Predstavte si takúto situáciu: Ste dospelý muž, ktorý potrebuje peniaze ako soľ. Jeden bohatý muž vám ponúkne prácu, za ktorú vám bude platiť dvakrát toľko, ako by ste sa odvážili snívať. Vy tú prácu vezmete, no po pár mesiacoch zisťujete, že ten muž, ktorý vás zamestnáva, sa dostal do konfliktu s vašim bratom. Brata ste nikdy nemali radi, lebo bol starší a vždy vás nútili brať si z neho príklad.
Spor sa pomaly vyostruje a váš zamestnávateľ vám ponúkne desaťnásobok platu za zradu. Vašou úlohou je priviesť brata k nemu – samého a nič netušiaceho. Vy úlohu prijmete a podarí sa vám brata priviesť k vášmu šéfovi. Keď brat zistí, že ste ho zradili kvôli peniazom, je veľmi sklamaný. Váš zamestnávateľ sa pýta, či je váš brat ochotný prestúpiť na jeho stranu. Vysvetlí mu, že proti vám dvom nemá nijakú šancu. Brat odmietne.
Váš zamestnávateľ pozrie na vás a povie: „Zasteľ ho. Ukáž, že si hodný odmeny, akú ti platím.“ Vy viete, že spolu s bratom by ste mali šancu ubrániť sa vášmu zamestnávateľovi, ale menej risku je pre vás zabiť brata. Brat sa na vás kľudne pozrie a povie: „Urob, čo uznáš za vhodné.“ Váš zamestnávateľ vidí, že váhate. Ponúkne vám dvadsaťnásobok vášho platu.
A teraz ma zaujíma váš názor: VY NA MIESTE TOHO MUŽA, DOKÁZALI BY STE ZASTRELIŤ VLASTNÉHO BRATA LEN KVOLI PENIAZOM?
(táto situácia je z jednej westernovej poviedky, preto berte do úvahy, že každý máte poruke zbraň
Každopádne rodina je rodina a nech už je akokoľvek protivná nezaslúži si niečo takéto. Ako nemusím sa s jedným členom rodiny, ale zas by som ho nezastrelila. Ani kôli peniazom.
nie...určite by som nedokázal. ani za milión. ani keby som bol tým dotyčným. skrátka nikdy. za rodinu by som bol ochotný aj obetovať sa a umrieť. peniaze len ničia charakter...
1. by som vytiahol zasobnik a nechal by som jeden náboj v hlavny polozil by som zbraň na stôl(alebo na zem,podla situácie) a odišiel by som čo sa stane potom by nebola moja vec
A to sa musíme zabíjať? Povedal by som že ja v živote nikoho nezabijem. Ak by ten šéf silou mocou chcel strieľať tak mu najskôr strelím do nohy a zdrháme.
Žeby som to hocikomu napálil do ksichtu... To nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Spor sa pomaly vyostruje a váš zamestnávateľ vám ponúkne desaťnásobok platu za zradu. Vašou úlohou je priviesť brata k nemu – samého a nič netušiaceho. Vy úlohu prijmete a podarí sa vám brata priviesť k vášmu šéfovi. Keď brat zistí, že ste ho zradili kvôli peniazom, je veľmi sklamaný. Váš zamestnávateľ sa pýta, či je váš brat ochotný prestúpiť na jeho stranu. Vysvetlí mu, že proti vám dvom nemá nijakú šancu. Brat odmietne.
Váš zamestnávateľ pozrie na vás a povie: „Zasteľ ho. Ukáž, že si hodný odmeny, akú ti platím.“ Vy viete, že spolu s bratom by ste mali šancu ubrániť sa vášmu zamestnávateľovi, ale menej risku je pre vás zabiť brata. Brat sa na vás kľudne pozrie a povie: „Urob, čo uznáš za vhodné.“ Váš zamestnávateľ vidí, že váhate. Ponúkne vám dvadsaťnásobok vášho platu.
A teraz ma zaujíma váš názor: VY NA MIESTE TOHO MUŽA, DOKÁZALI BY STE ZASTRELIŤ VLASTNÉHO BRATA LEN KVOLI PENIAZOM?
(táto situácia je z jednej westernovej poviedky, preto berte do úvahy, že každý máte poruke zbraň
Každopádne rodina je rodina a nech už je akokoľvek protivná nezaslúži si niečo takéto. Ako nemusím sa s jedným členom rodiny, ale zas by som ho nezastrelila. Ani kôli peniazom.
išla by som na to ako diplomat, alebo dohodou, vyjednávaním
v najhoršom keby som už tú zbraň mala v ruke, tak by som zastrelila zamestnávatela, zbalila prachy zobrala brata a utiekla
p.s : (Ten zásobník by som zobral)
Každý je zodpovedný za seba.
potom ti peniaze tak strasne budu smrdiet, ze vtedy za peniaze celeho sveta by si chcel aby mal svoj zivot naspat...
vycitky a dusevny stav ti nic nehovori? (hodime rec o tom?
BLBOST NA ENTU! Peklo a vycitky svedomia na cely zivot.... nikdy blbost hnus pomysliet
Ale kvôli peniazom by som to rozhodne nerobila. Takže nie.
Nevravím, že by som to neurobila, ale za takýchto podmienok by som nemala bohvieakú motiváciu/dostatočný nátlak.
Žeby som to hocikomu napálil do ksichtu... To nie.
Odpoveď na otázku je určite nie, aj keď neviem presne, čo by som spravil, ak by som sa do takej situácie dostal ... Ešteže nemusím ...