Depresiu ako tú " pravú " som nikdy nemala,ale tú / tínedžerskú / klasicky,pre chlapca a dostal ma z toho najlepší kamarát,ktorý prišiel s čokoládou a venoval sa mi...
Depresia sa vyskytuje po celom svete, u ľudí všetkých vekových a sociálnych skupín, rovnako u mužov, ako aj u žien. Najčastejšie sa prejaví po prvý raz medzi 20. a 25. rokom života.
Odhady výskytu sa veľmi líšia v závislosti od krajiny, kde sa odhady robili. Väčšinou však zažije depresiu počas svojho života 8-12% ľudí.
Svetová zdravotnícka organizácia WHO zaraďuje depresiu medzi najobmedzujúcejšie ochorenia na svete. Ťažká depresia je v rovnakej kategórii postihnutia ako terminálne štádium rakoviny. Depresia predstavuje – hlavne v krajinách so stredným a vysokým príjmom na obyvateľa – dokonca najväčšiu záťaž spomedzi všetkých ochorení. V jednej štúdii vyhodnotilo svoje ochorenie ako závažné až 65% ľudí s depresiou.Napriek tomu je stále veľký počet ľudí s depresiou ktorí sa neliečia. zdroj Lundbeck Slovensko
takú depresiu spôsobenú vonk.faktormi a niektroými ľuďmi naokolo(z nasratia sa na niekho) to hej ..ale takú ktorá je vlastne z ničoho nič spôsobená znížením hormonu šťastia na ktorú sa berú antidepresíva to nie
nazývam to predbežná depka a keď zisťujem že už mám jemné paranojky a dištancujem sa od ludí etc. tak aj keby si hlavu mám trieskať o stenu tak sa z toho vyhrabem ešte predtym ako to zasiahne
a min. 80% ludí nazýva depresiou pocit smútku alebo úzkosti...a u pár ludí som si všimla že tak nazývajú dokonca stres
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Depresia sa vyskytuje po celom svete, u ľudí všetkých vekových a sociálnych skupín, rovnako u mužov, ako aj u žien. Najčastejšie sa prejaví po prvý raz medzi 20. a 25. rokom života.
Odhady výskytu sa veľmi líšia v závislosti od krajiny, kde sa odhady robili. Väčšinou však zažije depresiu počas svojho života 8-12% ľudí.
Svetová zdravotnícka organizácia WHO zaraďuje depresiu medzi najobmedzujúcejšie ochorenia na svete. Ťažká depresia je v rovnakej kategórii postihnutia ako terminálne štádium rakoviny. Depresia predstavuje – hlavne v krajinách so stredným a vysokým príjmom na obyvateľa – dokonca najväčšiu záťaž spomedzi všetkých ochorení. V jednej štúdii vyhodnotilo svoje ochorenie ako závažné až 65% ľudí s depresiou.Napriek tomu je stále veľký počet ľudí s depresiou ktorí sa neliečia. zdroj Lundbeck Slovensko
ale zrovna zdôverovať sa s tým na birdzi nemám záujem...
a min. 80% ludí nazýva depresiou pocit smútku alebo úzkosti...a u pár ludí som si všimla že tak nazývajú dokonca stres
Osobne si myslim ze to je realativny pojem...
A poznam istu osobu ktora ma zaujala jednou vetou o depresii a vzdy ma presvedci otom ze depresiu mat je zbytocne v istom zmysle...