jeblá otázka pretože by sme neboli československo?? a ako by to dopadlo?? nakokot ... lebo politici by boli stále rovnako jebnutí s tou ich hlúpou slovenskou mentalitou =D... a boli by sme druhá Afrika =D...
@acvd43xa7w ...no ale veď 20 rokov od revolucie prešlo a ďalších 20 davam naskok ...no ani o tych 20 rokov nebudeme mat take platy co su tam teraz ....nie za všetko môžu komunisti....
@strommen2428 vies o tom, ze v roku 1939 sme boli v rebricku najvyspelejsich ekonomickych krajin na 9tom mieste? v roku 89 na 57om ci kolkom myslis, ze keby sme pokracovali v tom, boli by sme na tom zle? (p.s.:ja sa nehadam )
@acvd43xa7w , ps ani ja ..len mas dost stvu 2 veci ...1. ked chcem studovat na vyske ..co aj robim ..a moji rodicia na to nemaju ...musim si brat pozicku ...a nepaci sa mi taky start do zivota , ze co len spromujem uz budem mat na krku dlh (co by sa za sociku nestalo) ...2.vec ...ked si budem chciet kupit byt budem musiet zobrat uver , lebo dokedy by som dal do hormady 2mil v hotovosti tak to by som musel u rodicov byvat este xy rokov co sa mi ale nepozdava ...opat za sociku by sa to nestalo , lebo hned co by som nastupil do fabriky byt by mi pridelili ..a zil by som si v pokoji bez dlhov ....hoci by sme mali tu najzaostalejsiu ekonomiku na svete ....lenze ja potrebujem realne zit a nie plakat pre poradie v nejakom smiesnom rebricku / povedane obratene ...co z toho ze sme o par miest od 89 poskocili ked podmienky pre realny zivot sa zhorsili ..... a tak no ...to je na dlhu debatu, proste mne osobne by asi lepsie vyhovoval socik ..ukamenujte ma
@strommen2428 denne studium na vysokej skole je stale bezplatne tak o com tocis,ze si musis platit intrak? tak nesed pri nete a hybaj brigadovat ako vsetci ostatni
@strommen2428 ide o to, ci chces mat aj zivot, v ktorom si mozes aj nieco vybrat, za urcitu cenu, alebo byt len babka v ich rukach, pripadne stroj, bez naroku na vlastny nazor, zivot a vsetko..
a btw. 5 rokov denneho studia na vyske mas zadarmo, jedine co platis je intrak.
@hetfield ...ako všetci ostatní , ktorí študujú socialnu pracu , či masmedialnu komunikaciu myslis ? ...moje studium je aspon pre mna dost narocne na to aby som este po nociach robil paka za 13 € ,..takže tak ...na tvoj nazor som sa nepytal
@acvd43xa7w ...ano denne je free ..nie som na intraku ale na private , lebo nasa uzasna skola nema na intrakoch dost miest ...byt ma stoji 100 mesačne , dalsich 40 potrebujem mesacne na dopravu ..a aspon 30 na cely mesiac k ruke...co je minimum ...mesacne 170 € x 10 mesiacov = 1700 €, takze to asi az tak zadarmo nebude ze ?................... ....ale co si mozem v tom zivote vybrat podla teba ? ..ked jak hovorim napr. s tym byvanim ....budem potrebovat hypoteku ...a ked aj s partnerkou budeme obaja robit ..jeden z nasich platov pravdepodobne cely alebo jeho velka cast pojde na splatky ...ostane nam jeden , co si s nim mozem vybrat ? ..ci skor zaplatim leasing na auto alebo ucet za elektriku ? ...dakujem pekne ...a o tom hovorim cely cas
@strommen2428 no tak taky je zivot, nechod studovat, ale hovoril si o studovani, to je bezplatne! platis si ubytovanie jedlo a cestovne
no a hej, treba sa na svet pozerat cierne. aj vela ludi s malym platom ziju dobre, dostacujuce, staci len spravne rozdelit peniaze.. a ked budes dobry, budes mat aj dobru robotu..a ked nechces, nekupuj si byt, byvaj u rodicov
@acvd43xa7w ...vtipna si ..ze byvaj u rodicov ...sa mame v 3izbaku tlacit 5 ? ...sak ja nehovorim , nasi tiez nemaju boh vie co ..ale neda sa povedat ze zijeme zle ..proste clovek sa vie uskromnit ... len sa pozastavujem nad nazormi niektorych kolegov v tejto diskusii , ktorí sa pozeraju na socik ako na najvacsiu katastrofu ktora sa nam mohla stat , a opacne kapitalizmus , alebo ako nazvat terajsie zriadenie SR az prehnane velebia ...
Mne bolo tak do revu pri učení sa maturitných otázok o ČSR.
Boli by tu anglické a francúzske pobočky firiem, aj nemecké, lebo by nebola WW2, resp. ak by nás oslobodili allies, aj americké.......a západonemecké.........boli by sme dááávno v EU a možno by sme sa ani nerozpadli..........
@strommen2428 tak vies, ak chces mat dobry zivot, musis preto nieco urobit. za sociku si si sadol a vsetko si dostal do ruky. a nemohol si si nic vyberat.
ak ti to takto vyhovuje, prosim. ale nikomu inemu
a hlavna ta ekonomika, ktora sa vtedy robila, sak im muselo byt jasne, ze to im nevydrzi..
@acvd43xa7w ...vies co ... nemozem pochopit zmyslanie typu : mozem ist z Popradu do Bratislavy cez Zilinu , ale ja tam radsej pojdem cez New York s prestupom v Berline ...presne take zmyslanie ma vela tu diskutujucich ludi....,ale chapem ze este mame prd odzite a nie kazdy sa zamysla do buducnosti ...s vyhliadkou na 10-15 rokov
@strommen2428 vies co ja nemozem pochopit? co hovoris.. lebo je to trosku mimo sorry, ale trepes kraviny..
viem, ze je tazke zit na slovensku, ze musis casto porozmyslat, co si kupis, ale preboha normalny clovek nemoze povazovat socializmus za dobry!!!! koncim, nema to zmysel, prestahuj sa niekde do Ruska ci kde to este vladne..chudaci ludia
@acvd43xa7w ...ja nehovorim ze to bolo perfektne ..mozes si este raz precitat vsetky moje prispevky ..jak kazde zriadenie mal svoje pozitiva aj negativa ...ale clovek sa vtedy kurva nemusel bat ze ci neskonci na ulici a ze ci bude mat za co slusne zit , mohol vystudovat totalne zadarmo,a ked sa niekto rozhodol odist od rodicov ...nie kazdy je nazoru ako ty ze ostat zit pri nich tak clovek mal svoje byvanie aj bez toho aby mu do dochodku dychala banka na krk...., v rusku socik uz nie je presne tak isto dlho ako aj tu ....opras si vedomodsti (neber to jak urazku) ...mozno si raz na mna spomenies ked budes riesit svoje byvanie ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
môžeš zarobiť aj miliardu korún, ale čo by z toho bolo ak by bola inflácia taká vysoká že by si si za to mohol ledva dovoliť chleba ?
a btw. 5 rokov denneho studia na vyske mas zadarmo, jedine co platis je intrak.
no a hej, treba sa na svet pozerat cierne. aj vela ludi s malym platom ziju dobre, dostacujuce, staci len spravne rozdelit peniaze.. a ked budes dobry, budes mat aj dobru robotu..a ked nechces, nekupuj si byt, byvaj u rodicov
Boli by tu anglické a francúzske pobočky firiem, aj nemecké, lebo by nebola WW2, resp. ak by nás oslobodili allies, aj americké.......a západonemecké.........boli by sme dááávno v EU a možno by sme sa ani nerozpadli..........
BOLO BY TU RAKÚSKO!
ak ti to takto vyhovuje, prosim. ale nikomu inemu
a hlavna ta ekonomika, ktora sa vtedy robila, sak im muselo byt jasne, ze to im nevydrzi..
ale budiz..ked myslis, ze to bolo dobre..
viem, ze je tazke zit na slovensku, ze musis casto porozmyslat, co si kupis, ale preboha normalny clovek nemoze povazovat socializmus za dobry!!!! koncim, nema to zmysel, prestahuj sa niekde do Ruska ci kde to este vladne..chudaci ludia