú s pocitom, že sú na tejto planéte to najdokonalejšie, čo s kedy narodilo a takisto ani tých, ktorí riadia svoj život vymyslenými rozprávkami z Biblie.
@james98 ja ti netvrdím že s tym musíš súhlasiť, ja len chcem aby si naš blby druh uvedomí ze každá živá bunka má svojim spôsobom vedomie, a že naša fyzická stránka je tvorená chemickými prvkami ktoré vznikli kdesi ďaleko pri zaniku nejakej hviezdy. Tp nás stvoril vesmír, to že ty tomu neveríš nie je moja starosť, ak si spokojný s tým comu veríš bud aj ďalej.
@candy36 Ok, ale ak veríš vo vesmír - súhlasíš s názorom (vedeckým názorom), že všetko vzniklo úplne náhodou? A ak ozaj všetko vzniklo úplne náhodou, ako sa dá vôbec obhájiť hodnota prírody? Alebo morálka a láska? Ak tu bol vesmír ako prapôvodná podstata (a súcno), ktorá nás vytvorila (rovnako všetko ostatné) - aký to má zmysel? Myslím žit život, ktorý vytvorila chladná entita...
@zajkousko som nervózna z toho že moje morča sa snaží zožrať svoju klietku a robi pri tom hrozny hluk. Ak mi chceš pomôcť zober si ho na jednu noc domov aby som sa vyspala
A na nebo neverím, sorry kresťania majú úbohú definíciu neba a pekla, ale ak raz zistim že si mal pravdu ty a nie ja tak sa ti ospravedním
@james98 áno všetko vzniklo úplne náhodou, ale tiež verím že keď tu už raz sme tak by sme mali z toho vyťažiť čo najviac, a nestarať sa o to, čo bude potom, možno ešte niečo bude, možno to bude krajšie, než život čo žijeme teraz ale nedá sa to nijako overiť, každopádne verím, že vedomie je energia, ktorá keď moje fyzické telo skončí bude vo svojej existencii pokračovať, ako, to neviem, ale predpokladám že vo forme iného živočícha
tvojmu morčaťu chýbaju buď vitamíny alebo frajer-frajerka a chce sa páriť, neviem čo to je...
a neviem ako ho máš dlho, nie je náhodou tehotné, aj to je príznak nervozity a chce si robiť hniezdo...
ja som si raz kúpil škrečka a nakoniec to bola škrečica, lebo mala 8 malých škrečiatok, no chápeš to, kúpil som tehotnú škrečicu
ty by si čo robila sama v klietke...
zvieratka tiež vedia cítiť bolesť, strach, hlad, vedia sa aj smiať...
a keď nechceš veriť, never, k všetkému sa musí človek dopracovať nenásilne, postupnea vtedy človek pochopí veľa vecí
najdôležitejšie je, že sa všetko dá dohoniť a napraviť, sme ľudia krehkí, ľahko poddajní hriechu, chorobe...
musíš byť silná, v prvom rade nikomu nepraj zle, nepreklínaj, tým si zaistíš, že nikto ti to zlo neopätuje...
zlo je ako bumerang, najskôr ti pomôže a potom si vyžiada trojnásobnu daň...
miluj život, slnko, vodu, oblohu a hlavne ľudí, smej sa za každu maličkosť poďakuj, to je cesta k Bohu i keď ho neveríš, raz to bude velikánske plus u teba
@zajkousko je to chlapec, a fakt neviem čo s ním je, dneska je dáky pojašený. A možnosť gravidity vylučujem, pretože aj keby som si splietla pohlavie, keď som ho dostala ešte nebol dospelý.
A s tou druhou časťou súhlasím, ale podľa mňa to čo robíš sa ti vráti ale v podobe ľudí alebo udalostí, proste vecí čo sa ti niekedy v živote stanú. To je jedno na tom sa nikdy nedohodneme
@zajkousko Veľmi pekne si to napísal s tou Existenciou - Existencia je všetko čo máme a po čom túžime... Túžime existovať stále aj po smrti, pretože našu neexistenciu si neviem predstavit a desí nás... Preto sa ludia túžia prevtelovat, alebo existovat aspoň ako nejaká hmota... Avšak my vieme, že Boh (Ten, ktorý je) je Prvonou a najväčšou existenciou, z ktorej pochádzajú existencie ostatné...
Nie, pretože by som nechcel, s tým zlým zničiť to dobré. A navyše by to bolo rozhodnutie, ktoré by vyžadovalo obrovskú dávku zodpovednosti a ja nemyslím že som tak veľký človek, aby som mohol rozhodnúť o živote alebo smrti hoc jediného človeka.
@james98 Človek je súčasťou prírody. A o rovnocennom vzťahu nemôže byť reči pretože sme na nej závislí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
jasné že nie ty vari hej?
A my sme tiež príroda, sme jej súčasťou tak robíš ako keby sme sem prišli z inej planéty.
A kolko vela inych super ludi by umrelo!
Keby som mohla zabit vsetky bezcitne hovada, ktore ublizuju...
Vlastne ani to nie
idiot.
na to nema právo!
A predstav si že by si behom stotiny sekundy zabila svoji rodinu a všetkých čo máš rada
a ak nie, nemal by mi kto vyčítať, že som vrah
Jaroslav má pravdu@32
slova z Písma svätého:
26 Nato Boh povedal: "Urobme človeka na náš obraz a podľa našej podoby! Nech vládne nad rybami mora i nad vtáctvom neba i nad dobytkom a divou zverou a nad všetkými plazmi, čo sa plazia po zemi!"
27 A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril.
28 Boh ich požehnal a povedal im: "Ploďte a množte sa a naplňte zem! Podmaňte si ju a panujte nad rybami mora, nad vtáctvom neba a nad všetkou zverou, čo sa hýbe na zemi!"
29 Potom Boh povedal: "Hľa, dávam vám všetky rastliny s plodom semena na povrchu celej zeme a všetky stromy, majúce plody, v ktorých je ich semeno: nech sú vám za pokrm!
30 Všetkým zverom zeme a všetkému vtáctvu neba i všetkému, čo sa hýbe na zemi, v čom je dych života, (dávam) všetku zelenú trávu. A stalo sa tak.
túto pravdu nikto nezmení, žiadna veda, žiadny človek
Sorry za tú prijebanu diakritiku
@kofolavsrdci dakujem
nejak si zle naledená z toho vesmíru
nikto ťa do ničoho nenúti a ani neťaha za nohy do neba - to je ten vesmír....
píšeme len svoj názor pekne, bez zúrivosti
máš v sebe kopu negatívnej energie, tá ťa potom robí nervoznou a lomcuje ti z telom
vedel by som ti pomôcť......
A na nebo neverím, sorry kresťania majú úbohú definíciu neba a pekla, ale ak raz zistim že si mal pravdu ty a nie ja tak sa ti ospravedním
a ja inak nie
tvojmu morčaťu chýbaju buď vitamíny alebo frajer-frajerka a chce sa páriť, neviem čo to je...
a neviem ako ho máš dlho, nie je náhodou tehotné, aj to je príznak nervozity a chce si robiť hniezdo...
ja som si raz kúpil škrečka a nakoniec to bola škrečica, lebo mala 8 malých škrečiatok, no chápeš to, kúpil som tehotnú škrečicu
ty by si čo robila sama v klietke...
zvieratka tiež vedia cítiť bolesť, strach, hlad, vedia sa aj smiať...
a keď nechceš veriť, never, k všetkému sa musí človek dopracovať nenásilne, postupnea vtedy človek pochopí veľa vecí
najdôležitejšie je, že sa všetko dá dohoniť a napraviť, sme ľudia krehkí, ľahko poddajní hriechu, chorobe...
musíš byť silná, v prvom rade nikomu nepraj zle, nepreklínaj, tým si zaistíš, že nikto ti to zlo neopätuje...
zlo je ako bumerang, najskôr ti pomôže a potom si vyžiada trojnásobnu daň...
miluj život, slnko, vodu, oblohu a hlavne ľudí, smej sa za každu maličkosť poďakuj, to je cesta k Bohu i keď ho neveríš, raz to bude velikánske plus u teba
a kukni či nie je fakt tehotné to morčiatk
A s tou druhou časťou súhlasím, ale podľa mňa to čo robíš sa ti vráti ale v podobe ľudí alebo udalostí, proste vecí čo sa ti niekedy v živote stanú. To je jedno na tom sa nikdy nedohodneme
no tak je mu smutno, potrebuje priateľku, neda sa nič robiť, kúp ešte jedno, hehe...
v lekárni dostať kúpiť vitamíny pre zvieratka niečo mu daj, určite mu niečoje, alebo choď kdoktorovi...
a že sa nedohodneme je jasné, ide nám predsa o jedno a to isté, existovať, ty možná v inom živočíchovi, ja zas v tele krásneho anjelika heh
@james98 Človek je súčasťou prírody. A o rovnocennom vzťahu nemôže byť reči pretože sme na nej závislí.
inak keby som bola mrtva, tak mi by bolo jedno či som vrah abo nie ne? ale to je fuk, k odpovedi: nie nespravila som to, kedže v tom nevidím význam