čo podľa vás talent je a čo nie ... dajú sa veci ako napr. spev naučiť ak človek nemá talent(nemyslím naučiť že sa z neho stane megahviezda len ako aby to neznelo falošne)
môže byť niekto bez talentu lepší ako iný s talentom ?
Ak má v poriadku sluch dá sa to naučiť, závisí od toho v akom veku sa začne učiť a ako intenzívne. Tiež to závisí, či niekedy ten človek na niečo hral. Nebude to síce nijak geniálny výkon (ak ten človek doposiaľ nespieval), ale tak, aby to neznelo falošne sa dá naučiť. Na tú tvoju poslednú otázku neviem odpovedať, pretože moja predstava o "talentoch" (ako to nazývaš) je trochu iná.
tak naucit sa da vselico, ale talent je talent, ten ked sa zdokonaluje tak tak je skvely,,,,,ale ked sa nezdokonaluje tak podla mna moze nejako zanikavat, tak vtedy ho moze predbehnut uciaci sa clovek....blabla vykoktala som sa
talent určite existuje... niekomu ide lepšie jedno a inému druhé...
spev je podľa mňa dosť zlý príklad na takéto porovnávanie - niekto sa môže parádne držať tónov a nevylúdiť ani jeden "falošný", ale keď raz má škaredú farbu hlasu, nikto ho dobrovoľne počúvať nebude.
iná vec je hra na nejaký hudobný nástroj - tam sa podľa mňa dá naučiť nejaké jednoduchšie veci každého... ale na niečo zložitejšie už ten talent treba - a hlavne aby to dotyčného bavilo...
záleží hlavne na tom, ako velmi človeka baví to čo chce robiť (spev, herectvo...) a kolko je ochotný do toho dať energie...
ja som mala velký talent na kreslenie, ešte na zš som z našej triedy na výtvarnej najlepšie kreslila, malovala ale prestalo ma to baviť časom, pokial sa ten talent ktorý máme nerozvýja a kašle sa naň tak je zbytočný
@alenusska211 od boha si zrovna isty nejsom, ale to je tym, ze ja mam iny nazor na to v kazdom pripade, podla mna talent urcite ma kazdy a hlavne na rozne veci...Niekto moze ako maly (4 - 5 rokov) chytit loptu (futbalovu) do ruky a zacne s nou kopat a behat, co zaujme hned aj rodica a potom je to uz o tom dietatu, ci ho to bude bavit...ak ano tak bude svoj talent cibrit dalej, dokym z neho nebude jeden z naj sportovcov povedzme, na druhej strane ked to decko talent ma na to a nechcem sa mu potom dalej uz vo vyssom vekom, tak je to zle len pre neho...
"môže byť niekto bez talentu lepší ako iný s talentom ?" - moze, zalezi, z akeho hladiska posudzujes to, ci je "lepsi". moze byt moralne lepsi, alebo v inej cinnosti lepsi, alebo celkovo lepsi, alebo aj v danej cinnosti, lebo ak talent nerozvijas, tak az taka hviezda nebudes...iny, ktory nema talent a riadne trenuje moze toho s talentom prekonat...ale ak potom ten talentovany zacne sa tomu venovat, tak asi prekona toho bez talentu
talent je to ked niekto vie nieco robit to je jedno ci sa to naucil alebo to ma od narodenia.ked vie nieco robit napr.spievat,tancovat,rozpravat,pisat ,citat.tak to je talent.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
spev je podľa mňa dosť zlý príklad na takéto porovnávanie - niekto sa môže parádne držať tónov a nevylúdiť ani jeden "falošný", ale keď raz má škaredú farbu hlasu, nikto ho dobrovoľne počúvať nebude.
iná vec je hra na nejaký hudobný nástroj - tam sa podľa mňa dá naučiť nejaké jednoduchšie veci každého... ale na niečo zložitejšie už ten talent treba - a hlavne aby to dotyčného bavilo...
ja som mala velký talent na kreslenie, ešte na zš som z našej triedy na výtvarnej najlepšie kreslila, malovala ale prestalo ma to baviť časom, pokial sa ten talent ktorý máme nerozvýja a kašle sa naň tak je zbytočný
--- Zimbabwean Proverb
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Talent môže byť:
nadanie umožňujúce podávať originálne/nadpriemerné výkony, pozri pod nadanie
osoba s takýmto nadaním
starogrécka hmotnostná a peňažná jednotka, pozri talent (jednotka)
v staroveku: číselná jednotka označujúca 240 kusov mincí; peniaze hmotnosti tejto jednotky, pozri talent (stredovek)
model vlaku od spoločnosti Bombardier Transportation, pozri Bombardier Talent
mesto v USA, pozri Talent (Oregon)
Jim Talent, americký politik, bývalý senátor štátu Missouri
Billy Talent, kanadská rocková skupina