a akéééé?...ja to považujem sa super vlastnosť...ľavákov je len 10% na svete, síce v stredoveku za to ľudí upalovali..ale to nevadí a zatiaľ som s ničím nemala problémy, okrem škrábania zemiakov so škrabkou na pravú ruku a aj to sa dá..
nikdy som sa na ľavákov nepozerala akoby boli menejcenní... čo je na tom, že píšu druhou rukou? pri spolužiačke je to dokonca výhoda, aspoň si nezavadziame pri písaní
i keď kedysi sa na nich pozeralo inak, lebo písali "diablovou rukou"
Napr. v škole náš učiteľ matematiky má vždy problém s tým ako "centrujem" on to tak volá, že ja keď začìnam pìsať tak z ľava ešte aj od okraja vynechám pár centimetrov/milimetrov a ja si to proste neuvedomujem on to rieši skoro každù hodinu už my to dosť lezie na nervy už sa aj triednej sťažoval ževraj sa musi vždy pohoršovať ako pìšem strašné dačo
hm... oco je ľavák a bili ho v škole po ruke surovo... čiže vie písať aj pravou aj ľavou... takých ľudí ktorým to vadí len strieľať... podľa mňa na tom nie je nič nenormálne
Nechápem, prečo by v dnešnej dobe mali mať ľaváci s niečim problém. Možno tak, že ti v reštaurácii dajú naopak príbor, tak si to musíš prechytiť, alebo v internetovej kaviarni si musíš myš presunúť, na druhú stranu od klávesnice, ale nejaké iné výhody v tom nevidím. To, čo píšeš v @9 nemá nič spoločné s tým, či si ľaváčka alebo praváčka, proste napiču píšeš.
Ale na druhej strane som nikdy nechápal prečo oslavujeme nejaké dni ľavákov, prečo čítam články o najúspešnejších ľavákoch a podobne, proste prečo sa musia robiť výnimočnými? Pre mňa je ľavák rovnaký človek ako pravák a žiadne rozdiely v tom nerobím.
Ja som na základnej písala dovolím si povedať možno najkrajšie z triedy , nikdy sa mi nikto nesmial za to že som ľaváčka, vôbec som to nikdy nebrala ako hendikep alebo že som menejcenná...jediné čo mi nejde je ako už bolo spomínané škrabanie zemiakov a rovnako mám aj divný spôsob krájania...strihanie klasickými nožnicami alebo jedenie príborom mi nikdy problém nerobilo...rovnako ale nie som hrdá na to že som ľaváčka a ani to nijako neoslavujem... to sa mi zdá úplne prehnané..pre mňa to je prirodzená vec a hotovo...netreba robiť rozidely...
napríklad ja mám problém s nožmi, nožnicami, škrabkami a takými tými kuchynskými vecami. ale nikto z ľavákov si neuvedomuje, že máme na vecku toaletný papier na úplne opačnej strane, než treba?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
aké problémy akože?
nikdy zo mňa nebude maliar, modelár alebo krajčírka :/
tebe lavačka rastie na chrbte? Tak by som ešte ako tak pochopil problémy spojené s tým že si ľavák ale inak nie O_o
i keď kedysi sa na nich pozeralo inak, lebo písali "diablovou rukou"
zaujíma ma to
niektori ludia si proste nevedia vazist vlastnu inakost
haha aspoň nemusím doma škrabať zemiaky...
@0
buď hrdý na ľaváctvo. Preglgneme fakty o minulosti a upaľovaní, potešíme sa z toho, že sme jedineční... a poteším ťa
13.AUGUSTA je Deň Ľavákov...
Ale na druhej strane som nikdy nechápal prečo oslavujeme nejaké dni ľavákov, prečo čítam články o najúspešnejších ľavákoch a podobne, proste prečo sa musia robiť výnimočnými? Pre mňa je ľavák rovnaký človek ako pravák a žiadne rozdiely v tom nerobím.