Zaujímalo by ma ako sa na túto problematiku dívajú hlavne mladšie ročníky.
Hlavne jedna vec ma zaujíma - prečo nie sú ľudia tolerantní, prečo je na svete taká povrchnosť? Predstavte si človeka, ktorý na internet dá nejakú fotku s tým, že túži niekoho sp
net je nástroj kde človek podla mna môže odhaliť svoju pravú podstatu omnoho viac a skôr ako v reálnom živote, tu ho nebrzí stres, strach ani nič iné ... a čo je pravou podstatou ľudskej bytosti? sebectvo, uspokojovanie svojim potrieb čo zahŕňa tvorenie zábavy samému sebe, zvyšovanie si ega ktoré mu dodáva pocit väčšej moci a nadradenosti ( tým pádom menšiu zraniteľnosť voči svetu ) a tak ďalej ... čím je však človek inteligentnejší a všímavejší k prostrediu v ktorom žije, pochopí že takýto spôsob žitia a vnímania reality je deštruktívny, či už sebadeštruktívny alebo len k prostrediu ... človek rozumný si uvedomí že ak sa zahladí do svojej podstaty vidí tam tento problém a snaží sa ho vyriešiť kvoli pozitívnemu dopadu a efektu na všetko čoho sa to týka, teda jeho a okolia ... odpoveď sa teda podla mna skrýva v tom že pokial človek uráža, napáda a ničí ...nieje to dôsledok nástroja ( internetu ) ktorý toto všetko ulahčuje ...ale dôsledok nedozretia bytosti a jeho slabého rozumového chápania ... takto to vnímam
Myslím, že je to spojené s tým, že s netolerantnosťou sa stretávame stále častejšie, no a keďže sa stal internet (či chceme či nie) našou súčasťou, muselo to proste preniknúť aj do virtuálneho sveta, kde je ešte jednoduchšie na hocikom sa vyvŕšiť, či ventilovať svoje komplexy...
Ale je tiež pravda, že niektoré veci môžu vyznieť inak ako sú myslené, všimla som si to, že napr aj tu na B niektorí ľudia vnímali moje komenty ako negatívne, pritom som do nich nedávala taký náboj :/
No vo všeobecnosti, rovnako ako aj v reále, tak aj vo virtuále nad ľudskou krutosťou krútim hlavou, neviem to pochopiť a snažím sa bojovať jedine tým, že začínam od seba +naivne verím, že postupne začnú všetci
@spisovatel hrozne to na mňa vplýva. určite mi to vzalo pár rokov zo života. ozaj, nevieš či tá osoba ktorá ma blokne uvidí moje príspevky tu na fóre alebo ja tie jej?
V dnesnej dobe je slovo sukromie rozoberane vsade a socialne siete kde travia mlady ludia vacsinu casu su natolko premakane ze si myslim ze kybersikana nieje problem.
Kazdy si nastavi zdielanie sukromia s verejnostou ako chce a potom sa nemoze stazovat ked mu jeho fotky niekto ukradne. To iste plati pre blokovanie otravnych ludi.
Ked ta osoba nieje hlupa tak si myslim ze to nezazije.
Nemám rada keď niekto niekoho šikanuje v škole, v práci etc. ale tak keď niekto otravuje na nete najľahšie je odhlásiť sa, zrušiť account a založiť si nový, problem solved (vo väčšine prípadov).
Deti si z toho, samozrejme, nič nerobia, lebo si myslia, že je to "fajn a zodpovedné"...
Asi rok, či dva nenavštevujem dokonalo žiadne sociálne siete (predtým Facebook, Twitter, Instagram a všetko rôzne...) a pri odchode som všetky fotky vymazala, informácie zmenila na falošné, prípadne ak bolo možné, kompletne vymazala profil. Tu na BIRDZ-i nemám nič o sebe, a chodím len kvôli časáku a fóru.
Sociálne siete sú pomsty pre moderných, väčšinou nezrelých a neskúsených ľudí.
Z internetu mám celkový pocit taký, že je tu kopec informácii k vzdelaniu, a využívam to.
Z tej druhej strany už ani neľutujem tých, ktorí si vybrali zle. Raz na to doplatia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ale je tiež pravda, že niektoré veci môžu vyznieť inak ako sú myslené, všimla som si to, že napr aj tu na B niektorí ľudia vnímali moje komenty ako negatívne, pritom som do nich nedávala taký náboj :/
No vo všeobecnosti, rovnako ako aj v reále, tak aj vo virtuále nad ľudskou krutosťou krútim hlavou, neviem to pochopiť a snažím sa bojovať jedine tým, že začínam od seba +naivne verím, že postupne začnú všetci
inak neviem ako to vyzerá, šikanujte ma niekto internetovo!
chcem mať skúsenosť!
motyylia
Kazdy si nastavi zdielanie sukromia s verejnostou ako chce a potom sa nemoze stazovat ked mu jeho fotky niekto ukradne. To iste plati pre blokovanie otravnych ludi.
Ked ta osoba nieje hlupa tak si myslim ze to nezazije.
Asi rok, či dva nenavštevujem dokonalo žiadne sociálne siete (predtým Facebook, Twitter, Instagram a všetko rôzne...) a pri odchode som všetky fotky vymazala, informácie zmenila na falošné, prípadne ak bolo možné, kompletne vymazala profil. Tu na BIRDZ-i nemám nič o sebe, a chodím len kvôli časáku a fóru.
Sociálne siete sú pomsty pre moderných, väčšinou nezrelých a neskúsených ľudí.
Z internetu mám celkový pocit taký, že je tu kopec informácii k vzdelaniu, a využívam to.
Z tej druhej strany už ani neľutujem tých, ktorí si vybrali zle. Raz na to doplatia