Za posledných 5 rokov kleslo IQ vo svete o 10... Čiže vy môžte mať tak okolo 60-80, súhlasíte? co si o sebe myslíte? Ste spokojný so svojím podpriemerom?
V 12tich 140, to ma navrhovali dať na školu pre nadané deti, ale naši nechceli.. a vekom IQ klesá, takže teraz po 6 rokoch si netrúfam samu seba odhladnúť ale tolko to už nie je určite.. decká mávajú IQ vysoké preto v pohode môže mať trojročný moc šikovný aj 180
nechcem to vedieť. Dokým to nebude spoľahlivo a naozaj objektívne merateľné. A to podľa mňa nebude nikdy a vedieť nejaké hlúpe číslo, ktoré je len cca a nesústredí sa na všetky formy inteligencie a je vlastne úplne nepodstatné...
@ssnehulienka ja som tiež hľadal a našiel som niečo iné
"Hodnota IQ od 51 do 70
Jedinci s hodnotami IQ medzi 51 a 70 zvládnu zvláštnu školu, ak im niekto venuje dostatok času a úsilia. Sú schopní sa sami o seba postarať, zvládajú každodennú činnosť. Ide o ľahkú mentálnu retardáciu (debilitu). V populácii sú zastúpení bezmála 7%."
Vidím že autor otázky asi o IQ hodnotách veľa nevie.Väčšina ľudí má 90 až 110 čo je absolútne normálne IQ klasického človeka. Ľudia s IQ 60 až 80 sú podpriemerne inteligentní.Keby toto bol svetový priemer ľudstvo by bolo na oveľa nižšej úrovni.Aké je moje? Netuším ...
@sexywoman IQ 69 je hranica lahkej mentalnej retardacie, takze clovek s IQ 60 by sem asi tazko napisal nieco zmysluplne... Podla Gaussovskej krivky /ktoru sem uz niekto pastol/ je priemerne IQ v populacii 85-115. Mne to pride malo.
@rheia bullshit. iq vekom neklesá dokonca počas puberty môže aj stúpnuť niekedy až o 20 bodov! a 3 ročné decko nemôže mať iq 180, vidno že o definícii iq vieš tak hovno
btw? tieto fóra bývajú vždy dosť vtipné, a @0 to možno tak v U.S. a aj keby priemer klesol o 10 tak to bude 90 a nie 60
Ako čo má naše IQ s tým, že jeho výška klesá vo svete, čo má štatistika s individualitou ???
"Čiže Vy môžete mať 60-80", takže sme všetci retardi, hlavne, že autor tohoto debilného fóra má iste nadpriemerne vysoké IQ, že sa separuje od zvyšku spoločnosti ....
ja keď sme v škole cez jedno vzdelávacie centrum robili IQ a kariérne poradenstvo, tak som moc dobre nedopadla...ale tak čo už, neučila som sa na to :-S
inak minimalne 60% ludi co poznam sa spravaju jak dementi a aj ked s nimi clovek pise tak vidi ze su trochu noo proste sprosty tak ja neviem co sa cudujete tomu priemeru podla mna to je dost mozne
Keď sme to robili na základke, vyšiel mi nadpriemer... Od vtedy som desne osprostela a čo je podstatné, nemám pocit, že by som bola múdra, baví ma byť mimo ^_^
@candy36 Dvaja psychológovia (s oprávnením vykonávať IQ testy) mi povedali, že IQ vekom klesá, pretože je to pomer medzi vekom tvojej psychiky a skutočným, prvý sa vekom mení trochu a skutočný ti stále stúpa, pretože starneme viac ako psychicky dozrievame.
A čo sa stane ak budeš viac-menej konštantné číslo deliť stále vyšším a vyšším? Nebude vychádzať menšie, pani matematička? Ale na to by si ty prísť nemohla.
Preto je u detí tento rozdiel najvýraznejší. Tak nabudúce, predtým, ako niekomu povieš, že sa do niečoho nevyzná, tak sa pozri na seba.
A len tak mimochodom, keď si taký expert na detské IQ, prečo mal Oscar Wrigley (ach, toto ti asi tiež nič nebude hovoriť a pritom bolo také veľké haló z toho) IQ v 2 rokoch 160?
Plačeem, som looser a viem hovno, lebo mi to nejaká chuderka z birdzu povedala
@rheia stále trepeš kraviny, lebo áno, môže sa stať že dieťa má v mladšom veku vyššie IQ, ale keďže IQ je pomerom medzi mentálnym a biologickým vekom, a pochybujem že každé 3 ročné decko má mental age na úrovni 6 ročného
okrem toho, pravidlá správnej argumentácie sa učia v 3.ročníku strednej školy mám ti ich pripomenúť?
a po tretie, v dobe googlu a wikipedie je maximálne debilné oháňať sa "ale ty určite nevieš kto to je"
nabudúce tých psychológov lepšie počúvaj
@candy36 rheia ma v tomto ale pravdu. okrem toho, ze malym detom sa robia uplne ine testy ako starsim detom, ako detom na zs, ako ludom na ss, ako ludom na vs a ako dalsim x roznym skupinam.
vždy, keď si chcem robiť nejaký test, tak sú tam sprosté otázky, na ktoré sa mi nechce odpovedať a často v časovom limite, ja sa neviem rozhodovať pod tlakom
Dajme tomu, že sa narodí nadané dieťa. Použijeme príklad, že v 3 rokoch bude mentálne na úrovni 5 ročného.
IQ= 167 (zaokrúhlene)
O takých 5 rokov neskôr, keď bude mať 8 rokov, ale vedomostne bude na úrovni 10 ročného.
IQ=125
A prečo je to tak? Pretože medzi 5 ročným a 3 ročným je väčší mentálny rozdiel ako medzi 8 ročným a 10 ročným. Preto IQ, čo je vlastne pomer, sa zmení.
A to, že každé 3 ročné dieťa je na úrovni 6 ročného som nikdy nenapísala, tak si to prečítaj ešte raz
A tú argumentáciu mi pripomeň, rada sa poučím, pretože si myslím, že som ti tých faktov napísala dosť.
IQ moze klesat i stupat, to je na vas ako velmi vela podnetov davate svojmu mozgu, ci skusate pamat, logicke myslenie, kreativitu alebo naopak visite na telke, obcas precitate casopis a riesite co sa napisali aktuality a novy cas ja inak predpokladam ze cim budem blbsia tym budem stastnejsia na tomto svete a spokojnejsia...a asi i pragmatickejsia a lepsie mozno pochopim i svoje okolie...
robil som to pred rokom dvoma tuším a vyšlo mi 138 a čo so som toho ja pohulil popil takže som velmi spokojní ale aj tak je to len neobjektívne čislo každý test je iný a nie každy den má človek rovnaký výkon som to napísal jak
mne vyslo minulý rok 148, ale boh vie podľa čoho to merajú. a navyše mi tvrdili že som na hornej hranici génia čo je blbosť ako traky, ale psychológia je subjektívna veda- aspoň pokiaľ viem takéto testy spadajú pod psychológiu
Pokial viem, tak Andy Warholl bol hlboko pod priemerom a hla co z neho.
Poznam ludi s IQ 160 co sa chovaju ako hlupaci. Hej, vedia vyratat sialene integraly a to je tak vsetko.Mal som voci tym ludom obdiv a potom som zistil, z ak chcem, tak ich trofnem aj v tych integraloch..
Moje IQ? Zistil som, ci od toho, ci sa mi chce ale nechce riesit tie ich ulohy. Ked sa mi fakt chce tak vyriesim skoro vsetky ale vacsinou su to nudne nezaujimave. Strasne nemam rad ulohy iba pre ulohy pokial to nema nejaky vacsi obraz..
Uprimne, poznam tolko vela tak roznych ludi s vysokym IQ ze skutocne neviem, co to IQ znamena...
@ sexywoman
Neviem odkial mas tie udaje, ale vseobecny trend je opacny, IQ rastie....testy, ktore niekedy merali presne dnes nadhodnocuju (to som si nevymyslel, spytaj sa hocikoho kto ma co docinenia s psychodiagnostikou a psychometriou). Inak iq je samo o sebe velmi precenovanym koeficientom, ak ho nemas v konexte dalsich informacii o nejakej osobe ma len malu hodnotu. Ale co si napisal tu hodnotu 60-80, tak to je hlboky podpriemer, 60 je uz stupen retardacie...cize v zdravej populacii to moc nenajdes.
IQ znamená to, koľko dokážeš zrátať trojuholníkov na obrázku. Ak je niekto tak sprostý že sa odhodlá nad tým uvažovať aby zistil aký je múdry, tak má vysoké IQ !!!
pokiaľ dobre viem IQ testy sú celkom dosť zdĺhavá a zložitá operácia, ak Vám všetkým vyšli vysoké IQ dakde tu na internete, tak sa netešte, lebo sú to samé hlúposti...neviem či to so skutočnými hodnotami ma vôbec niečo spoločné...
No neviem ja som na testoch nebola ale všetci mi hovoria, že mám IQ aspoň 200, lebo mám vynikajúce známky a "všetko" viem. Asi na tom niečo bude pravdy ale nebudem to zisťovať testom.
@ofsplatter ja netvrdím, že je to pravda len moji spolužiaci ma tak berú - mám najlepšie známky z triedy už celých sedem rokov tak na tom niečo bude, ale je jasné, že nemám väčšie IQ ako 200, to by som musela vedieť úplne všetko a asi by mi z toho praskla hlava.
@sksima no mne išla vždy najlepšie anglina z celej triedy, a to som nikdy nechodil na jazykovku, učiteľky sa čudujú, volakedy viem viac než ony, a to som nebol ani nikdy v Anglicku a ony boli, ale že by som mal cit k nejakým iným predmetom tak to asi nie maximálne Biológia, Geografia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
Inak, haha, vtipné. Alebo také čosi.
co teda este stale nevylucuje existenciu cloveka s iq 50, avsak ten clovek uz nie je schopny vykonavania zakladnych ukonov
"Hodnota IQ od 51 do 70
Jedinci s hodnotami IQ medzi 51 a 70 zvládnu zvláštnu školu, ak im niekto venuje dostatok času a úsilia. Sú schopní sa sami o seba postarať, zvládajú každodennú činnosť. Ide o ľahkú mentálnu retardáciu (debilitu). V populácii sú zastúpení bezmála 7%."
» www.topky.sk/cl/10162/105619...
btw? tieto fóra bývajú vždy dosť vtipné, a @0 to možno tak v U.S. a aj keby priemer klesol o 10 tak to bude 90 a nie 60
"Čiže Vy môžete mať 60-80", takže sme všetci retardi, hlavne, že autor tohoto debilného fóra má iste nadpriemerne vysoké IQ, že sa separuje od zvyšku spoločnosti ....
ale spochybňujem ten výsledok, kedže mi furt dáva tie isté otázky -.-
a asi ešte pojdem, aby som zistil
Inteligencia nerovná sa múdrosť/rozumnosť
A čo sa stane ak budeš viac-menej konštantné číslo deliť stále vyšším a vyšším? Nebude vychádzať menšie, pani matematička? Ale na to by si ty prísť nemohla.
Preto je u detí tento rozdiel najvýraznejší. Tak nabudúce, predtým, ako niekomu povieš, že sa do niečoho nevyzná, tak sa pozri na seba.
A len tak mimochodom, keď si taký expert na detské IQ, prečo mal Oscar Wrigley (ach, toto ti asi tiež nič nebude hovoriť a pritom bolo také veľké haló z toho) IQ v 2 rokoch 160?
Plačeem, som looser a viem hovno, lebo mi to nejaká chuderka z birdzu povedala
maj sa čááááu
okrem toho, pravidlá správnej argumentácie sa učia v 3.ročníku strednej školy mám ti ich pripomenúť?
a po tretie, v dobe googlu a wikipedie je maximálne debilné oháňať sa "ale ty určite nevieš kto to je"
nabudúce tých psychológov lepšie počúvaj
Dajme tomu, že sa narodí nadané dieťa. Použijeme príklad, že v 3 rokoch bude mentálne na úrovni 5 ročného.
IQ= 167 (zaokrúhlene)
O takých 5 rokov neskôr, keď bude mať 8 rokov, ale vedomostne bude na úrovni 10 ročného.
IQ=125
A prečo je to tak? Pretože medzi 5 ročným a 3 ročným je väčší mentálny rozdiel ako medzi 8 ročným a 10 ročným. Preto IQ, čo je vlastne pomer, sa zmení.
A to, že každé 3 ročné dieťa je na úrovni 6 ročného som nikdy nenapísala, tak si to prečítaj ešte raz
A tú argumentáciu mi pripomeň, rada sa poučím, pretože si myslím, že som ti tých faktov napísala dosť.
LOL, neviem kerý zo SHINee to je DD
ale zasmiala som sa z chuti
@62
Poznam ludi s IQ 160 co sa chovaju ako hlupaci. Hej, vedia vyratat sialene integraly a to je tak vsetko.Mal som voci tym ludom obdiv a potom som zistil, z ak chcem, tak ich trofnem aj v tych integraloch..
Moje IQ? Zistil som, ci od toho, ci sa mi chce ale nechce riesit tie ich ulohy. Ked sa mi fakt chce tak vyriesim skoro vsetky ale vacsinou su to nudne nezaujimave. Strasne nemam rad ulohy iba pre ulohy pokial to nema nejaky vacsi obraz..
Uprimne, poznam tolko vela tak roznych ludi s vysokym IQ ze skutocne neviem, co to IQ znamena...
Neviem odkial mas tie udaje, ale vseobecny trend je opacny, IQ rastie....testy, ktore niekedy merali presne dnes nadhodnocuju (to som si nevymyslel, spytaj sa hocikoho kto ma co docinenia s psychodiagnostikou a psychometriou). Inak iq je samo o sebe velmi precenovanym koeficientom, ak ho nemas v konexte dalsich informacii o nejakej osobe ma len malu hodnotu. Ale co si napisal tu hodnotu 60-80, tak to je hlboky podpriemer, 60 je uz stupen retardacie...cize v zdravej populacii to moc nenajdes.