obcas mam pocit, ze ich niekde klonuju. rovnake oblecenie, uces, farby, dokonca aj prejav, spravanie, nazory.. dnes sa ludia snazia byt tak originalni, ze su az rovnaki. do obchodu pride nova kolekcia a odrazu maju vsetci tie iste tricka, topanky, doplnky
@husky to si trosku prehnal, ak zoberiem vzorku 1000ludi, ktorych poznam, tak rozhodne v nej najdem viac ako 1eho kokot-cloveka. takze tomu pridaj bratm
a myslim, ze tato strata originality sa netyka len deti, rovnako to postihlo aj dospelych, staci ked vidim ludi a ich rozvnaky styl obliekana, zivotny styl, nazory, hodnoty, zaluby...neviem, ako moze povedat, ze kazdy je iny, ked su vsetci aj tak rovnaki az na par vynimiek (ach)
@aenrel som ochotny to nahnat az do takeho limitneho extremu, ze kludne ten vyrok mozes nehat generalizovany tak, ako je. viacmenej to je pravda aj tak, co vacsina, to celok.
@n0win0u dobre ak to tak chceš. stále si ale poznal len pár ľudí. ešte ťa čaká ďalších 6 miliárd aby si mohol takto generalizovať. ale chápem, ak je vzorka 1000cky na slovensku kokotná tak musí byť aj ostatok sveta.
To tak bolo vždy, všetci sa držia určitej spoločenskej skupiny...je to úplne normálne, ani nie je možné aby bol každý jeden človek úplne iný ako tí ostatní, každý niekam patrí, aj keď o tom ani nemusí vedieť...spoločnosť nevytvára jeden človek ale celé spoločenstvo ľudí, a tí sú si podobní...každý niekam patrí , je obklopený určitou skupinou ľudí ktorá má podobný štýl a názory a nie je to náhoda, kedže títo ľudia majú veľa spoločného...napríklad takí ľudia ktorí majú podobný názor k tejto téme ako ty je tiež viac, takže spolu zas len vytvárate skupinu s rovnakým záujmom
niekto proste nepotrebuje byť originálny čím je originálny človek napr. s tetovaním? však nie je jediný. originálnosť nespočíva len v oblečení a v tom, čo vlastním fyzicky (mobil, auto,..), je to taká "originálnosť" na prvý pohľad. a ja už vlastne ani neviem, čo je originalita vidím cyber gotha a vlastne ani ten nie je originálny s piatimi plechovkami na hlave a falošnými modrozelenými dredami.. ale inak neznášam, keď má niekto niečo rovnaké ako ja, väčšinou to prestanem nosiť
Úprimne? Vynadala som kamarátke, keď si kúpila rovnaké tričko, aj keď inej farby Skoro ma jeblo A keď moju bundu, čo mám už dva roky túto jar vidím aj na chalanovi, no skoro ma tam vyrútilo Ale v podstate- nepreferujem tieto "novinky", ak sa mi nepáčia... nosím, čo sa mi páči, či je to v móde, či to tam len bude alebo je to sto rokov "out" a skutočne mi je jedno či to je in alebo nie... ale keď to nosí polka mesta, bye bye Neviem... lezie mi to na nervy Dokonca som kedysi zvažovala, že si začnem sama šiť oblečenie Ale v podstate netreba, na pomery ostatných mám výrazný špecifický štýl, takže...
ľudí, ktorí sa mi nepáčia neriešim, ak sa niekomu nepáčim ja, je to ich problém. fakt mi je úplne jedno, kto má čo nové a lepšie. však keď im to robí radosť...
a podľa mňa je blbosť povedať, že sa niekto snaží byť ako človek "originálny"
A ako by si chcela, aby to bolo? Aby si každý šil šaty sám, aby neboli náhodou rovnakí, alebo aby kupoval predražené veci len preto, že boli ušité len jedny toho druhu? Skupiny počúva každý rovnaké, lebo čo ide v rádiách, telke a podobne, sa rýchlejšie šíri... Myslím, že ľudia, ktorých opisuješ, chcú byť IN, nie originálni. Chcú kráčať s dobou, chcú byť práveže zaradení do spoločnosti a nevyraďovaní z nej. Ten, kto chce byť originálny, sa väčšinou zo spoločnosti vyčleňuje, nosí veci, aké sám chce, nech si myslí kto chce, čo che. Byť IN a byť originálny je veľký rozdiel. A tí, čo nezapadajú, to je ich problém. Ak sú slabí jedinci a nezvládajú byť indivíduom, nech ním nie sú. Nech splynú s davom. A tí silní, ktorí majú na to byť jedineční, nech to dajú najavo, a potom nech znášajú dôsledky. Nie je tu nič na riešenie, všetci vieme, ako to je, ako to vždy bolo, a ako to bude. Ostáva nám iba sa prispôsobiť. Toť môj názor a pohľad...
@36 toto si povie kazdy, ci uz originalny alebo neoriginalny a sme tam, kde sme zacali. bude to vzdy tvrdenie proti tvrdeniu. oznacovat niekoho kokotom len preto lebo sa oblieka (pocuva, cita, vari, nadava) ako dalsich 999 ludi je kokotnost sama o sebe. -.-
preto nakupuju lebo sa to pise v lifestylovych casakoch a proste sa to nosi a bla bla a asi by sa na nich divne divali keby si kupili ine , tiez mam dost tych kolekcii minule ma takmer vystrelo z tej farebnosti v terranove -dolsova kolorizovany sok , staci najst aj nejake ,netrendove, a mensie obchody a bolo by .
no a deti -fuuu samostatna kapitola, denne stretavam tolko co ich je min.3 razy drahsie oblecenych nez ja a doslova nastajlovanych , toto iba chyba fotrovcov co nam tu vyrasta za generaciu
Svoj štýl v obliekaní som nikdy kvôli tomu, čo sa dnes akože volá "móda" nemenil.
Hry hrávam podľa toho, či ma zaujmú, nie podľa toho, či sú moderné (nikdy som napríklad ani nezačal s žiadnym CoD, Battlefield, WoW či Far Cry - neoslovili ma nejako).
Hudbu počúvam len ne-mainstreamovú a často aj podstatne staršiu (jazz).
Nový mobil každý rok je rozmaznaný luxus, kupujem len vtedy, keď fakt treba a podľa pomeru cena/výkon.
Ak som mimo šablóny alebo terčom posmechu ovečkovitých hlupákov, som na to hrdý.
hlavne ze vy ste vsetci absolutne originalni, divni, cudni, nie taki povrchni, v podstate vyhnanci spolocnosti, mate absolutne ine priority nez zvysok sveta a plavate zasadne proti prudu.
ste divni a cudni, obliekate sa "inak", vyjadrujete sa "inak", pocuvate "inu" hudbu, nie vsak preto, lebo silou - mocou nechcete patrit do akehokolvek stada (cim stado tvorite), ale preto, lebo ste proste taki. nepomozete si! vy sa o originalitu ani o cudnost nesnazite!
@cicatrix ja som len pranieroval, ze si nepodporila moju silnu antistadovitost btw myslel som, ze uchyli su zli ujovia, co obtazuju male deti
@romanussa vacsina ludi sa do nejakej miery oblieka "pre druhych", ale ked chces najst osoby s cistym nezajmom o efekt, odporucam niektore akademicke obce
Vôbec ma to neštve, lebo som originálny Viac menej si idem po svojom a nestarám sa čo sa nosí a kto čo má a čo nemá.
Oblečenie - všetci chalani v mojom veku nosia hiphoperské šiltovky ,obtiahnuté gace, naušnice a ja neviem ešte čo.
Ja nosím klobúky a svetre Snažím sa zapojiť viac elegantnejších vecí (aj keď napríklad na tejto fotke to je kadejaké :/ )
Mobil - všetci letia na dotykové mobily. Nepoznám človeka, ktorý nemá drahý mobil
Ja mám starú šunku a keby chcem, tak si našetrím na drahší, ale radšej to miniem na niečo lepšie. Mobil používam možno 2x denne a na to si hádam nemusím kupovať nijaké veľké hebedo čo mi bude zavadzať vo vrecku. Radšej som si kúpil netbook na ktorom strávim asi 5 hodín denne.
Účes - ofinky sú IN, čo si budeme nahovárať.
Ja mám kratšie vlasy a vyzerá to aj tak dobre
Hudba - všetky baby počúvajú One direction & Justin bieber, už mi z toho hrabe, justin ma 1 dobrú a robia z neho svetého, One direction majú dobrú hudbu, ale tiež si toľkú slávu nezaslúžia.
Ja počúvam čo sa mi ľúbi, aj keď to nie je moc populárne, od klasických hitoviek - pop, cez punk rock až po operu a symfónie vivaldiho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
@2
je nová doba
a ked už sú naozaj originálni a svojský hned sú odsudzovaní ,že sú iní
Je mi zle z tohot všetkého
A možno sú ešte vo veku, keď nevedia byť samostatný ako osoba a musia sa opičiť, a to sú takí ľudia aj starší ako na ZŠ.
a, ono to vždy bolo, je aj bude, tak sa s tým treba zmieriť a... občas sa trebárs cítiť povýšene nad stádo, ak to človeku robí dobre
ja som to skor myslel tak ze na 999 cocotov pripada jeden normalny clovek dnes
inak podľa toho výroku sú kokoti všetci čo vyšli von ženskou pičou alebo cisárskym.
btw generalizujem uz len podla toho, k comu maju ludia sklony a aki su od prirody, to staci na to, aby som prehlasil, ze su proste kokoti
Tak to vidím ja.
nabuduce to asi napisem takto a mozme sa hrat dajako inak -.-
a podľa mňa je blbosť povedať, že sa niekto snaží byť ako človek "originálny"
veď aj tak nie sú všetci rovnakí
-buď bude súčasťou masovej kultúry (a.k.a. stáda)
-alebo sub/kontrakultúry (a.k.a. crew, emo, geek/nerd, tramp......)
byť sám je pre náš druh nenormále (a.k.a.choré).....to však nevylučuje vlastný názor, vôľu a rozhodovanie
Hry hrávam podľa toho, či ma zaujmú, nie podľa toho, či sú moderné (nikdy som napríklad ani nezačal s žiadnym CoD, Battlefield, WoW či Far Cry - neoslovili ma nejako).
Hudbu počúvam len ne-mainstreamovú a často aj podstatne staršiu (jazz).
Nový mobil každý rok je rozmaznaný luxus, kupujem len vtedy, keď fakt treba a podľa pomeru cena/výkon.
Ak som mimo šablóny alebo terčom posmechu ovečkovitých hlupákov, som na to hrdý.
ste divni a cudni, obliekate sa "inak", vyjadrujete sa "inak", pocuvate "inu" hudbu, nie vsak preto, lebo silou - mocou nechcete patrit do akehokolvek stada (cim stado tvorite), ale preto, lebo ste proste taki. nepomozete si! vy sa o originalitu ani o cudnost nesnazite!
och, aka velka krivda!
@coloredbrain teba asi fakt zacnem uznavat, ked to takto pojde dalej!
@romanussa vacsina ludi sa do nejakej miery oblieka "pre druhych", ale ked chces najst osoby s cistym nezajmom o efekt, odporucam niektore akademicke obce
Oblečenie - všetci chalani v mojom veku nosia hiphoperské šiltovky ,obtiahnuté gace, naušnice a ja neviem ešte čo.
Ja nosím klobúky a svetre Snažím sa zapojiť viac elegantnejších vecí (aj keď napríklad na tejto fotke to je kadejaké :/ )
Mobil - všetci letia na dotykové mobily. Nepoznám človeka, ktorý nemá drahý mobil
Ja mám starú šunku a keby chcem, tak si našetrím na drahší, ale radšej to miniem na niečo lepšie. Mobil používam možno 2x denne a na to si hádam nemusím kupovať nijaké veľké hebedo čo mi bude zavadzať vo vrecku. Radšej som si kúpil netbook na ktorom strávim asi 5 hodín denne.
Účes - ofinky sú IN, čo si budeme nahovárať.
Ja mám kratšie vlasy a vyzerá to aj tak dobre
Hudba - všetky baby počúvajú One direction & Justin bieber, už mi z toho hrabe, justin ma 1 dobrú a robia z neho svetého, One direction majú dobrú hudbu, ale tiež si toľkú slávu nezaslúžia.
Ja počúvam čo sa mi ľúbi, aj keď to nie je moc populárne, od klasických hitoviek - pop, cez punk rock až po operu a symfónie vivaldiho.