V Japonsku, nemecku a aj v rusku je upadok obyvatelstva...... V roku 2009 v rusku bol upadok o stvrt miliona ludi..... Myslite ze kolko este bude upadok v Rusku? Kolko ludi tam bude zit? A co si myslite o japnsku a nemecku?
v Rusku to bolo aj horšie po páde ZSSR .... však Putin to pri jednom novoročnom prejave označil za jeden z najväčších problémov aký tento štát mal, ale pokiaľ viem, tak už klesá počet obyvateľov pomalšie....a myslím si, že pre našu planétu bude lepšie, ak obyvateľstvo už nebude pribúdať. aj z potravinového hľadiska to bude lepšie (nebyť GMO potravín, tak v Indii polovica ľudí hladuje), horšie to bude ekonomikou a s dôchodkami....toť môj názor
Ono je to prepočítane na celé Rusko,Rusko je neskutočne veľká krajina a nie všade sú podmienky na to aby tam mohlo byť vychovávané dieťa. V moskovskej ,petrohradskej oblasti je pôrodnosť v norme.
V Japonsku je malá pôrodnosť preto,lebo je tam veľa ľudí a nie raz sa stane,že v dome bývajú aj 3-4 generácie (japonci sa dožívajú vysokého veku),preto mladí ľudia často nemajú priestor na vychovávanie svojho dieťaťa. A vyše polovica japoncov nad 35 rokov je slobodná,to je ďalší faktor malej pôrodnosti. Ale myslím,že v Japonsku tie deti tak nechýbajú,pretože ich je tam viac než dosť.
to,že v Nemecku je malá pôrodnosť,to som fakt nevedela
@flysser jj..ale to je kvôli ekonomickej situácii, ja som skôr myslel na to, že India predtým, než bola GMO ryže musela dovážať potraviny (vtedy tam žilo asi 400 mil ľudí), potom začali mať GMO ryžu a mali jej toľko, že ju mohli vyvážať! ale nárastom populácie zasa začínajú mať problémy (údajne sa obyvateľstvo zastabilizuje na 1,9 milardy a je nemožné uživiť toľko ľudí)a preto zastavenie nárastu obyvateľstva by im nebol na škodu
Nemecko vymiera od roku 1971, držia ho len prisťahovalci. Ale teraz má 82 milionov a pomaly rastie vďaka prisťahovalcom. Sťahujú sa tam greci, taliani, španieli, portugalci. Zatiaľ sa darí držať nemeckú ekonomiku v dobrom stave. Zamestnanosť tvorí v Nemecku 41,5 milionov ludí. Nemecko má veľmi veľa ludí v dôchodkovom veku, tak aj potom penzie sú nižšie na západné pomery ..
S Ruskom je to horšie, Rusko nemá toľko prisťahovalcov ako Nemecko. Rusko vymiera od roku 1991, ale teraz sa to trochu zlepšilo, už vymiera len mierne .. Ale napríklad ruský muži sa dožívajú len 59,5 roku v priemere čiže sa dôchodku ani nedožijú ..
... tak majú o problém menej. V Rusku sú všetci chlapi alkoholici, tak zomierajú skoro ..
@sturmer ... Nemecko má teraz presne 82 milionov obyvateľov z toho má 16 milionov migračný pôvod. Ale veľká väčšina migrantov je integrovaná do spoločnosti ...
Nie je to až taký problém ...
Nemecko: zamestnanosť = 41,5 milionov
inflácia = 2%
nezamestnanosť = 6,7%
rast HDP = 0,5 %
HDP na 1 obyvateľa = 40 000 USD
Nemecko je na tom ekonomicky dobre, na dnešnú dobu.
@sexywoman ... z ropou by nemal byť problém, tú dováža z Ruska ..
A teraz sú rusko- nemecké vzťahy nadštandartné. Tý dôchodcovia sú väčší problém. Historicky najvyšší počet obyvateľov bol v nemecku v roku 2004 a to 82,5 milionov teraz má 82,0 milionov to nie je až taký pokles a zas začína einwohnerzahl rásť. Podľa mňa to nemecko zvládne.
Zem uživí omnoho viac ľudí ako teraz, len ľudia by museli pestovať lokálne a uskromniť sa. (pre momentálnu materialistickú spoločnosť - nonsens :/ )
Úpadok pôrodnosti je pokiaľ viem v celom západnom svete, (teda bieleho majoritného obyvateľstva).
Vyrovnávajú to akurát prisťahovalci, moslimovia a podob. Prídu celé rodiny + rodia deti. Jeden pár to vychádza tuším 8 detí...
Skrátka na moju starosť budeme mať v EU moslimské krajiny, alebo budeme, my dôchodcovia kapať. (Tých pár mladých nebude schopných uživiť toľko starcov :p )
@sexywoman Pred mnohými rokmi možno desaťročiami nás bielych bol 23% ľudskej populácie na zemi dnes je nás 2,7%... Vymieráme a hlavne slovania ke´d to bude takto pokračovať tak do 50 rokov prestanú slovania existovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@vlado905 veď v Indií väčšina ľudí hladuje aj teraz.
V Japonsku je malá pôrodnosť preto,lebo je tam veľa ľudí a nie raz sa stane,že v dome bývajú aj 3-4 generácie (japonci sa dožívajú vysokého veku),preto mladí ľudia často nemajú priestor na vychovávanie svojho dieťaťa. A vyše polovica japoncov nad 35 rokov je slobodná,to je ďalší faktor malej pôrodnosti. Ale myslím,že v Japonsku tie deti tak nechýbajú,pretože ich je tam viac než dosť.
to,že v Nemecku je malá pôrodnosť,to som fakt nevedela
je to aj podľa toho aký ľudia žijú v krajine a či sú tam na to podmienky,nie len kvôli vyspelosti
S Ruskom je to horšie, Rusko nemá toľko prisťahovalcov ako Nemecko. Rusko vymiera od roku 1991, ale teraz sa to trochu zlepšilo, už vymiera len mierne .. Ale napríklad ruský muži sa dožívajú len 59,5 roku v priemere čiže sa dôchodku ani nedožijú ..
... tak majú o problém menej. V Rusku sú všetci chlapi alkoholici, tak zomierajú skoro ..
Nie je to až taký problém ...
Nemecko: zamestnanosť = 41,5 milionov
inflácia = 2%
nezamestnanosť = 6,7%
rast HDP = 0,5 %
HDP na 1 obyvateľa = 40 000 USD
Nemecko je na tom ekonomicky dobre, na dnešnú dobu.
A teraz sú rusko- nemecké vzťahy nadštandartné. Tý dôchodcovia sú väčší problém. Historicky najvyšší počet obyvateľov bol v nemecku v roku 2004 a to 82,5 milionov teraz má 82,0 milionov to nie je až taký pokles a zas začína einwohnerzahl rásť. Podľa mňa to nemecko zvládne.
Úpadok pôrodnosti je pokiaľ viem v celom západnom svete, (teda bieleho majoritného obyvateľstva).
Vyrovnávajú to akurát prisťahovalci, moslimovia a podob. Prídu celé rodiny + rodia deti. Jeden pár to vychádza tuším 8 detí...
Skrátka na moju starosť budeme mať v EU moslimské krajiny, alebo budeme, my dôchodcovia kapať. (Tých pár mladých nebude schopných uživiť toľko starcov :p )
Keby rovnakú taktiku aplikovali obyvatelia rovníkovej afriky a podobných úžasných miest na život, humanitárne katastrofy by klesli o 200%.
Po nobelovu cenu si prídem zajtra, ďakujem.