verim ze sa reinkarnuju i zvierata, o rastlinach som nerozmyslala, a ludia tiez....a tiez jem aj maso...no myslim ze samotna reinkarnacia ma urcitu postupnost vo vyzretosti ducha...od rastlin cez zvierata az po ludi. a cim kludnejsiu a rozijmajucejsiu mysel mas, ked hladas pokoj, hodnoty a nirvanu tym vyssiu uroven dosiahol tvoj dusevny vyvin. a nebudes sa musiet reinkarnovat znova a znova...tot moje momentalne presvedcenie a viera
netvrdim, ze to tak je, ale zaroven nevylucujem, ze to moze existovat. nik z nas nie je taky svetaznaly, aby mohol tvrdit, ako veci funguju a cokolvek vylucovat ako nerealne.
Podla zakona akcie a reakcie je sice jasne, ze energia nezanika, ale skor si myslim, ze sa staneme sucastou vesmiru ako novym zivotom. To by tu potom nebol priestor na nove zivoty, len by sa recyklovalo to co tu uz raz bolo co pri poctoch umrti a narodeni akosi nesedi.
@ouch tak podla budhizmu a inych, tak reinkarnacia je taka ze ako clovek je to velmi ojedinele ked sa prevtelis-reinkarnujes a ked zomries tak volakych 7prevteleni do nizsich bytosti a az potom mozes byt znova clovek, takze aj pes aj chrobat a aj cervik atd... potom je tam aj take ze nie len taketo bytosti obycajne ine a to je na dlho a uz si vsetko nepametam
@mm47
maťo, ale potom aj on pochopil, že spravil chybu a s bomboinérov sa mi prišiel ospravedlniť
samozrejme až potom ako ho biskup za mňa zdrbal lebo som sa na neho sťažovala biskupovi
@zajkousko krestanstvo je este faloznejsia a ty veris tiez v mrtve takze asi tak :p
rozdiel je v tom ze v budhisme neveris v ziadneho boha a ani ziadneho cloveka okrem seba a svojho ucitela pripadne ze veris ze ti s tym niekto kto sa uz povzniesol pomoze
@zajkousko ale co ak je ten pravy stvoritel popisane v korane a nie v biblii? Na zaklade coho si dospel k nazoru, ze tvoja viera je viac ako viera niekoho ineho?
@zajkousko neexistje a predsa som tu :p boh je a bol len na to aby kontrolovala urcita skupina ludi hlavne chudobnejsich a aby sa nestazovali tak velmi. tak to bolo vzdy tak to je aj teraz.
@zajkousko a čo sa stane, keď ti poviem, že to isté si myslím o nejakom Najvyššom mimozemšťanovi... kto má pravdu? jednoducho ja to vidím tak... buď sú všetky viery a náboženstvá pravé alebo ani jedno...
Boh Stvoriteľ nám ľudskej rase dal Zem, aby sme ju užívali a pretvárali k svojím potrebám...
žiadny mimozemšťania, ani keby to bol niekto určitý z hierarchie neznámych z vesmíru, "nemá" právo si podmaniť Zem a nás ľudí...
Boh je náš ochránca a všetci ho vo vesmíre rešpektujú...
ak by tomu tak nebolo, dávno tu chodia nejaké "zvery" s tykadlami a zotročia nás... :-S :-S :-S
@zajkousko mna nepresvedcil ani Kristus, takze to jednoduche ako facka asi nebude. A to som narozdiel od vela veriacich bibliu skutocne cital.
@loveistheanswer zaujimavy pohlad. Ja si skor myslim, ze veriaci bez vynimky nedostatocne pochopili co sa tu deje a ako vsetko nepochopene aj udalosti v svatych knihach pripisali vyssej sile. Koniec koncov nebolo by to nic nezvycajne. Uz od pociatku sveta ludia pripisovali dnes uz standardne fyzikalne javy (hromy, blesky, dazd atd) bohom.
Som rad, ze si spomenul prave tych mimomzemstanov, najkonzistentnejsie mi pride vysvetlenie v Ancient Aliens a ciastocne aj v raelianskych knihach, aj ked tam mi pride vela veci pritiahnutych za vlasy. Nemyslim si, ze veci popisane v biblii su ciste vymysly, myslim si vsak, ze su zle interpretovane.
nie že verím, ale myslím si, že niečo ako reinkarnácia existuje.
jeden človek osvietený acidkom povedal, že sme staré duše, teraz sme z nejakého dôvodu tu, potom budeme niekde inde, existujeme, ale stále inými spôsobmi.
@zajkousko zvery s tykadlami? heh... nuž ja som opačného názoru... teda aspoň, čo sa týka mimozemšťanov... mimozemšťania sú omnoho vyspelejší než všetci ľudia dokopy na celej tejto Zemi... a keď raz tu aj vtrhnú, tak to nebude vôbec preto, aby nás zotročili, ale preto, lebo my ľudia sme až natoľko hlúpi, že si sami onedlho úplne zničíme toto tu a ver tomu, že žiaden boh nás nespasí... avšak, ak raz predo mňa predstúpi, celkom rád si s ním dám rozumný rozhovor na úrovni, lebo ak naozaj existuje, čo samozrejme nevylučujem, tak je určite tiež na vyššej úrovni ako všetky jeho ovečky toť vsjo...
tu pomôže k tvojej viere v Ježiša Krista iba ak strčíš do jeho rán ruku....
ale aj to pochybujem či uveríš, lebo kto nechce uveriť a iba hľadá spôsoby ako Boh neexistuje a utvrdzuje sa v tom, ťažko ho uverí...
v tom je rozdiel od veriacich v Krista a ateistami...
@tommyhot nuž ono ja to vidím tak... keby bol jeden jediný boh a jedna jediná viera, tak vtedy by možno s kľudom Angličana mohol každý veriť a bolo by to podľa mňa aj dobré... ale takto? keď tu máš takú vieru, také náboženstvo, takého boha, takého vedúceho... nuž... proste je v tom zmätok a žiadna logika... lebo ak teda niekto veriaci tvrdí, že boh stvoril všetko, tak ako v pohode... môže byť... ale prečo si každé náboženstvo a každá viera vymyslela svojho vlastného??? proste ja tomuto nerozumiem...
heh, pekne, škoda, že nebudem pri tom a nebudem ťa vidieť ako sa zatváriš, keď to bude práve Boh Stvoriteľ....
čomu ja aj verím, že k tomu onedlho dôjde...
@tommyhot áno, ja to viem a je mi to jasné... ale pokúsme sa oddeliť vieru v nejakého boha od cirkvi... lebo ber tak, že viera samotná ľudí neovláda... keď dajme tomu veríš nejakému svojmu priateľovi alebo rodine, tak ovláda ťa to nejako? podľa mňa len tak, že jednoducho tomu človeku veríš a dajme tomu, že ťa to istým spôsobom napĺňa... ale cirkev... to je už to, čo spomínaš... teda nástroj na ovládanie ľudí... ale mňa zaujíma iba čistá viera... cirkev nie... lebo cirkev to sú vlastne ľudia... to si môžme kľudne aj my dvaja jednu založiť a budeme hlásať to a hento a tamto... ale to nemá zmysel... a taká vec ešte... prečo existuje Starý zákon a Nový zákon? a o čom tieto dve knihy vlastne hovoria? a sú v súlade vôbec? ja osobne som čítal len ten Nový zákon, tak preto sa pýtam, či náhodou o tom nevieš viac
hm, a sme znova pri tom noži...
zober ho a pichni hneď teraz niekoho do tela, jedno kde, potom vlož do rany ruku a čakaj čo urobí s tebou svedomie....
ak sa budeš cítiť vinný pocítil si prítomnosť Boha vo svojej duši...
ak sa tak nestane vládne nad tebou Zlý, v tomto prípade diabol a bez problémov pichneš aj druhý raz, uspokojil si tým diablovu vôľu....
@loveistheanswer nabozenstvo existovalo este pred cirkvou, ja hovorim o myslienke ako celku.
Nie, stary a novy zakon nie su v sulade. SZ dokonca krestania ani vo vacsine pripadov neuznavaju, iba ked im to vyhovuje. Pri tom vsetky zakladne myslienky okolo boha sa popisuju prave v SZ.
Ja by som uz konecne rad pocul nazor niekoho fundovaneho, ci krestania uznavaju SZ, alebo nie. Tak ci onak by sa dostali do velmi nelahkej situacie, lebo ak nie, tak
- vznik sveta, bozie prikazania a ostatne fundamenty na ktorych stoji krestanstvo nie su platne
ak ano, tak
- krestanstvo je postavene na nasilnej ideologii, kedze SZ je narozdiel od NZ plny vrazd, otroctva a veci, za ktore by sa nehanbil ani Marquis de Sade.
@zajkousko aj ja ti mozem povedat, ze chod do obchodu, kup si chleba a ak sa nebudes citit zle, ze si od predavacky zobral pokladnicny blok (a teda zaplatil dane), tak si komunista, v opacnom pripade si kapitalista.
Ako vies, ze ked sa budem citit zle tak som pocitil pritomnost boha a nie je to len o tom, ze som clovek, ktory si jednoducho uvedomuje, ze ublizovat inym je nemoralne? Preco maju veriaci tendenciu vsetko dobre skryvat za boha a opak za satana?
@tommyhot nuž, tak to je teda zaujímavé... ale aspoň mne podľa logiky by mal platiť ten SZ, keďže bol ako prvý... a ozaj nespája sa ten SZ náhodou so Židmi, či to si niečo pletiem?
@tommyhot "Preco maju veriaci tendenciu vsetko dobre skryvat za boha a opak za satana?" skvelá otázka
lebo ono človek vôbec nepotrebuje byť veriaci na to, aby konal dobro a na druhej strane... potom by to vyzeralo tak, že veriaci človek by nikdy nevykonal nič zlé, čo je samozrejme hlúposť, lebo ak by nikdy nič zlé nevykonal, tak by sa nepotreboval ani spovedať zo svojich hriechov
jáj to by bola fasa keby som sa reinkarnoval zas v človeka a tentokrát krásneho, rockstar, talentovaného čáva čo bude mať kopu babeniek a svojou super gebulou si zarobí strašné love... ale keby som sa reinkarnoval vo forme laco majster slova, roko... tak si kúpim pištol
@navratkrakena Heh, veď im taký život vyhovuje - čo myslíš, že si to celé okolo nich uvedomujú? napr. taký Roko, on je celý zo seba šťastný aký je super - málo mu stačí k životu :-S niekedy by som aj prial, aby mi tak málo stačilo k životu...
@james98 no vzhladom na to že roko vydal už prvý label tak je asi úspešný ale priznajme si... roko a ženy? ... fakt by som sa chcel reinkarnovať do takého bezchybného "čáva"
aby ste sa mali na čom baviť, tak vám prezradím čo som bola v minulom živote:
tak si to predstavte, že som bola kleopatrina otrokyňa a ona ma aj zabila
@loveistheanswer
Áno, židovská viera bola tá pravá, pretože iba židovský národ si uchoval pravú a jedinú vieru, zjavenú. Túto vieru si zachoval Noe a jeho rodina, patriarcha Abrahám. Národ, ktorý vzišiel z Abraháma boli židia. Z tohoto národa, ktorý si zachoval pôvodnú vieru vzišiel Mesiáš - Ježiš Kristus, ktorého predpovedali všetci starozákonní proroci a on do poslednej bodky splnil všetko, čo o ňom napísali pred stáročiami.
Lenže židia Krista neprijali preto, lebo verili, že to bude Mesiáš, ktorí obnoví kráľovstvo Izraela a bude vládnuť.
A Kristus založil na Turíce spoločenstvo pokrstených, tých, ktorí uverili v neho. A boli to kresťania ( z gr. christianos ). Tak založil Cirkev, odovzdal jej svoju moc a dal jej sviatosti.
V Evanjeliu sa píše :
( Mk 16, 15 )
A povedal im: "Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu.
( Mk 16, 16-17 )
A tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať zlých duchov, budú hovoriť novými jazykmi, hady budú brať do rúk a ak niečo smrtonosné vypijú, neuškodí im; na chorých budú vkladať ruky a tí ozdravejú.
verim v reinkarnaciu ..po psychickej stranke .. samozrejme,podla mna su aj take vynimky, ale ked napriklad porovnam mna, mojich rodicov a starych rodicov .. je to uplne ine, moji rodicia vedia viac ako stari rodicia a ja viac ako rodicia .. o psychike, mysleni ..mozno je to tym, ze sa o to zaujimam, ale aj tak si myslim, ze nieco take ako reinkarnacia existuje .. ludia sa vyvijaju ..z jednoduchych - mozno rastlin alebo zvierat.. az to dospeje k cloveku ..a verim aj na to, ze zijeme viacero zivotov ... pokial si clovek nieco v jednom zivote nedoriesi, urcity problem, ze to ostane otvorene aj po jeho smrti .. v dalsom zivote sa mu to opakuje a stale sa deje nieco rovnake alebo podobne, len s inymi ludmi okolo ..az to vyriesi spravne
Totiž, veľmi rád pchám do vecí, o ktorých nemám šajnu a z dôvodu nedostatku poznatkov o nich ani šajnu mať nemôžem, rôzne pseudoromantické predstavy, ktorými si obohacujem život.
Ako birdzaci mam vas rad, vzdy mi poradite, ste vpohode fakt .... ale nebudzte retardi
ako moze 56% z vas verit na nejake dristy nejakeho jebnuteho NAIVNEHO nabozenstva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
no a podla mna mame vsetky zive organizmy smrt rovnaku. nevidim dovod, preco by ludia mali mat nieco specialne.
a ak by som verila, tak neviem, preco by nebola mozna reinkarnacia zvierat
ale skor nie, lebo je to sucast nabozenstva, teda co si len ludia vymysleli
Cakal som ze ten knaz ta zapali v spanku ako bosorku za to ze si si dovolila verit niecomu co oni nenadiktovali. Dobre si obisla.
maťo, ale potom aj on pochopil, že spravil chybu a s bomboinérov sa mi prišiel ospravedlniť
samozrejme až potom ako ho biskup za mňa zdrbal lebo som sa na neho sťažovala biskupovi
veriť v mŕtveho boha je pre mňa nemysliteľné.
rozdiel je v tom ze v budhisme neveris v ziadneho boha a ani ziadneho cloveka okrem seba a svojho ucitela pripadne ze veris ze ti s tym niekto kto sa uz povzniesol pomoze
@mefistofel ,
budhizmus nie je náboženstvo, ale životná filozofia
@tommyhot
@mefistofel
jednou vetou, ak by neexistoval Boh, ten Pravý Stvoriteľ všetkého a všetkých, tak by sme tu neboli :-S :-S :-S
na rozdiel od Ježiša Krista ma nikto z koranu neoslovil, tak preto, je to jednoduché ako facka...
teba snáď niekto z koránu presvedčil?
vrrrr...veď som sa chcela hrať na múdru, tak mi to láskavo nechaj
@loveistheanswer ,
rada s tebou o tomto podebatujem až bude klud
@zajkousko
týchto ateistov nepresvedčíš
Boh Stvoriteľ nám ľudskej rase dal Zem, aby sme ju užívali a pretvárali k svojím potrebám...
žiadny mimozemšťania, ani keby to bol niekto určitý z hierarchie neznámych z vesmíru, "nemá" právo si podmaniť Zem a nás ľudí...
Boh je náš ochránca a všetci ho vo vesmíre rešpektujú...
ak by tomu tak nebolo, dávno tu chodia nejaké "zvery" s tykadlami a zotročia nás... :-S :-S :-S
@loveistheanswer zaujimavy pohlad. Ja si skor myslim, ze veriaci bez vynimky nedostatocne pochopili co sa tu deje a ako vsetko nepochopene aj udalosti v svatych knihach pripisali vyssej sile. Koniec koncov nebolo by to nic nezvycajne. Uz od pociatku sveta ludia pripisovali dnes uz standardne fyzikalne javy (hromy, blesky, dazd atd) bohom.
Som rad, ze si spomenul prave tych mimomzemstanov, najkonzistentnejsie mi pride vysvetlenie v Ancient Aliens a ciastocne aj v raelianskych knihach, aj ked tam mi pride vela veci pritiahnutych za vlasy. Nemyslim si, ze veci popisane v biblii su ciste vymysly, myslim si vsak, ze su zle interpretovane.
jeden človek osvietený acidkom povedal, že sme staré duše, teraz sme z nejakého dôvodu tu, potom budeme niekde inde, existujeme, ale stále inými spôsobmi.
tu pomôže k tvojej viere v Ježiša Krista iba ak strčíš do jeho rán ruku....
ale aj to pochybujem či uveríš, lebo kto nechce uveriť a iba hľadá spôsoby ako Boh neexistuje a utvrdzuje sa v tom, ťažko ho uverí...
v tom je rozdiel od veriacich v Krista a ateistami...
heh, pekne, škoda, že nebudem pri tom a nebudem ťa vidieť ako sa zatváriš, keď to bude práve Boh Stvoriteľ....
čomu ja aj verím, že k tomu onedlho dôjde...
nabozenstvo bolo odjakziva nastroj na ovladanie ludi.. tak mozno prave pre to...
bol by si prekvapený, lebo by si si v tom momente spomenul na moje slová....
hm, a sme znova pri tom noži...
zober ho a pichni hneď teraz niekoho do tela, jedno kde, potom vlož do rany ruku a čakaj čo urobí s tebou svedomie....
ak sa budeš cítiť vinný pocítil si prítomnosť Boha vo svojej duši...
ak sa tak nestane vládne nad tebou Zlý, v tomto prípade diabol a bez problémov pichneš aj druhý raz, uspokojil si tým diablovu vôľu....
Nie, stary a novy zakon nie su v sulade. SZ dokonca krestania ani vo vacsine pripadov neuznavaju, iba ked im to vyhovuje. Pri tom vsetky zakladne myslienky okolo boha sa popisuju prave v SZ.
Ja by som uz konecne rad pocul nazor niekoho fundovaneho, ci krestania uznavaju SZ, alebo nie. Tak ci onak by sa dostali do velmi nelahkej situacie, lebo ak nie, tak
- vznik sveta, bozie prikazania a ostatne fundamenty na ktorych stoji krestanstvo nie su platne
ak ano, tak
- krestanstvo je postavene na nasilnej ideologii, kedze SZ je narozdiel od NZ plny vrazd, otroctva a veci, za ktore by sa nehanbil ani Marquis de Sade.
Ako vies, ze ked sa budem citit zle tak som pocitil pritomnost boha a nie je to len o tom, ze som clovek, ktory si jednoducho uvedomuje, ze ublizovat inym je nemoralne? Preco maju veriaci tendenciu vsetko dobre skryvat za boha a opak za satana?
lebo ono človek vôbec nepotrebuje byť veriaci na to, aby konal dobro a na druhej strane... potom by to vyzeralo tak, že veriaci človek by nikdy nevykonal nič zlé, čo je samozrejme hlúposť, lebo ak by nikdy nič zlé nevykonal, tak by sa nepotreboval ani spovedať zo svojich hriechov
A pravdu mas, to ci veris nic nevypoveda o tom ci konas dobro, alebo zlo. Takze evidentne satan je aj v tych, ktori prijali boha...
tak si to predstavte, že som bola kleopatrina otrokyňa a ona ma aj zabila
Áno, židovská viera bola tá pravá, pretože iba židovský národ si uchoval pravú a jedinú vieru, zjavenú. Túto vieru si zachoval Noe a jeho rodina, patriarcha Abrahám. Národ, ktorý vzišiel z Abraháma boli židia. Z tohoto národa, ktorý si zachoval pôvodnú vieru vzišiel Mesiáš - Ježiš Kristus, ktorého predpovedali všetci starozákonní proroci a on do poslednej bodky splnil všetko, čo o ňom napísali pred stáročiami.
Lenže židia Krista neprijali preto, lebo verili, že to bude Mesiáš, ktorí obnoví kráľovstvo Izraela a bude vládnuť.
A Kristus založil na Turíce spoločenstvo pokrstených, tých, ktorí uverili v neho. A boli to kresťania ( z gr. christianos ). Tak založil Cirkev, odovzdal jej svoju moc a dal jej sviatosti.
V Evanjeliu sa píše :
( Mk 16, 15 )
A povedal im: "Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu.
( Mk 16, 16-17 )
A tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať zlých duchov, budú hovoriť novými jazykmi, hady budú brať do rúk a ak niečo smrtonosné vypijú, neuškodí im; na chorých budú vkladať ruky a tí ozdravejú.
Ty myslíš ako zradca židovskej viery ?
Totiž, veľmi rád pchám do vecí, o ktorých nemám šajnu a z dôvodu nedostatku poznatkov o nich ani šajnu mať nemôžem, rôzne pseudoromantické predstavy, ktorými si obohacujem život.
ako moze 56% z vas verit na nejake dristy nejakeho jebnuteho NAIVNEHO nabozenstva