Vždy tvrdím že jesť pomyselný chlieb a piť pomyselnú krv niekoho 2000 rokov po smrti je mierne zvrátené... A na to aby som verila v Neho nepotrebujem vstávať každú nedeľu o pol 7 aby som potom s ďalšími ľuďmi radostne spievala a podávala si s nimi ruky...
ako vravím nechcem aby sa to stočilo na to, či kresťanstvo má zmysel, alebo nie (btw. strašne veľa ľudí keď som sa ich spýtal, či sú veriaci, tak mi odpovedali: "Verím v Boha, nie v cirkev." takže z toho vychádzam, že aj samotný veriaci vnímajú rozdiel medzi cirkvou a vierou) ale skrátka nedalo mi to, že kresťanská cirkev (žijeme na SVK, takže od toho sa budem odrážať), hovorí o sektách ako o nebezpečnom fenoméne spoločnosti. Nehovoria (po prečítaní týchto znakov sekty), že oni sami sú pre spoločnosť nebezpečný??
ty si uplny dement, myslis, ze ak by to bola sekta riadena uplne hlupymi ludmi ako si ty tak by vydrzala 2000 rokov? vsetky domyselne sekty raz padli, ale padnu ale cirkev toho prezila uz vela a pochop ze cirkev nezalozil clovek, sekty zakladaju ludia, cirkev bola zalozena Bohom ale mas asi obmedzeny pristup v mozgu aby si na to prisiel
@cupcake007 ja sa tým nechválim, ja som na to hrdý
btw. chcem o nej zistiť čo najviac, pretože má v našej krajine (a nielen v nej) dosť veľký vplyv na myslenie ľudí, a koniec koncov aj na politiku, takže ovplyvňuje aj môj život, a chcem zistiť aké nebezpečenstvo mi od nej hrozí
kedy pochopis, ze nic neobstalo co bolo riadene ludmi taku dlhu dobu? ba ani polovicu neobstali krajiny, kralovstva, politicke zriadenia, nic nevydrzalo vsetko padlo alebo prechadzalo zmenami lebo nevyhovovalo, ked tomu velil clovek a zrazu cirkev mohla vydrzat 2000 rokov? ta cirkev co na nu vsetci kydaju, co ju vlastne tu na zemi riadia a kontroluju obycajni obmedzeni ludia? potom je cirkev asi to najdokonalejsie zriadenie na svete nemyslis?
a samozrejme, dalsi ateista do birdzovskeho plena, ktory si nevystaci s vlastnym nazorom tak o krestanstve a cirkvi musi zalozit znova forum chod si citat Marxov zivotopis alebo co a neries veci, o ktorych nevies a nezakladaj len tak z chuti take fora
Jejda, zas tu idú byť každý filozof a teológ... Nie, nie je to sekta. Niektorí ľudia to s vierou môžu preháňať. Niektorí zástupcovia cirkvi to s tlačením viery do ľudí môžu preháňať. Ale pochybujem, že niekto, kto mal v živote priamo, alebo cez rodinného príslušníka čo dočinenia s nejakou sektou by ti za ňu s plnou vážnosťou označil aj cirkev... Cirkevné autority, to je veľa kokotov s neuveriteľne obmedzenými názormi, ale je to aj veľa múdrych ľudí, otvorených názorom a schopných vnímať chyby vo vlastných radoch.
@smajdalf Za to vynadať mu do kokota je tak nekokotné Naložil mu len v rámci toho, čo si tu už na seba naložil sám. Keď sa tu dotýčný prezentuje celý čas ako prokomunistický a začne odrazu riesieť náboženstvá... fakt to trošku smrdí pouho pouhým mudrovaním...
@karlotiskot a skús sa objektívne pozrieŤ na to ako sú tie jeho príspevky napísané nie zo strany že to je tvoj spolusektár... aj keď @27 je výstižnejšie...
cirkev nie je žiadna sekta...!!! ( tie znaky nie su kompletne....a neviem ktorý z týchto znakov akože ma sedieť na niektoru z cirkvi ? ) Zakladne rozdelenie naboženských skupin je predsa cirkvi, denominacie, kulty, sekty...a podobne... Ale teda dobre...Napriklad bod -
"sekta vzniká tam, kde skupina osob nebo i jednotlivci, velmi neobvykle (přehnaně) vyzdvihují a podtrhují svou vlastní jedinečnost a výlučnost."
mohlo by sa to doplniť ešte o to ako odmietaju spoločnosť, a všetko z vonku považuju za zle.....
Tu cirkev nezvnikla s toho že sa skupina ludi snažila vyzdvihnuť svoju jedinečnosť, ani na tom nezaklada kedže neodmietaju spoločnosť - naopak snažia sa širiť vieru pre všetkych ludi - tym sa vylučuje že by to bola nejaka uzavreta spoločnosť...Všetko z vonku považuju za zle - je absolutna sprostosť (praveže sa vyjadruju k problemom sveta a proste prečitaj si encykliky kde by sa jednotlive body dali vyvratiť )
Ale je pochopitelne že sekty a kulty vznikajú s naboženstiev....rozdiel je v tom ako sa pozeraš na dane hodnoty daneho spoločenstva....
@smajdalf Môj spolusektár? Pochybujem, že zrovna on inklinuje k nihilizmu A tiež neznamená že súhlasím práve s jeho názorom, len som poukázal na tvoje správanie a skúsil či sa zamyslíš či si o niećo lepší teda od neho
Okrem toho čo sa týka autora diskusie a mnohých čo sa tu tak ľahkovážne vyjadrujú, len proste nemám rád pičovanie na viery. Pre mňa sú to všetko vymýsli, ale niekedy vedia tie výmysli spraviť s človekom niečo, čo nedokáže nič iné... Pohnúť ho z miesta, prebudiť v sebe ľudskosť, pre to mi je blbé ak ide niekto z takej cirkvi robiť len bandu pedofilných kňazov, vykrádanie ľudských vrecák a kopu staromódnych a obmedzených názorov... Okrem toho sám som bol kresťan dlhé roky a nikto ma ním nenútil zostať. Táto viera ma viedla, nie ma robila na nej závislím a vždy som mal možnosť rozmýšlať nad ňou aj z iných uhlov bez toho, aby za to zo mňa niekto z môjho okolia robil diablovo dietko... Narozdiel od toho, keď mi známeho zlákala sekta, zo dňa na deň si mohol napríklad vidieť ako opúšťa svoje okolie a ešte k tomu tvrdí, že to okolie opustilo jeho, upol sa tam len na ľudí s rovnakým zmýšľaním a s inými už ani nevedel komunikovať...
@karlotiskot nikde netvrdím že som od neho lepší, to si uvedom A keby si čítal, autor píše že nejde o vieru, ale o organizáciu. Čiže nie kresťanstvo, ale cirkev...
načo som otvárala toto fórum....akurát mi to urobilo nervy a skazilo deň...-.-" ale neviem, či mi ho viac pokazila otázka, alebo zakladateľ...je prirodzené sa pýtať, ale toľko diskusii na jednu tému...ach...buď máš chuť vyvolávať spory, alebo sa silou-mocou snažíš utvrdiť sa v tom, že Boh nie je a nemáš sa komu zodpovedať za svoje činy.
@nathaliciatko este raz a naposledy: táto téma nemá nič s vierou (nebavíme sa o zmysle alebo nezmysle) ale o organizácii a v tom ja vidim rozdiel
@midnight popravde som čakal názor na túto vec hlavne od takých BIRDZákov ako si ty, pretože ty si jeden z mála tu, čo majú taký všeobecný prehľad a nie su niečím smerovaní, ale dokážu sa na danú problematiku pozrieť s nadhľadu.....keď si človek číta tvoje komentáre k diskusiám, tak má skrátka pocit, že ty máš prehľad skrátka skoro o všetkom (od hudby, cez politiku, náboženstvo atď.) takže tvoje názory si cením.......takže ďakujem za vyjadrenie názoru
Tak nie, budem radšej konkretizovať na základe odžitého pomocou bahaizmu. A keby si čítal, nejde mi len o autora ale aj o ľahkovážne vyjadrenia diskutujúcich a ak si všimneš každému cirkev evokuje práve kresťanstvo, keďže mnoho sa tu vyjadrí, že cirkev je sekta, nie cirkvy sú sekta, nehovoriac o diametrálnych rozdieloch v niektorých náboženstvách a ich obciach, ktoré už samé o sebe nedávajú priestor na tak generalizované vyjadrenia
Prosím vás, kto ma pozná vie, že som skvelé a úžasné dievča. Mám 15, chodím do spoločenstva, som hrdá KRESŤANKA. Ale, treba si uvedomiť, že cirkev sme aj my sami. Že cirkev nie sú len pápeži a kňazi, ale aj prostý ľud. A keď to nechápete, tak to radšej neriešte, alebo si prečítajte knihy Robiť ťažké veci a druhú Ako začať robiť ťažké veci. A ide tu aj o to, že Božia láska sa nedá prejavovať slovami, ale skutkami, a keď to niektorí kresťania nechápu, tak nie sú praví kresťania, alebo sa za kresťanov len vydávajú.. A ja chodím teda do toho spoločka, a niektorí si mysllia, že aj to je sekta, ale nie je. Som rada, že tam chodím, a že sa môžme spolu všetci stretávať, modliť a spievať chvály. Je to úžasné
to, ze tam najdes spolocne crty, nie je az take neuveritelne, ved sa jedna o tu istu "zalezitost". ale rozdiely tam samozrejme su a rovnat sa to podla mna urcite nemoze. ak by si povedal, ze cirkev ma sektarse crty, to uz sa da skor suhlasit...
@popppyseed ty si typicky ultra panbozkar, ktory ma svoju jedinecnu pravdu a ostatni, ktori maju iny nazor, su pre teba sprosti, vsak? som ateista no respektujem veriacich, pokial s tymi svojimi recami daju pokoj, nehustia svoju vieru do ludi a respektuju tych, ktori maju iny pohlad na svet. kazdy nech si veri alebo neveri v co chce. no takych ako ty neznasam. hned utocis, nadavas, panbozko z teba nebude mat radost...
@trubkos preboha, nehovorim ze mam svoju jedinecnu pravdu alebo nejaky patent na nu, len jednoducho, ak sa tu zjavi nieco take, nemoze to tu aj niekto obhajit? ved tu zakladaju fora LEN ateisti a na co? aby znova len vytvorili nejaku hadku, vsak tu este ziaden krestan nevytvoril ziadne forum, ani ja sam od seba tu nevytvorim forum o krestanoch ci cirkvi kde ju budem obhajovat a preukazovat svoj nazor, ja svoj nazor prejavim uz iba v spatnej vazbe na TAKETO forum, ja respektujem kazdeho nazor a reagoval som len na uzivatela ktory toto forum zalozil
a dosť často vidím, že tu to mnoho ľudí berie tak, že keď kritizujem cirkev, tak kritizujem aj náboženstvo......k čomu by som to prirovnal......no asi takto: Môžem byť človek, ktorému sú blízke sociálnodemokratické princípy, no to mi nebráni kritizovať SMER - SD .....asi tak isto by som to chápal
@trubkos a bud rad, ze tu nie je nejaky moslim, pretoze zakladatel fora, nazval sektou aj islam a to by sa mu v inych radikalnejsich krajinach neprepieklo iba tak, ale @fluptak ma nazory, ktore su jasnym pozostatkom komunizmu
@poppyseed aspoň vidis že to podľa mňa neplatí len na cirkev typickú pre našu krajinu, ale na každú a ešte otázočka: v čom vidis v mojom mysleni pozostatky komunizmu (okrem toho, že som komunista, áno, ale predsa....)
@fluptak ja viem, pisal som len svoj pohlad na vec. spolocne crty tam byt musia, ved sekty sa odclenuju z cirkvi, z hlavneho prudu a jedna sa o nabozenstvo. az tak odlisne veci to teda nie su - v istych veciach, no to rovna sa by tam bolo prilis odvazne.
nič z tých znakov bohužiaľ neplatí na cirkev, okrem tej uniformity možno trošku, ale inak NIČ z toho, to si myslia akurát ľudia, ktorí o tom nevedia nič
@poppyseed prepac, zmiatol ma tvoj prispevok a slova ako "dement" a "obmedzeny pristup v mozgu" tak ja ti to sem skopirujem a si precitaj, ako si obhajoval
"ty si uplny dement, myslis, ze ak by to bola sekta riadena uplne hlupymi ludmi ako si ty tak by vydrzala 2000 rokov? vsetky domyselne sekty raz padli, ale padnu ale cirkev toho prezila uz vela a pochop ze cirkev nezalozil clovek, sekty zakladaju ludia, cirkev bola zalozena Bohom ale mas asi obmedzeny pristup v mozgu aby si na to prisiel"
on je pre teba hned hlupy, lebo ma iny nazor, je dement a ma obmedzeny pristup v mozgu - z toho jasne vyplyva, ze tvoja pravda je jedinecna, ten prispevok hovori sam za seba
@trubkos no, ano tato pravda a vlastne prispevok je jedinecny prave pre zakladatela tohto fora, lebo tento uzivatel mal uz davnejsie podobne komenty a nazory v takychto forach, kde sa riesila cirkev alebo nieco s krestanstvom, a dnes uz dokonca zalozil aj vlastne forum, takze preto iba pre neho, ziaden iny prispevok mi v tu vobec neprekaza, pretoze to beriem ako vyjadrenie nazoru (aj ked mozno sa mi nepacia ale beriem a respektujem ich, v zivote som tu na nikoho ihned nesputil nejaku palbu ked povedal, ze je ateista alebo co; mimochdoom len nedavno tu bolo forum, ze veriaci su naruseni, to je ok?) ale zalozenie fora na nejakych dokazoch, ktore niekde cital mi pride uplne zbytocne, nech si to nechava pre seba, ja nikoho nepresviedcam o svojom nazore na cirkev a pod.
@fluptak keby si bol vsimavejsi, zistil by si, ze @mid sa diva na tuto temu pomerne svojsky a uzkoprso, nie objektivne. Jednu zmenu nazorov sme tu uz spolu s nim niektori mali, takze tolko k tomu.
V BOHA verím a vždy budem, ale cirkev, čím som starší tým viac strácam nádej ... predsa len všetci sme ľudia a žiť bez hriechu, nevie NIKTO, tak prečo sa tvária, že sú lepší ako my ostatní ozaj netuším ...
Môj názor je, že cirkev je mocenská organizácia, ktorá keby upustila od určitých vecí a viac sa sústredila na šírenie viery a dobra, by spĺňala viac svoj účel ako je to teraz!!!
@poppyseed dobre, ale stale ide o to tvoj psotoj k (jeho) antinabozenskemu, anticirkevnemu nazoru. ma iny nazor, resp. pytasa, co si o tom myslime, tak mu predostri svoj a daj argumenty atd. ale ked nadavas a utocis, potom sa necuduj, ze to posobi tak ako som pisal. ale to tu uz neriesme, zbytocne od temy.
@trubkos ok, v pohode, tak nech si to precita bez tych slov dement a pod. (a na vyjadrenie svojho hnevu som nepouzil pre neho slova ako kokot takze, zas nejak jeho dostojnost neutrpela, tak z toho komunistu nerob nejake neviniatko) aj ked , pouzil som ich len preto, lebo uz ma stve, ze sa to tu zas zalozilo a tento uzivatel je na birdzi uz dlhsie a tusi ake to tu je so zakladanim takychto tem
@karlotiskot akože prežijem všetko, ale to, že si ma hodil do jedného vreca s fašistom.........pokiaľ viem za komunistu sa označujú všetci, čo vyznávajú marxizmus, leninizmus alebo stalinizmus.......a myslím, že jediný, ktorých možno stotožniť z fašistami, sú stalinisti.......leninisti sú od toho ďalej a marxisti si úplne mimo toho......ukáž mi v Marxových prácach, kde spomenul gulagy, uzavretie hraníc atď.........túto príchuť tomu dali čiastočne Lenin a Stalin to vyšperkoval k dokonalosti, ale Marx nikdy nehovoril o potlačovaní slobody :/
@fluptak Nech to okolkuješ ako chceš, komunizmus a jeho túžba po rovnosti zabila desiatky miliónov ľudí. Máš pocit, že Stalin nerobil len niečo čo malo tento udržiavať nastolený režim a držať pri živote ideológiu? Šírenie strachu a gradovanie v jeho rozsievaní je podľa mňa v utopistických ideológiách nevyhnutnosťou, rovnako ako strata individuality pre dobro spoločnosti. To sa ukázalo a ukazuje sa na všetkom, čo sa k utópistickym modelom čo i len približuje. Keby to berieme všetko tak pragmaticky, aj nacizmus a fašizmus by mohol kľudne fungovať a priniesť ľuďom spokojnosť, (nehovoriac o tom, že skutočne mnohým ľuďom aj spokojnosť prniesol) lenže na úkor iných... Demokracia vlastne tiež nie je omnoho iná a rozmýšlam koľko ľudí si všíma ako ľahko ju ide stáčať na "sociálnu stranu"... ale to je zas trochu iná pesnička. Proste história hlása, že v tieni tejto idei trpelo a zomrelo príliš veľa ľudí a stále zomiera a trpí... Pozri si napríklad dokument o Ai Weiweiovy, čo všetko ešte aj v dnešných dobách je potrebné na udržanie takejto idei a režimu a aké má pre ne cenu ľudský život...
Hmm pozrel som pár sekúnd a čo ti mám povedať? Ak by jej zločinnosť uznala OSN, alebo nejaká medzinárodná organizácia, ako si myslíš že by dnes vyzeral svet?
Pri tomto si asi každý bude obhajovať len to svoje. Som veriaca,katolíčka a nezdieľam názor,že by cirkev bola sektou. Teda cirkev samotná,ako vznikla. Len na druhej strane sú tu potom otázky ohľadom už spomínaného. Všetky kauzy, praktiky, ktoré vyplávali na povrch, rovnako aj fakt, že cirkev je najbohatšou organizáciou. To si už skôr myslím ale, že je záležitosťou tých všetkých "pánov", ktorí sú hore. Trochu im uchádza pôvodné poslanie, zneužíva sa ich postavenie. Takže toto neni o cirkvi ako takej, ale o jej predstaviteľoch a o tom,ako sa to celé zvrhlo.
pre mňa je cirkev organizácia využívajúca ludskú dobrosrdečnosť a na základe prispôsobenej pravdy oblbujú už tisíce rokov... raz som pozeral jeden dokument kde týpek chodil po svete a pýtal sa zástancov cirkvy na otázky ktoré vyvracajú jeich tvrdenia... pri pozeraní toho dokumentu som sa zameral na reč tela odpovadajúcich ludí a poviem vám že ani jeden nemal svoj vlastny názor, sami neverili tomu čo hovoria... len hovorili to čo im bolo povedané... ani jeden sa nepozeral na tie otázky ako nestranný pozorovatel... proste len toto boh povedal a tak to je... komu to povedal...? páprdovy obvešanému zlatom čo keď sním nesúhlasíš automaticky si ovládaný diablom a treba sa ťa zbaviť...? ešte že niesme v minulosti už by ma mučili aby som prijal boha...
ALE : cirkev dlhé roky zatajovala relevantné FAKTY a informácie (výsledky vedných, archeologických výskumov), a poznatky, ktoré neboli v súlade s ideológiou cirkvi zatajila (zničila, znegovala), ich šíriteľov znemožnila, povraždila (prirovnala by som to k fašizmu) a tak zabrzdila vývoj na Zemi tipujem o niekoľko storočí.
@79 bystro poznamenáva, že MOC CIRKVI preberajú do rúk moderní chalani, pre ktorých sú politici ako bábkové figúrky a ťahajú nitkami (politikmi), ako sa im hodí. Vlastnia nadnárodné spoločnosti, (väčšinu svetového kapitálu) a vymývajú ľuďom mozgy tak šikovne (nech žijú médiá, telka, internet)... že aj cirkev je oproti nim len slabý čajový odvar.
podla mna cirkev najstarsia,najbohatsia a najmocnejsia firma ktora zneuziva a ovpilvnuje ludi uz od malicka...
ale nje vsetci jej prislusnici su zlocincami,napr. farar vo vasom meste je urcite dobry clovek ktory sa snazi vam pomoct ked treba(aj ked si zato vedia aj pekne zapitat ale kto uz v dnesnej dobe robi njeco zadarmo?)
skoda ze jeho zamestnavatelia vo Vatikane su vypocitavy hajzli ktorych zaujima len ich profit a moc koli ktorej su ochotny spravit cokolvek (ale len tak aby sa o tom ludia nikdy nedozvedeli (najlepsi priklad je pomahanie nacistom-ked som sa o tomto dozvedel cirkev u mna naveky skoncila)...
Podľa mňa je cirkev sekta, keď sa snaží ovplyvňovať ľudí v ich názoroch, postojoch a presvedčeniach s ich názormi, ktoré sú jediné a nemenné....Na internete je táto téma veľmi obľúbená...Každý človek je individualita s vlastnými postojmi a názormi, ktoré sa ona snaží zmeniť tým, že rozdeľuje niektoré veci na dobré a zlé....nechcem ale všetkých kresťanov hádzať do jedného vreca...proste ľudia by mali byť slobodní vo svojich názoroch a presvedčeniach a keď sa niekto rozhodne byť či už kresťanom, evanjelikom, hinduistom, budhistom atď. nebránim mu v tom......
cirkev sa len tak zrazu nezvrhla už je dáávno organizáciou zameranou na manipuláciu a moc, v dnešnej dobe až mafia.. a viera je druhá vec, každý si verí v to svoje a nepotrebuje chodiť do kostola alebo platiť odpustky, či spovedať sa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
btw. chcem o nej zistiť čo najviac, pretože má v našej krajine (a nielen v nej) dosť veľký vplyv na myslenie ľudí, a koniec koncov aj na politiku, takže ovplyvňuje aj môj život, a chcem zistiť aké nebezpečenstvo mi od nej hrozí
Ale niektorí kresťania si to nechcú pripustiť.
akí teológovia sa tu zišli
Je to sekta, ktora je registrovana ako cirkev
este lepsie povedane
a precitaj si este raz @28
"sekta vzniká tam, kde skupina osob nebo i jednotlivci, velmi neobvykle (přehnaně) vyzdvihují a podtrhují svou vlastní jedinečnost a výlučnost."
mohlo by sa to doplniť ešte o to ako odmietaju spoločnosť, a všetko z vonku považuju za zle.....
Tu cirkev nezvnikla s toho že sa skupina ludi snažila vyzdvihnuť svoju jedinečnosť, ani na tom nezaklada kedže neodmietaju spoločnosť - naopak snažia sa širiť vieru pre všetkych ludi - tym sa vylučuje že by to bola nejaka uzavreta spoločnosť...Všetko z vonku považuju za zle - je absolutna sprostosť (praveže sa vyjadruju k problemom sveta a proste prečitaj si encykliky kde by sa jednotlive body dali vyvratiť )
Ale je pochopitelne že sekty a kulty vznikajú s naboženstiev....rozdiel je v tom ako sa pozeraš na dane hodnoty daneho spoločenstva....
Okrem toho čo sa týka autora diskusie a mnohých čo sa tu tak ľahkovážne vyjadrujú, len proste nemám rád pičovanie na viery. Pre mňa sú to všetko vymýsli, ale niekedy vedia tie výmysli spraviť s človekom niečo, čo nedokáže nič iné... Pohnúť ho z miesta, prebudiť v sebe ľudskosť, pre to mi je blbé ak ide niekto z takej cirkvi robiť len bandu pedofilných kňazov, vykrádanie ľudských vrecák a kopu staromódnych a obmedzených názorov... Okrem toho sám som bol kresťan dlhé roky a nikto ma ním nenútil zostať. Táto viera ma viedla, nie ma robila na nej závislím a vždy som mal možnosť rozmýšlať nad ňou aj z iných uhlov bez toho, aby za to zo mňa niekto z môjho okolia robil diablovo dietko... Narozdiel od toho, keď mi známeho zlákala sekta, zo dňa na deň si mohol napríklad vidieť ako opúšťa svoje okolie a ešte k tomu tvrdí, že to okolie opustilo jeho, upol sa tam len na ľudí s rovnakým zmýšľaním a s inými už ani nevedel komunikovať...
@midnight popravde som čakal názor na túto vec hlavne od takých BIRDZákov ako si ty, pretože ty si jeden z mála tu, čo majú taký všeobecný prehľad a nie su niečím smerovaní, ale dokážu sa na danú problematiku pozrieť s nadhľadu.....keď si človek číta tvoje komentáre k diskusiám, tak má skrátka pocit, že ty máš prehľad skrátka skoro o všetkom (od hudby, cez politiku, náboženstvo atď.) takže tvoje názory si cením.......takže ďakujem za vyjadrenie názoru
A áno,myslím si,že je to sekta
každopádne vďaka za... akokoľvek to nazveš, ocenenie? kompliment? whatever.
Tak nie, budem radšej konkretizovať na základe odžitého pomocou bahaizmu. A keby si čítal, nejde mi len o autora ale aj o ľahkovážne vyjadrenia diskutujúcich a ak si všimneš každému cirkev evokuje práve kresťanstvo, keďže mnoho sa tu vyjadrí, že cirkev je sekta, nie cirkvy sú sekta, nehovoriac o diametrálnych rozdieloch v niektorých náboženstvách a ich obciach, ktoré už samé o sebe nedávajú priestor na tak generalizované vyjadrenia
Čítať sa mi to nechce a nezabíjaj čas takými chomútovinami.
@popppyseed ty si typicky ultra panbozkar, ktory ma svoju jedinecnu pravdu a ostatni, ktori maju iny nazor, su pre teba sprosti, vsak? som ateista no respektujem veriacich, pokial s tymi svojimi recami daju pokoj, nehustia svoju vieru do ludi a respektuju tych, ktori maju iny pohlad na svet. kazdy nech si veri alebo neveri v co chce. no takych ako ty neznasam. hned utocis, nadavas, panbozko z teba nebude mat radost...
"ty si uplny dement, myslis, ze ak by to bola sekta riadena uplne hlupymi ludmi ako si ty tak by vydrzala 2000 rokov? vsetky domyselne sekty raz padli, ale padnu ale cirkev toho prezila uz vela a pochop ze cirkev nezalozil clovek, sekty zakladaju ludia, cirkev bola zalozena Bohom ale mas asi obmedzeny pristup v mozgu aby si na to prisiel"
on je pre teba hned hlupy, lebo ma iny nazor, je dement a ma obmedzeny pristup v mozgu - z toho jasne vyplyva, ze tvoja pravda je jedinecna, ten prispevok hovori sam za seba
V BOHA verím a vždy budem, ale cirkev, čím som starší tým viac strácam nádej ... predsa len všetci sme ľudia a žiť bez hriechu, nevie NIKTO, tak prečo sa tvária, že sú lepší ako my ostatní ozaj netuším ...
Môj názor je, že cirkev je mocenská organizácia, ktorá keby upustila od určitých vecí a viac sa sústredila na šírenie viery a dobra, by spĺňala viac svoj účel ako je to teraz!!!
nie si ty nahodou zajac?
no ze ci si neni @zajkousko
mne to tiez doslo vsak by si sa nepriznal
Toto by Ti odpovedal šéf KSS
Hmm pozrel som pár sekúnd a čo ti mám povedať? Ak by jej zločinnosť uznala OSN, alebo nejaká medzinárodná organizácia, ako si myslíš že by dnes vyzeral svet?
toto sa mi chce z názorov určitých jednostlivcov
a tak sa vrátim k Cirkvi. v zásade súhlasím s @25
ALE : cirkev dlhé roky zatajovala relevantné FAKTY a informácie (výsledky vedných, archeologických výskumov), a poznatky, ktoré neboli v súlade s ideológiou cirkvi zatajila (zničila, znegovala), ich šíriteľov znemožnila, povraždila (prirovnala by som to k fašizmu) a tak zabrzdila vývoj na Zemi tipujem o niekoľko storočí.
@79 bystro poznamenáva, že MOC CIRKVI preberajú do rúk moderní chalani, pre ktorých sú politici ako bábkové figúrky a ťahajú nitkami (politikmi), ako sa im hodí. Vlastnia nadnárodné spoločnosti, (väčšinu svetového kapitálu) a vymývajú ľuďom mozgy tak šikovne (nech žijú médiá, telka, internet)... že aj cirkev je oproti nim len slabý čajový odvar.
ale nje vsetci jej prislusnici su zlocincami,napr. farar vo vasom meste je urcite dobry clovek ktory sa snazi vam pomoct ked treba(aj ked si zato vedia aj pekne zapitat ale kto uz v dnesnej dobe robi njeco zadarmo?)
skoda ze jeho zamestnavatelia vo Vatikane su vypocitavy hajzli ktorych zaujima len ich profit a moc koli ktorej su ochotny spravit cokolvek (ale len tak aby sa o tom ludia nikdy nedozvedeli (najlepsi priklad je pomahanie nacistom-ked som sa o tomto dozvedel cirkev u mna naveky skoncila)...